Nyár, táborozás, szuper lehetőségek

A nyári táborok fejlesztik a gyermekek személyiségjegyeit. A közösséghez tartozás, a színes foglalkozások megkövetelik, hogy képesek legyenek alkalmazkodni. Kortársaik társaságában, a teljesítményorientált iskolai közeg nélkül a gyerekek könnyedén elmerülhetnek a választott foglalkozásokban, miközben játszva tanulnak.

Nyár, táborozás, szuper lehetőségek

32 év, 25 000 táborozó

A PEOPLE TEAM-gyerektábor (röviden PT) 1991 óta kínál táborozást bentlakásos és napközis jelleggel. A csapat több mint száz turnust lebonyolított már. Ez a szám minden évben legalább hárommal bővül, hogy a 7–17 évesek számára a lehető legszínesebb nyári emlékeket biztosítsa. 2022-ben érkezik Kecskemétre a 25 000-dik PT-táborozó.

Folyamatos bővülés

Palotás Attila, a PEOPLE TEAM Alapítvány alapítója és egyik szervezője egy általa kedves emlékként őrzött balatoni táborozás kapcsán vágott bele ebbe a kezdeményezésbe. Nyelvi táborként kezdődött, mostanra pedig rengeteg témával bővült a kínálat.

Számtalan tábori téma

17 témát lehet választani a kézművestábortól a drónépítésen át a színészetig.

„A kuktatábor és az angoltábor a legnépszerűbb a PT-ben, ott vannak legtöbben, meg a technikai szekciókon, ezek közé tartozik a 2022-ben is meghirdetett robotikatábor, programozótábor és dróntábor. A korábbi évekből ismerős kínálat mellett egy új szekcióval is készülünk, a 3D konstruktőrök táborával, ahol a 3D modellezés alapjait sajátíthatják el a gyerekek – sorolják a szervezők. – A három főbb vonal (főzés, nyelvtanulás, technika) mellett idén is lesz a PT-ben filmestábor, fotóstábor, gamertábor, játéktábor, brókerek és tőzsdecápák tábora, kézművestábor, írótábor, színházi tábor, tudóstábor, sport- és tánctábor.”

A helyszín

A táborok helyszíne ezúttal is a kecskeméti NJE Homokbányai Kollégium lesz, amely 250 darab kétágyas ikerszobával, 30 000 m²-es parkosított területen várja a táborlakókat. Természetesen most is lehetséges lesz a PT-ben az ottalvós mellett bejárós, azaz napközis tábori verziót választani, amely mindössze két dologban különbözik a bentlakásos változattól: az alvás helyében és – az elszállásolás kérdésének függvényében – az árban, egyébként ugyanazt az ellátást és programokat kínálják a gyerekeknek.

A technika megszállottjainak

A számítástechnika szerelmesei is beleáshatják magukat a programozás, a 3D-tervezés, a drónépítés vagy a robotika rejtelmeibe. A gamerek elképzelt világokban építenek városokat vagy teljesítenek küldetéseket. A táborban a média különféle ágazataival találkozhatnak a résztvevők. A filmkészítés is választható téma. A filmesek egy hét alatt leforgatnak egy kisfilmet. A fotóstábor résztvevői megtanulják az analóg és a digitális fényképezés alapjait. Az sem baj, ha a jelentkezőknek nincsen fényképezőgépük vagy kamerájuk. A szervezők profi felszerelést biztosítanak.

Fesztivál mindennap

A délelőtt tanulással, alkotással és a választott projektekkel telik, de délután és este a tábor hatalmas fesztivállá változik. Egymást követik a bemutatók, show-műsorok, versenyek. Bűvészek, állatbemutatók, sportolók és hagyományőrzők érkeznek minden turnusba, hogy megszerettessék a hobbijukat. A gyerekek találkozhatnak középkori lovagokkal, vakvezető kutyákkal, íjászokkal, de akár íjásztanfolyamon is részt vehetnek.

A teljes kínálatról itt lehet bővebben olvasni.

1,4 kilométeres szakasszal bővült a kerékpárúthálózat Szolnokon

Újabb 1,4 kilométeres szakasszal bővült a kerékpárúthálózat Szolnokon, a közlekedésfejlesztés részeként buszforduló, parkoló, út- és járdaszakaszok is megújultak - közölte a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. az MTI-vel.
2023. 04. 01. 12:00
Megosztás:

Szinte ingyen mehetnek szabadegyetemre fiatal felnőttek

Augusztus 21. és 27. között Csórompusztán, a Balaton-felvidéken rendezik meg azt a Szabadegyetemet, amely egy civil szerveződés keretében az Erasmus+ támogatásával jön létre. A táborban mintegy hetven fiatal kaphat helyet, akik egy nem mindennapi feladatban is részt vehetnek.
2023. 04. 01. 11:00
Megosztás:

A külföldi munkaerő mellett erősebben kell támaszkodni a hazai munkaerőpiaci tartalékokra is

A következő években jelentkező több százezres munkaerőigény kielégítéséhez elkerülhetetlen a külföldi munkaerő alkalmazása – hangzott el a Trenkwalder által szervezett második Munkaerőpiaci Kerekasztal rendezvényen csütörtökön. Hatékonyabban kell ugyanakkor kihasználni a hazai munkaerő-tartalékot is, ennek érdekében pedig szükség van többek között a munkaerő mobilitási lehetőségeinek javítására, a munkaerőpiac szakképzési igényeinek pontosabb előrejelzésére, valamint a jelenleginél tervezhetőbb szabályozási környezetre is.
2023. 04. 01. 10:00
Megosztás:

Félmillió ember hiányzik a munkaerőpiacról

A magyar munkaerőpiacon 500 ezer emberre van szükség, akiket lehetőleg Magyarországon kell megtalálni, utána jöhetnek csak a vendégmunkások - mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén Budapesten pénteken.
2023. 04. 01. 09:00
Megosztás:

Nőttek a személyi jövedelmek és kiadások az Egyesült Államokban

Februárban nőttek a személyi jövedelmek és kiadások az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium, a Bureau of Economic Analysis pénteki jelentése alapján.
2023. 04. 01. 08:00
Megosztás:

Indul a tavi viharjelzési szezon

Szombaton indul a tavi viharjelzési szezon a Balatonon, a Velencei- és a Tisza-tavon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.
2023. 04. 01. 07:00
Megosztás:

Akár pénzügyi csődöt is okozhat egy megörökölt lakáshitel

Az emberek sokszor meglepődnek azon, hogy a felvett lakáshitel öröklődik, amennyiben a hitelfelvevővel tragédia történik. Ebben az esetben a hitelt a családnak kell visszafizetnie, máskülönben elveszítik az otthonukat. A Bankmonitor szakértői sorba vették a megoldási lehetőségeket, amelyekkel kivédhető ez a helyzet.
2023. 04. 01. 06:00
Megosztás:

Százmilliós bírságot kapott a SET GROUP

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 105 millió forint bírságot szabott ki a SET GROUP Nyrt.-re a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre, illetve a piaci manipuláció tilalmára vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt - közölte a jegybank az MTI-vel pénteken.
2023. 04. 01. 05:00
Megosztás:

Özvegyi nyugdíjak 2023 - házastárs vagy élettárs? Nem mindegy!

A hozzátartozói nyugellátásokhoz, ezáltal az özvegyi nyugdíjhoz is jogosultsági előfeltétel, hogy az elhalálozott jogszerző nyugdíjasként haljon meg, vagy a jogszabályban meghatározott mértékű szolgálati idővel rendelkezzen - olvashatjik az ado.hu szakportál blogbejegyzésében. De mi a különbség a házastárs és az élettárs esetében? Elmagyarázzuk!
2023. 04. 01. 04:00
Megosztás:

Az első becslésnél jobban teljesített a brit gazdaság

Az első becslésnél jobban teljesített a brit gazdaság a tavalyi negyedik negyedévben.
2023. 04. 01. 03:00
Megosztás:

Kedvezményes közlekedési bérletet vezetnek be Németországban

Hozzájárult a német törvényhozás tartományi kormányokat összefogó kamarája (Bundesrat) pénteken az általános drágulás hatásainak ellensúlyozását szolgáló kedvezményes közlekedési bérlet intézményének felújításához, a helyi és a térségi közösségi közlekedésben országszerte érvényes bérletet így májustól bevezetik.
2023. 04. 01. 02:00
Megosztás:

Lassult az infláció Olaszországban

Olaszországban márciusban az elemzők által várt 8,2 százalék helyett 7,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak éves szinten, miután februárban 9,1 százalékos emelkedést mértek - közölte az olasz statisztikai hivatal, az Istat előzetes adatok alapján pénteken.
2023. 04. 01. 01:00
Megosztás:

Digitalizálta az első tízezer oldalnyi zenetudományos emléket az OSZK

Elkészült a digitalizálása annak az első tízezer oldalnyi, 18-19. századi zenetudományos emléknek, amelyet az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) és a Haydneum - Magyar Régizenei Központ együttműködésének keretében készítettek elő.
2023. 04. 01. 00:01
Megosztás:

Vádat emeltek Donald Trump ellen

Vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében helyi idő szerint csütörtökön New Yorban - erősítette meg a volt elnök ügyvédje.
2023. 03. 31. 23:00
Megosztás:

Rekordra emelkedett a kgfb-átlagdíj

Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején - közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.
2023. 03. 31. 21:00
Megosztás:

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon a hét utolsó kereskedési napján.
2023. 03. 31. 20:00
Megosztás:

Vegyesen alakult pénteken a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon a hét utolsó kereskedési napján.
2023. 03. 31. 19:30
Megosztás:

Folytatódott az emelkedés az európai értékpapírpiacokon

A csütörtöki nagy indexemelkedések után 0,2-0,8 százalék közötti erősödéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2023. 03. 31. 19:00
Megosztás:

Erősödött a vezető részvények többsége a budapesti börzén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 714,52 pontos, 1,72 százalékos emelkedéssel, 42 318,34 ponton zárt pénteken.
2023. 03. 31. 18:30
Megosztás:

Delta Technologies gyorsjelentés: Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.
2023. 03. 31. 18:00
Megosztás: