’Zero Trust’ - A Dell Technologies bemutatta a többfelhős környezetek leghatékonyabb kiberbiztonsági modelljét

A Dell célja, hogy a többfelhős környezetekben az integráció megkönnyítésével leegyszerűsítse a ’Zero Trust’ stratégia, a végleges kiberbiztonsági modell bevezetését. A Dell új kiberbiztonsági szolgáltatásai, végpont- és kibervédelmi megoldásai segítségével az ügyfelek nagyobb ellenállóságra tehetnek szert. A ’Zero Trust Center of Excellence’ központ egy kiberbiztonsági alapot nyújt, amellyel az ügyfelek a környezeteiket tesztelhetik, mielőtt széles körben üzembe helyeznék.

’Zero Trust’ - A Dell Technologies bemutatta a többfelhős környezetek leghatékonyabb kiberbiztonsági modelljét

A Dell Technologies új kiberbiztonsági szolgáltatásokat mutatott be, amelyekkel a vállalatok értékelhetik a ’Zero Trust’ stratégiájukat és a kiberbiztonsági ellenállóságuk állapotát, valamint védelmet kaphatnak a zsarolóvírusok támadásai ellen. A hibrid munka támogatásához is elérhetővé váltak új biztonsági megoldások. Továbbá a Dell Technologies és a Maryland Innovation Security Institute (MISI) 2023 tavaszán ’Zero TrustCenter of Excellence’ központot nyit az Egyesült Államok kormányának első számú kiberbiztonsági innovációs létesítményében. Az ügyfelek munkafolyamatainak tesztelésére szolgáló központ az iparág első ’Zero Trust’ adatközpontja, amelyet a Védelmi Minisztérium jóváhagyott.

A ’Zero Trust’ egy olyan kiberbiztonsági modell, amely egy váltást jelent a cégek kiberbiztonsági megközelítésében. Ahelyett, hogy csak az edge-re összpontosító védelmi megoldásokat alkalmaznának, egy proaktív stratégiát követve kizárólag az ismert és jó szándékú tevékenységeket engedélyezik a rendszerükben és adatcsatornáikban. A ’Zero Trusttal’ a vállalatok egy modern, elosztott informatikai modellhez igazíthatják a kiberbiztonsági stratégiájukat az adatközpontban, a felhőben és az edge-en egyaránt. A Dell az architektúra kialakításának és integrációjának megkönnyítésével segíti az ügyfeleket a ’Zero Trust’ alkalmazásában.

„Egy többfelhős környezetben a cégek kiberbiztonsági stratégiájának nemcsak az infrastruktúrára, de az alkalmazásokra és az adatokra is ki kell terjednie. Hiszünk abban, hogy a Zero Trust stratégia a legjobb út előre. A bizonyítottan hatékony informatikai és biztonsági alapokkal, technológiaintegrációs tapasztalatainkkal és kiterjedt, globális partner-hálózatunkkal képesek vagyunk megkönnyíteni az ügyfelek kiberbiztonsági átalakulását” – mondta John Roese, a Dell Technologies globális technológiai igazgatója.

Kiberbiztonsági szolgáltatások a kockázatcsökkentéshez, a ’Zero Trusthoz’ igazodva

Annak érdekében, hogy a cégek könnyebben igazodhassanak a ’Zero Trust’ alapelveihez, és növelhessék a kibertámadásokkal szembeni ellenállóságukat, a Dell a Cybersecurity Advisory Services ütemtervet kínálja a meglévő kiberbiztonsági eszközökre épülő bevezetéséhez. Ezekkel a szolgáltatásokkal megtalálhatják és kezelhetik a biztonsági vakfoltokat, valamint meghatározhatják, mely fejlett technológiákat érdemes alkalmazniuk. Továbbá segítségükkel a cégek megtudhatják, hogyan végezzék a rendszer irányítását és a folyamatos felügyeletet úgy, hogy hosszú távon is ellenállók legyenek a kibertámadásokkal szemben. A Dell-lel való együttműködés során a szervezetek szert tehetnek az adataik és informatikai környezeteik biztonságának megőrzéséhez szükséges eszközökre és a gyakorlatban is felhasználható következtetésekre.

A támadási felületek minimalizálásában és a vállalatok hatékonyabb védelmében a Vulnerability Managementszolgáltatás nyújt segítséget. Ennek keretében a Dell szakértői rendszeresen megvizsgálják az ügyfelek környezeteit biztonsági rések után kutatva, részletes képet adnak a kitettségi állapotról, és segít meghatározni a javítási műveletek fontossági sorrendjét.

Végpontbiztonsági ajánlatok a hibrid munka támogatására

Mivel az operációs rendszer felett és alatt is történnek betörések, a biztonságos eszközök jelentik a Zero Trust stratégia előkészítésének alapját az informatikai környezetekben, a Dell pedig folyamatosan bővíti a végpontbiztonsági portfólióját. Az új ajánlatok segítik az: ügyfeleket a fenyegetések megelőzésében, észlelésében és az azokra való reagálásban, bárhol is jelentkezzenek. Mindemellett nagyobb ellenőrzést tesznek lehetővé az informatikai környezet felett.

-    Hardvervédelem az iparág legbiztonságosabb üzleti számítógépeihez:[i] Az ellátási láncot érő támadások egyre terjednek. Ezek leküzdésére az ügyfelek mostantól kérhetik, hogy a kiszállítás előtt a Dell tiltsa le a számítógépek portjait. Így segít csökkenteni a BIOS-beállítások illetéktelen módosítását. A Dell emellett bővíti a csak egyszer zárható csomagolások elérhetőségét az ázsiai-csendes-óceáni és az EMEA régióban a szállítás közbeni fokozottabb fizikai védelem érdekében.

-    Firmware-védelem a folyamatosan terjedő fenyegetések észlelésére: A Microsoft Endpoint Managerbe (MEM) és a Splunk konzolokba integrált új telemetriával észlelhetővé válnak a BIOS-beállítások esetlegesen illetéktelen módosításai. A rendszergazdák mostantól fokozottan ellenőrizhetik, hogy a Dell üzleti számítógépek a megrendelésnek és a kialakításnak megfelelő állapotban érkeztek-e meg. Az ügyfeleknek emellett a Dell egyedi szolgáltatása révén lehetőségük van vezérelni és konfigurálni a Microsoft Intune-környezetben lévő Dell eszközöket, így az informatikai rendszer leegyszerűsítésével együtt a felhasználók hatékonyságáról is gondoskodhatnak.

-    Fejlett szoftvervédelem: A Dell új funkciókat vezet be, amelyekkel gyorsan észlelhetők a végpontokat érő támadások. Az új adatvesztés-megelőzési megoldás segít az ügyfeleknek megvédeni az érzékeny adatokat a külső USB-tárolóeszközökre történő jogosulatlan másolásokkal szemben.

Továbbfejlesztett kibervédelem és helyreállítási lehetőségek az objektumtárolókhoz

Az objektumtárolók adatmennyiségének növekedése miatt kiemelten fontos, hogy a cégek a legújabb kibervédelmi megoldásokat alkalmazzák az adatok izolálása, a fenyegetések intelligens észlelése és a gyors adat-helyreállítás érdekében.

A Dell tovább bővíti a kibervédelmi funkcióinak körét, hogy a cégek biztonságba helyezhessék az objektumadataikat egy elkülönített adattrezorban, amely az S3 protokollal érhető el. Ha egy kibertámadás károsítja az elsődleges, vagy akár a másodlagos adatmásolatot, a kritikus fontosságú alkalmazások és a biztonsági másolatokat tároló szerverek továbbra is elérhetik az elkülönített másolatot, miközben a jogi megfelelőség is biztosított. A mesterséges intelligencián alapuló fenyegetésészleléssel és az adatok megváltoztathatatlanságával kiegészített új megoldás segítségével a cégek gyorsan helyreállíthatják az adatokat zsarolóvírus- és egyéb rosszindulatú támadások után.

Kiválósági központ a ’Zero Trust’ bevezetésének felgyorsításáért

A Dell a MISI-vel és a CyberPointtal közösen ’Zero Trust Center of Excellence’ központot fog üzemeltetni a marylandi Columbiában található DreamPortban, hogy biztonságos helyet nyújthasson a vállalatoknak a ’Zero Trust’ használatának ellenőrzéséhez. A központban a cégek a Védelmi Minisztérium ’Zero Trust’ referenciaarchitektúráján alapulva tesztelhetik a konfigurációikat, mielőtt bevezetnék őket a saját környezeteikben. Ez lehetőséget kínál a ’Zero Trust’ architektúra gyorsabb bevezetésére, és megkönnyíti az ügyfelek számára az integrációt és az összehangolást.

Két új film gyártását támogatja NFI

Csányi Sándor Ma este gyilkolunk címmel készülő krimi-vígjátékának gyártását 950 millió forinttal, míg Lakos Nóra Véletlenül írtam egy könyvet című, magyar-holland koprodukcióban készülő családi filmjének gyártását 800 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet(NFI) - tájékoztatta az NFI az MTI-t hétfőn.
2022. 11. 29. 01:30
Megosztás:

Ukrajna további támogatásának módozatairól tanácskoznak Bukarestben a NATO külügyminiszterei

Az Ukrajnának nyújtandó további támogatás módozatairól kell tanácskozniuk a NATO-tagországoknak a bukaresti külügyminiszteri értekezleten - hangoztatta a NATO főtitkára hétfőn a román fővárosban.
2022. 11. 29. 01:00
Megosztás:

Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala

Elindult a Magyar Katolikus Egyház központi Instagram- és TikTok-oldala - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.
2022. 11. 29. 00:05
Megosztás:

Gyengültek a New York-i tőzsde főbb mutatói

Gyengüléssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2022. 11. 28. 23:00
Megosztás:

Új piacokra összpontosít az orosz kereskedelem

A nemzetközi kereskedelem válságban van, Oroszország pedig új piacokra összpontosítja exportját és importját - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor hétfőn Moszkvában fogadta Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfőt.
2022. 11. 28. 22:00
Megosztás:

Az MNB megújítja a fogyasztóbarát lakáshitel keretrendszerét

Az MNB bővítette a minősített fogyasztóbarát lakáshitel (MFL) feltételrendszerét a hitelezés zöldebbé tétele és a folyamatok elektronikus útra terelése érdekében - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.
2022. 11. 28. 21:30
Megosztás:

Egy év alatt háromszorosára nőtt az 5G üzleti alkalmazásainak piaca

Világszerte jelentősen bővült az 5G üzleti-ipari felhasználása, csak Kínában egy év alatt 1,2 milliárdról 3,2 milliárd dollárra nőttek technológia alkalmazásához kapcsolódó piaci bevételek, az 5G mára érett technológiává vált. Emellett a lakossági szegmensben is egyre szélesebb körben terjednek az ötödik generációs technológiára épülő, például kiterjesztett valóságot használó, vagy a szemüveg nélküli 3D-s filmnézésre alkalmas megoldások. A Huawei Technologies Budapesten mutatta be az 5G és a vezetékes szélessávú technológiák legújabb innovációt. A vállalat az új eszközeivel már közeljövőben képes lesz másodpercenként 100 terabyte adatátviteli sebességet biztosítani.
2022. 11. 28. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint hétfőn

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő kora estére a reggeli szintekkel összevetve a bankközi devizapiacon.
2022. 11. 28. 20:00
Megosztás:

Mintegy 100 milliárd forint a hazai játékforgalom

Igencsak tetemes, 100 milliárd forint körüli a hazai játékpiac, és ráadásul válságálló szektornak mondható. Ezzel együtt ezen a területen is tapasztalhatóak változások, hiszen a pandémia hatására például keresettebbé váltak a kollektív, közösségi élményt nyújtó társasjátékok, amelyek az egész család számára élményt biztosítanak – hangzott el egy szakmai kerekasztal- beszélgetésen. Vannak kikezdhetetlen klasszikusok, de akadnak új kedvencek is, s ezek egyikének mondható a Tolki is, amely többek között az Ország Játéka választáson az interaktív kategóriát nyerte meg.
2022. 11. 28. 19:30
Megosztás:

Mínuszban zártak az európai tőzsdék

Gyengüléssel zártak a főbb európai értékpapírpiacok hétfőn.
2022. 11. 28. 19:05
Megosztás:

Alacsony forgalomban csökkent a tőzsdeindex

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 126,59 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 45 588,74 ponton zárt hétfőn.
2022. 11. 28. 18:30
Megosztás:

Energetikai és közlekedési projektekről tárgyalt Bukarestben a román és a szerb miniszterelnök

A Románia és Szerbia gázhálózatát összekapcsoló interkonnektor fejlesztéséről és a két ország közti gyorsforgalmi összeköttetés megteremtéséről tárgyalt egyebek mellett hétfőn Bukarestben Nicolae Ciuca román és Ana Brnabic szerb miniszterelnök.
2022. 11. 28. 17:30
Megosztás:

A Mol jövőre 40 milliárd forintot költ belföldön kőolaj- és földgázkutatásra

A Mol jövőre 40 milliárd forintot költ kőolaj- és földgázkutatásokra Magyarországon - mondta Homonnay Ádám, a Mol kutatási és termelési igazgatója Vecsésen, a társaság Vecsés-2 olajkútjánál, ahol november 11-én kezdődött a próbatermelés.
2022. 11. 28. 17:00
Megosztás:

Több mint 350 millió forintra becsült értékű alkoholra lehet licitálni

Több mint 350 millió forintra becsült értékű alkoholra lehet licitálni november 28-ától 4 napon keresztül, december 1-jéig  - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.
2022. 11. 28. 16:33
Megosztás:

Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget

Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
2022. 11. 28. 16:00
Megosztás:

Országos célvizsgálat a tej- és takarmányágazatban

Kismértékben határérték feletti mennyiségben mutatott ki aflatoxin szennyezést egy Győr-Moson-Sopron megyei tejüzem termékeiben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma, ezért  a hatóság országos célellenőrzést rendelt el múlt héten - jelentette be hétfői közleményében a hivatal, és rögtön hozzátette, hogy az érintett tételek kereskedelmi forgalomban nem kaphatók. A további vizsgálatok eddig nem tártak fel újabb szennyezett késztermékeket, a hazai tej és tejtermékek biztonsággal fogyaszthatók.
2022. 11. 28. 15:30
Megosztás:

Továbbra is egy százalék alatt az önkéntes nyugdíjpénztárak költségszintje

Az önkéntes nyugdíjpénztárak költségeit jelző klasszikus díjterhelési mutató 2021-ben 0,71 százalék, a korrigált díjterhelési mutató 0,75 százalék volt. A két évtizede tartó trendszerű díjcsökkenés közben előfordul, hogy a díjterhelés enyhén meghaladja az előző évit, mint tavaly is, ám a nyugdíjpénztárak más öngondoskodási termékekkel összehasonlítva így is az egyik leginkább költséghatékony hosszútávú befektetési formának számítanak - összegezte hétfőn közölt elemzésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
2022. 11. 28. 14:30
Megosztás:

Mi leszel, ha nagy leszel? A mostani óvodások ötöde ma még nem létező munkakört fog betölteni

A Fiatal Vállalkozók Hete zárónapjának tematikája kiemelten a fiatal generáció karrierépítési lehetőségeire fókuszált. Az üzleti show keretében, a Makronóm Intézet szakmai közreműködésével megrendezett kerekasztal-beszélgetés során többek között elhangzott, hogy jelenleg a munkavállalók mintegy 40%-a szívesen váltana munkahelyet, viszont közel kétharmaduk nem rendelkezik megfelelő szintű önismerettel, amely szükséges lenne ahhoz, hogy a saját maguk számára ideális karrierutat bejárják.
2022. 11. 28. 14:00
Megosztás:

Kell-e tartani a munkavállalóknak a mesterséges intelligenciától?

A hazai vállalatoknál is egyre elterjedtebb mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásakor érdemes körültekintéssel eljárni, mert a jogszerűtlen adatkezelés jelentős bírsággal járhat – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie ügyvédi iroda. Az adatvédelmi hatóság 250 millió forintos eddigi rekordbírsága is az említett technológia jogsértő alkalmazása miatt került kiszabásra. 
2022. 11. 28. 13:30
Megosztás:

A lengyel kormány vámot vetne ki a Barátság kőolajvezeték déli ágán érkező olajra 

A lengyel kormány a német kabinetnél lobbizik, hogy a Barátság kőolajvezeték déli ágán lévő finomítók fizessenek vámot a beszállított orosz kőolaj után, mivel ez versenyelőnyhöz juttatja az itt üzemelő cégeket. 
2022. 11. 28. 13:00
Megosztás: