Nyugdíjas horoszkóp - Speciális heti horoszkóp nyugdíjasoknak

Asztrológus szakértő csapatunk most egy extra heti horoszkópot készített nyugdíjas olvasóink részére, melyben speciális, leginkább az idős korúakat érdeklő problémákkal és természetesen örömforrásokkal foglalkozunk kiemelten, mint pl. egészség, család, pénzügyek. Olvassák nagy szeretettel és figyeljenek a megfogalmazott intelmekre, előrejelzésekre. A horoszkóp érvényessége: 2022. május 23-29.

Nyugdíjas horoszkóp - Speciális heti horoszkóp nyugdíjasoknak

Bak

Valamilyen olyan dologra vágyik már egy jó ideje, amit nem kaphatott meg. Nagyon szeretné, ha az Öné lehetne, mert sok mindenben könnyítené a hétköznapi tevékenységét! Jó hír, hogy nem kell sokáig várnia, mert hamarosan meg fogják lepni vele.

Pénzügyi területen legyen óvatos, mert ha gyorsan elkölti a nyugdíját egy ideig a maradékot okosan kell majd beosztania a következő érkezéséig. Ez azért is nagyon fontos, mert egy olyan dolog fog bekövetkezni, amelyre nem számított és ha nem is nagy, de kiadással fog járni.

Rokonok közül hamarosan egy igen közelálló meg fogja látogatni, de nem szeretné, hogy sokat fáradozzon a vendéglátással, ezért csak az utolsó pillanatban jelenti be.

Egészségére a következő napokban a megszokottnál is jobban vigyázzon, mert az időjárás kicsit csalóka és könnyen meghűlhet.

Szerencsenapja: Csütörtök

Szerencseszáma: 36

Vízöntő

Ön körül már egy igen hosszú ideje valaki folyamatosan rosszban sántikál és mindent meg tesz, hogy megszerezze azt, ami az Öné. A gond az, hogy nem csak meg akarja szerezni, hanem ártani is akar önnek. Ezt a tevékenységét már nagyon rég óta, folyamatosan, tervszerűen hajtja végre. Lehet, hogy már Önnek fel sem tűnik, mert hozzászokott. Legyen résen és gondolja, át ki lehet az illető, mert ha nem lép közbe nagy gondot fog okozni.

Legyen körültekintő a vásárlás területén is az elkövetkezendő napokban gondolja át, mire és mennyit költ, mert ha egy kicsit jobban oda figyel a hónap végére nem kell a tartalékokhoz nyúlnia.

Amennyiben olyan lehetőség kínálkozik, amellyel ki tud mozdulni otthonából semmi esetre sem szabad elszalasztani. Fontos, hogy az elkövetkezendő időszakban a lehető legtöbbet legyen a szabad levegőn, mert egészségének mindig, de most különösen jót fog tenni.

Gyermekei, unokája meglepetéssel készül az ön számára és hamarosan felkeresi, hogy átadja önnek. Gondolja át mi az amivel kedveskedni tud neki és ez által viszonozni tudja. Fontos, hogy ez egy apró személyes dolog legyen, mert igazán arra vágyik.

Szerencsenapja: Péntek

Szerencseszáma: 13

Halak

Olyan esemény fog történni Önnel, melyen először bosszankodik, de hamarosan rá fog jönni, hogy a lehető leg jobb dolog történ, ami történhetett. Legyen türelmes, mert ebben az esetben sok, olyan dolog jön a felszínre, mely mind az Ön érdekeit képviselik majd. A hölgy, aki segít Önnek sok tapasztalattal bír és érdemes meghallgatni szavait.

Rendszeresen ellenőrizze vérnyomását, mert így komolyabb problémát tud megelőzni a közeljövőben. Amennyiben nincs ehhez eszköze kérje meg kezelőorvosát/asszisztenst, hogy biztosítsák ezt az ön számára. Fontos, hogy a gyógyszereket, amelyeket kapott ne csak úgy véletlenszerűen szedje, hanem tartsa be az orvos utasításait.

Kedven rokona a napokban felkeresi és meghívást kap tőle egy családi rendezvényre, amelyre nagyon szeretné, ha elmenne. Ne okozzon neki csalódást, mert már olyan régóta várja ezt az alkalmat.

Lehetősége lesz olyan élelmiszert vásárolni olcsóbban, amelyet, ha szakszerűen elrak a következő időszakban fel tud majd használni.

Szerencsenapja: péntek

Szerencseszáma: 55

Kos

Családja körül valaki olyan terveket szövöget, melyek nem az Ön/Önök érdekeit szolgálják. Legyen körültekintő és ne engedje ismeretleneknek befolyásolni sem az Ön, sem a családtagjai véleményét. Javaslom üljenek össze és beszéljék át az elkövetkezendő napok teendőit és ennek szellemében cselekedjenek.

Amennyiben valaki kölcsön szeretne kérni, semmi esetre se legyen felelőtlen és gondolja át, mert lehet, hogy soha nem fogja viszontlátni ezt az összeget. Ha még is úgy alakul, hogy így kell tennie, mindenképp javasolt ezt írásban is rögzíteni. Kérje ki szakember véleményét és ennek tükrében döntsön.

Ideje a halogatott egészségügyi kivizsgálást beütemeznie, még akkor is, ha ennek nem szívesen veti magát alá. Valószínűleg miden a legnagyobb rendben lesz, de jobb a bajt elkerülni.

Családja látogatására számíthat az elkövetkezendő időszakban. Erre egy olyan esemény ad majd apropót, ahol valakit ünnepelni fognak. Ne vigye túlzásba az ajándékozást, de ha még is nagyobb dologgal akarja meglepni, akkor azt jól készítse elő nehogy utána pénzügyi gondjai legyenek.

Szerencsenapja: Kedd

Szerencseszáma: 45

Bika

Komoly döntést kell meghoznia egy olyan dologban, mely jelentős anyagiakról szól. Sok dologban nem biztos és ezért ez a napjait megszomorítja. A szomorkodás helyett kérje ki szakemberek véleményét, tanácsát és ennek szellemében döntsön, mert ezek a döntések igen hosszú időre fogják befolyásolni életét.

Vigyázzon testi épségére, mert egy véletlen mozdulat következtében olyan sérüléseket szerezhet, amely az elkövetkezendő időszakban korlátozná a mozgásban. Fontos, hogy az orvos által felírt gyógyszereket rendszeresen szedje és a napokban bekövetkező hőmérséklet ingadozásokat vegye figyelembe, mert így elkerülhet egy kellemetlen megfázást.

Hozzátartozói hamarosan keresni fogják és meg akarnak majd beszélni önnel egy régóta húzódó dolgot. Hallgassa meg és ne hozzon azonnal döntést, még akkor sem, ha ezt kérik öntől. Adjon magának egy pár napot és jó döntést fog hozni.

Szerencsenapja: Csütörtök

Szerencseszáma: 12

Ikrek

A szerencse az Ön oldalán áll, még ha most úgy is tűnik, hogy csak kifelé áramlik a pénz. Ezek a kiadások mind szükségesek ahhoz, hogy a komolyabb veszteséget a jövőben elkerüljék és minden a legjobban alakuljon. Mivel véletlenek nincsenek, ezért a szerencséjét saját magának, jó döntésének köszönheti majd.

Ideje az egészségi állapotát felméretnie, mert egy érzékszeri betegség kivizsgálását igen régóta halogat. Ha nem veszi komolyan, akkor sajnos nagyobb elváltozás következhet be amelyet nem lesz olyan egyszerű korrigálni, mint ahogy most megtehetnék egy kisebb beavatkozással. Beszéljen orvosával és kérje ki tanácsát, illetve keressen fel szakrendelést ezzel kapcsolatban.

Egy olyan családi esemény előtt állnak, amellyel egyik családtagot fognak ünnepelni. A nagy napig még van egy pár hét, ezért gondolja át mi az a meglepetés, amellyel kedveskedni tud, de anyagilag nem megterhelő.

Szerencsenapja: Szombat

Szerencseszáma: 47

Rák

Nagyon várja a találkozót egy Önhöz közel álló férfival, aki az elmúlt napokban igen sokat járt a gondolataiban. Érthető, hisz olyan szálak kötik hozzá, mely nem egy hétköznapi kapcsolat. Sokat vár ettől a találkozótól és ezért sokszor azon veszi észre magát, hogy csak ezen jár az esze. Fontos, ha találkoznak, legyen természetes és önmagát adja, ne kerteljen, s ha kell mondja el véleményét, akkor is, ha úgy érzi esetleg ezzel olyan területet érint, amelyről nem szívesen beszélnek.

Ne hanyagolja el a mozgást és ha teheti sok időt töltsön a természetben, mert most erre különösen nagy szüksége van. Élvezze a napsütést és a természet szépségeit. Érdeklődjön környezetében arról, hogy milyen lehetőség van egy kis kirándulásra és ha ilyen alkalom adódik mindenképp éljen vele, mert ez kizökkenti a mindennapok rutinjából.

Arról nem is beszélve, hogy orvosilag is nagyon ajánlott csak arra vigyázzon, hogy a napsütés ellen megfelelően védekezzen. Amennyiben valamilyen sporttevékenységet végez legyen körültekintő és csak annyit vállaljon be, amennyit bír és ne akarjon világcsúcsot dönteni.

Gyermeke, unokája, közeli rokona egy olyan családi eseményre fogja meghívni, amelyre már régóta készülnek. Ne tagadja meg tőlük, hogy találkozzanak, mert ezzel nagy örömet tud neki/nekik szerezni. Ha esetleg valami félreértés volt önök között, most tegyék félre és élvezzék az együtt töltött időt.

Szerencsenapja: Szerda

Szerencseszáma 41

Oroszlán

Olyan dologtól tart, melyekről úgy érzi igen szerencsétlenül tudja majd befolyásolni az életét és az Önhöz közel álló családtagjáét is. Legyen figyelmes és gondolja át milyen dolgok állnak Önök előtt és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy minden el legyen végezve és ne találjanak benne kivetnivalót.

Amennyiben hivatalos dolog előtt áll, úgy kérje ki szakember véleményét és ne döntsön saját szakállára, mert azzal nagy bosszúságtól tudja megkímélni önmagát.

Ideje felkeresnie orvosát vagy azt a szakrendelést, amelyet már régóta halogat, hisz az idő előre haladtával sajnos a fennálló problémák nem fognak maguktól megoldódni. Vegyen egy nagy levegőt és keresse fel orvosát és bármennyire nincs kedve hozzá, itt az idő, hogy túl legyen a beavatkozáson.

Családja aggódik önért, még ha nem is mutatják ki állandóan és nem ostromolják ezzel a dologgal. Nyugtassa meg őket azzal, hogy odafigyel önmagára és nem hanyagolja el a megbeszélt dolgokat. Hamarosan felkeresik önt és kellemes időt töltenek majd egy ez alkalomból.

Szerencsenapja: Vasárnap

Szerencseszáma: 88

Szűz

Hosszú ideje folyok egy hivatalos ügy, mely párjával vagy valamelyik családtagjával is kapcsolatos.

Legyen segítségére, hogy le tudják zárni ezt az ügyet, mert most jó eséllyel meg tudják ezt tenni. Amennyiben valamiben még bizonytalanok kérjenek tanácsot, segítséget szakembertől, mert lehet, hogy csak egy pár hasznos információ hiányzik a döntéshez.

Ne ijedjen meg, ha az elkövetkezendő napokban olyan egészségi probléma áll elő, amelyre nem számított. Ez nem nagy dolog, de fontos, hogy ne hanyagolja el. Mindenképp forduljon orvoshoz és tartsa be a tanácsokat, mert most még meg tudja előzni a nagyobb problémát.

Legyen figyelmesebb, mert egy olyan tárgyat fog keresni, amit minden nap használ. Lehet, hogy a szemüvegét vagy gyógyszerét teszi el egy olyan helyre, amire álmában sem gondolna. Ha úgy érzi, hogy az elmúlt időszakban a memóriájával gondok vannak és nem úgy működik, mint szeretné mindenképp forduljon orvosához. Remek gyógyszert fog ajánlani önnek.

Az elkövetkezendő napokban egy családtagja, de az is lehetséges, hogy a család többi tagja is felkeresi önt egy ünnepi alkalommal kapcsolatosan. Ne okozzon neki csalódást és éljen a felkínált lehetőséget.

Szerencsenapja: Szombat

Szerencseszáma: 78

Mérleg

Minden a legjobban alakul és ezt meg tudja osztani egy Önhöz közel álló  férfival is, aki mindenben segítette, támogatta. Ez egy közös siker, ezért minden ok meg van arra, hogy büszkék legyenek önmagukra. Amennyiben ilyen jól fognak tudni együtt működni a jövőben is a további pozitív eredmény sem marad el.

Anyagiakban érdemes kicsit körültekintőbben, figyelmesebben dönteni, mert a következő nyugdíjig egy nem várt kiadás csökkenteni fogja a családi kasszát. Ez nem nagy összeg, de ha lehetősége van, ne költsön most olyan dolgokra, amik nem feltétlenül fontosak.

Egészségével kapcsolatosan viszont fontos, hogy ha olyan kiadás lép fel, ami a megszokottól eltér, ne sajnálja, mert a jövőben meg fog térülni az által, hogy el tudja majd kerülni a nagyobb kiadásokat. Fogadja el ismerősei, barátai invitálását egy kis kikapcsolódásra, még akkor is, ha nem igazán van hozzá kedve. Higgye el a szabadban töltött idő megtérül.

Ismerőse/családtagja hamarosan fel fogja keresni és egy olyan lehetőséget ajánl, amely csak a javát fogja szolgálni. Amennyiben ezzel kizökkentené a megszokott mindennapokból ne ellenkezzen, mert higgye el minden változás (még ha csak kicsi is) igen jó hatással lesz önre. Arról nem is beszélve, hogy nekik is örömet szerez ezzel.

Szerencsenapja: Kedd

Szerencseszáma: 56

Skorpió

Gyermekének/unokájának a munkahelyén/iskolában nem úgy alakulnak a dolgai, ahogy azt eltervezte. Egy hivatalos személy sok gondot okoz neki és ezt már kezdi a lelkére venni. Legyen figyelmes és megértő vele az elkövetkezendő napokban, de mindenképp keressen alkalmat arra, hogy kötetlenül tudjanak beszélgetni, mert fontos, hogy minden részlettel tisztában legyen.

Egészségével kapcsolatosan vannak problémák, de ez ne keserítse el, mert mindenre van megoldás csak keresni kell. Ha betartja az orvos utasításait nem lesz komolyabb gond, de fontos, hogy ne legyen makacs és önfejű, mert az nem vezet jóra. Amennyiben egy hosszabb terápiát ír elő vesse alá magát és higgye el minden a legjobban fog alakulni.

Legyen körültekintő és ne felejtse otthon a szemüvegét, mert ez által kisebb kellemetlenségbe kerülhet. Ne legyen büszke és tegyen úgy mint, ha nem lenne szüksége rá. Amennyiben van pótszemüvege vigye magával az elkövetkezendő napokban.

Szerencsenapja: Csütörtök

Szerencseszáma: 77

Nyilas

Fantasztikusan jó hírt kap vagy kapnak családjával, mely mindenkit érinteni fogj. Nagy örömöt fog jelenteni és hosszú távra befolyásolja életüket. Használják ki ezt a remek időszakot arra, hogy olyan dolgokba fogjanak bele, melyek mindenkit érdekel. Amennyiben így tesznek a jövőben nem lesznek anyagi gondjai még az unokáknak sem.

Töltődjön fel és töltsön több időt ismerősei környezetében, még akkor is ha ehhez ki kell mozdulni  a megszokott környezetéből. Higgye el ez egészségi állapotára is rendkívül kedvezően fog hatni. A mennyiben lehetőség kínálkozik egy nagyobb kirándulásra mindenképp éljen vele és legyen kicsit lazább.

Egészségi állapota stabil, de ne hanyagolja el az orvosi vizsgálatokat. Hogy ez a jó széria tovább folytatódjon törődjön többet azzal, hogy önnek mi az ami örömet jelent! Ha ez az olvasás, kézimunka, kertészkedés, sütés-főzés, horgászat, sport ne vonja meg önmagától és töltsön több időt ezekkel a tevékenységekkel.

Családja lehet, hogy picit meglepődig, hogy a megszokottól sokkal fiatalosabban ténykedik, de ezzel nekik is örömöt fog szerezni, hisz még ki is fog virulni. Amennyiben van hozzá kedvük vonja be őket is ebbe a tevékenységbe.

Szerencsenapja: Szerda

Szerencseszáma: 17

Újabb hőségriasztást rendeltek el keddig Olaszországban

Huszonkét nagyvárosban rendelte el a legmagasabb fokozatú riasztást a rendkívüli hőség miatt az olasz egészségügyi minisztérium szombattól. Az előrejelzések szerint keddtől várható enyhülés.
2022. 07. 03. 00:01
Megosztás:

Az ügyfelek több mint 70 százaléka lakást vesz a Babaváró kölcsönből a Duna House szerint

A kamatmentes, szabadfelhasználású Babaváró kölcsönt az ügyfelek az idén is főként lakásvásárlásra fordítják, a Duna House Pénzügyek ügyfelei körében végzett felmérés szerint január-júniusban a hitelfelvevők 72,7 százaléka költötte erre a kapott pénzt.
2022. 07. 02. 23:00
Megosztás:

Folyamatosan zajlik a betakarítás a földeken

Folyamatosan zajlik a betakarítás a földeken, a száraz, meleg időjárás és az aszály ellenére az ország kenyere biztosított - közölte az Agrárminisztérium (AM) vezetője a tárca szombati közleménye szerint.
2022. 07. 02. 22:30
Megosztás:

A TIM országos munkavédelmi kampányt indít

A munkavállalók és a munkáltatók munkaügyi szemléletformálásának érdekében országos kampány indul július elején - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) Facebook-oldalán szombaton.
2022. 07. 02. 21:00
Megosztás:

Rádiókat vizsgált az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 127 rádióadó adatait vizsgálta meg legújabb kutatásában, hogy feltárja a tavalyi év legnépszerűbb előadóit és dalait. A vizsgált rádiók összesen 94 évnyi adást sugároztak 2021-ben, amelynek nagy részét az NMHH is rögzíti - közölte a hatóság szombaton az MTI-vel.
2022. 07. 02. 20:00
Megosztás:

Ennyit bukott a világ 500 leggazdagabb embere az év első felében

A világ 500 leggazdagabb emberének vagyona 1400 milliárd dollárral csökkent az idei első fél évben a globális részvénypiacok lejtmenete miatt, június végi állapot szerint - írja a Bloomberg.
2022. 07. 02. 19:00
Megosztás:

Bővítette üzemét és termelőkapacitását a CE Glass csoport

A CE Glass csoport két ütemben 5400 négyzetméterrel bővítette üzemét Szeged határában, és csaknem megduplázta biztonságiüveg-gyártó kapacitását - tájékoztatta a cég az MTI-t.
2022. 07. 02. 18:00
Megosztás:

Emelkedtek az ingatlanárak a kiemelt üdülőövezetekben

A hazai kiemelt üdülőkörzetek lakóingatlan- és üdülőpiacain együttesen átlagosan 12 százalékkal emelkedtek a fajlagos árak tavaly az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a Takarék Indexből, a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank kutatásából.
2022. 07. 02. 17:30
Megosztás:

ÁSZ: Hányas osztályzat adható az oktatás minőségére?

Gyermekeink épülésének, fejlődésének biztosítása mindennapi feladatunk. Mesét mondunk, játszunk velük, és óvodába, iskolába kísérjük őket. A köznevelés felelős a gyermekek testi, lelki és értelmi fejlődésének lehető legmagasabb szintű kibontakoztatásáért. Ezért nem mindegy az oktatás minősége, amely közvetlen hatást gyakorol gyermekek és családok életére. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elemzésében értékelte az ENSZ 4. Fenntartható Fejlődési Célját, amely a minőségi oktatás és az élethosszig tartó tanulás biztosításáról szól. Az ÁSZ az elemzés keretében vizsgálta a nemzetközi, nemzeti és a programszintű indikátorok összhangját, ellenőrizhetőségét. Emellett bemutatja hazánk oktatás minőségének mérése és a lemorzsólódás területén elért eredményeit.
2022. 07. 02. 16:00
Megosztás:

ÁSZ: A nemek közötti esélyegyenlőség valamennyiünk érdeke

Magyarország Alaptörvénye értelmében a nők és a férfiak egyenjogúak, a tanulás szabadsága pedig egyformán megilleti őket. Ugyanakkor tény, hogy a gimnáziumokban és a felsőoktatásban társadalmi arányuknál magasabb a nők részvétele, 54,5 százalék körüli, a pedagógusok körében pedig egyenesen 82 százalékos. Mindeközben, mint az ÁSZ kutatása rávilágít, a közvélekedés erősen megkülönbözteti a lányos és a fiús tulajdonságokat, készségeket. Az általános felfogás szerint nőies tulajdonság például az érzelmi, szociális érettség és a kézügyesség, míg a leginkább férfias tulajdonságok között tartják számon a technikai-műszaki érzéket és a logikát. Vajon milyen következményei vannak, ha ezek és társaik között felborul az egyensúly, és a fontosságban is más megítélés alá kerülnek? Az ÁSZ hazai és OECD statisztikai adatokat is vizsgáló elemzése ennek az ún. „Pink education" jelenségnek az okait, társadalmi, gazdasági következményeit kutatja.
2022. 07. 02. 15:00
Megosztás:

Pénteken 40 fok feletti csúcsértékkel tetőzött a kánikula

Pénteken 40 Celsius-fok feletti csúcsértékkel tetőzött a kánikula, de a napi országos melegrekord most nem dőlt meg - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.
2022. 07. 02. 14:00
Megosztás:

Visszatért az utazási kedv, közel 250 ezer forintba kerülhet az idei nyaralás

Az egy évvel korábbinál jóval többen mennének nyaralni belföldre vagy külföldre az idén. Az idén közel 250 ezer forintot költenének a vakációra átlagosan a nyaralást tervezők - derül ki a K&H biztos jövő felméréséből. Ez az összeg lényegében megegyezik a pandémia előtti szinttel. A vakációzók 55 százaléka 100-500 ezer forintos utazási költségvetéssel számol. Döntően a saját jövedelmükből finanszírozzák a nyaralást, a SZÉP Kártyára 28 százalékuk támaszkodik, a családtagoktól pedig 16 százalékuk kap erre a célra támogatást. A K&H összeállításából kiderül az is, hogy a tavalyi évben az egyéni utasbiztosításhoz köthető károkra - egyenként - átlagosan 90 ezer forintot fizetett. Nyaranta a társaság szerint az egyik leggyakoribb utasbiztosítási káresetek közé tartozik a leégéshez és a gyomorrontáshoz köthető orvosi ellátás. Az összeállítás szerint az utazók 21 százaléka köt külön utasbiztosítást, 24 százalékuk a bankkártyás megoldás mellé igényel kiegészítő biztosítást.
2022. 07. 02. 13:00
Megosztás:

Jelentős fejlesztések a CE Glass csoportnál

A CE Glass csoport két ütemben 5400 négyzetméterrel bővítette üzemét Szeged határában, és csaknem megduplázta biztonságiüveg-gyártó kapacitását - tájékoztatta a cég az MTI-t.
2022. 07. 02. 12:00
Megosztás:

Kiderült, hogy kit hallgattunk legtöbbet tavaly a rádióban - Nem meglepő...

Ha magnókazettákon tárolná a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a magyar rádiók 2021-es év adásának hanganyagát, akkor több mint 70 ezer kilométer hosszú kazettaszalagon férne csak el, ennyivel majdnem kétszer lehetne körbe tekerni a bolygónkat. Ekkora mennyiségű hanganyag feldolgozása alapján készült az NMHH kutatása, amelyből kiderült, hogy kik a legnépszerűbb előadók a magyar rádiók játszási listája alapján. Sőt, egy készülő elemzés arra is fényt derít, hogy egészen másokat hallgatunk a rádiókban, mint a zenei streaming szolgáltatók felületein.
2022. 07. 02. 10:00
Megosztás:

Folytatódik a 4iG távközlési üzletágának stratégiai átalakítása

A hazai és a nemzetközi távközlési piacon is meghatározó portfólióval rendelkező 4iG csoport idén tavasszal megkezdte távközlési vállalatainak stratégiai átalakítását és a társaságok integrációját. A folyamat célja, hogy a vállalatok hatékonyabban használják ki a csoporton belüli együttműködési lehetőségeket, illetve az üzleti működés területein jelentkező szinergiákat. A telekommunikációs portfólió integrációs folyamatainak támogatására új csúcsvezetők érkeznek a telekommunikációs vállalatok élére. A 4iG Nyrt. távközlési divíziójának irányítását az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatójaként Király István veszi át július 1-től, akit a DIGI csoport élén ügyvezetőként Tábori Tamás vált. A 4iG nemzetközi távközlési portfóliójának irányítására új szervezeti egység jön létre tiranai központtal. A 4iG International vezetője Budafoki Róbert, aki az albán és a montenegrói leányvállalatok ügyvezetésért, és integrációs feladataiért felel. Az előzetes bejelentésnek megfelelően magyar távközlési infrastruktúra meghatározó szereplője, az Invitech ügyvezető igazgatója Bőthe Csaba lesz július 1-től, aki Gerald Grace-t váltja a társaságnál.
2022. 07. 02. 09:00
Megosztás:

Guntram Würzberg veszi át az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatói feladatait, Kiss Attilát az E.ON SE alelnökévé nevezték ki

Július 1-től Guntram Würzberg váltja Kiss Attilát az E.ON Hungária Csoport élén. A szakember több mint 25 éve dolgozik a nemzetközi E.ON csoportnál, számos vezető pozíciót töltött be, legutóbb a cégcsoport legfelsőbb szintű jogi vezetőjeként dolgozott. Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport eddigi elnök-vezérigazgatója az anyavállalat felsővezetésében folytatja pályafutását az E.ON SE Vállalati Eszközmenedzsmentért (EAM) felelős alelnökeként.
2022. 07. 02. 08:00
Megosztás:

Félelmetes tűz tombol a Bükkben - a katasztrófaturistákat nem engedi a rendőrség a közelbe

Néhány órával ezelőtt kaptam a hírt, hogy mintegy száz hektáron erdőtűz tombol a Bükkben, Jávorkút környékén - írja hivatalos FB oldalán Veres Pál, Miskolc polgármestere.
2022. 07. 02. 07:15
Megosztás:

Solymáron péntektől másodfokú vízkorlátozást rendeltek el

Solymáron péntektől másodfokú vízkorlátozást rendeltek el - közölte a település polgármesteri hivatala a Facebook-oldalán.
2022. 07. 02. 07:00
Megosztás:

Emelkedtek az ingatlanárak a kiemelt üdülőövezetekben

A hazai kiemelt üdülőkörzetek lakóingatlan- és üdülőpiacain együttesen átlagosan 12 százalékkal emelkedtek a fajlagos árak tavaly az egy évvel korábbihoz képest – derül ki a Takarék Indexből, a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank kutatásából. A kiemelt üdülőövezetek közül a Tisza-tónál emelkedtek legnagyobb mértékben a négyzetméterárak 2021-ben, és jelentős volt a növekedés a Mátra-Bükk üdülőövezetben is. A Tisza-tónál ugyanakkor még mindig jóval alacsonyabbak a négyzetméterárak, mint a Balatonnál, amelynek környékén sokan már nem csak a másodlagos, hanem az elsődleges lakásukat vagy házukat vásárolták meg az otthoni munkavégzés terjedésével.
2022. 07. 02. 06:00
Megosztás:

Már a környező országokban is kezd elfogyni a bevethető munkaerő – a Fülöp-szigetekről érkezhet a megoldás a hazai gazdaság egyik legnagyobb problémájára?

Az elmúlt néhány évben elsősorban a termelő szektorban egyre nagyobb számban jelentek meg vendégmunkások, mert sok területen és térségben már lényegében „elfogyott” a bevethető magyar munkaerő. Azonban mára eljutottunk oda, hogy már a környező országokban sem találni megfelelő számban olyan dolgozókat, akik segíthetnének orvosolni az egyre égetőbb hazai munkaerőhiányt. A háború bizonytalanságai pedig még tovább súlyosbíthatják ezt a helyzetet.
2022. 07. 02. 05:00
Megosztás: