Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Vitesco Technologies

A fenntartható mobilitást szolgáló modern hajtástechnológiák és elektrifikációs megoldások vezető nemzetközi gyártójának debreceni gyára és a Miskolci Egyetem a jövőben közösen dolgozik azon, hogy az elméleti képzés és az üzleti szféra közötti kohézió tovább erősödjön. A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés egyedülálló lehetőséget teremt nemcsak a tehetséggondozásban, de a tudományos- és kutatási pályázatok megvalósításában is. A két szervezet vezetői a megállapodás ünnepélyes aláírásával formálisan is megerősítették partnerségüket.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Vitesco Technologies

A Vitesco Technologies Hungary Kft. már akkor elkötelezte magát az oktatás támogatása, a képzési rendszerek fejlesztése mellett, amikor a debreceni autóipar szereplőjeként megvetette a lábát a városban. A vállalat túlnyomórészt a szakképzett munkaerőre támaszkodik, a magasan automatizált termelés működtetése ugyanis speciális tudást igényel. Ezért is döntöttek úgy 2019-ben, hogy stratégiai együttműködést alakítanak ki helyben, a számukra meghatározó közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel, és nagy energiát fektetnek a jövő technikus és mérnök generációjának képzésébe.

„Már a kezdetektől fogva készültünk arra, hogy partnerségre lépjünk a régió meghatározó egyetemeivel. A mostani megállapodás mindkét fél számára előnyös. Miskolcon nagyszerű hagyománya van a mérnökképzésnek, ezt az önmagában is magas színvonalú oktatást tudjuk mi egy újabb szintre emelni: a technológiák gyakorlati alkalmazásában jártas szakembereink bevonásával segíthetjük a gyakorlatorientált oktatás fejlesztését. A Miskolci Egyetemmel közös célunk, hogy a mostaninál is vonzóbbá tegyük a mérnöki tanulmányokat a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. Az együttműködésnek köszönhetően lehetőségünk adódik megismertetni a vállalatunkat az autóipari csúcstechnológiák iránt lelkesedő miskolci hallgatókkal, és továbbadni számukra a tiszta mobilitás iránti szenvedélyünket.” – fogalmazott Dögei Zoltán, a Vitesco Technologies debreceni telephelyének ügyvezető igazgatója.

A Miskolci Egyetem által képviselt kiváló minőségű műszaki oktatás az egyik kulcsa az együttműködés sikerének. „Mindig is nyitottak voltunk az olyan kooperációkra, amelyek eredményeként a hallgatóink értékes tudással gyarapodhatnak, és ami által javulhat a munkaerőpiaci versenyképességük. Büszkék vagyunk arra, hogy az oktatásunk magas színvonalának köszönhetően felkeltettük a Vitesco Technologies érdeklődését. Biztosak vagyunk abban, hogy a fiataljaink megfelelnek majd a legmagasabb elvárásoknak, és megállják a helyüket egy olyan izgalmas kihívásokat rejtő autóipari környezetben, amelyet a debreceni vállalat kínál számukra.” –nyilatkozta Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

Elmélet és gyakorlat, kéz a kézben

A Vitesco Technologies mindig is arra törekedett, hogy megteremtse azt az alapot, amelyről a jövő generációja kellő magabiztosággal érheti el a legtávolabbi szakmai magaslatokat is. „Nap mint nap azon dolgozunk, hogy tovább örökítsük mindazt a kollektív tudást, amely a debreceni gyárunkban koncentrálódik, legyen szó akár felsőoktatásról, akár szakképzésről. Valamennyi együttműködésünk egyik alapfeltétele, hogy a hallgatók testközelből, a termelési részlegünkben ismerjék meg a technológiáinkat, bepillantást nyerjenek a gyártás rejtelmeibe, és gyakorlatban is hasznosítható tudással gazdagodjanak. Így tudjuk a Miskolci Egyetem által biztosított elméleti ismeretekhez párosítani az éles helyzetekben felbecsülhetetlen értékkel bíró szakmai kompetenciákat.” – mondta Makray Réka, a Vitesco Technologies Hungary HR igazgatója.

Az egyetemi és az üzleti szféra közötti kapcsolatok erősítését célzó partnerség négy pilléren nyugszik. A tehetséggondozás keretében a Vitesco Technologies szakmai gyakorlóhelyként lehetőséget biztosít az egyetem hallgatóinak a technológiai ismereteik elmélyítésére, gyakorlati jártasságuk fejlesztésére, valamint a személyes együttműködési készségek elsajátítására. A vállalat a szakdolgozatok létrejöttét is támogatja, segít a megfelelő témák kiválasztásában, azok kidolgozásában, sőt, témavezetőket is biztosít a megfelelő szakmai iránymutatás érdekében. „Az egyetemünk a kutatás, fejlesztés, innováció témakörét kiemelten kezeli, így nyitottak vagyunk támogatni a Vitesco Technologies gyártás-, gyártmány- és szervezetfejlesztési tevékenységét az ehhez szükséges kutatási feladatok elvégzésével. Természetesen a szakkönyvtárunk anyagait is elérhetővé tesszük a vállalat számára, figyelembe véve a felhasználás jogi feltételeit és a belső szabályzatunk előírásait.” – tette hozzá Prof. Dr. Siménfalvi Zoltán, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja. A megállapodás keretében a Vitesco Technologies a hallgatói önkormányzat által szervezett rendezvényeken is feltűnik majd, továbbá vendégelőadók biztosításával járul hozzá a szakmai események sikeréhez.

3 mém érme, amivel 10 ezer forintból 1 milliót csinálhatsz

A szélesebb körű piaci visszaesés közepette találni még olyan érméket a kripto piacon, amelyekkel nyereséget érhetünk el. A mém érmék tipikusan ezek közé tartoznak és akár minimális befektetésből hatalmas profitot csinálhatnak.
2024. 06. 26. 00:01
Megosztás:

Májusban csökkentek a spanyol termelői árak

Spanyolországban a termelői árak éves szinten 4,6 százalékkal csökkentek májusban az előző havi 6,7 százalékos esést követően - közölte a spanyol statisztikai hivatal (Instituto Nacional de Estadística - INE) kedden.
2024. 06. 25. 23:30
Megosztás:

A SOL árfolyama 100 USD-re csökken - az MTAUR az utolsó bikafutás reménye?

A Solana (SOL) tulajdonosoknak szóló hírek nem tűnnek túl fényesnek. A kriptó érme éles visszaesést mutat, miközben küzd az árfolyamának fenntartásáért. A Solana (SOL) egy fontos, 133 dolláros támaszszint megtartásának sikertelensége után fokozott eladási nyomás alatt áll.
2024. 06. 25. 23:00
Megosztás:

A munkahelyi változások ösztönzőek lehetnek a dolgozókra nézve

Globálisan a munkavállalók csaknem fele (45 százalék) úgy érzi, hogy az elmúlt évben jelentősen megnőtt a munkaterhelése, kétharmaduk pedig bizonytalannak érzi helyzetét a munkahelyi változások felgyorsulása miatt, mindez a készségeik hosszú távú fejlesztésére ösztönzi a dolgozókat - derült ki a PwC Global Workforce Hopes & Fears felméréséből, amelynek eredményeiről a nemzetközi tanácsadó cég kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2024. 06. 25. 22:30
Megosztás:

Jelzáloglevél-csereaukciót tartott az MBH Jelzálogbank

Sikeres tőzsdei jelzáloglevél-csereaukciót tartott kedden az MBH Jelzálogbank, a beérkezett, összesen 9,6 milliárd forint ajánlatból 5,6 milliárd forintot fogadott el - közölte a társaság kedden az MTI-vel.
2024. 06. 25. 22:00
Megosztás:

A növekedés legfőbb hajtóereje lehet idén a kiskereskedelem

Több éves visszaesés után helyreállni látszik a fogyasztói bizalom, így a kiskereskedelem lehet a gazdasági növekedés legfőbb hajtóereje idén - mondták az MBH Bank keddi sajtórendezvényén a hitelintézet szakértői Budapesten.
2024. 06. 25. 21:30
Megosztás:

Leányvállalatokat értékesít a Gloster Infokommunikációs Nyrt.

Hatékonysága növelése, jövedelmezősége javítása érdekében megtisztítja portfólióját a Gloster Infokommunikációs Nyrt., amely eladja egyes kisebb leányvállalatait és a vételárból a gyorsan növekvő nagyobb leányvállalataiban szerez további üzletrészeket - közölte az informatikai szolgáltató cég kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 06. 25. 21:00
Megosztás:

Elindítják a balatoni elsősegély-szolgálatot a Magyar Vöröskereszt önkéntesei

Szerdán indítják el idei balatoni elsősegélynyújtó szolgálatukat a Magyar Vöröskereszt önkéntesei 13 tóparti település 19 strandján - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.
2024. 06. 25. 20:30
Megosztás:

Gyengült a forint

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 06. 25. 20:00
Megosztás:

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Csökkenéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 06. 25. 19:30
Megosztás:

Új történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 273,41 pontos, 0,39 százalékos emelkedéssel, 70 647,04 ponton zárt kedden.
2024. 06. 25. 19:00
Megosztás:

Romlottak a német ipar exportvárakozásai júniusban

A német feldolgozóipari vállalatok júniusban az előző havinál valamivel kedvezőtlenebbül ítélték meg exportlehetőségeiket a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete havi rendszerességgel végzett felmérésének kedden közzétett adatai alapján.
2024. 06. 25. 18:30
Megosztás:

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre július 16-tól

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak - tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.
2024. 06. 25. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok kedden.
2024. 06. 25. 17:30
Megosztás:

Idén negyedik alkalommal született új ipari napelemes rekord

A Mavir jelenlegi elszámolási mérési adatai szerint hétfőn déltájban felülmúlta a 3190 megawattot az 50 kW feletti naperőművek termelése, az új negyedórás csúccsal idén negyedszer dőlt meg az ipari létesítmények rekordja - tette közzé kedden az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook oldalán.
2024. 06. 25. 17:00
Megosztás:

Zűrösen indulhat az e-rollerek kötelező biztosítása

Július 16-tól kötelező felelősségbiztosítást kötni az olyan mikromobilitási eszközökre, mint például az elektromos roller. A biztosítók egy része már közzétette az új díjakat, amelyek egy évre jellemzően 5-25 ezer forint között vannak. A részleteket szabályozó kormányrendelet azonban egyelőre nem jelent meg, így vakon tarifálnak, és olyan cég is akad, amelyik inkább megvárja a jogszabályt - írja a Bank360.hu.
2024. 06. 25. 16:30
Megosztás:

Van, ahol már felfelé mozdultak az ingatlanárak, máshol még nincs erre tér

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a fenntarthatóságra törekvés és környezetvédelem terén elért eredményeiért rangos elismerésben részesítette a rali Európa-bajnokság magyarországi versenyét, a Rally Hungaryt.
2024. 06. 25. 16:00
Megosztás:

Nőtt a román autóipar teljesítménye januártól májusig

Az év első öt hónapjában 8,3 százalékkal nőtt a román autóipar teljesítménye - közölte kedden a romániai autógyártók egyesülete (ACAROM).
2024. 06. 25. 15:30
Megosztás:

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 06. 25. 15:00
Megosztás:

Gyorsult a spanyol GDP-növekedés az első negyedévben

Gyorsult a spanyol GDP-növekedés az első negyedévben negyedéves és éves összevetésben is az ország statisztikai hivatalának (INE) kedden ismertetett végleges számításai szerint.
2024. 06. 25. 14:30
Megosztás: