1600 gyermek iskolakezdését segítette egy jótékonysági tanszergyűjtés

Csaknem 1600 nehéz sorsú gyermek iskolakezdését segítette idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közös, Adni Öröm! elnevezésű tanszergyűjtési akciója.

1600 gyermek iskolakezdését segítette egy jótékonysági tanszergyűjtés

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: augusztus 21. és 24. között az áruházlánc vásárlói összesen mintegy 71 ezer tanszerrel segítették idén a nehéz sorsú családok iskolakezdését.

Július 29. és szeptember 1. között pedig 1,4 millió forint értékű adománykártyát vásároltak.

Ezt az összeget ugyancsak tanszerekre váltja a szeretetszolgálat, és ezeket is eljuttatják nehéz sorsú gyermekekhez, valamint a szervezet iskoláiba járó, halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekeinek - ismertették.

Hozzátették: az áruházlánc a felajánlásokat további egymillió forinttal egészítette ki.

A tájékoztatás szerint az Adni Öröm! tanszergyűjtő kampányt negyedik alkalommal szervezte meg a szeretetszolgálat és az áruházlánc.

Winelovers Wine Awards - A tokaji borok sikerét hozta az idei verseny

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
2024. 09. 15. 16:10
Megosztás:

Csúcsformában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Csúcsformában a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, augusztusig az utasforgalom közel 20, az áruforgalom 50 százalékos növekedés mutat - közölte Lóga Máté, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságstratégiáért, iparért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkára és a Budapest Airport Zrt. igazgatóságának elnöke a tárca vasárnapi közleménye szerint.
2024. 09. 15. 15:00
Megosztás:

Szeptember 15-től indul a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2025-ös évfolyamára

Szeptember 15-től indul a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2025-ös évfolyamára - tájékoztatta a Miniszterelnökség vasárnap az MTI-t.
2024. 09. 15. 14:00
Megosztás:

Gyorsuló lakásdrágulás augusztusban, de gyűlnek a felhők a főváros felett

Éves összevetésben tovább gyorsult a lakások éves felértékelődése az ingatlan.com augusztusi lakásárindexe alapján. Az összeállítás az augusztusi trendek mellett bemutatja az aktuális lakásárakat, és a rájuk ható legaktuálisabb tényezőket. Az ingatlan.com lakásárindexének megbízhatóságát alátámasztja, hogy az MNB legfrissebb - 2024 első negyedéves - lakásárindexétől 0,3 százaléknál is kisebb mértékben tér el.
2024. 09. 15. 13:00
Megosztás:

Koncertek, vásár és szakmai beszélgetések a független lemezkiadók vásárán

Koncertek, vásár és szakmai beszélgetések várják az érdeklődőket a hazai független kiadók vásárán (Independent Label Fair - ILF) szeptember 21-én. A nyolcadik alkalommal megszervezett ingyenes esemény helyszíne a Magyar Zene Háza és a Pontoon.
2024. 09. 15. 12:00
Megosztás:

Talpbetétekkel még többet hozhatunk ki a cipőinkből!

Mindannyian arra vágyunk, hogy divatos, stílusos lehessen a megjelenésünk. Sokszor ennek kapcsán azt gondoljuk, hogy muszáj a kényelem oltárán áldoznunk. Ha egyszerre szeretnénk a kényelmet és a divatot, akkor a talpbetét lehet számunkra az ideális megoldás.
2024. 09. 15. 11:00
Megosztás:

Olcsóbb üzembentartás nagyobb teljesítményű kipufogóval? 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy milyen előnyökkel jár egy utángyártott kipufogórendszer. Vajon egy nagy teljesítményű kipufogó javíthatja a motor teljesítményét és üzemanyag-fogyasztását, esetleg versenyautósra változtathatja meg a hangját is?
2024. 09. 15. 10:00
Megosztás:

Koszovóra vonatkozó intézkedéscsomagot fogadott el a szerb kormány

Koszovóra vonatkozó jogi, gazdasági és szociális intézkedéscsomagot fogadott el a szerb kormány a szombati rendkívüli ülésén.
2024. 09. 15. 09:00
Megosztás:

Tényleg megéri megvenni a legolcsóbb apa-fia szetteket?

Manapság egyre népszerűbbek az összeöltözős családi fotózások, sőt, sokan már a hétköznapok során is szívesen viselnek lányaikkal vagy fiaikkal összepasszoló szetteket.
2024. 09. 15. 08:11
Megosztás:

Pécsen és Villányban is kínál programokat az Európai Bordalfesztivál

Négy ország énekegyüttese, több néptánccsoport és zenekar, valamint Berecz András népi énekes is fellép a Pécsen és Villányban zajló 28. Európai Bordalfesztiválon szeptember 20. és 22. között.
2024. 09. 15. 07:00
Megosztás:

Romániában csökkentek a közvetlen külföldi tőkebefektetések

Romániában 21 százalékkal csökkentek a közvetlen külföldi tőkebefektetések az év első hét hónapjában – közölte a Román Nemzeti Bank (BNR) pénteken.
2024. 09. 15. 06:00
Megosztás:

Újabb nyolc vármegyében és a fővárosban is megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Budapesten és további nyolc vármegyében oldja fel szeptember 15-től a tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - tudatta a szervezet szombaton az MTI-vel.
2024. 09. 15. 05:00
Megosztás:

Az átlagosnál kétszer több hőségnap volt idén nyáron

Az idei nyáron az átlagosnál kétszer több hőségnapot regisztrált a HungaroMet Zrt., azaz olyan napot, amikor a legmagasabb hőmérséklet elérte a 30 Celsius-fokot.
2024. 09. 15. 04:00
Megosztás:

A keleti beruházásokra nyitott európai államok sokat profitálhatnak az új világgazdasági korszakból

A keleti beruházásokra nyitott európai államok sokat profitálhatnak az új világgazdasági korszakból, és a legjobb példa erre éppen Magyarország - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.
2024. 09. 15. 03:00
Megosztás:

Te is 40 fokon szoktál mosni? Akkor jó nagy baromságot művelsz!

Milyen hőfokon szokott mosni? Ön is 40 fokon mos, ahogy a legtöbb magyar háziasszony (vagy háziúr)? Cikkünkben szakértő segítségével elemezzük, miért nem ez a legjobb választás, és hogyan takaríthatunk meg jelentős mennyiségű villamos energiát, ha a megfelelő hőmérsékleten mossuk ruháinkat, törölközőinket vagy ágyneműnket.
2024. 09. 15. 02:00
Megosztás:

Ha gázkonvektorral fűtenél, be ne kapcsold addig, amíg ezt le nem ellenőrzöd!

A fűtési szezon beköszöntével sokan készülnek arra, hogy újra beindítsák otthonukban a gázkonvektorokat. Bár ez egy hatékony és gyakran használt fűtési megoldás Magyarországon, nagyon fontos, hogy a fűtési szezon előtt néhány elengedhetetlen lépést megtegyünk a biztonság érdekében.
2024. 09. 15. 01:00
Megosztás:

Alig 2 nap alatt 200 ezer dollárt gyűjtött a MEMEBET, ebből egy kriptobálna 50 ezer dollárért vásárolt

Az Ethereum biztonságos, decentralizált hálózata által működtetett Memebet olyan játékélményt ígér, amely egyszerre átlátható és biztonságos. A platform még a Telegramhoz is csatlakozik, így nagyon könnyű használni. Ráadásul nem bonyolult a regisztráció, és nincsen KYC ellenőrzés sem.
2024. 09. 15. 00:01
Megosztás:

AI + Blockchain = Robbanásszerű növekedés! Ez az érme a technológiai befektetések jövője!

A mesterséges intelligencia és a blokklánc technológia kombinációja forradalmi ugrást ígér a technológiai befektetések terén. Az innovációk által megnyitott úton egy új digitális érme emelkedik ki, mint az éllovas. Ez a cikk bemutatja ennek a korszakalkotó kriptovalutának a potenciálját, és felfedi, mely digitális eszközök készülnek lenyűgöző növekedésre. Merülj el, és fedezd fel a technológiai befektetések jövőjét!
2024. 09. 14. 23:00
Megosztás:

Fektess be 200 dollárt ebbe az 5 kriptóba, és szeptember végére szerezhetsz akár 20 000 dolláros hozamot

Fedezd fel a jelentős nyereség lehetőségét azáltal, hogy kis összeget helyezel el stratégiailag bizonyos kriptovalutákban. Ez a cikk öt ígéretes digitális eszközt mutat be, amelyek értéke jelentősen növekedhet szeptember végére. Tudd meg, mely kriptók állnak készen lenyűgöző növekedésre, és miért kínálhatnak jövedelmező hozamot egy szerény, 200 dolláros befektetésre.
2024. 09. 14. 22:00
Megosztás:

Harmadfokúra emelkedik az árvízvédelmi készültség a fővárosban

Hétfőtől harmadfokúra emelkedik az árvízvédelmi készültség szintje Budapesten - közölte a főpolgármesteri hivatal szombaton az MTI-vel.
2024. 09. 14. 21:00
Megosztás: