Nem lassít az AutoWallis: minden téren kétszámjegyű növekedés

Továbbra is masszív növekedési pályán mozog az AutoWallis Csoport, miután minden üzletágában, minden soron kétszámjegyű bővülést mutatott fel az év első kilenc hónapjában, ráadásul több területen már most nagyobbak az értékesítési számok, mint tavaly egész évben. Mindez azt jelenti, hogy a régió 14 országában jelenlévő Csoport válságálló stratégiájának köszönhetően tartósan függetlenedett a hazai és nemzetközi trendektől és jó úton halad terveinek megvalósítása irányába. Az AutoWallis gépjármű-értékesítése az első három negyedévben 27,1 százalékkal bővült, és hasonló mértékben nőtt a szerviz órák száma. Még ennél is nagyobb mértékben ugrott a gépjárműkölcsönzési terület: a bérleti események száma 64, míg a bérleti napok száma 31 százalékkal futott fel.

Nem lassít az AutoWallis: minden téren kétszámjegyű növekedés

Több területen már a 2021-es egész évi értékesítési adatokat is túlszárnyalta az idei év első kilenc hónapjában az AutoWallis Csoport, így továbbra is masszív növekedési pályán mozog a magyar tőzsde autós vállalata. Az értékesítés terén a legnagyobb növekedést a Nagykereskedelmi üzletág érte el: 35,3 százalékkal 16.759 darabra ugrott az eladott gépjárművek száma, ami már most meghaladja a tavaly egész évben értékesített 16.501 darabot. A növekedés kizárólag organikus volt, melyhez legnagyobb mértékben a SsangYong járult hozzá, a maga 117 százalékos bővülésével.

A Kiskereskedelmi üzletág az első kilenc hónapban 5.735 darab új (+10,3%) és 1.396 darab használt (+15,9%) gépjárművet értékesített. Az üzletág teljesítményét a második és harmadik negyedévben már a szlovén Avto Aktiv is erősítette, de organikusan is 3,2 százalékos növekedés volt megfigyelhető. Ez különösen figyelemreméltó úgy, hogy a gyártói kapacitások még mindig elmaradnak a koronavírus-járvány előtti időszaktól, és a magyar személyautó-piac eközben 9 százalékkal csökkent. Az AutoWallis Csoport által értékesített gépjárművek száma így összességében 27,1 százalékkal 23.890 darabra ugrott az első három negyedévben.

A Kiskereskedelmi üzletág szolgáltatási területén a szervizórák száma 27,6 százalékkal 121.468-ra emelkedett, de az áprilisban lezárt szlovén Avto Aktiv akvizíció nélkül is 3,9 százalékos organikus növekedés volt megfigyelhető. A Magyarországon az AutoWallis Csoport által képviselt Sixt 63,6 százalékkal 17.256-ra növelte a bérleti események számát az év első kilenc hónapjában, ami már most több, mint a tavalyi egész éves 15.648 darab. A bérleti napok száma is közelíti a tavaly egész éves 164.132-es értéket, miután az első három negyedévben 31,1 százalékkal 161.252-re ugrott ez a mutató. A nyári csúcsidőszakban a flottaméret tovább bővült, így összességében 866 darab volt az első kilenc hónapban, ami 53 százalékos növekedésnek felel meg.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója az első kilenc hónap trendjeit értékelve elmondta: most már biztosan kijelenthető, hogy az év végéig minden területen rekord értékesítési számokat fog felmutatni a Csoport. Kiemelte, hogy az AutoWallis nemcsak az európai, hanem a közép-európai piac átlagát is meghaladó teljesítményt mutat fel negyedévről-negyedévre, és a rekord értékesítési számok a tranzakciós hatások mellett elsősorban az organikus fejlődésnek köszönhetőek. Az AutoWallis által lefedett 14 ország – ami januártól Ausztriával bővül ki – autós piaca továbbra is az európai átlag feletti növekedést mutathat fel, annak ellenére, hogy az inflációs és gazdasági kilátások nem kedvezőek. A piacon továbbra is vannak olyan elhalasztott vásárlások, melyek még növelhetik a továbbra is kiemelkedően magas rendelésállományt, és az autóárak további emelkedésétől való félelem is fokozhatja átmenetileg a keresletet.

Az energiaellátás biztonságát szolgáló szolidaritási megállapodást kötött Németország és Franciaország

Az energiaellátás biztonságát kölcsönösen szolgáló intézkedéseket dolgozott ki a német és a francia kormány, az úgynevezett energiaszolidaritási megállapodást pénteken írta alá Berlinben Olaf Scholz német kancellár és Élisabeth Borne francia miniszterelnök.
2022. 11. 27. 00:01
Megosztás:

Betiltottak több kínai technológiai eszközt Amerikában

Az amerikai hírközlési hatóság megtiltotta több kínai telekommunikációs vállalat új eszközeinek engedélyezését nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.
2022. 11. 26. 23:00
Megosztás:

Ünnepi programsorozattal várja a közönséget a Budapest Bábszínház

Karácsonyfa-díszítéssel, fotósarokkal és közös daltanulással várja nézőit a Budapest Bábszínház az adventi időszakban. A tavalyi évhez hasonlóan a színház gyermekotthonok lakóinak indít jótékonysági akciót.
2022. 11. 26. 22:00
Megosztás:

Vízdíj Budapest 2023 - Vízdíj, csatornadíj, vízterhelési díj 2023 Budapest és agglomeráció

Budapest vízdíj 2023. Egy köbméter víz ára Budapesten. Ivóvíz díjak és csatorna díjak (vízdíj, csatornadíj, vízterhelési díj, alapdíj) mértéke lakossági felhasználók és üzleti/vállalkozó ügyfelek esetén 2023-ban. Vízdíj Biatorbágy 2023, vízdíj Budakeszi 2023, vízdíj Budaőrs 2023. Víz és csatornadíj 2023-ban Csömörön, Dunabogdányban, Halásztelken, Kisorosziban. Vízdíj Pócsmegyer, vízdíj Remeteszőlősön, vízdíj Százhalombattán és vízdíjak Szigetmonostoron, és Szigetszentmiklóson. Milyen összegű a vízdíj Tökölön, Törökbálinton, Vecsésen 2023-ban? Mutatjuk az vízdíjak és csatornadíjak 2023-es összegét a településeken ABC-rendben. Vízdíj kalkulátor 2023 a cikkben. A cikkben szereplő díjak bruttó díjak, azaz a 27%-os ÁFA-t is tartalmazzák, az áfamentes díjtételek ****-gal (azaz négy darab csillaggal) vannak megjelölve.
2022. 11. 26. 21:00
Megosztás:

Erdélyi gyógyszerészek vehettek át magyarországi szakgyógyszerészi bizonyítványt Székelyudvarhelyen

Erdélyi gyógyszerészek vehettek át szakgyógyszerészi bizonyítványt szombaton Székelyudvarhelyen a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem, valamint a Magyar Gyógyszerészi Kamara közös hároméves képzése végén.
2022. 11. 26. 20:00
Megosztás:

Innovatív gyógyszeradagolót fejlesztő magyar start-up lett második a 2022-es InnoStars Awards versenyen

Közép-, Kelet- és Dél-Európa legjobb egészségügyi innovációinak seregszemléjén több mint 30 ígéretes, korai fázisban lévő start-up vállalkozás lépett színpadra november 24-én az EIT Health InnoStars Awards döntőjén. A zsűri a Görögországból származó Shuttle Catheters csapatot választotta, amely krónikus, súlyos artériaszűkület kezelését célzó katéterével az első díjat nyerte el Európa egyik legerősebb akcelerátor programjának döntőjében.
2022. 11. 26. 19:00
Megosztás:

Romániában a GDP 3,37 százalékát tette ki az államháztartási hiány

Romániában az államháztartási hiány a román bruttó hazai termék (GDP) 3,37 százalékát tette ki az idei első tíz hónap végén - közölte a román pénzügyminisztérium.
2022. 11. 26. 18:00
Megosztás:

A magyarok szigorúbban büntetnék a hamisítást

Szigorúbban lépnének fel a hamisítókkal és a hamisítványok terjesztőivel szemben a magyarok: 2022-ben a lakosság 60 százaléka büntetné a mostaninál szigorúbban a hamisítókat és a terjesztőket, tavaly ez az arány 55 százalékos volt - derül ki a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. legfrissebb, reprezentatív kutatásából.
2022. 11. 26. 17:00
Megosztás:

Két külterületi út újult meg Békésen

Két külterületi út újult meg Békésen 2,9 kilométer hosszon 263 millió forintból - közölte az önkormányzat közleményben az MTI-vel.
2022. 11. 26. 16:00
Megosztás:

Erősödik az együttműködés a FAO és Magyarország között

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését - emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.
2022. 11. 26. 15:05
Megosztás:

Az OTP Bank 650 millió eurós kibocsátással tért vissza a nemzetközi kötvénypiacra

Az OTP Bank Nyrt. sikeres kibocsátással tért vissza a nemzetközi kötvénypiacra. A jelentős érdeklődésnek köszönhetően az eredetileg tervezett 500 millió eurós összeget végül a kibocsátó 650 millióra emelte - közölte a pénzintézet pénteken az MTI-vel.
2022. 11. 26. 14:00
Megosztás:

Átalakítják a munkanélküli ellátást Németországban

Átalakítják Németországban a munkanélküliek ellátásának legfontosabb intézményét, az úgynevezett Hartz IV segélyt - döntött a törvényhozás pénteken.
2022. 11. 26. 13:00
Megosztás:

A föld alá vitték a középfeszültségű vezetéket Mosonmagyaróvár környékén a madarak védelmében

Az E.ON Hungária Csoport  a föld alá vezette középfeszültségű hálózatát Mosonmagyaróvár környékén a túzokok és más nagytestű madarak szabad vonulása érdekében - közölte a cég pénteken az MTI-vel.
2022. 11. 26. 12:00
Megosztás:

A Magyar Zene Házát immár globálisan elismerik

Számos korábbi szakmai díj után a Magyar Zene Háza az amerikai Architecture MasterPrize (AMP) versenyén elnyerte az Architectural Design of the Year elnevezésű versengés építészeti fődíját is. Mindez azt bizonyítja, hogy a Liget Budapest projekt részeként megvalósult, ikonikus épület minőségét immár globálisan elismerik - mondta el az MTI-nek a projekt miniszteri biztosa.
2022. 11. 26. 11:00
Megosztás:

A Magyar Labdarúgás Napját ünnepelték a Puskás Arénánál

A Magyar Labdarúgás Napja alkalmából korábbi válogatott játékosok elhelyezték az emlékezés koszorúit a magyar szövetség (MLSZ) centenáriumi emlékművénél, a Puskás Aréna mellett.
2022. 11. 26. 09:00
Megosztás:

Január végéig lehet nevezni művészeket a Cziffra Fesztivál elismeréseire

Tehetség-díj és életműdíj kategóriában várja a jelöléseket január 20-ig a Cziffra György Fesztivál zsűrije, akik 2017 óta ismerik el a pályájuk elején álló tehetségeket, valamint a kulturális értékeket felmutató életutakat.
2022. 11. 26. 08:00
Megosztás:

Bővült a Magyar Nemzeti Levéltár adatbázisa a Szovjetunióba elhurcoltakról

A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja alkalmából újabb tartalmakkal bővült a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) adatbázisa a Szovjetunióba elhurcoltakról - jelentették be pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2022. 11. 26. 07:00
Megosztás:

Népirtássá nyilváníthatja Németország az 1932-33-as ukrajnai éhínséget

Az ukrán nemzet elleni népirtássá nyilváníthatja a német szövetségi parlament (Bundestag) a holodomort, a mai Ukrajna területén 1932-33-ban pusztító éhínséget - írta pénteken a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap a kormánypártok és legnagyobb ellenzéki erő közös határozati javaslatát ismertetve.
2022. 11. 26. 06:00
Megosztás:

Megkezdődött a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciója

Pénteken megkezdődött a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója, amelynek keretében idén országszerte összesen 386 gyűjtőponton várják az adományokat december 18-ig.
2022. 11. 26. 05:00
Megosztás:

Létrejött az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. webshopja

Létrejött az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. webshopja, amely elektromos autózáshoz kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat árusít - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2022. 11. 26. 04:05
Megosztás: