Új sport- és kulturális létesítményt adtak át Mélykúton

A sport és a kultúra elválaszthatatlanok és ezt a kapcsolatot fejezi ki a mélykúti központ is, amely egyszerre sportcsarnok és kulturális centrum - jelentette ki a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár az új, több mint ötmilliárd forint állami támogatással épült intézmény átadásán kedden a Bács-Kiskun vármegyei Mélykúton.

Új sport- és kulturális létesítményt adtak át Mélykúton

Nagy János a kulturális, sport- és szabadidőközpont átadásán arról beszélt, hogy a testet és a szellemet egyaránt építeni kell sportolással, olvasással, színházba és koncertre járással, illetve önképzéssel. Éppen ezért a sportnak és a kultúrának mindenhol kiemelt helye kell legyen, nemcsak Budapesten, hanem az olyan városokban is, mint Mélykút - fogalmazott.

A kormánypárti politikus szerint "Magyarország attól lesz sikeres, attól lesz több, jobb, szebb és gazdagabb, ha minden egyes település és minden egyes polgára azon fáradozik, hogy a kisebb-nagyobb közössége előrébb jusson". A kormánynak pedig feladata, hogy ezek mellé a nemes ügyek mellé odaálljon - fogalmazott az államtitkár.

Nagy János kiemelte: a fejlődést azonban derékba törheti a háború, mert a harcok idején "nemcsak a múzsák hallgatnak, de a mindennapi élet is el- és megnehezül". Megdrágulnak a beszerzések, a logisztika, a magasak hitelkamatok, a felárak - tette hozzá.

"Nemcsak az özvegyek, az árvák, a katonasírok, a bombatölcsérek, a szétlőtt városok szomorú látványa mondatja velünk, hogy azonnali tűzszünetet és mihamarabbi béketárgyalásokat, hanem a gazdasági érdekeinkből is erre jutunk" - fogalmazott.

Az államtitkár emlékeztetett: 26 nap múlva Magyarország elmondhatja a véleményét arról, hogy béke legyen vagy háború, "együtt műveljük-e a nemzeti kultúránkat vagy betagozódunk az eltörlés kultúrájába, eldönthetjük, pusztítunk vagy építünk" - fogalmazott arra kérve a jelenlevőket, hogy június 9-én álljanak az építkezők mellé.

Bányai Gábor területfejlesztési kormánybiztos, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: bízik benne, hogy a sportcsarnokban egyre több sportág talál majd megfelelő körülményekre és utánpótlásra, illetve a térségi sportrendezvények megtöltik az intézmény lelátóit.

Az új épület ugyanis termeit és tereit megtöltve közművelődési tartalommal és élettel nemcsak Mélykút, hanem az egész környék kulturális és sportrendezvény terévé szeretne válni - hangzott el.

Kovács Tamás Mélykút polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a minden elemében korszerű épület komplex módon ki tudja szolgálni az alkotó, szórakozni, sportolni és kikapcsolódni vágyó embereket.

Hangsúlyozta: az épület számos mélykúti szimbólumot tartalmaz, hiszen a homlokzatán végig futó hullámvonal a vizet, a felette lévő pálcázás a nádast jelképezi, az áttört virágmotívumok pedig a régi időkben a településen élő pingáló asszonyok motívumait sejtetik - tette hozzá.

A helyszínen kiosztott sajtóközlemény szerint az alig két év alatt felépült mélykúti létesítmény, a hasonló méretű településekkel összevetve, a legnagyobb kulturális és sportberuházás Magyarországon.

A korábbi sportcsarnok helyére épült létesítményben helyet kapott egy 1367 négyzetméteres sportcsarnok, benne egy 20×40 méteres, szabványos méretű küzdőtérrel, mobillelátókkal, öltözőkkel, vizes blokkokkal és egyéb kiszolgáló helyiségekkel. A komplexum része a 216 négyzetméteres központi aula, egy 180 fő befogadására alkalmas, 314 négyzetméteres nagyterem, valamint egy 135 férőhelyes mozi- és színházterem is.

Az épület a mélykúti Birkás Gábor építészmérnök tervei alapján a kecskeméti Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a paksi R.E.D-Hungary Ingatlanhasznosító Zrt. kivitelezésében valósult meg.

Pénzhoroszkóp és szerencse kilátások a hétre - A KOS lottón nyerhet, de a többiekre mi vár?

Ahogy a csillagok állása változik, úgy hoznak új lehetőségeket és szerencsés pillanatokat az életünk különböző területein. Ez a hét különleges pénzügyi és szerencsejóslatainkkal készülünk! Fedezd fel, hogy mely napokon lesz érdemes lottózni, melyik szerencseállat jelentheti a változást, és milyen izgalmas pénzügyi lehetőségek várnak rád!
2024. 05. 21. 02:00
Megosztás:

Semmi nem ment meg minket: egyre több pénzzel tartozunk majd a bankoknak

Újabb csúcsra jutott a lakosság fennálló lakáshitel-állománya és az állomány bővülése is. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint a következő hónapokban az alacsony kamatozás mellett elérhető akár 50 millió forintos CSOK Plusz által hajtott hitelkereslet-bővülés, valamint az ingatlanárakban prognosztizálható emelkedés felgyorsíthatja a hitelállomány bővülését.
2024. 05. 21. 01:00
Megosztás:

A 99Bitcoins lehet az év egyik legjobb befektetése?

A 99Bitcoins úton van afelé, hogy a történelem egyik legnagyobb kriptovalutája legyen, mivel egy új és egyedülálló irányzatot indít el, amelyet Learn-To-Earn (vagyis tanulj-és-keress) néven ismerünk.
2024. 05. 21. 00:01
Megosztás:

Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról

Hétmilliárd forinttal többet ajánlottak fel az adózók a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékából a mostani bevallásukban, mint tavaly, az eSZJA portálra belépők száma pedig meghaladta a 4 milliót - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 23:00
Megosztás:

Javított előrejelzésén az ENSZ

Javultak a globális gazdasági kilátások az Egyesült Államok és a nagy feltörekvő gazdaságok erős teljesítményének köszönhetően, bár a sebezhetőség továbbra is fennáll az ENSZ január közepén kiadott jelentésének évközi frissítése szerint.
2024. 05. 20. 22:00
Megosztás:

A kínai jegybank szinten tartotta az éves alapkamatot és az ötéves kamatlábat

A kínai központi bank az elemzői várakozásoknak megfelelően történelmi mélyponton, 3,45 százalékon tartotta az egyéves hitelek referenciakamatát (Loan Prime Rate/LPR) hétfői döntésével, és ugyancsak rekordalacsony, 3,95 százalék maradt az ötéves lejáratú hitelek kamata.
2024. 05. 20. 21:00
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfőn kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 20. 19:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a munkaerőpiacról közöl adatokat.
2024. 05. 20. 18:00
Megosztás:

Vegyesen indítottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok hétfőn.
2024. 05. 20. 17:00
Megosztás:

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 20. 08:00
Megosztás: