Nyár, táborozás, szuper lehetőségek

A nyári táborok fejlesztik a gyermekek személyiségjegyeit. A közösséghez tartozás, a színes foglalkozások megkövetelik, hogy képesek legyenek alkalmazkodni. Kortársaik társaságában, a teljesítményorientált iskolai közeg nélkül a gyerekek könnyedén elmerülhetnek a választott foglalkozásokban, miközben játszva tanulnak.

Nyár, táborozás, szuper lehetőségek

32 év, 25 000 táborozó

A PEOPLE TEAM-gyerektábor (röviden PT) 1991 óta kínál táborozást bentlakásos és napközis jelleggel. A csapat több mint száz turnust lebonyolított már. Ez a szám minden évben legalább hárommal bővül, hogy a 7–17 évesek számára a lehető legszínesebb nyári emlékeket biztosítsa. 2022-ben érkezik Kecskemétre a 25 000-dik PT-táborozó.

Folyamatos bővülés

Palotás Attila, a PEOPLE TEAM Alapítvány alapítója és egyik szervezője egy általa kedves emlékként őrzött balatoni táborozás kapcsán vágott bele ebbe a kezdeményezésbe. Nyelvi táborként kezdődött, mostanra pedig rengeteg témával bővült a kínálat.

Számtalan tábori téma

17 témát lehet választani a kézművestábortól a drónépítésen át a színészetig.

„A kuktatábor és az angoltábor a legnépszerűbb a PT-ben, ott vannak legtöbben, meg a technikai szekciókon, ezek közé tartozik a 2022-ben is meghirdetett robotikatábor, programozótábor és dróntábor. A korábbi évekből ismerős kínálat mellett egy új szekcióval is készülünk, a 3D konstruktőrök táborával, ahol a 3D modellezés alapjait sajátíthatják el a gyerekek – sorolják a szervezők. – A három főbb vonal (főzés, nyelvtanulás, technika) mellett idén is lesz a PT-ben filmestábor, fotóstábor, gamertábor, játéktábor, brókerek és tőzsdecápák tábora, kézművestábor, írótábor, színházi tábor, tudóstábor, sport- és tánctábor.”

A helyszín

A táborok helyszíne ezúttal is a kecskeméti NJE Homokbányai Kollégium lesz, amely 250 darab kétágyas ikerszobával, 30 000 m²-es parkosított területen várja a táborlakókat. Természetesen most is lehetséges lesz a PT-ben az ottalvós mellett bejárós, azaz napközis tábori verziót választani, amely mindössze két dologban különbözik a bentlakásos változattól: az alvás helyében és – az elszállásolás kérdésének függvényében – az árban, egyébként ugyanazt az ellátást és programokat kínálják a gyerekeknek.

A technika megszállottjainak

A számítástechnika szerelmesei is beleáshatják magukat a programozás, a 3D-tervezés, a drónépítés vagy a robotika rejtelmeibe. A gamerek elképzelt világokban építenek városokat vagy teljesítenek küldetéseket. A táborban a média különféle ágazataival találkozhatnak a résztvevők. A filmkészítés is választható téma. A filmesek egy hét alatt leforgatnak egy kisfilmet. A fotóstábor résztvevői megtanulják az analóg és a digitális fényképezés alapjait. Az sem baj, ha a jelentkezőknek nincsen fényképezőgépük vagy kamerájuk. A szervezők profi felszerelést biztosítanak.

Fesztivál mindennap

A délelőtt tanulással, alkotással és a választott projektekkel telik, de délután és este a tábor hatalmas fesztivállá változik. Egymást követik a bemutatók, show-műsorok, versenyek. Bűvészek, állatbemutatók, sportolók és hagyományőrzők érkeznek minden turnusba, hogy megszerettessék a hobbijukat. A gyerekek találkozhatnak középkori lovagokkal, vakvezető kutyákkal, íjászokkal, de akár íjásztanfolyamon is részt vehetnek.

A teljes kínálatról itt lehet bővebben olvasni.

Csalás a lottósorsoláson - lebuktak az élő húzáson a kamerák előtt - VIDEÓ

Nincs olyan hét, hogy ne vádolnák meg csalással bármely lottótársaságot azok a játékosok, akiknek épp az adott héten valahogy nem húzták ki a nyerőszámait. Számos internetes fórumon találunk ezzel kapcsolatos bejegyzéseket, összeesküvés elméleteket. Cikkünkben most az egyik legnyilvánvalóbb csalást mutatjuk meg, ami ráadásul a TV kamerák előtt történt.
2022. 08. 20. 04:01
Megosztás:

Rengeteg szemetet termelt a Sziget fesztivál

Annyi szemetet szállítottak el a Sziget fesztivál területéről a Budapesti Közművek munkatársai, mint amennyi egy kisebb budapesti kerületben egy hét alatt keletkezik.
2022. 08. 20. 03:00
Megosztás:

Eddig elegendőek Csehország gáztartalékai

Csehország gáztartalékai 11 hónapra elegendőek, ha a tél a korábbi évek átlagának megfelelő lesz - közölte Zbynek Stanjura pénzügyminiszter pénteken Prágában, sajtótájékoztatón.
2022. 08. 20. 02:00
Megosztás:

Folytatódik a kisbenzinkutak támogatása

A kormány a kisbenzinkutak további megsegítésére 18,5 milliárd forintot különített el, péntektől megnyílt az igénylés lehetősége az elektronikus felületen, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak a támogatáshoz - közölte az Agrárminisztérium pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 20. 01:00
Megosztás:

Alacsonyabb dózisban is hatékony az Imvanex oltóanyag

Az Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyag kisebb mennyiségben, intradermálisan, vagyis bőrbe beadva elegendő antitestet termel a majomhimlő ellen - közölte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken.
2022. 08. 20. 00:01
Megosztás:

Zivatarveszélyre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Zivatarveszély miatt országos figyelmeztetéseket adott ki szombatra, augusztus 20-ára az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2022. 08. 19. 23:00
Megosztás:

Németországban rekordszintű volt a termelői áremelkedés júliusban

Németországban soha nem látott mértékben emelkedtek a termelői árak júliusban éves összevetésben.
2022. 08. 19. 22:00
Megosztás:

A németek 70 százaléka spórol az energiával

Egyre többen takarékoskodnak Németországban az árak emelkedése miatt, egy pénteken ismertetett felmérés szerint a legtöbben az energiafogyasztásukat fogják vissza.
2022. 08. 19. 21:00
Megosztás:

Nyári pangás jellemezte a tőzsdét

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 109 pontos, 0,25 százalékos csökkenéssel, 42 990,47 ponton zárt pénteken.
2022. 08. 19. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint pénteken

Erősödéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját a forint a főbb devizákkal szemben.
2022. 08. 19. 19:00
Megosztás:

Európa legkedvezőbb feltételeivel igényelhetők a diákhitel támogatások

Óriási az érdeklődés a valaha volt legnépszerűbb termék, a Diákhitel Plusz iránt, melyet még szeptember 30-ig igényelhetnek a hallgatók. A Diákhitel Plusz egy szabad felhasználású, teljesen kamatmentes termék, mely egyszeri, 500 ezer forintot jelent az igénylőnek.
2022. 08. 19. 18:00
Megosztás:

Veszélyes étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nébih

Komoly egészségkárosodást is okozhat a GentleManus elnevezésű, férfiaknak szánt étrend-kiegészítő tiltott gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt, ezért a terméket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kivonta a forgalomból és visszahívta a fogyasztóktól - közölte a Nébih a honlapján pénteken.
2022. 08. 19. 17:00
Megosztás:

Legyen egységes repohár visszaváltási rendszer, a vendégek a leadott repoharak után kapják vissza a pénzüket!

A repohár visszaváltásával kapcsolatos visszásságok piaci önszabályozó megoldását, vagyis a rendszer racionális, egységes és valóban fenntartható átalakítását javasolja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Zöld Követ Egyesület. Javaslatuk fontos része, hogy a repoharat választó vendégek visszakapják annak ellenértékét.
2022. 08. 19. 16:00
Megosztás:

Melyik bank drágított leginkább a lakáshitel kamatokon az elmúlt évben?

Bár komolynak érezzük a lakáshitel kamatok emelkedését, a money.hu adatai szerint az elmúlt egy évben a vizsgált 9 banknál 4,11 százalékkal emelkedett a legjobb adósoknak ajánlott standard kamat. Ez messze elmarad a jegybanki alapkamat, de még a referenciakamat emelkedésétől is. A money.huadataiból látható, melyik bank emelt leginkább, illetve, hogy mely pénzintézetek versengenek a legalacsonyabb kamatszintekkel.
2022. 08. 19. 15:00
Megosztás:

Kezd szétesni a fogyasztói bizalom az Egyesült Királyságban

Rekord mélypontjára esett a fogyasztói bizalom az Egyesült Királyságban a júliusi felmérés alapján.
2022. 08. 19. 14:00
Megosztás:

A nyersanyagárak miatt ismét túllőtt a célon a japán infláció

Japánban 2,4%-ra emelkedett júliusban az infláció a júniusi 2,2% után. A növekedés mintegy felét az energiaköltségek tették ki.
2022. 08. 19. 13:00
Megosztás:

A mai gazdasági adatok is elszomorítóak

A briteknél 40 éves mélypontra esett a fogyasztói bizalom a -44 pontos értékével a júniusi -41 pontot követően. Egyre csúnyábban fest a szigetország gazdasága.
2022. 08. 19. 12:00
Megosztás:

Gyengültek nyitáskor a vezető nyugat-európai tőzsdék

Gyengüléssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2022. 08. 19. 10:00
Megosztás:

Ennyivel nőtt a háztartások pénzügyi vagyona a második negyedévben

A pénzügyi eszközök 837 milliárd, a kötelezettségek 145 milliárd forintos emelkedésének eredőjeként az idei második negyedévben 692 milliárd forinttal nőtt a háztartások nettó pénzügyi vagyona - derül ki a pénzügyi számlák előzetes adataiból, amelyek csütörtökön jelentek meg az MNB honlapján.
2022. 08. 19. 09:00
Megosztás:

Történelmi csúcsra emelkedett az infláció az euróövezetben

Az euróövezet éves inflációs rátája júliusban új rekordra, 8,9 százalékra emelkedett a júniusi 8,6 százalékról; az EU-ban 9,8 százalékot jegyeztek fel a júniusi 9,6 százalékot követően - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat előzetes adatokon alapuló csütörtöki jelentéséből.
2022. 08. 19. 08:00
Megosztás: