Rekord eredmény a CIG Pannónia Biztosítónál a második negyedévben

27 százalékos adózott eredmény növekedés, 37 százalékos díjbevétel emelkedés, kiegyensúlyozott termékcsoportonkénti fejlődés és jelentős bővülés az értékesítési csatornákban – ezek a CIG Pannónia Csoport 2022. második negyedéves pénzügyi eredményeinek fő mérföldkövei. A társaság továbbra folytatja 5 éves stratégiájának következetes megvalósítását, a CIG Pannónia Életbiztosító pedig immár a magyar biztosítási piac legeredményesebb 10 biztosítójának egyike.

Rekord eredmény a CIG Pannónia Biztosítónál a második negyedévben

645 millió forintos konszolidált adózott eredményt ért el 2022. második negyedévében a CIG Pannónia Biztosító, ezzel a társaság 27 százalékkal múlta felül a tavalyi év azonos időszakának 506 millió forintos profiteredményét. A biztosítási díjbevételek még ennél is dinamikusabb, 37 százalékos emelkedést mutatnak 2021. második negyedévéhez képest és meghaladták a 4 milliárd forintot. Az erőteljes növekedésben minden termékcsoport jelentős szerepet vállalt, hiszen a unit-linked, az ipari vagyon és a flotta casco termékek nagyságrendileg egyaránt 1 milliárd forintos növekedést mutattak, míg a csoportos személybiztosítások értékesítése meghaladta a 700 millió forintot.

A rekord eredmény hátterében egyrészt a biztosító bővülő portfóliója, másrészt pedig az értékesítési csatornák lendületes fejlődése áll. A második negyedévben a CIG Pannónia olyan népszerű lakossági termékekkel jelent meg a magyar piacon, mint a lakásbiztosítások vagy az utasbiztosítások, ezzel is támogatva az ügyféligények legteljesebb lefedését. A két termék rögtön pozitív fogadtatásra talált: lakásbiztosításokból több mint 1200, utasbiztosításokból pedig több mint 1000 ajánlat érkezett.

Az értékesítési csatornák növekedésének dinamikáját jól mutatja, hogy mind az élet-, mind pedig a nem-élet üzletágak új szerzései is jelentősen növekedtek. Az ipari vagyonbiztosítások állománydíja elérte a 1,5 milliárd forintot, a flotta casco termékek állománydíja – immáron több mint 11 ezer biztosított járművel - az 1,8 milliárd forintot, és az egyéb nem-élet termékek új szerzései is 64 százalékkal emelkedtek. Az életbiztosítások területén kiemelkedett a csoportos személybiztosítások növekedése, amely már az első félévben meghaladta a teljes 2021-es évi teljesítményt, és az állománydíj átlépte az 1 milliárd forintot.

Az értékesítési csatornák fejlesztése szempontjából kimagasló jelentőséggel bír, hogy a Magyar Bankholdinggal kötött, 20 évre szóló stratégiai magállapodást követően a CIG Pannónia Csoport hasonló együttműködést kötött az Euroleasing Zrt.-vel is, melynek keretében az Euroleasing ügyfelei számára is elérhetővé vált a vagyonbiztosítási és casco termékek mellett a CIG Pannónia hitelfedezeti biztosítása is.

„Továbbra is azon dolgozunk, hogy a tavalyi évben megfogalmazott 5 éves növekedési stratégiánkat következetesen végrehajtsuk. A jelenlegi gazdasági helyzetben ugyanakkor elengedhetetlen, hogy folyamatosan elemezzük a körülményeket, és a piaci változásoknak megfelelően stratégiánkat is finomhangoljuk, amennyiben erre szükség van. A 2022. második negyedévének eredményei azt igazolják vissza számunkra, hogy továbbra is jó úton haladunk, hiszen a közel 30 biztosítót felvonultató magyar piacon az életbiztosítási ágazatban 4,49 százalékos, míg a nyugdíjbiztosítások piacán immáron 6,39 százalékos piaci részesedéssel rendelkezünk. Ezzel a CIG Pannónia Életbiztosító immár a magyar életbiztosítási piac TOP10 tagja közé került, a nyugdíjbiztosítók esetében pedig még ennél is előkelőbb helyen, a TOP8 biztosító között van a CIG Pannónia” – tette hozzá az eredményekhez Polányi Zoltán, a CIG Pannónia Csoport vezérigazgatója.

A CIG Pannónia Csoport az elmúlt időszakban nagy hangsúlyt fektetett az egységes vállalati kultúra kialakítására és a közös értékek megfogalmazására. A biztosítótársaság létszáma 2021 második negyedévéhez képest közel megduplázódott, 98-ról 185 főre nőtt.

Mi a különbség a régi és az új kriptovaluták között?

Mik azok a kriptovaluták? A kriptovaluták egyik legfontosabb ismérve, hogy diverzifikált formában érhetőek el, azaz nincs semmilyen központi rendszer vagy kormány ami irányítaná, és szabályozná azokat. Ezek a valuták pedig olyan digitális pénznek tekinthetőek, amelyek régebben mindösszesen kereskedésre voltak alkalmasak, viszont napjainkban már akár sima online vásárlást is végezhetünk velük.
2022. 09. 27. 12:00
Megosztás:

Lengyel újságértesülések szerint a MOL lobbizott a Lotos megvételéért

Lengyelországi hírek szerint a MOL aktívan lobbizott az országban a Lotos 417 benzinkutjának megvételéért - olvashatjuk az ERSTE mai elemzői kommentárjában.
2022. 09. 27. 11:30
Megosztás:

Mennyire emeli ma a jegybanki alapkamatot az MNB?

Ma ülésezik az MNB monetáris tanácsa, s várhatóan 1 százalékponttal 12,75 százalékra emeli az alapkamatot, ami vélhetően átgyűrűzik az egyhetes betéti rátára is csütörtökön.
2022. 09. 27. 11:00
Megosztás:

Óriási brit kamatemelést áraz a piac

Elszabadultak a brit kamatemelési várakozások. A fiskális élénkítés hatására megugrottak az inflációs várakozások és ezzel a kamatemelési kilátások is.
2022. 09. 27. 10:30
Megosztás:

Pozitív kezdés az európai tőzsdéken

Emelkedéssel indult a kereskedés kedden a főbb európai piacokon a megelőző napokban elszenvedett nagy csökkenések kompenzációjaként.
2022. 09. 27. 10:00
Megosztás:

Az energiaárak emelkedése már az osztrák termelőipar versenyképességét veszélyezteti

Mihamarabbi beavatkozást sürget az energiaárak emelkedésének kompenzálására az osztrák iparszövetség és a gazdasági kamara, mert az már a vállalkozások létét fenyegeti, valamint veszélybe sodorja Ausztria versenyképességét termelési telephelyként.
2022. 09. 27. 09:30
Megosztás:

Mesterséges intelligencia elemzi az alkalmazottakat az SAP HR szoftverében

Rejtett tehetségek felfedezése, új kihívásokhoz legalkalmasabb csapatok felépítése, integrált tehetséggondozási stratégiák felállítása és még sok más HR feladat kap digitális támogatást az SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite nemrégiben bemutatott új moduljai által.
2022. 09. 27. 09:00
Megosztás:

Nehéz időszak után egy-másfél év múlva jöhet a növekedés

A JVSZ számára kiemelten fontos, hogy naprakész gazdasági előrejelzésekkel, szakértők bevonásával, tudásmegosztással támogassa a vállalatvezetőket. Ezt erősítve a Szövetség idén már 11. alkalommal rendezte meg a tegnapi napon a gazdasági trendeket elemző Makro Konferenciáját, Varga Mihály pénzügyminiszter, a JVSZ társelnökének fővédnökségével, a Danubius Hotel Helia Budapestben.
2022. 09. 27. 08:30
Megosztás:

Erősödött kissé kedd reggelre a forint

Erősödött kissé kedd reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2022. 09. 27. 08:00
Megosztás:

Hamarosan elérhető az új, 11 százalék feletti kamatozású állampapír

Csütörtöktől érhető el az új állampapír, amely 11 százalék feletti kamatozással jól jövedelmező, biztonságos, kamatadómentes befektetést jelent a családoknak - olvasható a pénzügyminiszter közösségi oldalán.
2022. 09. 27. 07:30
Megosztás:

Ingyenes online tanulási lehetőségeket ajánl az NMHH

Ingyenes, online elérhető tananyagokból bárki bővítheti a tudását szinte bármilyen területen, legyen az nyelvtudás, kultúra vagy hobbi - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
2022. 09. 27. 07:00
Megosztás:

Romániában 2,4 százalékra nőtt a konszolidált államháztartási hiány

Romániában a bruttó hazai termék (GDP) 2,4 százalékát tette ki az államháztartási hiány az első nyolc hónapban a július végén jegyzett 1,94 százalékhoz képest - közölte hétfőn a román pénzügyminisztérium.
2022. 09. 27. 06:30
Megosztás:

350 millió forintból fejleszti a környezetbarát csomagolóanyagok előállítását a Folkem Kft.

Több mint háromszázötven millió forintból fejleszti a környezetbarát csomagolóanyagok előállítását a debreceni, nyomdaipari befejező műveletekkel foglalkozó Folkem Kft. - tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t.
2022. 09. 27. 06:00
Megosztás:

A magyar dolgozók fele nem kap béren kívüli juttatást

Magyarországon a SZÉP-kártya és a rugalmas munkaidő a leggyakoribb béren kívüli juttatás, ezzel szemben a munkavállalók a 13. havi fizetésnek és inflációkövető bérkompenzációnak örülnének a legjobban – derült ki a DreamJobs és a foodpanda friss kutatásából. A legtöbb extra juttatáshoz a multiknál és az IT szektorban lehet hozzájutni, a legkisebb figyelmet pedig az egészségmegőrzéshez kapcsolódó juttatásokra fordítják a cégek. Kihívást fog jelenteni az otthoni munkavégzéshez köthető magasabb rezsiköltség, de erre, valamint az étkezés támogatására, a bérek rendezésére és az egészségügyi témára nagyobb figyelmet szentelnek 2023-ban a vállalatok.
2022. 09. 27. 05:00
Megosztás:

A világ 10 legjobb filmje ami valaha készült - Hányat láttál belőle?

Hogy melyik a világ legjobb filmje, vagy melyek a világtörténelem legjobb filmjei, nagyon szubjektív kérdés, hiszen ahány ember, annyiféle ízlés a világon. Valahogy mégiscsak érdemes lenne megtudni, hogy mik azok a filmtörténeti remekművek, amelyek a legtöbb embert levették a lábukról. Ezért jó, hogy ma már léteznek olyan hatalmas adatbázissal rendelkező internetes portálok, mint pl. a filmes IMDb, melyek segítségével sok százezer ember véleményét tudhatjuk meg néhány kattintás után.
2022. 09. 27. 04:01
Megosztás:

A magas infláció miatti alulbiztosítottságra hívta fel a figyelmet a Mabisz

A biztosítási szakma előtt álló kihívásnak nevezte a magas infláció miatt keletkező alulbiztosítottság kezelését a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) elnöke a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének hétfői budapesti konferenciáján.
2022. 09. 27. 03:30
Megosztás:

1972 óta a legnagyobb adócsökkentést jelentették be

A brit kormány 1972 óta a legnagyobb adócsökkentést jelentette be pénteken, amire a pénzügyminiszter vasárnap még rátett egy lapáttal jelezve, hogy ez még csak az első lépés volt és további adócsökkentéseket fognak a közeljövőben bejelenteni.
2022. 09. 27. 03:00
Megosztás:

Tudatosan vásárolunk, de még így is sokat pazarolunk

A magyarok többsége saját bevallása szerint tudatosan vásárol, figyel az élelmiszerek lejárati idejére, mégis évente 65 kilogramm élelmiszerhulladékot állít elő, amivel 45 000 forint éves veszteséget szenved el - közölte a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hétfőn az MTI-vel.
2022. 09. 27. 02:30
Megosztás:

Ha ezt az extrudált kenyeret vetted, ne edd meg!

Határérték feletti aflatoxin-tartalom miatt az Abonett Kft. visszahívta a forgalomból a 100 grammos kiszerelésű, Abonett gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel elnevezésű termékét - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.
2022. 09. 27. 02:00
Megosztás:

Megszűnt az aszály, folytatódik a talajok őszi feltöltődése

A hét további részében többször lehet számítani nagy területeket érintő esőre, így folytatódik a talajok őszi feltöltődése - írta hétfői agrometeorológiai elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2022. 09. 27. 01:30
Megosztás: