Nemzetközi akkreditációval ismerték el az SZTE társadalmi szerepvállalását

Társadalmi hatásának elismeréseként Magyarországon elsőként szerezte meg a Vállalkozói és Elkötelezett Egyetemek Akkreditációs Tanácsa (ACEEU) öt évre szóló Engaged University (elkötelezett egyetem) minősítését a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Nemzetközi akkreditációval ismerték el az SZTE társadalmi szerepvállalását

A közlemény szerint az ACEEU (Accreditation Committee for Entrepreneurial and Engaged Universities) a felsőoktatási intézmények működését és eredményességét olyan nem hagyományos szempontok alapján értékeli, mint a tudásvagyon gazdasági és társadalmi hasznosítása vagy az egyetemen kívüli világhoz fűződő kapcsolatok gazdagsága, sokrétűsége.

A szigorú értékelési folyamat során az egyetem működésének különböző aspektusait vizsgálták, beleértve a stratégiai víziót, a szervezeti kultúrát vagy az innovációt és a társadalmi célú tevékenységek hatását.

A társadalmi elkötelezettség és innováció előmozdítását az SZTE-n hosszú évek óta számos kezdeményezés szolgálja: ezek közé tartoznak az ipari partnerekkel és non-profit szervezetekkel közös oktatási és kutatási együttműködések, a közösséget megszólító programok, a támogató, szemléletformáló, tehetséggondozó tevékenységek, vagy akár az egyetemi polgárok vállalkozói törekvéseinek támogatása.

Ötöslottót tervezel feladni a héten? Itt a bejelentés a főnyeremény változásáról

Márciusban volt utoljára telitalálat az Ötöslottón, akkor 227 millió forintot vihetett haza a játékos. Azóta, senki sem találta el mind az öt számot, így az összeg több mint huszonötszörösére duzzadt.
2024. 09. 27. 01:00
Megosztás:

Felpörög a Memebet Token előértékesítés – a befektetők korán akarják biztosítani a profitot

A Memebet olyan közismert mém érmékre koncentrál, mint a Pepe, a Bonk, a Dogecoin vagy a Shiba Inu, hiszen egy olyan kaszinót szeretne létrehozni, amelyben mém érmékkel lehet fogadni. A platform ráadásul nemcsak mém érme fogadást tesz lehetővé, de széles kínálattal és közösségvezérelt élménnyel is várja a játékosokat.
2024. 09. 27. 00:01
Megosztás:

Saját bankjait menti Kína - mekkora a baj?

A kormányzati beavatkozások útján történő gazdaságélénkítés újabb lépésének tekinthető az a terv Kínában, amely 142 milliárd dollárnak megfelelő jüant juttatna a legnagyobb bankokhoz.
2024. 09. 26. 23:30
Megosztás:

A legjobb 5 kriptovaluta, amelyek 300%-os nyereségre esélyesek az év vége előtt – Íme, amit tudnod kell

Készülj fel arra, hogy felfedezd az altcoinok világát, amelyek a következő hónapokban figyelemre méltó növekedés előtt állnak. Ismerd meg az öt legígéretesebb kriptovalutát, amelyek erős potenciállal bírnak arra, hogy jelentős hozamot érjenek el az év vége előtt. Ezek a rejtett gyöngyszemek lehetnek a kulcs a lenyűgöző nyereséghez. Tudd meg, mely érmék állnak a robbanásszerű növekedés küszöbén, és miért érdemelnek figyelmet.
2024. 09. 26. 22:30
Megosztás:

Javított idei globális növekedési prognózisán az OECD

Javított kissé idei globális növekedési előrejelzésén a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) a szerdán kiadott prognózisában az előző, májusi becsléséhez képest, míg a jövő évi előrejelzést változatlanul hagyta.
2024. 09. 26. 22:00
Megosztás:

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az MBH Bank és a Bank of China Limited Magyarországi Fióktelepe

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az MBH Bank és a Bank of China Limited Magyarországi Fióktelepe annak érdekében, hogy hosszú távú, stabil és kölcsönösen előnyös üzleti kapcsolatot hozzanak létre. A jövőbeni együttműködés kiemelt célja, hogy a felek feltárják a közös fejlesztési lehetőségeket mind a pénzügyi szolgáltatások, mind pedig a finanszírozási megoldások terén.
2024. 09. 26. 21:30
Megosztás:

Appeninn: 30%-kal magasabb árbevétel, 7,5 millió eurós EBITDA 2024 első felében

2024 első fél évében több mint 30 százalékkal 11,816 millió euróra növelte árbevételét a tavalyi év hasonló időszakához képest az Appeninn Nyrt. – áll a tőzsdei társaság ma kiadott első féléves jelentésében. A konszolidált leányvállalatokkal együtt az Appeninn-csoport első hat hónapos EBITDA-ja 7,511 millió euró volt. A számottevő növekedés hátterében elsősorban a 2023 során végrehajtott akvizíciók sikeres integrálása áll, de az eredményhez hozzájárult a bérbeadási tevékenység jövedelmezőségének növelése, valamint a vállalatnál korábban lezajlott operatív költséghatékonysági program is.
2024. 09. 26. 20:30
Megosztás:

Elérheti a Shiba Inu ára az 1 dollárt? A SHIB token piaci rally potenciáljának elemzése a 2021-eshez hasonlóan

A Shiba Inu token (SHIB) az egyik legtöbbet emlegetett <a href="https://profitline.hu/kriptovalutak" target="_blank">kriptovaluta</a> a megjelenése óta. A 2021-es árrobbanása után a tulajdonosok most azt kérdezik, vajon a SHIB token ismét képes lehet-e egy újabb rallyra, hogy elérje az 1 dolláros mérföldkövet. Ahogy a piaci dinamikák változnak, elemezzük a Shiba Inu árának potenciálját, hogy követheti-e a korábbi rallyhoz hasonló pályát.
2024. 09. 26. 20:00
Megosztás:

Golden Visa körkép: Hol helyezkedik el a magyar arany?

Míg a magyarországi aranyvízum szabályai még az utolsó finomításokon mennek át, addig az unió más országaiban már évek óta népszerűek a hasonló programok. Látható viszont, hogy amint a szabályok itthon kikristályosodnak, a magyar Golden Visa uniós összehasonlításban is rendkívül versenyképes lesz. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda elemezte az európai helyzetet.
2024. 09. 26. 19:45
Megosztás:

Szeptemberben tovább lassul az infláció

Az augusztusi 3,4 százalékos infláció megfelelt a jegybank várakozásainak, a szeptemberi adatot 3,1 százalékosra várják, az év hátralévő részében enyhe emelkedésre számítanak, decemberben kevéssel 4,0 százalék feletti ráta valószínű - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közgazdasági előrejelzéssel és elemzéssel foglalkozó igazgatóságának vezetője a szeptemberi Inflációs jelentést ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón.
2024. 09. 26. 19:30
Megosztás:

Pazarlóbban bánunk a készételekkel

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programjának legfrissebb kutatási eredményei szerint a háztartások pazarlóbban bánnak a készételekkel - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.
2024. 09. 26. 19:00
Megosztás:

3 milliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívás a haltermelőknek

A Magyar Halgazdálkodási Operatív Program Plusz (MAHOP Plusz) a 2021-2027 közötti időszakban a magyar halgazdálkodás támogatásának és fejlesztésének alapját jelenti. Ennek részeként a napokban megjelent "Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása" című pályázati felhívás az extenzív akvakultúrával foglalkozó vállalkozások, közjogi szervek és civil szervezetek számára biztosít forrást a halastavak természetiérték-fenntartó szerepének megőrzéséhez - tájékoztatott az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a tárca csütörtökön kiadott közleményében.
2024. 09. 26. 18:30
Megosztás:

Titkos magyar nyugdíjtervek: 69 éves nyugdíjkorhatár és a Nők40 nyugdíj beszántása

A GRANTIS Hungary Zrt. birtokába jutott az a nemzetközi nyugdíjjelentés, amelyet eredetileg június 30-ig kellett volna társadalmi egyeztetésre bemutatnia a magyar kormánynak, és amely az első lépés volt a nyugdíjreform felé, amit a kormány az Európai Bizottságnak ígért. Az OECD most egy javaslati csomagot dolgozott ki a magyar nyugdíjreformhoz, amelynek jogszabályait a kormánynak elvileg 2025. március 31-ig kell hatályba léptetnie.
2024. 09. 26. 17:52
Megosztás:

120 millió euró forrást von be az EXIM Magyarország a KDB Bank vezette konzorciumtól

Az EXIM Magyarország számára 120 millió euró összegű, 3 éves futamidejű, általános finanszírozási célokra használható hitelt folyósított a dél-koreai központú KDB Bank budapesti leányvállalata, a KDB Bank Európa Zrt. által vezetett konzorcium. Az együttműködésnek köszönhetően jelentősen bővült az EXIM Magyarország finanszírozói bázisa, hiszen a forrás bevonásával hat új pénzügyi partnerrel került kapcsolatba az intézménypáros banki tagja, ami további kooperáció lehetőségét is magába foglalja.
2024. 09. 26. 17:30
Megosztás:

Rácáfolt a félelmekre a Micron

A világ egyik legnagyobb memóriachipgyártója tegnap tőzsdezárás után tette közzé 2024-es üzleti évének negyedik negyedéves gyorsjelentését.
2024. 09. 26. 17:00
Megosztás:

Új csúcsok itthon is, Richter részvény, és még valami

Tegnap szigorúan véve a Richter vezetésével új csúcsra emelkedett a BUX is, követve a korábbi történelmi magasságokat a DAX-ban és az amerikai piacokon (Dow Jones és S&P500).
2024. 09. 26. 16:30
Megosztás:

Gloster részvény árfolyam elemzés és előrejelzés

A Gloster szeptember 25-én publikálta első féléves eredményét. A társaság a Systemfarmerrel együtt és a nélkül is közzétette az első hat hónap számait.
2024. 09. 26. 16:00
Megosztás:

Az EBRD először fektet be egy ciszjordániai kockázatitőke-alapban

Ciszjordániában tevékenykedő palesztin kockázatitőke-alapnak nyújt finanszírozást az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). A kedvezményezett alapkezelő cég céljai között szerepel a Gázai övezet gazdaságának bekapcsolása is a térségi befektetési tevékenységbe.
2024. 09. 26. 15:30
Megosztás:

Az USA növeli az Ukrajnának szánt biztonsági támogatást

Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást - közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán. A közlemény szerint a katonai segítség növeléséről Joe Biden személyesen tájékoztatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt New Yorkban, amikor a két politikus az ENSZ Közgyűlése keretében rövid megbeszélést folytatott.
2024. 09. 26. 15:00
Megosztás:

Az Erste 12.695 forintra emelte a Richter célárát

Az Erste elemzője a korábbi 11.340 forintról 12.695 forintra emelte a Richter célárát, és fenntartotta a Felhalmozási ajánlást.
2024. 09. 26. 14:30
Megosztás: