Több mint 80 millió eurós hitelmegállapodást kötött a HelloParks és az Erste Bank

Több mint 82 millió euró (mintegy 30 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bankkal a HelloParks, maglódi megaparkjának első három ütemének finanszírozására. Az innovatív, emberközpontú és környezetbarát ipari és logisztikai park létesítményeit több fázisban fejlesztik, a soron következő 2. ütem átadását 2022 utolsó negyedévére tervezik.

Több mint 80 millió eurós hitelmegállapodást kötött a HelloParks és az Erste Bank

10 éves futamidőre, összesen 82 millió eurót meghaladó értékben biztosít hitelt az Erste Bank a Futureal-csoport ipari ingatlanfejlesztő cége számára, a HelloParks Maglód első három ütemének megvalósításának finanszírozására. A modern kialakítású létesítmények közül az első, 46.000 m2-es épületét (MG1) idén januárban adták át, nem sokkal azután, hogy – az ipari épületek között Magyarországon elsőként – megkapta a tervezési szakaszra (Design Stage) az Excellent minősítést BREEAM New Construction kategóriában. Jelenleg a második, 45.000 m2-es csarnok előkészítése zajlik, melynek átadását 2022 utolsó negyedévére tervezik, ugyanakkor már folyamatban van a további létesítmények tervezése és engedélyeztetése annak érdekében, hogy a társaság minél gyorsabban ki tudja szolgálni a meglévő és jövőbeli igényeket. A teljes maglódi fejlesztés a tervek szerint egy 46 hektáros területen valósul meg, melyen a jövőben több mint 200.000 m2 raktár- és ipari terület kialakítására lesz lehetőség.

Az M0-s autóút, az M4-es és az M5-ös autópálya, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő HelloParks Maglód Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában található. A megaparkba elsősorban logisztikai, illetve városi disztribúciót végző szolgáltatókat, könnyűipari gyártókat és összeszerelő vállalkozásokat várnak, de ki tudják elégíteni a speciális igényeket is.

A lokáció, valamint az ügyfélközpontú megoldások versenyképes összhangját jól jelzi, hogy több nagyvállalat választása is a mindössze másfél éve alapított HelloParks-ra esett. A Maglódon már átadott első épület többek között olyan nemzetközi hálózattal rendelkező cégeknek ad otthont, mint a magyar tulajdonú, több mint 25 éve logisztikával foglalkozó Karzol-Trans, a FoxPost, amely itt alakította ki az országos csomagautomata-hálózatát kiszolgáló központi raktárát, vagy a litván hátterű Bútor1, amely egy 8 országot támogató elosztóközpontot létesített. Az első 46.000 m2-es raktárcsarnoknak már több mint 80%-a megtelt bérlőkkel, és a többi, még szabad területére is előrehaladott tárgyalások folynak.

„Cégünk versenyképességének egyik kulcsa a teljes körű szolgáltatási csomag, ami túlmutat a raktározási funkciókon. A környezettudatos, fenntartható és minőségi műszaki technológiák alkalmazása, nem csak számunkra, de a bérlőink számára is mindinkább kiemelt jelentőséggel bírnak, akárcsak a munkavállalók megtartásánál fontos szerepet játszó élhető, emberközpontú és felhasználóbarát környezet kialakítása, ezért a fejlesztéseink megvalósításánál már a tervezés során figyelembe vesszük ügyfeleink igényeit. A most megkötött hitelszerződés a HelloParks és az Erste Bank között egy újabb állomása a magyar bankpiac egyik legnagyobb pénzintézete és a Futureal-csoport évtizedekre visszanyúló sikeres együttműködésének, és garancia arra, hogy segítségükkel terveinket a legmagasabb szinten tudjuk majd teljesíteni.” – nyilatkozta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

„Az Erste Bank több mint 15 éves közös munkája a Futureal-csoporttal újabb mérföldkőhöz érkezett, külön öröm számunkra, hogy a vállalatcsoport új ipari-logisztikai üzletágának legelső finanszírozására az Erste Bankot választotta. A környezetvédelem és fenntarthatóság kiemelt prioritást élvez az Erste Csoporton belül, a tervezett beruházás finanszírozása BREEAM Excellent minősítésével pedig tökéletesen illeszkedik a bank ESG finanszírozási stratégiájába. Nagyon büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk a Futureal története legújabb fejezetének.” – emelte ki Salamon György, az Erste Bank Hungary Ingatlanfinanszírozási területének vezetője.

A maglódi megapark már elkészült, és a tervezett további négy, egyenként 20-45.000 m2 közötti alapterületű, modern kialakítású létesítményének közös jellemzője, hogy az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldások révén szintén teljesítik majd a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait, az első épülethez hasonlóan az egyik legmagasabb szintet célozva. A fejlesztés során továbbá kiemelt szempont az élhető, emberközpontú és felhasználóbarát környezet kialakítása, mely hosszú távú értéket teremt a partnerek részére. A bérlők kényelmét szolgálja majd a WELL Standard Mind és Community kritériumoknak megfelelően megvalósításra kerülő ParkCenter, mely rövid- és hosszútávra kibérelhető A kategóriás irodahelyiségekkel, HelloCafe-val, catering szolgáltatással is igénybe vehető konferenciatermekkel várja a munkavállalókat.

A valódi futball izgalmát adja vissza az interaktív magyar társasjáték

Nincs még egy olyan társasjáték a piacon, ami olyan magas színvonalon ötvözi az ügyességet, a szerencsét és a stratégiát, mint a Footballiser. Horváth Miklós, a száz százalékban magyar gyártmányú és fejlesztésű interaktív játék ötletgazdája elmondta, több mint ezer verziót teszteltek, mire eljutottak a végleges prototípusig. A társas ugyanazt az életérzést közvetíti, mint a labdarúgás, a gólörömöket is meg lehet élni benne, ráadásul a gyermekek kézügyességét és a finommotorikus mozgásukat is bizonyítottan fejleszti.
2022. 12. 09. 20:00
Megosztás:

A szerb parlament elfogadta a jövő évi költségvetést

A szerb parlament elfogadta pénteken a 2023. évi költségvetést, amely a bruttó hazai termék (GDP) 3,3 százalékának megfelelő hiánnyal számol.
2022. 12. 09. 19:00
Megosztás:

Szombaton indul a BÁV online művészeti aukciója

Zsolnay-kerámiákra, szecessziós ezüsttárgyakra, retro lámpákra, órákra és festményekre is lehet licitálni a BÁV szombaton induló 7. Online Aukcióján december 19-ig az axioart.hu oldalon.
2022. 12. 09. 18:30
Megosztás:

Nem teljesített vállalásokért bírságolt a Médiatanács

A MaxiRádió, a Balaton Rádió és a 88,9 - BestFM rádiók nem teljesített vállalásai miatt szabott ki pénzbüntetést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely két helyi rádiós frekvencia pályázati felhívását is véglegesítette - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.
2022. 12. 09. 18:00
Megosztás:

Több mint 30 milliárd forintból valósultak meg szociális infrastruktúra-fejlesztések

Az elmúlt években a Széchenyi 2020 program keretében országosan 377 helyszínen több mint 30 milliárd forintot fordítottak kifejezetten a szociális infrastruktúra és az alapszolgáltatások fejlesztésére - közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogáton.
2022. 12. 09. 17:30
Megosztás:

Az EU fokozná a védőoltásokkal szembeni bizalmatlanság elleni küzdelmet

Az Európai Unió egészségügyi minisztereit tömörítő tanács fokozná a védőoltásokkal szembeni bizalmatlanság elleni küzdelmet, valamint a jövőbeli egészségügyi kihívásokra való uniós felkészülést és együttműködést - tájékoztatott az uniós tanács pénteken.
2022. 12. 09. 17:00
Megosztás:

Közösen épít hőszigetelőanyag-gyárat a Masterplast és a Market

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Masterplast cégcsoport és a Market Építő Zrt. két új, kőzetgyapot hőszigetelő anyagot előállító gyár létrehozására Magyarországon és Szerbiában - jelentették be a társaságok közös sajtótájékoztatójukon Budapesten pénteken.
2022. 12. 09. 16:30
Megosztás:

Csalók ismét Csányi Sándor nevével élnek vissza

Csalók Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fotóit használják fel arra, hogy gyanútlan és hiszékeny embereket tőrbe csaljanak, valószínűtlen hozammal kecsegtető, befeketésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék az adataikat és a pénzüket - figyelmeztet az OTP Bank pénteki közleményében.
2022. 12. 09. 16:00
Megosztás:

Együttműködik a jegybank és a kibervédelmi intézet

Együttműködési megállapodást kötött a  Nemzetbiztonsági Szakszolgálat - Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NBSZ-NKI) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a hazai pénzügyi rendszer kiberkockázatainak hatékony csökkentése, illetve a kiberbiztonság magas szintre emelése érdekében - tájékoztatta a jegybank pénteken az MTI-t.
2022. 12. 09. 15:30
Megosztás:

Nagyot nőtt tavaly a használatiminta-oltalom bejelentések száma a világban

Magyarországon még az ezret sem éri el, világszinten azonban 28,1 százalékkal mintegy 3 millióra nőtt a "kisszabadalomnak" is nevezett használatiminta-oltalom bejelentések száma, amelynek előnyeire és fontosságára hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).
2022. 12. 09. 15:00
Megosztás:

A villamosenergia-piaci modell felülvizsgálata az energiaszabályozó hatóságok kiemelt feladata

Szabályozói szempontból a következő év legfontosabb feladata az európai villamosenergia-piaci modell felülvizsgálata lesz, ráadásul egy olyan időszakban, amikor az ellátásbiztonság, a megfizethetőség és fenntarthatóság hármasa rendkívüli kihívások előtt áll - hangsúlyozta Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) stratégiai és nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese a Budapest Climate Summit konferencián rendezett panelbeszélgetésen a hivatal pénteki közleménye szerint.
2022. 12. 09. 14:30
Megosztás:

Megjelent a Twitter-iratok második része

A Twitter "feketelistákat" készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról - ez derült ki a közösségi médiumok korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.
2022. 12. 09. 14:00
Megosztás:

Csaknem tízmilliárd forint uniós forrás érkezik Békés megyébe

Csaknem tízmilliárd forint fejlesztési forrást nyert el több Békés megyei település az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből - tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat közleményben az MTI-t.
2022. 12. 09. 13:30
Megosztás:

Megreformálta a higiéniáról alkotott fogalmainkat a Covid

A Covid időszak alatt alapvető fogyasztási cikké vált a nedves törlőkendő, amely azóta is elengedhetetlen kelléke nemcsak otthonunknak, de táskánknak is, amiben mindenhova magunkkal vihetjük. A fokozott higiéniára törekvő trendnek egyik zászlóshajójaként az elmúlt két évben meghódította a világot. Azt, hogy hosszú távon velünk fog maradni, mi sem bizonyítja jobban, mint a gyártók azon igyekezete, hogy az egészség védelme mellett a környezetvédelmi elvárásoknak is minél inkább megfeleljen. Ennek szellemében jelennek meg egyre másra a márkák portfóliójában teljesen lebomló változatok is. 
2022. 12. 09. 13:00
Megosztás:

Sikeresen lezárta első külföldi akvizícióját a Gloster 

A július 27-i bejelentésnek megfelelően tegnap a Gloster lezárta a G-Plus Consulting GmbH 51%-os részesedésének megvásárlását. 
2022. 12. 09. 12:30
Megosztás:

Felülteljesíthetnek a kínai részvények

Kínában az infláció a várakozásoknak megfelelően 1,6%-ra csökkent novemberben az előző havi 2,1%-ról. 
2022. 12. 09. 12:00
Megosztás:

Komoly segítséget kapnak az ingatlanosok a kihívásokkal teli ingatlanpiacon

Egyedülálló eszközt biztosít ügyfelei számára a piaci tájékozódáshoz az ingatlan.com. A leglátogatottabb ingatlanhirdetési portál 2023-tól minden ingatlanközvetítő partnere előtt megnyitja adatbázisát. Az ingatlanértékesítők így még pontosabban tudják lekövetni a piaci mozgásokat, és hatékonyan tudják megbízóikat segíteni az adásvételek létrejötte során.
2022. 12. 09. 11:30
Megosztás:

A nehéz gazdasági környezet ellenére is töretlen az 5G terjedése

A világ számos részén jellemző gazdasági nehézségek ellenére valószínű, hogy az év végére eléri az egymilliárdot az 5G előfizetések száma a világban, 2028-ban pedig az 5 milliárdot is átlépheti. A mobilkommunikációs trendek legátfogóbb tanulmánya, az Ericsson Mobility Report új kiadásából az is kiderül, hogy a rögzített vezeték nélküli (FWA) elérések terjedése gyorsabban nő a vártnál.
2022. 12. 09. 11:00
Megosztás:

Újra kell tervezned az életedet? – megoldás lehet a felnőttképzés

A jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzet minden munkavállalót érzékenyen érint, hiszen számos olyan élethelyzet adódhat, amikor újratervezésre van szükség. A DEKRA Akademie szakértője elmondja, mikor érdemes felnőttképzésben gondolkodni, és milyen lehetőségek közül választhatunk.
2022. 12. 09. 10:30
Megosztás:

Rekord nyugdíjemelés jön 2023-ban!

Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj ezt követően már meghaladja majd a 200 ezer forintot, a medián nyugdíj pedig elérheti a 192 ezer forintot. A megélhetési költségek ugrásával összefüggésben a nyugdíjak összegének jelentős növelése sem feltétlenül segít azonban az idősek anyagi helyzetén.
2022. 12. 09. 10:00
Megosztás: