Versenyben a csúcsteljesítmény: Üzemanyag-adalékkal tisztítható a motor

A versenyautózás dinamikus világban, ahol minden egyes teszt és tréning alkalmával a teljesítmény finomhangolása történik, elengedhetetlen a motor és a hozzá tartozó rendszerek optimális állapotban tartása. Mindez nem csak a versenypályán, hanem a versenyeket kiszolgáló járművek és eszközök esetében is létfontosságú. Az autósportban kifejlesztett technológiák és megoldások alkalmazása más iparágakban is új lehetőségeket nyitott meg, hiszen az üzemanyag-hatékonyság és a gépek hosszabb élettartama a vállalkozások számára is jelentős költségcsökkentést kínál.

Versenyben a csúcsteljesítmény: Üzemanyag-adalékkal tisztítható a motor

A korszerű üzemanyag-adalékok, mint a felkészülések és a versenytesztek során alkalmazható speciális formulák, lehetővé teszik a versenyzők és a csapatok számára, hogy a maximalizálják az autók hatékonyságát, miközben hozzájárulnak az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez és a motor élettartamának növeléshez. Ezek a fejlesztések kritikus elemet jelentenek a versenyautózás világában, ahol minden apró részlet számít, és ahol a kiszolgáló járművek megbízhatósága és hatékonysága is épp olyan fontos.

„Autóversenyzőként és az autókkal rendszeresen foglalkozó emberként folyamatosan figyelem, hogy milyen lehetőségek adódnak az autóm kímélésére, valamint a teljesítményének és megbízhatóságának fokozására. Az általam magánemberként használt prémium minőségű üzemanyag-adalékok segítenek az optimális motorüzem elérésében és a motorteljesítmény szinten tartásában, egyúttal érezhetően csökkentik az autó fogyasztását is. Mindezek a versenypályán és a közúton is hatalmas előnyt jelentenek.” – mondta Vincze Ferenc, kétszeres magyar bajnok és Európa-bajnoki 2. helyezett rally versenyző, aki a teszteken és a felkészülési időszakban évek óta elégedetten használja a SZAKI Kft. hazai fejlesztésű prémium adalékait.

Optimalizálás és megtakarítás

A tesztelés és gyakorlás során alkalmazott adalékok nem csak a versenyautókban bizonyítanak. Fontos szerepük van a versenyeket kiszolgáló járművek és eszközök üzemeltetésében is. A prémium adalékok kiküszöbölik az üzemanyagok minőségi problémáit és javítják az üzemanyagrendszerben, a motorban és a kipufogórendszerben keletkező lerakódásokat, ezzel növelve a motor élettartamát és csökkentve a károsanyag-kibocsátást. Emellett optimalizálják az üzemanyag-fogyasztást és javítják a teljesítményt, ami lehetővé teszi a csapatok számára, hogy a versenypályán kívüli logisztikát is hatékonyabban kezeljék, csökkentve ezzel a kiadásokat.

„A versenyek során a kiszolgáló járművek és technikai eszközök megbízhatósága épp olyan fontos, mint maga a versenyautó teljesítménye. Habár az általunk használt SPURI JG-2 a futamokon a verseny üzemanyaghoz nem használható, de a támogató járművekben igen, ami közvetlenül hozzájárul a versenykészültségünk és logisztikai hatékonyságunk javításához.” – tette hozzá a 2023-ban szakmai zsűri által az Év ralliversenyzőjévé választott pilóta.

A versenypályán túl

Az üzemanyag-adalékok használata egyre elterjedtebbé válik az építőiparban és más iparágakban is, ahol a munkagépek hatékonysága és megbízhatósága kritikus tényező. Vincze Ferenc édesapja, építőipari vállalkozóként már munkagépeken is tesztelte a hazai fejlesztésű, mindenkori üzemanyaghoz igazított, jellegzetesen kék színű adalékot, melynek köszönhetően a munkagépei hosszabb ideig maradnak üzemképes állapotban, így kevesebb javítást igényelnek.

„A munkagépek esetében is létfontosságú a megbízhatóság és az üzemanyag-hatékonyság. A SPURI adalékok tankoláskor történő használatával nem csak a gépek teljesítménye javult, hanem a vállalkozási költségeink is csökkentek, elsősorban a motortisztító hatásnak, a motor nyomatékosabb működésének és a 8-12%-os üzemanyag-megtakarításnak köszönhetően.” – mutat rá a folyamatos adalékolás előnyeire Vincze Ferenc.

Ami bevált, azon nem érdemes változtatni

Az üzemanyag-adalék által biztosított motortisztító hatás függ a gép korától és az előzetes használatától. Néha több teletankolásra is szükség lehet az optimális állapot elérése, illetve rendszeres adagolásra a fenntartása érdekében. Sokan követik el azt a hibát, hogy abbahagyják az adalékanyag használatát, amikor megtapasztalják annak jótékony hatását. Ez azonban hosszú távon nem kifizetődő, mert a motor belső kopása és a lerakódások felhalmozódása csak a rendszeres adalékanyag használattal előzhető meg.

„Az adalékok használatával kapcsolatos pozitív tapasztalataink arra ösztönöztek, hogy széles körben alkalmazzuk őket, nem csak a versenyautóban a tesztelések és gyakorlások során, hanem a munkagépeinkben is. Az eredmények magukért beszélnek: jobb motorüzem, csökkentett fogyasztás és dinamikusabb erőleadás. Különösen a téli időszakban, a versenyszezonok előtti felkészülés idején tapasztaljuk, hogy a SPURI adalékok használatával sokkal könnyebben indulnak és járnak a motorok, amik jóval egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a felkészülést.” – összegezte a SZAKI Kft. által évről évre továbbfejlesztett magyar adalékanyag előnyeit a kétszeres magyar bajnok versenyző.

Megalakult a "mentes" termékek munkacsoportja

A "mentes" termékek munkacsoportjának megalakulásával bővült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kiemelt szakmai tevékenysége - közölte a NAK szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 09. 02:30
Megosztás:

Kiszámíthatóbb és magasabb színvonalú vízszolgáltatás érhető el Magyarországon

A vízművek integrációjával létrejött, ma már az ország felén szolgáltató állami vállalat hatékonyabb, kiszámíthatóbb és magasabb színvonalú szolgáltatást biztosít a fogyasztóknak - hangoztatta az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára szerdán Mohácson.
2024. 05. 09. 02:00
Megosztás:

Te is kaphatsz 130.000 Ft adójóváírást, de azt igényelni kell!

Az előző évben az államilag támogatott nyugdíjbiztosítási számláikra összesen 145,5 milliárd forintot fizettek be az ügyfelek. Ez szerződésenként csaknem 300 ezer forintnyi befizetést jelent, vagyis a tárgyévi befizetés után járó 20 százalékos adójóváírás a biztosítottakat átlagosan 60 ezer forintnyi adóvisszatérítéshez juttatja.
2024. 05. 09. 01:00
Megosztás:

Arweave és 5thScape: A világelső AR/VR kriptó a 6 millió dollár felé zakatol

Az Arweave árfolyama az elmúlt 24 órában 19 százalékkal emelkedett, és 33,842 dolláron kereskedik, 21 százalékos kereskedési volumen emelkedés mellett. Ezzel az AR lett a legjobban erősödő érme a 100 legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovaluta projekt között.
2024. 05. 09. 00:01
Megosztás:

Itt a CSOK Plusz újabb hatása: már tizenötmilliót igényel egy átlagos lakáshiteles

Óriási ugrást hozott az első negyedév a lakáshitelek átlagos összegénél: a jegybanki adatok szerint már 15 millió forint felett jár a piac, ami jóval több mint a másfélszerese az egy évvel korábbi értéknek. Viszont a lakáshitelek iránti kereslet még messze jár a csúcstól: a március végéig megkötött, 17,4 ezer szerződés egyáltalán nem számít kiugrónak az előző évek adataival összevetve.
2024. 05. 08. 23:30
Megosztás:

A Baross Gábor Hitelprogram keretének zömére már szerződést kötöttek

Villámgyorsan zajlik a február közepén lezárult Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogram igényléseinek elbírálása. Alig három hónap leforgása alatt a kétszázmilliárd forintos többletforrás 92 százalékára már meg is kötötte a hitelszerződéseket a magyar vállalkozásokkal az EXIM - jelentette be az exporthitel-ügynökség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.
2024. 05. 08. 22:30
Megosztás:

Partnerségi megállapodást kötöttünk az AmCham Hungaryvel

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter stratégiai partnerségi megállapodást írt alá az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma nevében az AmCham Hungary - Amerikai Kereskedelmi Kamara magyarországi képviseletével - jelentette be a miniszter kedden Facebook-oldalán.
2024. 05. 08. 22:00
Megosztás:

A március csökkenést hozott a német ipari termelésnek

A vártnál kevésbé csökkent márciusban a német ipari termelés az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése szerint.
2024. 05. 08. 21:30
Megosztás:

Gyermek elsősegély táblák kerülnek játszóterekre

Gyermek elsősegély információs táblákat helyeznek ki országszerte a játszótereken - jelentette be a Kulturális és Információs Minisztérium családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, egy XII. kerületi játszótéren tartott sajtótájékoztatón.
2024. 05. 08. 21:00
Megosztás:

Nyereségesen zárta az Erste Bank az első negyedévet

A növekvő működési bevételeknek és a kontrollált költségeknek köszönhetően az egy évvel korábbinál jobb eredménnyel zárta az Erste Bank az első negyedévet: a működési eredmény 40 százalékkal 62,8 milliárd forintra, az adózott eredmény pedig közel 29 milliárd forintra nőtt az előző évi 6,3 milliárd forint profit után - jelentette be Jelasity Radován, az Erste elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
2024. 05. 08. 20:30
Megosztás:

Vegyesen változott a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 08. 20:00
Megosztás:

A gazdák nem ellenzik a vízmegtartó intézkedéseket

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos felmérésében megkérdezett gazdák csaknem 80 százaléka fontosnak tartja a termőterületi vízmegtartást és az ehhez szükséges lépéseket - közölte a NAK szerdán az MTI-vel.
2024. 05. 08. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2024. 05. 08. 19:00
Megosztás:

Újabb történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 17,96 pontos, 0,03 százalékos emelkedéssel, 68 900,51 ponton, történelmi csúcson zárt szerdán.
2024. 05. 08. 18:30
Megosztás:

Új kutatóközpont létesítéséről írtak alá megállapodást

Védelmi kutató központ létrehozásáról kötött megállapodást a német Dynamite Nobel Defense (DND) GmbH és a Védelmi Innovációs Kutató Intézet (VIKI) kedden Kaposváron.
2024. 05. 08. 18:00
Megosztás:

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom az első negyedévben Romániában

Az első negyedévben, a nyers adatok alapján 6,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában éves összevetésben - közölte az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 05. 08. 17:30
Megosztás:

Jóváhagyta a 2030-ig szóló rendeletet az orosz elnök

Rendeletet adott ki Oroszország nemzeti fejlesztési céljairól a 2030-ig terjedő időszakra, "a 2036-ig tartó perspektívában" Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.
2024. 05. 08. 17:00
Megosztás:

Tetemes növekedést hozott az első negyedév a BÉT számára

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) 2024. első negyedévében a kereskedési bevételek 18,2 százalékkal, a kibocsátói díjbevételek 14,8 százalékkal nőttek, míg az adatértékesítési bevételek 7,8 százalékkal csökkentek az előző év hasonló időszakához képest - közölte a BÉT a honlapján kedden.
2024. 05. 08. 16:30
Megosztás:

Csúcson a tőzsdék - meddig megy még?

Április elejétől közepéig egy korrekciót láthattunk a főbb piacokon. Az S&P500 és a Dow Jones mindegy 6, a Nasdaq pedig 8 százalékkal csökkent, míg a DAX vagy a BUX 5 százalékkal.
2024. 05. 08. 16:00
Megosztás:

Nagy Márton a Microsoft képviselőivel tárgyalt

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter megbeszélést folytatott a Microsoft, vagyis a világ legnagyobb szoftvervállalatának képviselőivel, köztük Robert Ivanschitz-zal, a cég jogi és vállalati ügyekért felelős vezető jogtanácsosával, aki egy olyan szakemberekből álló csapatot irányít, amely Közép-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában összesen mintegy 109 országban segíti a vállalat üzleti tevékenységét - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
2024. 05. 08. 15:30
Megosztás: