Nagy Márton Bosznia-Hercegovina miniszterelnök-helyettesével, Vojin Mijatović-csal tárgyalt

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Vojin Mijatović fejlesztési, vállalkozási és iparügyi minisztert, Bosznia-Hercegovina miniszterelnök-helyettesét. A találkozón a felek az aktuális gazdasági folyamatok mellett áttekintették a két ország közötti gazdasági és pénzügyi kapcsolatokat, valamint ezek elmélyítésének lehetőségeit.

Nagy Márton Bosznia-Hercegovina miniszterelnök-helyettesével, Vojin Mijatović-csal tárgyalt

A tárcavezető az egyeztetés során hangsúlyozta, a gazdasági együttműködés fejlesztésére  számos lehetőség kínálkozik, különösen a turizmus és az energetika terén. A két ország közötti  gazdasági kapcsolatok révén kiemelkedő tér nyílik a kis- és középvállalkozások fejlődésének  támogatására, a kormányzat célja pedig a magyar vállalkozások kifektetéseinek növelése és  ösztönzése. A Felek együttműködése 2024 végén egy Gazdasági Vegyes Bizottság keretében folytatódik, ahol kiemelt fókuszt kap a vállalkozásfejlesztés.

Nagy Márton kiemelte, Magyarország elkötelezett a nyugat-balkáni országok integrációja  mellett, hiszen az Európai Unió nem lehet teljes a régió nélkül, és a csatlakozásukkal az unió  versenyképessége is jelentősen javulhat. Felhívta a figyelmet, hogy e térség országainak  gazdasági növekedése messze meghaladja az euróövezet átlagát, így Magyarország és az EU  érdeke is, hogy a Nyugat-Balkán országai mielőbb csatlakozhassanak az unióhoz, új lendületet  adva az európai gazdaság számára, ami az európai versenyképesség fellendítésének egyik  fontos eszköze lehet. A magyar EU-elnökség célja Bosznia-Hercegovina ösztönzése egy  harmonizált, uniós elvárásoknak megfelelő Tárgyalási Keret minél gyorsabb felterjesztésére,  valamint az első kormányközi konferencia összehívására.

Magas a hazai foglalkoztatottság

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján 2024 szeptemberében mintegy 4 millió 699 ezer főt ért el a foglalkoztatottak száma - emelte ki pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 10. 26. 10:00
Megosztás:

Wrapped Ethereum (wETH) jelentése - Az Ethereum tokenizált formája

Mi az a Wrapped Ethereum (wETH)? Mit jelent a Wrapped Ether (wETH) fogalom a kriptovaluta piacokon és mire jó az Ethereum, ha be van csomagolva?
2024. 10. 26. 09:00
Megosztás:

Nagy Márton a jogszabályok betartására és a SZÉP kártya elfogadásának biztosítására kérte a Bookingot

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Katerina Shearer-t, a Booking.com Közép- és Kelet-Európai régió kormányzati kapcsolatokért felelős vezetőjét. Az egyeztetésen áttekintésre került a hazai szálláshelyfoglalás és turizmus aktuális helyzete. Megállapításra kertült, hogy a magyar turizmus teljesítménye rendületlenül erősödik: az év első nyolc hónapjában 5,5 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, így 2024-ben is rekord évet zárhat az ágazat. Leszögezték, hogy a turizmus dinamikus növekedésének fenntartása közös érdek.
2024. 10. 26. 07:00
Megosztás:

Rekord szinten a Balaton hajózása - Ön utazott már?

Minden korábbinál sikeresebb nyári forgalmat követően, mintegy 20 százalékos utasszám növekedéssel zárja az október 23-ig tartó 178. személyhajózási szezont a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2024. 10. 26. 06:00
Megosztás:

Fény derülhet a kínai gazdaságélénkítés részleteire

A kínai parlament november 4. és 8. között ülésezik, ahol a várakozások szerint részleteket jelentenek be a gazdaságélénkítést támogató költségvetési intézkedésekkel kapcsolatban.
2024. 10. 26. 05:00
Megosztás:

Rekord szinten a Balaton hajózása - Ön utazott már?

A minden korábbinál sikeresebb nyári forgalmat követően 2 millió 200 ezer utassal, közel 20 százalékos utasszám növekedéssel zárja az október 23-ig tartó 178. személyhajózási szezont a BAHART. A hazánkban tapasztalható turisztikai konjunktúrát jól mutatja, hogy a személyhajók 857 ezer utast szállítottak, amely az előző évi rekord eredményt is 19%-kal haladja meg. A kompok fedélzetén pedig 1 millió 380 ezer utazót köszönthettek ez idáig, ami mintegy 27 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor. Az év végéig pedig várhatóan a 2023. évi 1,4 milliós rekord is megdőlhet majd.
2024. 10. 26. 04:00
Megosztás:

Micsoda?! A nyugdíjasnak kell bizonyítania, hogy él! Ha nem bizonyítja, nem kap nyugdíjat!

Felmerülhet a jogos kérdés bármelyik ország intézményében: miért kellene nyugdíjat folyósítani egy olyan személy után, aki már elhunyt? És aki él? De vajon kinek a feladata igazolni, hogy a nyugdíjas életben van? Az érintett nyugdíjasnak, vagy a nyugdíjfolyósítónak? Ennek az érdekes kérdésnek jártunk utána.
2024. 10. 26. 03:00
Megosztás:

Sárga csekkel ne menjen többet a Postára!

Már 2024 április 1-től minden magyarországi fogyasztónak és vállalkozásnak lehetősége van fizetési kérelmet elfogadva, arra válaszul pedig azonnali fizetéssel teljesíteni tranzakcióit, ám erről sokaknak még nincs tudomása. Feleslegesen állunk tehát sorba a Postán, mert van helyette más. Hogyan működik?
2024. 10. 26. 02:00
Megosztás:

Megszólalt az új lottómilliárdos – „Nyugdíjasoknak adom a pénz felét”

Kihúzták az Ötöslottó 42. heti nyerőszámait, és a telitalálatos szelvénnyel rendelkező szerencsés játékos minden idők legnagyobb magyarországi lottónyereményét, 6 613 905 020 forintot vihetett haza. Mire költi egy lottónyertes a hirtelen jött pénzt?
2024. 10. 26. 01:00
Megosztás:

Trump elhozza a Bitcoin kánaánt? Itt van 5 kriptó, amely nagyot mehet

Alig több mint egy hét van hátra az amerikai elnökválasztásig, Trump győzelme pedig kifejezetten jót tehetne a kriptovalutáknak. Trump híres arról, hogy nem szereti a szabályozásokat, ezek lazítása pedig felpörgethetné a kripto szektor fejlődését is. Emellett sokan, akik nem bíznak a hagyományos pénzügyi rendszerben – ami Trump híveire is jellemző –, inkább a decentralizált megoldások, például a kriptovaluták mellett teszik le a voksukat.
2024. 10. 26. 00:01
Megosztás:

SSL és HTTPS – fontos tudnivalók

Ma már az adatbiztonság központi téma, ezért nem érdemes halogatni a https átállást. A segítségével a honlap biztonságosan tud kommunikálni. A cikkben minden fontos információt összegyűjtöttünk a témával kapcsolatban.
2024. 10. 25. 23:00
Megosztás:

Lépj be most, vagy örökre bánni fogod! A novemberre őrült 10.000-szeres nyereséget ígérő 4 legjobb altcoin!

A kriptovilágban a lehetőségek gyorsan tovaszállnak. Idén novemberben négy altcoin áll készen arra, hogy robbanásszerű növekedést érjen el. Ha kimaradsz, könnyen lemaradhatsz az életedet megváltoztató nyereségről. Ebben a cikkben felfedezheted, mely érmék készülnek hihetetlen, akár 10.000-szeres növekedésre.
2024. 10. 25. 22:00
Megosztás:

Milyen álláslehetőségek várnak bennünket az egészségügyi szektorban?

Az egészségügy területén jellemzően mindig van munkaerő-felvétel, ennek az oka az utóbbi évtizedben drasztikusan csökkent munkavállalók száma és az egészségügy folyamatos leterheltsége.
2024. 10. 25. 21:30
Megosztás:

Altcoinok várhatóan 400%-kal túlteljesítik a Bitcoint áprilisban – Utolsó lehetőség a 40-szeres nyereségre

Április fordulópont lehet a kriptovaluták világában. Néhány alternatív digitális érme várhatóan drámai emelkedés előtt áll, ami jelentősen felülmúlhatja a Bitcoin növekedését. Ezek a kevésbé ismert tokenek akár 40-szeres hozamot is nyújthatnak, így ez lehet az utolsó esély arra, hogy felfedezzük ezeket az ígéretes eszközöket, mielőtt esetleg az egekbe szöknének.
2024. 10. 25. 21:00
Megosztás:

Miért tesz fel mindent a Dogenre ez a veterán Solana kereskedő, figyelmen kívül hagyva a POPCAT-et és a MEW-t?

Egy tapasztalt, mély Solana-kapcsolatokkal rendelkező kereskedő merész lépést tett, amikor teljesen elkötelezte magát egy feltörekvő digitális eszköz mellett, figyelmen kívül hagyva más népszerű tokeneket. Ez a váratlan stratégia felkeltette a kriptoközösség érdeklődését. Mi vezérli ezt a magabiztos váltást, és melyek azok az érmék, amelyek jelentős növekedés előtt állnak? Fedezzük fel a döntés mögött rejlő részleteket.
2024. 10. 25. 20:00
Megosztás:

Átalakulhat-e 300 dollárnyi Shiba Inu és PEPE hét számjegyű összeggé? Ez az alulértékelt coin lehet a következő nagy áttörés

A kis összegű befektetések a megfelelő kriptovalutákba életet megváltoztató hozamokhoz vezethetnek. Az olyan tokenek, mint a Shiba Inu és a PEPE, nemrégiben tapasztalt emelkedései lehetővé tették, hogy szerény befektetések jelentős vagyont hozzanak létre. Ahogy a kriptopiac tovább fejlődik, egy új versenyző tűnik fel, amely hasonló robbanásszerű növekedést ígér, és felkelti a befektetők és rajongók figyelmét.
2024. 10. 25. 19:00
Megosztás:

Új DeFi Szenzáció készül túlszárnyalni a Stacks (STX) és Mantra (OM) teljesítményét — Íme, miért érdemes odafigyelned

A decentralizált pénzügyek világában most nagy a nyüzsgés. Két digitális token – Stacks (STX) és Mantra (OM) – kerül előtérbe, amelyek komoly figyelmet keltenek. Ezek az új sztárok komoly változást hozhatnak a piacon. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért váltak ilyen népszerűvé, és miért érdemes rájuk figyelni.
2024. 10. 25. 18:00
Megosztás:

Az XRP árfolyama 2025-re megcélozza az 5 dollárt, a Dogecoin pedig 0,50 dollárra tör, míg az XYZVerse (XYZ) nagy rallyra készül

A kriptovaluta piacon optimizmus hulláma söpör végig, mivel népszerű tokenek új csúcsokra törnek. Olyan nagy játékosok, mint az XRP és a Dogecoin, ambiciózus árfolyamcélokat tűztek ki, ami izgatottságot vált ki a rajongók és befektetők körében. Mindenkit az a kérdés foglalkoztat, hogy mely tokenek készülnek lenyűgöző nyereség elérésére, és nyújthatnak esetleg jelentős megtérülést. >>
2024. 10. 25. 17:30
Megosztás:

A Solana átlépte a 165 dollárt, de a CYBRO AI token előértékesítése várhatóan az Ethereum és az XRP fölé szárnyal

Ahogy a Solana értéke 165 dollárig emelkedik, a figyelem egy új versenytársra irányul a kriptopiacon. A CYBRO mesterséges intelligencia tokenje, amely jelenleg előértékesítésben van, máris nagy várakozásokat kelt, mivel előrejelzések szerint akár olyan óriások fölé is emelkedhet, mint az Ethereum és az XRP. Mi állhat ezen érdeklődés mögött, és hogyan formálhatja át ez az újdonság a kriptovilágot?
2024. 10. 25. 17:00
Megosztás:

Immár harmadszor hirdetik ki a Michelin Guide legújabb magyarországi válogatását

Decemberben ismét díjátadó gálán hirdeti ki a világ legrangosabb gasztorkalauza, mely éttermek kaphatják meg újoncként és melyek tarthatják meg korábban megszerzett, nagypresztízsű Michelin elismeréseiket. Jelenleg országszerte 70 hazai kulináris műhely büszkélkedhet a globálisan ismert díjkategóriák valamelyikével, és immár 26 hazai hotel is feliratkozott a mértékadó kalauz által ajánlott szálláshelyek közé. A teljes hazai vendéglátás kínálatát bemutató nyomtatott kiadvány a jövő év elején jelenik meg.
2024. 10. 25. 16:30
Megosztás: