Rekord eredmény a CIG Pannónia Biztosítónál a második negyedévben

27 százalékos adózott eredmény növekedés, 37 százalékos díjbevétel emelkedés, kiegyensúlyozott termékcsoportonkénti fejlődés és jelentős bővülés az értékesítési csatornákban – ezek a CIG Pannónia Csoport 2022. második negyedéves pénzügyi eredményeinek fő mérföldkövei. A társaság továbbra folytatja 5 éves stratégiájának következetes megvalósítását, a CIG Pannónia Életbiztosító pedig immár a magyar biztosítási piac legeredményesebb 10 biztosítójának egyike.

Rekord eredmény a CIG Pannónia Biztosítónál a második negyedévben

645 millió forintos konszolidált adózott eredményt ért el 2022. második negyedévében a CIG Pannónia Biztosító, ezzel a társaság 27 százalékkal múlta felül a tavalyi év azonos időszakának 506 millió forintos profiteredményét. A biztosítási díjbevételek még ennél is dinamikusabb, 37 százalékos emelkedést mutatnak 2021. második negyedévéhez képest és meghaladták a 4 milliárd forintot. Az erőteljes növekedésben minden termékcsoport jelentős szerepet vállalt, hiszen a unit-linked, az ipari vagyon és a flotta casco termékek nagyságrendileg egyaránt 1 milliárd forintos növekedést mutattak, míg a csoportos személybiztosítások értékesítése meghaladta a 700 millió forintot.

A rekord eredmény hátterében egyrészt a biztosító bővülő portfóliója, másrészt pedig az értékesítési csatornák lendületes fejlődése áll. A második negyedévben a CIG Pannónia olyan népszerű lakossági termékekkel jelent meg a magyar piacon, mint a lakásbiztosítások vagy az utasbiztosítások, ezzel is támogatva az ügyféligények legteljesebb lefedését. A két termék rögtön pozitív fogadtatásra talált: lakásbiztosításokból több mint 1200, utasbiztosításokból pedig több mint 1000 ajánlat érkezett.

Az értékesítési csatornák növekedésének dinamikáját jól mutatja, hogy mind az élet-, mind pedig a nem-élet üzletágak új szerzései is jelentősen növekedtek. Az ipari vagyonbiztosítások állománydíja elérte a 1,5 milliárd forintot, a flotta casco termékek állománydíja – immáron több mint 11 ezer biztosított járművel - az 1,8 milliárd forintot, és az egyéb nem-élet termékek új szerzései is 64 százalékkal emelkedtek. Az életbiztosítások területén kiemelkedett a csoportos személybiztosítások növekedése, amely már az első félévben meghaladta a teljes 2021-es évi teljesítményt, és az állománydíj átlépte az 1 milliárd forintot.

Az értékesítési csatornák fejlesztése szempontjából kimagasló jelentőséggel bír, hogy a Magyar Bankholdinggal kötött, 20 évre szóló stratégiai magállapodást követően a CIG Pannónia Csoport hasonló együttműködést kötött az Euroleasing Zrt.-vel is, melynek keretében az Euroleasing ügyfelei számára is elérhetővé vált a vagyonbiztosítási és casco termékek mellett a CIG Pannónia hitelfedezeti biztosítása is.

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy a tavalyi évben megfogalmazott 5 éves növekedési stratégiánkat következetesen végrehajtsuk. A jelenlegi gazdasági helyzetben ugyanakkor elengedhetetlen, hogy folyamatosan elemezzük a körülményeket, és a piaci változásoknak megfelelően stratégiánkat is finomhangoljuk, amennyiben erre szükség van. A 2022. második negyedévének eredményei azt igazolják vissza számunkra, hogy továbbra is jó úton haladunk, hiszen a közel 30 biztosítót felvonultató magyar piacon az életbiztosítási ágazatban 4,49 százalékos, míg a nyugdíjbiztosítások piacán immáron 6,39 százalékos piaci részesedéssel rendelkezünk. Ezzel a CIG Pannónia Életbiztosító immár a magyar életbiztosítási piac TOP10 tagja közé került, a nyugdíjbiztosítók esetében pedig még ennél is előkelőbb helyen, a TOP8 biztosító között van a CIG Pannónia” – tette hozzá az eredményekhez Polányi Zoltán, a CIG Pannónia Csoport vezérigazgatója.

A CIG Pannónia Csoport az elmúlt időszakban nagy hangsúlyt fektetett az egységes vállalati kultúra kialakítására és a közös értékek megfogalmazására. A biztosítótársaság létszáma 2021 második negyedévéhez képest közel megduplázódott, 98-ról 185 főre nőtt.

Áprilisban nárciszünnepet tartanak Kaposváron

Színes, érdekes programokkal várják az érdeklődőket a kaposvári Nárciszünnepen, a somogyi megyeszékhely turisztikai szezonnyitóján, amelyet április 1-jén tartanak a Rippl-Rónai Emlékházban és Látogatóközpontban, valamint annak parkjában.
2023. 03. 26. 13:00
Megosztás:

Fejlesztik a váraljai parkerdőt

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz 237 millió forintos támogatásával fejleszti a váraljai önkormányzat a település határában fekvő parkerdő infrastruktúráját.
2023. 03. 26. 12:00
Megosztás:

Így alakult a héten a BUX

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 41 818,92 ponton zárt pénteken, 2,57 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
2023. 03. 26. 11:00
Megosztás:

Stabilra javította Románia államadós-besorolás kilátását a Fitch Ratings

Megerősítette Románia BBB-/F3 államadós-besorolását a hosszú, illetve rövid futamidejű devizaadósság tekintetében a Fitch Ratings, ugyanakkor negatívról stabilra javította az ország kilátásait - közölte szombaton a bukaresti pénzügyminisztérium.
2023. 03. 26. 09:00
Megosztás:

Május elejéig pályázhatnak a dizájnerek a Magyar Formatervezési Díjra

Május 2-ig pályázhatnak dizájnerek a Magyar Formatervezési Díjra, amelynek nyertesei akár bruttó hatszázezer forint díjazásban is részesülhetnek.
2023. 03. 26. 08:00
Megosztás:

Víziközmű-rekonstrukció valósul meg Pécsen

Csaknem 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a pécsi víziközműrendszeren az év végéig - jelentette be a város külsős alpolgármestere csütörtökön.
2023. 03. 26. 07:00
Megosztás:

Látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten - mire készüljünk, mit okoz?

Látványos együttállás, "bolygósorakozó" lesz a jövő héten: március 30-án este a Vénusz és az Uránusz alig több mint egy foknyira látszik majd egymástól az égbolton.
2023. 03. 26. 06:00
Megosztás:

Díjat kapott a Wizz Air - de vajon kitől, és milyet?

A Wizz Air az Air Transport Awards díjátadóján 2020 után ismét elnyerte az év légitársasága címet - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
2023. 03. 26. 05:00
Megosztás:

Veszélyben mindannyiunk készpénze! Túl sok a KP a magyar háztartásoknál

Sok ember számára a készpénz használata hagyományos, megszokott és biztonságos fizetési mód. Azonban a sok készpénz tartása veszélyes lehet több okból is. A hasitasi - ami nem kér kódot - mégis gondot okoz? Igen, főleg ha sok van belőle otthon. Miért is?
2023. 03. 26. 04:01
Megosztás:

Puskás Ferenc új kártyát kapott a FIFA videojátékában

Puskás Ferenc új kártyát kapott a FIFA23 videojáték Ultimate Team játékmódjában, a statisztikai mutatók közül a lövésben az övé a legmagasabb érték az ikonok között.
2023. 03. 26. 03:00
Megosztás:

Világvége?! Jönnek az üstökösök, amik a Földbe csapódhatnak - dátumok az apokalipszisre

Az üstökösök nagyon változó méretűek és összetételűek lehetnek, így nehéz megjósolni, hogy melyikük lehet a legveszélyesebb. Azonban vannak néhány nagy üstökösök, amelyeket figyelemmel kísérnek, mert ha bármelyikük eltalálná a Földet, akkor jelentős károkat okozhatna. A mai technikával megváltoztatható egy üstökös pályája, hogy elkerülhető legyen a Földdel való ütközés? Melyik évben várható olyan üstökös a Föld pályája körül, amely akár végzetes találkozással is járhat? Mutatjuk a veszélyes üstökösöket és azokat az éveket amikor erre járnak.
2023. 03. 26. 03:00
Megosztás:

Joe Biden megy a levesbe? Az USA elnöke mélyen van...

Eddigi mélypontja közelébe került Joe Biden amerikai elnök támogatottsága az AP hírügynökség által csütörtökön közölt országos közvéleménykutatás adatai szerint.
2023. 03. 26. 01:00
Megosztás:

Emelkedett az eladott új lakások száma az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban 1,1 százalékkal nőtt az új lakások eladása februárban az előző hónaphoz képest, így az egész évre kivetített értékesítési darabszám tavaly augusztus óta a legmagasabb, 640 ezer volt - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön.
2023. 03. 26. 00:05
Megosztás:

Súlyosan drogoznak ezekben a városokban, vigyázzunk!

A kábítószerfogyasztás Európa-szerte emelkedik, a belgiumi Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya Európában - derült ki a Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontjának (EMCDDA) csütörtökön közzétette jelentéséből.
2023. 03. 25. 23:00
Megosztás:

Gyermeksürgősségi központot hoznak létre Debrecenben

Letették a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a Gyermeksürgősségi Központ alapkövét csütörtökön. A teljes beruházás csaknem 3,3 milliárd forintból valósul meg, várhatóan idén októberig.
2023. 03. 25. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 03. 25. 21:00
Megosztás:

Ferenc pápa tovább szigorította az egyházon belüli visszaélésekre vonatkozó szabályokat

Erősíti az áldozatok védelmét, valamint az egyházi szervezeteket vezető világiakra is kiterjeszti a lelki és fizikai visszaélések büntetését a Ferenc pápa által ellenjegyzett új rendelkezés, amelyet a Vatikán szombaton hozott nyilvánosságra.
2023. 03. 25. 20:00
Megosztás:

Nemzetközi vonatokat is érint a hétfői németországi sztrájk

Németországban hétfőn közlekedési sztrájk okoz jelentős vasúti fennakadásokat is, ez a Németország felé induló és az onnan érkező nemzetközi vonatokat is érinti - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.
2023. 03. 25. 19:00
Megosztás:

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetemen

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztett ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE), együttműködve a Piatnik Budapest Kft.-vel - közölte a PTE az MTI-vel.
2023. 03. 25. 18:00
Megosztás:

Támogatással fejleszt az orosházi Koncsek Trans Kft.

Százötven millió forintos fejlesztést hajt végre a belföldi és nemzetközi fuvarozást végző orosházi Koncsek Trans Kft.
2023. 03. 25. 17:00
Megosztás: