Új ügyvezető igazgató és új elnökségi tagok a Hungarian Business Leaders Forum-nál

Kovács-Czövek Hajnalka a Hungarian Business Leaders Forum új ügyvezető igazgatója. A szervezet májusi közgyűlése két új elnökségi tagot is választott, Blaskó Nikolett (ACG) és Hajós Balázs (Schneider Electric Zrt.) személyében.

Új ügyvezető igazgató és új elnökségi tagok a Hungarian Business Leaders Forum-nál

Kovács-Czövek Hajnalka a média iparágból érkezik, ahol komoly tapasztalatokat szerzett nemzetközi multinacionális környezetben, valamint hazai médiavállalatoknál. Pályafutását Hollandiában, az ABN AMRO-nál kezdte, pénzügyi területen. Onnan váltott a média világába: Zürichben, a svájci Ringier AG nemzetközi divíziójában (Ringier Publishing Europe) dolgozott projekt management és üzletfejlesztés területen, számos nemzetközi projekten.

Projektvezetőként érkezett a cég magyar leányvállalatához, ahol hamarosan lapigazgatóként folytatta. Nevéhez fűződik többek között a “TOP magazinok” kiadványsorozat bevezetése a magyar piacra (pl. 100 leggazdagabb magyar, 50 legsikeresebb magyar fiatal, Az 50 legsikeresebb magyar üzletasszony stb.). Később a Ringier Kiadó Kft. magazin és könyv üzletágának felépítését és vezetését bízták rá. Felsővezető lett, majd a management board tagja is. Később a Mediaworks magazin üzletág igazgatója, innen váltott tanácsadó területre, ahol startup és KKV-s tapasztalatokat is szerzett.

Kovács-Czövek Hajnalka a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett okleveles

közgazdász diplomát 1999-ben. Állami ösztöndíjasként a német Witrschaftsuniversiteat Passau Egyetemen tanult és szerzett diplomát, s elvégezte a Budapesti Corvinus Egyetem CEMS programját is, melynek keretében nemzetközi management tanulmányokat folytatott állami ösztöndíjasként Hollandiában, a Rotterdami Erasmus Egyetemen.  

“Örömmel csatlakozom a Hungarian Business Leaders Forum-hoz, és büszkén képviselem ügyvezető igazgatóként Magyarország egyik legmeghatározóbb, nemzetközi szinten is sikeresen működő egyesületét. A komoly, 30 éves hagyományokkal bíró HBLF missziója, célkitűzései, a gazdasági, környezeti és társadalmi fenntarthatóság jegyében tett szerepvállalásai nagyon motiválóak és jövőbe mutatóak számomra. Inspiráló, ahogy a szervezet tagvállalatai, a magyar üzleti élet kiválóságai együtt dolgoznak a HBLF munkacsoportjaiban és projektjeiben ezen célok megvalósításáért, legyen szó akár a digitális, a kommunikációs vagy a HR munkacsoportról, a CEO Fórumról, a Pénzügyi Csúcstalálkozókról, a HBLF Női Vezetők Fórumáról, a Sokszínűségi Kartáról, a Romasterről, a HBLF Oscar díjas Nemzetközi XMentor programjáról, vagy a Váltsunk Nézőpontot Nőnapi kampányról, csak hogy párat megemlítsek, a teljesség igénye nélkül.“ - Kovács-Czövek Hajnalka.

A HBLF Elnöksége két új elnökségi taggal is bővült, a közgyűlés e testületbe Blaskó Nikolettet és Hajós Balázst választotta meg.

Blaskó Nikolett a hazai kommunikációs iparág egyik legismertebb női szereplője. A Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének elnöke, az Önszabályozó Reklámtestület felügyelőbizottsági tagja. A nevéhez köthető ACG Reklámügynökség a piac egyik vezető ügynöksége. Mind magánemberként, mind üzletasszonyként aktív társadalmi szerepvállaló. A siker fontos alkotóelemének tartja az értékrendet, ami szerint egy szervezet működik. Ennek szellemében az ACG kereskedelmi megbízásai mellett karitatív alapon folyamatosan fejleszt társadalmat érintő, értékteremtő projekteket. Kurátorként segíti itthon az Unicef munkáját, mecénása a hazai kortárs designnak, divatnak.Folyamatosan előad, mentorál (a HBLF Oscar díjas XMentor programjában is), elkötelezetten támogatja a nők előrejutását az üzleti életben. Első nők között szerepelt a Forbes címlapján, állandó tagja a Forbes legbefolyásosabb magyar nők lista top10-es mezőnyének.

Blaskó Nikolett miután diplomát szerzett a Cambridge Business Collage itthoni tagozatán 1998-ban végzett a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola marketing-reklám szakirányán.

„Évek óta tagja vagyok a HBLF CEO Fórumának és Női Vezetők Fórumának. Rendkívül értékesnek tartom a programokat és az erőfeszítéseket, amit a társadalom érdekében a hazai felsővezetők összefogásán keresztül tesz a szervezet. Büszke vagyok legutóbbi ACG-vel közös nőnapi kampányunkra, amiben arra hívtuk fel a figyelmet, hogy jelenleg a top 50 árbevételű vállalatnál mindössze 8% a női CEO-k aránya, ami messze nem elég. A nőknek is végtelen lehetőség jár, amihez nézőpont váltásra van szükség. Örömmel csatlakozom az elnökség munkájához, hogy kommunikációs iparági tapasztalatommal és kapcsolatrendszeremmel segítsem további hasonlóan jövőbe mutató, értékteremtő kezdeményezések megvalósulását.” – Blaskó Nikolett.

Hajós Balázs a Schneider Electric Zrt. értékesítési igazgatója, aki a Digitalizációs Munkacsoportért felel a HBLF-en belül, és fontos feladatának tekinti a hazai gazdaság és vállalkozások digitális átállásának támogatását.  A HBLF újonnan formálódó digitális munkacsoportja több olyan területet is azonosított, amelyek erősítésével jelentős előrelépést lehet elérni a digitális átállásban. Ezen akcióterületek közé tartozik a többi között az oktatás, a piaci szereplők közötti együttműködés, valamint az innováció támogatása.

„Világszerte egy erőteljes digitalizációs folyamat zajlik, olyan rendszereket kell létrehoznunk, amelyek összekötik az elmúlt évtizedekben felhalmozott ipari-technológiai tudásunkat a legújabb digitális megoldásokkal és az új digitális kultúrával. Nagyon örülök annak, hogy egy olyan sikeres szervezet, mint a HBLF keretein belül dolgozhatunk együtt és oszthatjuk meg a tapasztalatokat más vállalati vezetőkkel, amivel reményeim szerint a hazai vállalkozások és gazdaság fejlődését is támogathatjuk majd” – Hajós Balázs.

Ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése

Az előző havi megtorpanás után júniusban ismét gyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése: a felvásárlási árak a májusi 45,4 százalék után júniusban átlagosan 48,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint.
2022. 08. 12. 23:00
Megosztás:

Wellness: érezd magad jól!

Amikor kikapcsolódás céljából egy wellnesshotel kerül szóba, számos igény merül fel. De mire számíthat a vendég, ha ilyen szállodába látogat?
2022. 08. 12. 22:00
Megosztás:

Romániában 1 százalékkal csökkent az ipari termelés

Romániában a nyers adatok szerint 1 százalékkal csökkent az ipari termelés az idei első fél évben a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.
2022. 08. 12. 21:00
Megosztás:

A helyzet ellenére rekordszinten teljesít a magyar ipar

Az első fél évben 5,1 százalékkal nőtt az ipari termelés Magyarországon. A teljesítményjavulás 2020 elejéhez képest 6,3 százalékos. A hazai ipar ezzel a vírusválság előtti mutatót tartósan felülmúlva újabb rekordszintre emelkedett - írta a Technológiai és Ipari (TIM) minisztérium pénteken.
2022. 08. 12. 20:00
Megosztás:

A sikeres mezőgazdaság jövője a digitalizáció és a robotizáció

A sikeres mezőgazdaság jövője a digitalizáció és a robotizáció, azaz a precíziós eszközök alkalmazása, mivel ez már a vetésnél jelentősen befolyásolni tudja annak hatékonyságát, illetve később az állomány fejlődésének dinamikáját is - mutat rá a Klímapolitikai Intézet legfrissebb tanulmánya.
2022. 08. 12. 19:00
Megosztás:

Többséget szerez a Gránit Bank az Equilor Befektetési Zrt.-ben

A Gránit Bank Zrt. 50 százalék plusz egy szavazatnyi részesedést szerez az Equilor Befektetési Zrt-ben; a több mint 30 éves magyar befektetési szolgáltató változatlan menedzsmenttel folytatja működését - közölték a társaságok az MTI-vel pénteken. A tranzakció nem érinti az Equilor Alapkezelőt.
2022. 08. 12. 18:00
Megosztás:

20 százalékkal nőtt a megújulókból termelt áram májusban

A megújuló forrásból termelt bruttó villamos energia mennyisége 20,7 százalékkal nőtt Magyarországon májusban az előző év azonos időszakához képest - tájékoztatta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pénteken az MTI-t a legújabb, a májusi adatokat közlő energiastatisztikai riportja alapján.
2022. 08. 12. 17:00
Megosztás:

Kedvezményes az utazás a Balatonnál a Strand Fesztivál idején

A Strand Fesztivál TravelPass-szal 7 napon át korlátlanul lehet utazni a Balaton menti települések közötti a MÁV-Start és a Volánbusz járatain - közölte MÁV-Volán-csoport pénteken az MTI-vel.
2022. 08. 12. 16:00
Megosztás:

Megszakítható-e a munkavállaló szabadsága?

A rendszeres fizetett szabadsághoz való jog a munka világában a pihenéshez való jog megvalósulását szolgálja, célja a munkavégzés során elhasznált erőforrások, a fizikai és szellemi energia pótlásának, valamint a munkavállalók regenerálódásának biztosítása – ismertette dr. Brózmann Attila, az act Bán & Karika Ügyvédi Társulás szakértője.
2022. 08. 12. 15:00
Megosztás:

Késleltetve jelenik meg az infláció az e-kereskedelemben

Az erős piaci verseny a legtöbb esetben késlelteti az online kereskedelemben értékesített termékek áremelkedését, állapította meg az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító portál annak kapcsán, hogy az oldalon közel 90 termékkategória legkeresettebb termékeinek éves árváltozását vizsgálta, több mint 3.000 termékre kiterjedően.
2022. 08. 12. 14:00
Megosztás:

Többe kerülhet az iskolakezdés – mennyivel drágultak a „gyerekslágerek”?

Az infláció az iskolakezdésre is hatással van, a szülőknek a korábbinál nagyobb kiadásokkal kell számolniuk. Országosan az iskolanyitáshoz kötődő kiadások több mint 17 százalékát adja a tanuláshoz elengedhetetlen füzetekhez, papírárukhoz, rajzlapokhoz köthető forgalom, ezek a termékek pedig az idén akár 40-50 százalékkal drágábbak lehetnek, a nem papír jellegű irodaszerek ára pedig 30 százalékkal növekedhet. A K&H a hivatalos adatok alapján megnézte, hogy a gyerekek körében népszerűnek mondható termékek hivatalos országos átlagára hogyan változott: a hamburgernél például 35 százalékos áremelkedés látszik, míg egy hátizsák ára 17 százalékkal került feljebb.
2022. 08. 12. 13:00
Megosztás:

Magyarország kevésbé lesz érzékeny a további forint-leértékelődés irányába ható nyomásra

Infláció, jegybanki kamatok, energia árak – a kelet-közép-európai országok nagy tempóban reagálnak a változásokra, a Fidelity International szakértői pedig megnézték, mi várható a lengyel, cseh, román és magyar pénzügyi piacokon.
2022. 08. 12. 12:00
Megosztás:

A keresleti optimizmusra tovább emelkedik a kőolaj ára

A WTI 93,2, a Brent típusú kőolaj 99,3 dollár volt ma reggel az októberi leszállításra, míg az Ural azonnali leszállítási ára 77,5 dollár volt hordónként.
2022. 08. 12. 11:00
Megosztás:

A Lenovo egymást követő kilenc negyedévben javuló bevételt és nyereséget ért el

Erős első éves eredményeket jelentett be a Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY), amely így a kilencedik egymást követő negyedévben növelte mind a bevételét, mind a nyereségét. Az első negyedéves nettó nyereség a tavalyihoz képest 11%-kal 516 millió dollárra, nem HKFRS[1] alapon az előző évhez képest pedig 35%-kal 556 millió dollárra nőtt. A bevételek 17 milliárd USD-re nőttek, ami 5%-os növekedést jelent az előző évhez képest változatlan árfolyamon számolva.
2022. 08. 12. 10:00
Megosztás:

Itt a válasz a repülőjegyadóra: 8 budapesti útvonalát bezárja a Ryanair

Megszünteti nyolc budapesti útvonalát a Ryanair, amely már a repülőjegyadó bevezetése után jelezte, hogy a plusz költségnek járatrikítások és -leállítások lehetnek a következményei - -írja a Bank360.
2022. 08. 12. 09:00
Megosztás:

Külföldi vagyonok - A németekhez kapcsolódik a legtöbb külhoni öröklési ügy

Legnagyobb részben, majdnem ötven százalékban Németországhoz kapcsolódtak a magyar határon átnyúló öröklési ügyek az elmúlt években – derült ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) Adatkutató Alintézetének elemzéséből. A németeket az osztrákok és a románok követik. Az elmúlt években egyre többször jelent meg magyarországi hagyatéki ügyekben külföldi vagyon, például egy németországi bankszámla, egy osztrák rendszámú autó vagy egy Seychelle-szigeteki cégtulajdon. Sokan nem tudják, hogy az uniós szabályok szerint nem biztos, hogy Magyarországon döntenek egy magyar elhunyt külföldi apartmanjának örökléséről, és más járhat a hagyatékból a házastársnak, ha párja Ausztriában, vagy ha itthon élt.
2022. 08. 12. 08:00
Megosztás:

Csúcsra járatja Magyarország legnagyobb vasöntödéjét a Busch-Hungária

Több mint 5.000 tonna öntvény előállításával Magyarország legnagyobb vasöntödéje szinte a teljes rendelkezésre álló termelési kapacitását kihasználta júniusban. A Busch-Hungária győri üzeme tavaly története egyik legsikeresebb évét zárta, de még így is sikerült az idén kétszer megdöntenie korábbi termelési és hatékonysági csúcsait. A várakozásokat meghaladó eredményeket következetes beruházási stratégia alapozta meg, és műszaki, technológiai, valamint a munkavégzést megkönnyítő beruházások teszik lehetővé.
2022. 08. 12. 07:00
Megosztás:

Egyre tudatosabbak és magabiztosabbak a magyarok, ha pénzügyekről van szó

Csaknem háromszor annyian vezetik rendszeresen a háztartás bevételeit és kiadásait, mint tavaly, és 52 százalék áll magabiztosan a pénzügyekhez – állapítja meg a KANTAR kutatása, melyet a Provident Pénzügyi Zrt. anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) megbízásából készített. Anyagi jellegű tanácsokért a pénzügyi intézmények és szaktanácsadók mellett szívesen fordulnak a családjukhoz a megkérdezettek, akik szerint a pénzügyi tudatosság fejlesztése elsősorban az iskolák feladata.
2022. 08. 12. 06:00
Megosztás:

5 digitális trükk, amit érdemes megtanulnunk a fiataloktól

Attól, hogy aktív internethasználókká válunk, még nem kell egész nap a kijelző vagy a képernyő előtt gubbasztanunk. Sőt, az online megoldások közül sok nemhogy időrabló, de időt is spórolhatunk vele. A fiatalok világnapjára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) összegyűjtött néhány olyan megoldást, amit az idősebbeknek is érdemes lehet megtanulni.
2022. 08. 12. 05:00
Megosztás:

Az augusztusi nyugdíjat miért utalják így?

A KSH adatai között keresgélve azt láthatjuk, hogy Magyarország lakosságából (mely 9,7 millió fő) jelenleg mintegy 2.029.000 ember az, aki un. saját jogú nyugdíjas, azaz minden hónapban ennyi embernek utalják ki a nyugdíj-járandóságát. A legtöbb nyugdíjas korú már jó előre tudja, hogy melyik hónapban mikorra várható a nyugdíj kézbesítése, mégis érik időnként meglepetések (pl. évközi nyugdíj emelések, vagy épp a naptár-hatás miatti dátum-eltolódások a szokásos havi 12-i napról). De mikor érkezik a 2022 évi augusztus havi nyugdíj? Cikkünkben mutatjuk a hazai nyugdíjhelyzetet és azt is, hogy mikorra várható az augusztusi nyugdíj érkezése.
2022. 08. 12. 04:01
Megosztás: