Versenyképesebbé válhatnak a magyar vállalkozások 2024-ben

Hatékonyságnöveléssel erősíthetnek a napelemes kkv-k januártól. 2024 izgalmas lehetőségeket tartogat a magyar kis- és középvállalkozások számára, mert újra jelentős összegekre pályázhatnak a Digitális Európa és a GINOP Plusz programok keretében. A program célja a hazai vállalkozások digitális fejlődésének elősegítése és versenyképességének növelése, ami egyedülálló lehetőséget kínál a felzárkózásra azoknak is, akik eddig nem használták ki az innovatív technológiai újításokban rejlő páratlan lehetőségeket.

Versenyképesebbé válhatnak a magyar vállalkozások 2024-ben

A digitális infrastruktúra-fejlesztési lehetőségek nemcsak technológiai eszközök beszerzésére, hanem a vállalkozások belső működési folyamatainak modernizálására is felhasználhatóak. Ez pedig lehetőséget teremt a vállalkozások számára, hogy 2024-ben növeljék hatékonyságukat, bővítsék piaci jelenlétüket, javítsák ügyfélkapcsolataikat és megsokszorozzák a bevételeiket.

“A digitális átalakulás ma már nem választás kérdése, hanem egy szükségszerű lépés, ami növekvő versenyelőnyt is kínál azoknak a vállalkozásoknak, amelyek élnek vele, és behozhatatlan hátrányt azoknak, akik nem. 2024 bármilyen kkv számára sikeres év lehet. Hogyha a kis- és középvállalkozások kihasználják ezeket a pályázati lehetőségeket, és komolyan gondolják az innovatív belső digitális rendszerek bevezetését, akkor mindegy, hogy mi történik a gazdaságban, a vállalkozásuk túl fogja élni” – mondta Sipos Lóránt, a SOMACRM ügyvezetője.

A kkv-k is lehetnek olyan hatékonyak, mint a nagyvállalatok

A CRM rendszerek és az automatizált megoldások nemcsak a nagyvállalatok számára érhetőek el, hanem a kisebb cégek számára is, lehetővé téve, hogy jobban megértsék és kiszolgálják az ügyfeleiket. A CRM segítségével a vállalkozások hatékonyabbá tehetik a marketing- és az értékesítési stratégiát, ami közvetlenül hozzájárul a bevételeik és versenyképességük növekedéséhez. A CRM nemcsak az ügyféladatok kezelésében segít, hanem a teljes ügyfélút elemzésében is, így a vállalkozások jobban megérthetik, hogyan fejleszthetik a termékeiket és szolgáltatásaikat az ügyfelek igényei szerint.

“Vannak, akik úgy gondolják, hogy a vállalkozásuk túl kicsi egy ilyen rendszerhez, de ezzel csak elszalasztják annak esélyét, hogy sikeresebbé váljanak, növeljék a hatékonyságukat és több bevételre tegyenek szert. Az általunk fejlesztett 7. generációs ügyfélkezelő rendszerekben minden egy helyen van. 2024 januárjában már a nyolcadik generációt vezetjük be, ami még innovatívabb lesz, és az AI csatlakozásra, valamint a döntéstámogató rendszerek kiszolgálására nyújt lehetőséget. A segítségével a kis- és középvállalkozások is hatékonyabban tudják menedzselni a belső folyamataikat, ami minden területen érezhető, legyen szó értékesítésről, projektmenedzsmentről, ügyfélszolgálatról, könyvelésről vagy a bejövő és kimenő levelezésről” – magyarázza a webalapú integrált vállalatirányítási rendszerek szakértője.

Több információ, jobb döntések

A vállalkozások sikerének kulcsa a hatékony és célirányos üzletmenet, amit a hagyományos módszerek, mint az Excel-táblázatok és a kontrollálatlan e-mailezések nem mindig képesek biztosítani. A CRM rendszerek viszont egy gombnyomással feltárják a szükséges adatokat, lehetővé téve a kkv-k számára, hogy gyorsabban és a megfelelő információk birtokában jobb döntéseket hozzanak. Emellett ezek az eszközök jelentősen lerövidítik a napi, heti vagy havi riportok készítésének idejét, és hatékonyabbá teszik az értékesítési folyamatokat is.

"Egy ma már 700 ezer érdeklődővel és több ezer fős értékesítési hálózattal rendelkező napelemes cég története jól példázza a CRM rendszerek hatékonyságát. Kezdetben egyszerű eszközökkel dolgoztak, de a CRM rendszer bevezetésével hihetetlen fejlődést értek el. Az integrált megoldásokkal és a pontos adatelemzéssel a vállalat gyorsan növelte hatékonyságát és piaci részesedését, így egy egyszemélyes vállalkozásból országosan ismert sikervállalattá vált” – mutat rá a CRM rendszerekben rejlő lehetőségekre Sipos Lóránt. A szakember hozzátette: “A napelemes pályázatok indulásával ismét aktuális, hogy az ágazatban tevékenykedő vállalkozások is mielőbb hatékony ügyfélkezelő rendszert szerezzenek be. Mi itt vagyunk.”

Van még hova fejlődni

A mesterséges intelligencia alkalmazása a CRM rendszerekben új dimenziókat nyit meg a vállalkozások számára. Az AI segítségével a vállalatok még pontosabb ügyfélprofilokat készíthetnek, előre jelezhetik az értékesítési trendeket, és egy lépésben kiszűrhetik, hogy melyek azok a vevők, akikkel azonnal érdemes felvenni a kapcsolatot. A technológia fejlődésével a vállalkozások még hatékonyabban reagálhatnak az ügyféligényekre.

“A mesterséges intelligencia beépítése a CRM rendszerekbe jelentős előnyt jelent majd 2024-ben a kis- és középvállalkozások számára. Az AI segítségével a vállalatok képesek az adatok mélyebb elemzésére, ezáltal növelve a vállalkozás hatékonyságát és versenyképességét" – zárta gondolatait a SOMACRM ügyvezetője.

Leválás: új módszer a vállalatok átalakulására

2024. január 1-jétől új jogintézménnyel, a leválással bővül a Polgári Törvénykönyvnek a jogi személyek szétválására vonatkozó szabályrendszere. Mint minden egyéb átalakulás, egyesülés és szétválás, a leválás is adókövetkezményekkel járhat.
2024. 02. 24. 14:00
Megosztás:

Közzétette 2023-as, negyedik negyedéves konszolidált üzleti eredményeit az ORLEN Csoport

A 2023. december 31-én zárult negyedévben az ORLEN Csoport 11,2 milliárd zloty LIFO-alapú EBITDA-t és 7,3 milliárd zloty nettó nyereséget ért el. A teljes 2023-as évre vonatkozó LIFO-alapú EBITDA1 elérte a 44,8 milliárd zlotyt, a nettó nyereség pedig 27,6 milliárd zloty volt. Az ORLEN Csoport negyedik negyedéves eredményeire pozitív hatással volt a gázszegmens teljesítménye, amely 11 milliárd zlotyval járult hozzá az EBITDA-hoz, elsősorban az alacsonyabb beszerzési költségeknek és a magasabb értékesítési volumennek köszönhetően. Az ORLEN emellett több mint 20 százalékkal növelte kiskereskedelmi értékesítési volumenét az előző évhez képest, részben a magyarországi és szlovákiai hálózatbővítések eredményeként.
2024. 02. 24. 13:00
Megosztás:

Elégedetlenség: A versenyszféra munkavállalóinak közel kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésének mértékével, 63 százalékuk tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – derült ki a Trenkwalder február első felében elvégzett munkaerőpiaci kutatásából.
2024. 02. 24. 12:00
Megosztás:

A BAYC társalapítója Greg Solana lett az új vezérigazgató, és az NFC-hez kapcsolódó projektek lendületet kapnak - a MultiversX, az ApeCoin és a Meme Moguls felívelő pályán

A Bored Ape Yacht Club NFT-k alkotója, Greg Solana lett az új vezérigazgató a Yuga Labs-nál. Ő váltja Daniel Alegre-t, aki 2023 áprilisában vette át a vezérigazgatói szerepet. Ennek eredményeként az ApeCoin (APE) hirtelen lendületet kapott, a két hetes grafikonon 23%-kal emelkedett az árfolyama. Emellett a MultiversX (EGLD) is optimista hangulatban van, de a legnagyobb figyelem a Meme Moguls (MGLS) meme érmék felé fordul. Hamarosan indul, és a gyors előértékesítés miatt az egyik legforróbb projekté válhat 2024-ben. Most áttekintjük, hogy mi áll a háttérben. Megvizsgáljuk, hogy melyik a legjobb kriptovaluta jelenleg befektetési célból.
2024. 02. 24. 11:20
Megosztás:

Accor: rekorderedmények 2023-ban globálisan és Magyarországon

Az Accor, a világ vezető szállodaipari csoportja bejelentette 2023-as évre vonatkozó pénzügyi eredményeit. Az EBITDA meghaladta az 1 milliárd eurót, és az eredmény felülmúlja a 2023-ra vonatkozó előrejelzést. A vállalat folytatta vonzó részvényesi hozampolitikáját, és bízik a 2024-es növekedési kilátásokban.
2024. 02. 24. 11:00
Megosztás:

Csak 2023-ban, 55 millió dollárt szerzett vissza a Binance a csalóktól

A digitális pénzügyi eszközök egyre szélesebb körben vállnak elfogadottá, a velük való kereskedelem volumene, a tranzakciók száma ezzel együtt fokozatosan nő. A kriptotér éppen ezért került a csalók és hekkerek célkeresztjébe, habár a törvénytelen tranzakciók száma a kriptotérben elenyésző és fokozatosan csökken. A Binance ügyfélszolgálata és biztonsági csapata a hatóságokkal és a kriptoközösséggel együttműködve sok százmillió dollár értékben mentett meg, vagy szerzett vissza digitális pénzeszközöket hekkerektől, csalóktól, és juttatta őket vissza tulajdonosaiknak az elmúlt két évben.
2024. 02. 24. 10:00
Megosztás:

Deepfake technikák terjedése: harc az újgenerációs kibercsalások ellen

A mesterséges intelligencia eszközeinek elterjedésével ma már minden eddiginél könnyebb megszemélyesíteni valakit és megtéveszteni másokat, pénzt, adatot kicsalni a célpontoktól. A korábban kifejlesztett módszerek hatékonyságát megsokszorozza az AI, melyet a vezető intézmények irányelvek és technológiák kombinációjával próbálnak kezelni – áll a Deloitte legfrissebb Tech Trends 2024 elemzésében.
2024. 02. 24. 09:00
Megosztás:

4,6%-os munkanélküliségi ráta és 10,3%-os reálbérnövekedés a hazai munkaerőpiacon

A november-januári időszakban továbbra is csúcsközelben állt a foglalkoztatottság, a hazai elsődleges munkaerőpiacon 17 ezer új munkahely jött létre az előző év azonos időszakához képest, a közfoglalkoztatottak száma 8 ezer fővel csökkent, a külföldre ingázók száma pedig nem változott érdemben, így a legutolsó háromhavi átlag alapján a gazdaság teljes foglalkoztatotti létszáma 4.718 ezer fő volt.
2024. 02. 24. 08:00
Megosztás:

A The Graph (GRT) bejelenti a Műszaki Tanácsadó Testületet, a KangaMoon (KANG) és a SingularityNET (AGIX) folytatják a növekedést

A The Graph (GRT) épp most jelentette be Műszaki Tanácsadó Testületét, ami jelentős mérföldkő a projekt számára. Közben két másik kriptopénz vonzza magára a figyelmet - a KangaMoon (KANG) és a SingularityNET (AGIX). Miközben lehet, hogy már ismered az AGIX-et, a KANG egy 2. fázisnál járó előértékesítési sztár, ami lehet, hogy a következő 100x-es meme coin lesz 2024-ben. Tudd meg, miért.
2024. 02. 24. 07:00
Megosztás:

Új kölcsönzési üzletágvezető a Prohumannál – a cél a hazai munkaerőtartalék aktivizálása

Februártól munkaerőkölcsönzési üzletágvezetőként folytatja munkáját a Prohuman csapatában Izsó Balázs. Az új vezető érkezésével a piacvezető magyar HR szolgáltató célja továbbra is az, hogy ahol csak lehet, a magyar munkaerőtartalék aktivizálásával kínáljon megoldást a hazai vállalatok munkaerőigényének és HR-kihívásainak megoldására.
2024. 02. 24. 06:00
Megosztás:

Régóta nem látott tüneteket produkált a lakásépítés

A lakásépítések tavalyi megtorpanása közel negyedszázados rekordokat is megdöntött, ez derült ki a KSH legfrissebb adataiból. A visszaesés egyúttal szerkezeti átrendeződést is hozott: kevesebben fogtak saját otthon megteremtésébe, az új lakások közel kétharmadát már eleve eladásra szánták.
2024. 02. 24. 05:00
Megosztás:

Tovább emelte a dohányfelvásárlási alapárat a Continental Dohányipari Csoport

A Continental Dohányipari Csoport dohánytermesztésért felelős tagja, a DOFER Dohányfermentáló Zrt. tovább emelte a dohány szerződésben rögzített felvásárlási alapárát, erősítve hazai versenyképességét és elkötelezettségét a magyar dohánytermelők és a dohánykultúra támogatása iránt. Az áremelés keretében a társaság a jelentősen nagyobb területen termesztett Virginia dohány esetében 19%-os, míg a Burley dohány esetében 20%-os emelést eszközölt, amely a tavalyi, 50%-os áremeléssel együtt két év alatt összesen 69-70%-os árnövekedést jelent.
2024. 02. 24. 04:00
Megosztás:

Ismét a magas kamatok mellett érveltek az amerikai jegybankárok

Christopher Waller, a Fed kormányzótanácsának tagja megerősítette, hogy még szükség lesz legalább néhány hónapnyi adatra, ami az infláció csökkenését jelzi, mielőtt kamatcsökkentésbe kezdhet a jegybank.
2024. 02. 24. 03:30
Megosztás:

2025. után bármikor leállhat az észak-atlanti áramlat egy fontos része

A tengeráramlások szerepe óriási a Föld hőáramlásában, az éghajlat alakulásában. Leállásuk dominóként döntené be a Föld további fontos éghajlati rendszereit. Az Észak-atlanti áramlás Grönland előtti része az egyik kulcspontja a nagy rendszernek.
2024. 02. 24. 03:00
Megosztás:

Kidobhatod az összes sárga csekket a kukába! Új dolgot találtak ki helyette

A magyarországi adatok alapján a Magyar Posta által közzétett 2019-es statisztikák szerint a magyar lakosság egy év alatt összesen 193 millió sárga csekket fizetett be postahivatalokban. Hatalmas szám ez! Ön vajon ebből mennyit adott fel? Hány órát állt ezért sorban a postahivatalokban?
2024. 02. 24. 02:20
Megosztás:

A hazánkban működő CT és MR gépek akár fele is lecserélődhet rövid időn belül

A napokban fognak utolsó körben eredményt hirdetni abban a közbeszerzési eljárásban, melynek keretösszege MR (mágneses rezonancia) gépekre 10 milliárd, míg CT (komputertomográf) szkennerekre 15 milliárd forint. Az egészségügy ezen szegmensében zajló fejlődésre, és az eszközök árainak örvendetes csökkenésére hívja fel a figyelmet a United Imaging készülékek hazai forgalmazója, a Humantech Solution Zrt. A piacon tapasztalható intenzív innovációs verseny, valamint a Dinamikus Beszerzési Rendszer transzparenciájának köszönhetően jelentős fejlődés várható az állami egészségügyben is, hiszen ezekkel a gépekkel rövidebb idő alatt, jobb felbontású képek és mesterséges intelligenciával is támogatott diagnózisok készülhetnek úgy, hogy közben a páciens jelentősen kisebb dózisú sugárterhelést kap. A legmodernebb berendezések testközelből is megtekinthetők az Európai Radiológiai Társaság által szervezett ECR 2024 szakkiállításon, melynek Bécs ad otthont február 28. és március 3. között.
2024. 02. 24. 02:00
Megosztás:

5,6 millió forinttal több lakáshitelre volt elég a tavaly decemberi átlagkereset, mint egy évvel korábban

2023 decemberében átlagosan nettó 451 300 forintot keresett egy teljes munkaidőben foglalkoztatott magyar munkavállaló a családi adókedvezményeket is figyelembe véve. Ekkora jövedelem 20 éves futamidőre 29,1 millió forint lakáshitelre volt elegendő akkor. Ez 5,6 millió forintos növekedés egy év alatt úgy, hogy közben a lakásárak sok helyütt csökkentek.
2024. 02. 24. 01:00
Megosztás:

A Sponge kriptó elérte a 10 millió dollárnyi lekötött érmét, óriási hozamok a láthatáron

Az egyik legtutibb mostani mém érme, a Sponge február elején közölte, hogy elindítja új verzióját a Polygon hálózaton. A friss üdvöske érkezése miatt eddig már több mint 10,26 millió dollárt stakeltek és bridgeltek. A számok alakulását a projekt honlapján, valós időben lehet követni.
2024. 02. 24. 00:01
Megosztás:

Békéscsaba örülhet

Az idei a megbízhatóság költségvetése - fogalmazott Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester a megyei jogú város közgyűlésének ülésén csütörtökön.
2024. 02. 23. 23:00
Megosztás:

Az időjárás továbbra sem ideális

Az elmúlt hét alacsonyabb átlaghőmérséklete kissé visszafogta a vegetáció idő előtti, gyors fejlődését, de az a következő napok enyhe időjárása miatt újra nagyobb lendületet vehet - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 02. 23. 22:00
Megosztás: