150 százalékkal nőtt a DODO magyarországi rendeléseinek száma az elmúlt évben

Az ország 35 városában akár napi 20 000 kilométert is megtettek idén Magyarországon az okoslogisztikai megoldásokat kínáló nemzetközi vállalat, a DODO futárjai. Magyarország az adatvezérelt futárszolgáltatásaival az elmúlt években Európa számos országában sikeresen terjeszkedő cseh vállalat legdinamikusabban fejlődő piacai közé tartozik. A DODO jelenleg a kiskereskedelem és a vendéglátás nagy hazai szereplőinek működését segíti a házhoz szállítás feladatok ellátásában.

150 százalékkal nőtt a DODO magyarországi rendeléseinek száma az elmúlt évben

Az adatvezérelt okoslogisztikai szolgáltatásokat kínáló DODO népszerűsége 2020-as magyarországi piacra lépése óta folyamatosan növekszik - csak az elmúlt évben 150 százalékkal nőtt a leadott megrendelések mennyisége hazánkban, ugyanebben az időszakban pedig a cég bevétele is közel 80 százalékkal emelkedett. A vállalat dinamikus fejlődése révén országszerte olyan jelentős partnereket segít a friss élelmiszerek, meleg ételek, kozmetikai termékek és sportcikkek házhoz szállításában, mint a Hervis, a ROSSMANN vagy a KFC. Az innovatív kézbesítési szolgáltatásokat nyújtó nagyvállalat legfontosabb szegmense hazánkban továbbra is a friss élelmiszerek házhoz szállítása.

"A magyar ügyfelek sok tekintetben hasonlítanak a cseh vásárlókhoz, ezért is tudtunk rövid időn belül komoly sikereket elérni az országban. Terjeszkedésünket az is segítette, hogy ügyfeleink nagy része nemzetközi szinten elismert vállalat, így a magyar piacra belépve kézenfekvő volt az együttműködés, hiszen más országokban már megbizonyosodhattunk a közös munka sikerességéről. Annál is inkább örülök a magyar piacon elért éves növekedésünknek, mert látom, milyen nehéz volt az elmúlt év. Az e-kereskedelem visszaesése mellett a fogyasztókat érintő gazdasági bizonytalanságokkal, az üzemanyagárak drámai emelkedésével, valamint a futármunka adóztatására vonatkozó jogszabályi változásokkal is meg kellett küzdenünk. Mindezek ellenére az idei évben elért eredményeink azt igazolják, hogy vállalatunk szilárd alapokon áll" – mondta el Peter Menky, a DODO kereskedelmi igazgatója.

Az úttörő franchise program

A sikeres partneri együttműködéseket a kiemelkedő éves megrendelésszám is igazolja, amelyhez nagyban hozzájárulnak a DODO által biztosított egyedi kézbesítési megoldások és szolgáltatások. Ezek közé sorolható a DODO Partner franchise kezdeményezés bevezetése is, amelyet egy sikeres tesztidőszakot követően idén ősszel indított el a cseh székhelyű vállalat Magyarországon. A program hatékonyan segíti a vállalat európai terjeszkedését, valamint lehetőséget ad arra is, hogy a vállalkozó kedvű futárok és fuvarozók a vállalat logisztikai tudására, technológiai platformjára és a már szerződött ügyfelekre támaszkodva elindíthassák saját vállalkozásukat.

Fejlődés a gazdasági kihívások tükrében

A mesterséges intelligencia alapú kiszállítási megoldásokat kínáló DODO működésének alappillére, hogy kompetenciáit és szolgáltatásait hatékonyan igazítsa az aktuális trendekhez. Az e-kereskedelemben fokozódó verseny és a növekvő kereslet miatt a DODO elsősorban a kézbesítés gyorsaságára, a kiszállítás pontosságára, valamint a városi logisztika során kibocsátott szén-dioxid mennyiségének csökkentésére összpontosít. A vállalat jelenleg intenzíven dolgozik a zónalogisztika megvalósításán, amely amellett, hogy szolgálja a fenntartható városi kiszállítást, hatékony kézbesítést biztosít, mindez pedig a jelenlegi változó gazdasági körülmények között lehetőséget nyújt a vállalat további fejlődésére és a vásárlói igények széleskörű kielégítésére.

Roham az ingyen 10 millió Ft-ért - Te is kaphatsz ha 1982-2002 közötti években születtél

A legtöbben azt gondolták, hogy itt a vége: úgy markolták a fiatal házaspárok a babaváró hitelt december hónapban, mintha nem lenne több lehetőségük a jövőben (voltak ilyen pletykák a piacon). Sokan nem bíztak a kormány tavalyi ígéretében, amit a babaváró hitel meghosszabbításáról nyáron tett. Legalábbis ezt mutatja, hogy a korábbi hónapokhoz képest több mint a duplájára ugrott a folyósított hitelösszeg az év utolsó hónapjában.
2023. 02. 02. 03:00
Megosztás:

Idén is csökken a PC-k és mobiltelefonok kiszállítása globálisan a Gartner piackutató szerint

A személyi számítógépek, táblagépek és mobiltelefonok kiszállítása az idén várhatóan 4,4 százalékkal, 1,7 milliárdra csökken globálisan - véli legújabb előrejelzésében a Gartner piackutató vállalat.
2023. 02. 02. 02:30
Megosztás:

Nem spórolnak eléggé a földgázzal a háztartások Németország legnagyobb energiaszolgáltatója szerint

Még jobban kellene takarékoskodni a földgázzal a németországi háztartásokban, a 10 százalékos fogyasztáscsökkentés túl kevés - mondta az ország legnagyobb energiaszolgáltatójának vezetője egy szerdai interjúban.
2023. 02. 02. 02:00
Megosztás:

Fűtési támogatást kap 460 dél-dunántúli család 25 millió forint értékben

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével kap fűtési támogatást 460 rászoruló család 25 millió forint értékben tűzifaadományként, illetve feltöltős mérőórával biztosított áram formájában.
2023. 02. 02. 01:30
Megosztás:

Új bölcsőde építését kezdték meg Kaposvár belvárosában

Korszerű, négy csoportos bölcsődét építenek önkormányzati beruházásban több mint hatszázmillió forintból Kaposvár belvárosában - jelentette be a város polgármestere szerdán a somogyi vármegyeszékhelyen.
2023. 02. 02. 01:00
Megosztás:

Enyhült az euróövezeti infláció januárban éves szinten

A vártnál nagyobb mértékben csökkent januárban az infláció az euróövezetben éves szinten, tovább távolodva az októberi rekordszinttől - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala szerdán.
2023. 02. 02. 00:30
Megosztás:

Stagnált decemberben a munkanélküliségi ráta az euróövezetben

Decemberben a várt csökkenés helyett 6,6 százalékon stagnált a munkanélküliségi ráta az euróövezetben, de alacsonyabb lett az egy évvel korábbi 7,0 százaléknál - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán.
2023. 02. 02. 00:01
Megosztás:

Megkezdődött az energiakártyák kézbesítése

Megkezdődött Romániában szerdán azoknak az "energiakártyáknak" a kézbesítése, amelyeket energiaszámlái kifizetésénél vagy a szolgáltatóknál felhalmozott adósságai törlesztésénél használhat fel a támogatásra jogosult mintegy négymillió rászoruló - közölte az Agerpres hírügynökség.
2023. 02. 01. 23:30
Megosztás:

Harmadik egymást követő hónapban csökkent az amerikai feldolgozóipari szektor teljesítménye januárban

Az Egyesült Államok feldolgozóipari ágazatának januári beszerzésimenedzser-indexe (BMI) 47,4 pontra, 2020. május óta a legalacsonyabb szintre gyengült a decemberi 48,4 pontról az Ellátásilánc-menedzsment Intézet (Institute for Supply Management - ISM) szerdai közlése szerint.
2023. 02. 01. 23:00
Megosztás:

Az FBI minősített iratok ügyében házkutatást tartott Joe Biden nyaralójában

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) házkutatást tartott Joe Biden elnök nyaralójában szerdán a korábban fellelt, szabálytalanul őrzött, minősített hivatalos iratok utáni vizsgálat részeként - jelentette be az elnök ügyvédje.
2023. 02. 01. 22:30
Megosztás:

Horvát jegybank: az euró bevezetésének nem volt jelentős hatása az inflációra

A januári inflációról szóló első gyorsjelentés azt mutatja, hogy az euró bevezetésének nem volt jelentős hatása a teljes inflációra Horvátországban - közölte a Horvát Nemzeti Bank (HNB) szerdán.
2023. 02. 01. 22:00
Megosztás:

Egyedi jelölést és elkülönítést kapnak a rovarfehérjéket tartalmazó termékek

A vásárlók pontos tájékoztatása érdekében módosítja az élelmiszerek jelölési rendeletét az Agrárminisztérium (AM), hogy a rovarfehérjéket tartalmazó termékek jól megkülönböztethetők és elkülöníthetők legyenek a boltok polcain - jelentette be szerdai közleményében Nagy István tárcavezető.
2023. 02. 01. 21:30
Megosztás:

Újabb támogatásokról döntött a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványa

Több mint ötmilliárd forint értékben 779 pályázat érkezett a Mészáros Csoport Pro Filii Alapítványához tavaly az utolsó negyedévben, ami újabb rekordot jelent. A kuratórium 52 pályázat 250 millió finanszírozásáról döntött, ezzel egymilliárd forintra emelkedett a 2022-ben odaítélt támogatások összege.
2023. 02. 01. 21:00
Megosztás:

5,6 százalékra nőtt tavaly decemberben a munkanélküliségi ráta Romániában

Romániában tavaly decemberben 0,2 százalékponttal 5,6 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta a novemberihez képest - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.
2023. 02. 01. 20:30
Megosztás:

Lassult januárban a teljesítménycsökkenés az euróövezeti feldolgozóiparban

Lassult valamelyest az euróövezeti feldolgozóipar teljesítménycsökkenése januárban a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) szerdán publikált végleges értéke alapján.
2023. 02. 01. 20:00
Megosztás:

Megduplázódott tavaly a német repterek utasforgalma

Tavaly több mint duplájára nőtt a polgári repülőterek utasforgalma Németországban a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése alapján.
2023. 02. 01. 19:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek szerdán.
2023. 02. 01. 19:00
Megosztás:

Az OTP húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 129,48 pontos, 0,29 százalékos csökkenéssel, 45 209,70 ponton zárt szerdán.
2023. 02. 01. 18:30
Megosztás:

Tovább csökkenti csomagolóanyag-felhasználását a Pick Szeged Zrt.

Újabb 14 százalékkal csökkenti a csomagoláshoz felhasznált műanyag mennyiségét a Pick Szeged Zrt., január végétől a szeletelt Pick szalámik után már a Herz sonkák is kisebb tálcaméretben és megújult csomagolásban kerülnek a polcokra - tájékoztatta a Bonafarm csoporthoz tartozó élelmiszeripari cég szerdán az MTI-t.
2023. 02. 01. 18:00
Megosztás:

Szlovákiában megkezdte az áramtermelést a mohi atomerőmű harmadik blokkja

Megkezdte az áramtermelést a mohi atomerőmű harmadik blokkja nem sokkal kedden éjfél előtt, az előírt tesztek befejezése után - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a Szlovák Villamosművek (SE) közlésére hivatkozva szerdán.
2023. 02. 01. 17:30
Megosztás: