Nem lassít az AutoWallis: minden téren kétszámjegyű növekedés

Továbbra is masszív növekedési pályán mozog az AutoWallis Csoport, miután minden üzletágában, minden soron kétszámjegyű bővülést mutatott fel az év első kilenc hónapjában, ráadásul több területen már most nagyobbak az értékesítési számok, mint tavaly egész évben. Mindez azt jelenti, hogy a régió 14 országában jelenlévő Csoport válságálló stratégiájának köszönhetően tartósan függetlenedett a hazai és nemzetközi trendektől és jó úton halad terveinek megvalósítása irányába. Az AutoWallis gépjármű-értékesítése az első három negyedévben 27,1 százalékkal bővült, és hasonló mértékben nőtt a szerviz órák száma. Még ennél is nagyobb mértékben ugrott a gépjárműkölcsönzési terület: a bérleti események száma 64, míg a bérleti napok száma 31 százalékkal futott fel.

Nem lassít az AutoWallis: minden téren kétszámjegyű növekedés

Több területen már a 2021-es egész évi értékesítési adatokat is túlszárnyalta az idei év első kilenc hónapjában az AutoWallis Csoport, így továbbra is masszív növekedési pályán mozog a magyar tőzsde autós vállalata. Az értékesítés terén a legnagyobb növekedést a Nagykereskedelmi üzletág érte el: 35,3 százalékkal 16.759 darabra ugrott az eladott gépjárművek száma, ami már most meghaladja a tavaly egész évben értékesített 16.501 darabot. A növekedés kizárólag organikus volt, melyhez legnagyobb mértékben a SsangYong járult hozzá, a maga 117 százalékos bővülésével.

A Kiskereskedelmi üzletág az első kilenc hónapban 5.735 darab új (+10,3%) és 1.396 darab használt (+15,9%) gépjárművet értékesített. Az üzletág teljesítményét a második és harmadik negyedévben már a szlovén Avto Aktiv is erősítette, de organikusan is 3,2 százalékos növekedés volt megfigyelhető. Ez különösen figyelemreméltó úgy, hogy a gyártói kapacitások még mindig elmaradnak a koronavírus-járvány előtti időszaktól, és a magyar személyautó-piac eközben 9 százalékkal csökkent. Az AutoWallis Csoport által értékesített gépjárművek száma így összességében 27,1 százalékkal 23.890 darabra ugrott az első három negyedévben.

A Kiskereskedelmi üzletág szolgáltatási területén a szervizórák száma 27,6 százalékkal 121.468-ra emelkedett, de az áprilisban lezárt szlovén Avto Aktiv akvizíció nélkül is 3,9 százalékos organikus növekedés volt megfigyelhető. A Magyarországon az AutoWallis Csoport által képviselt Sixt 63,6 százalékkal 17.256-ra növelte a bérleti események számát az év első kilenc hónapjában, ami már most több, mint a tavalyi egész éves 15.648 darab. A bérleti napok száma is közelíti a tavaly egész éves 164.132-es értéket, miután az első három negyedévben 31,1 százalékkal 161.252-re ugrott ez a mutató. A nyári csúcsidőszakban a flottaméret tovább bővült, így összességében 866 darab volt az első kilenc hónapban, ami 53 százalékos növekedésnek felel meg.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója az első kilenc hónap trendjeit értékelve elmondta: most már biztosan kijelenthető, hogy az év végéig minden területen rekord értékesítési számokat fog felmutatni a Csoport. Kiemelte, hogy az AutoWallis nemcsak az európai, hanem a közép-európai piac átlagát is meghaladó teljesítményt mutat fel negyedévről-negyedévre, és a rekord értékesítési számok a tranzakciós hatások mellett elsősorban az organikus fejlődésnek köszönhetőek. Az AutoWallis által lefedett 14 ország – ami januártól Ausztriával bővül ki – autós piaca továbbra is az európai átlag feletti növekedést mutathat fel, annak ellenére, hogy az inflációs és gazdasági kilátások nem kedvezőek. A piacon továbbra is vannak olyan elhalasztott vásárlások, melyek még növelhetik a továbbra is kiemelkedően magas rendelésállományt, és az autóárak további emelkedésétől való félelem is fokozhatja átmenetileg a keresletet.

Rekordmennyiségű pályázat érkezett az Európai Mobilitási Hét programjaira

Minden korábbinál több, 206 pályázatot nyújtottak be települések az Európai Mobilitási Hét programjaira - közölte a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 23. 10:00
Megosztás:

Uniós forrásokra pályázik Békéscsaba

Több uniós pályázat beadásáról is határozott csütörtöki ülésén a békéscsabai közgyűlés, többet közülük romániai partnerrel közösen adnak be. Az egyik pályázat megnyerése "felhelyezheti Békéscsabát a hazai hidrogénstratégia szereplőinek térképére" - hangzott el az ülésen.
2023. 09. 23. 09:00
Megosztás:

Mi lesz a brit gazdasággal?

Jelentős visszaeséssel csaknem háromévi mélypontra süllyedtek a brit gazdaság aktivitási mérőszámai, elsősorban a szolgáltatási szektor gyengülő teljesítménye miatt. Szakértők szerint az új mutatók recessziót valószínűsítenek.
2023. 09. 23. 08:00
Megosztás:

Lassan nyolcvanezer zöld rendszámos jármű közlekedik hazánkban

Magyarországon már csaknem 80 000 zöld rendszámos jármű közlekedik, amelyek a teljes gépjárműállomány kevesebb mint 2 százalékát adják, a forgalomban viszont a környezetkímélő járművek felülreprezentáltak - közölte a Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) pénteken, az autómentes napon az MTI-vel.
2023. 09. 23. 07:00
Megosztás:

Így lehet kriptóval passzív jutalomhoz jutni

Hosszú utat tettek meg a kriptopénzek a Bitcoin megjelenése óta. Míg kezdetben a Bitcoin bányászatával egy szűk, kiváltságos réteg szerezhetett jutalmakat, mára lehetségessé vált, hogy mindössze az érmék birtoklásával passzív jutalomhoz tudjunk jutni.
2023. 09. 23. 06:00
Megosztás:

Újabb kínai befektetésekről tárgyalt Varga Mihály

Magyarország a kínai befektetések egyik kiemelt célpontjává vált az elmúlt években, amely a következő évek gazdasági teljesítményét is növeli - jelentette ki Varga Mihály, miután a Kína legnagyobb vállalatcsoportjai közé tartozó China Merchants Group, a Sinotrans, valamint a Cecz Csoport vezetőit fogadta.
2023. 09. 23. 05:00
Megosztás:

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti közlekedésben

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-től október 2-ig - közölte az Ország Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.
2023. 09. 23. 04:00
Megosztás:

Németországban rekordmértékben csökkentek a lakásárak

Rekordmértékben csökkentek a lakásárak Németországban az idei második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közölt adatai szerint.
2023. 09. 23. 03:00
Megosztás:

Aki gázzal fűt, az már most ősszel pánikolhat! Durva költségek jönnek!

Pánikolhatnak a gázzal fűtő magyar háztartások, hiszen már az ősz folyamán súlyos költségek várnak rájuk - hívta fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu.
2023. 09. 23. 02:00
Megosztás:

Komoly lépést tettek az öregedés megértése felé az ELTE genetikusai

Komoly lépést tettek az öregedés megértése felé az ELTE genetikusai, Vellai Tibor és Sturm Ádám. Kutatásuk szerint a DNS mobilis részei, vagyis a transzpozábilis elemek mozgásuk következtében túlságosan destabilizálják genetikai kódunkat, ami az öregedés hátterében állhat.
2023. 09. 23. 01:00
Megosztás:

Megnőtt a felújított közutak hossza Békés vármegyében

Míg 2020-ig évente átlagosan közel húsz kilométernyi utat újítottak fel Békésben, addig ez 2022-re ötvenöt kilométerre nőtt - hangzott el Békés Vármegye Önkormányzatának legutóbbi közgyűlésén.
2023. 09. 23. 00:05
Megosztás:

A vajdasági magyar drámaíróversenyből Brestyánszki Boros Rozália került ki győztesként

Brestyánszki Boros Rozália színdarabja nyerte meg a vajdasági magyar drámaíróversenyt csütörtök este Újvidéken.
2023. 09. 22. 23:00
Megosztás:

Erre nem számítottunk - megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.
2023. 09. 22. 22:00
Megosztás:

Újonnan létesített rendezvényközpontot adtak át Veszprémben

Új rendezvényközpontot adtak át pénteken Veszprémben.
2023. 09. 22. 21:00
Megosztás:

Új szabályok hoznak a vetésváltásra és a nem termelő területek kijelölésére

Az Európai Bizottság a napokban egyértelművé tette, hogy 2024-re már nem tartja indokoltnak és nem teszi lehetővé, hogy a tagállamok saját döntésük alapján gazdálkodóiknak átmeneti mentességet biztosítsanak a területalapú támogatásokhoz kötelezően betartandó, a vetésváltás és a nem termelő területek kijelölésének új szabályai alól - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken az MTI-vel.
2023. 09. 22. 20:00
Megosztás:

Gyengült a forint péntek estére

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben pénteken kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2023. 09. 22. 19:30
Megosztás:

Túlnyomórészt mínuszban zártak a nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen, túlnyomórészt gyengüléssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2023. 09. 22. 19:00
Megosztás:

Csökkent a BUX pénteken

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 213,42 pontos, 0,38 százalékos csökkenéssel 55 376,10 ponton zárt pénteken.
2023. 09. 22. 18:30
Megosztás:

Ebben a hónapban is gyengült az euróövezet gazdasági aktivitása

Szeptemberben valamelyest enyhült a teljesítmény romlásának mértéke az euróövezet gazdaságaiban a HCOB beszerzésimenedzser-indexének a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató által pénteken publikált előzetes értékének tanúsága szerint.
2023. 09. 22. 18:00
Megosztás:

Mérséklődő kereslet és folyamatosan bővülő vevői igények a fővárosi újépítésű lakáspiacon

Enyhülő kereslet mellett folyamatosan bővülő vevői igények jellemzik az újépítésű ingatlanok piacát Budapesten - tájékoztatta az MTI-t a Duna House pénteken.
2023. 09. 22. 17:30
Megosztás: