4 milliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényt a kínai Tencent

Kevesebb mint egy éven belül második jelentős kötvénykibocsátását hajtotta végre a Tencent kínai technológiai óriásvállalat, ezúttal 4,15 milliárd dollár értékben - derült ki a vállalat hongkongi tőzsdének pénteken megküldött közleményéből.

4 milliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényt a kínai Tencent

A Tencent 10 éves lejáratra 500 millió dollárt, 20 éves lejáratra 900 millió dollárt, 30 éves lejáratra 1,75 milliárd dollárt, 40 éves lejáratra pedig 1 milliárd dollárt gyűjtött be az új, dollárban denominált kötvények révén.
   
Az érdeklődés messze meghaladta a Tencent forrásigényét, piaci értesülések szerint 21 milliárd dollár értékben érkeztek ajánlatok a pénteki határidőig.
   
A Tencent tavaly májusban 6 milliárd dollárt szerzett kötvénykibocsátáson keresztül, akkor első alkalommal dobva piacra 40 éves lejáratú kötvényeket.
   
A mostani ügyletek sikerében a kötvények vonzó árazása játszhatott közre. A tízéves futamú kötvényt 130 bázisponttal, a húszévest 150 bázisponttal, a harmincévest 155 bázisponttal, a negyvenévest pedig 165 bázisponttal az összehasonlítható lejáratú amerikai kincstárjegy fölött árazták. A kamatfelár a tervezetthez képest 25-35 bázisponttal lett alacsonyabb a jelentős érdeklődésnek köszönhetően.
   
A befektetői kedvet azonban visszavethette volna, hogy az utóbbi időben a kínai hatóságok igen szigorúan léptek technológiai óriáscégekkel szemben. A kínai piacfelügyelet szombaton rekordösszegű, 18,2 milliárd jüanos (2,8 milliárd dollár) büntetést rótt ki az Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi óriásvállalatra, mondván, a cég a versenyszabályokat megsértve visszaélt monopolhelyzetével. Ezt követően pedig a szektor többi jelentős szereplőjét is figyelmeztették, hogy tartsák tiszteletben a versenyszabályokat, és védjék a fogyasztók adatait.
   
A Tencent mintegy 765 milliárd dolláros piaci tőkeértékével jelenleg Ázsia legértékesebb vállalatának számít, jóllehet árfolyama az idén januárban elért csúcs óta 18,3 százalékot zuhant a szigorúbb ellenőrzés okozta aggodalmak közepette.

Hozzászólások

Lendületesen nőtt a kínai export és import

Lendületesen növekedett a kínai export és import áprilisban, folytatva a koronavírus-járvány utáni helyreállást.
2021. 05. 07. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödéssel zártak az ázsiai tőzsdék

Erősödéssel fejezték be a napot a már bezárt ázsiai tőzsdék, és jórészt pluszt jeleztek a még nyitva tartó piacok is a térségben.
2021. 05. 07. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Európában lassult, itthon töretlen a kínai befektetési kedv

A kínai cégek felvásárlási kedve nemcsak globálisan, de Európában is több éves mélyponton van. A befektetéseket ösztönző tényezők ugyanakkor továbbra is erősek, ami elősegítheti a kínai cégek befektetési kedvének növekedését – állapítja meg a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda elemzése.
2021. 05. 05. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

270 millió adag vakcinát adtak már be Kína-szerte

Több mint 270 millió adag koronavírus elleni vakcinát adtak már be Kína-szerte szombatig - közölte a kínai nemzeti egészségügyi bizottság vasárnap.
2021. 05. 02. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekorderedményekről számolt be az LG

Közzétette első negyedéves beszámolóját az LG Electronics (LG).
2021. 04. 30. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengén zártak az ázsiai tőzsdék

Gyengüléssel fejezték be a napot a már bezárt ázsiai tőzsdék, és az összes, még nyitva tartó piac a térségben is mínuszt jelzett.
2021. 04. 30. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősen fellendülhetnek a fejlődő ázsiai országok

Az Ázsiai Fejlesztési Bank (ADB) előrejelzése szerint erőteljesen lendülnek fel a fejlődő ázsiai és csendes-óceáni gazdaságok idén a koronavírus-járvány elhúzódó hatásainak ellenére is.
2021. 04. 28. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Létrejön a kínai-magyar légi Selyemút

Létrejön a kínai-magyar légi Selyemút, az erről szóló megállapodást kedden írta alá Budapesten a Budapest Airport, a kínai Henan Airport Group (a Csengcsou Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője) és a CECZ / Utlink kínai-magyar üzleti és logisztikai fejlesztő vállalat.
2021. 04. 28. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyermekeknek is adható oltóanyagot tesztelnek Kínában

Gyermekeknek is adható koronavírus elleni oltóanyagot kezdtek el embereken tesztelni a közép-kínai Honan tartományban - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a Sinopharm kínai gyártó közlésére hivatkozva.
2021. 04. 27. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tombol a járvány Indiában

Ötödik egymást követő napon döntött rekordot Indiában a koronavírus regisztrált fertőzöttjeinek és halálos áldozatainak napi növekménye, az országban az igazolt fertőzöttek száma meghaladta a 17 milliót.
2021. 04. 27. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a kínai távközlési szektor

Gyorsult a kínai távközlési szektor bevételének növekedése az első negyedévben - adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség a kínai ipari és informatikai minisztérium által közölt adatokra hivatkozva.
2021. 04. 27. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EU azonnali segítséget nyújt Indiának

Az Európai Unió, a katasztrófahelyzetek kezelésének támogatására létrehozott polgári védelmi mechanizmusa keretében, azonnali segítséget nyújt Indiának a koronavírus-járvány elleni védekezéshez - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetében vasárnap.
2021. 04. 25. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

India is felkerült Nagy-Britannia beutazási tiltólistájára

A brit kormány rendelete alapján péntektől India is felkerült azoknak az országoknak a listájára, amelyekből külföldi állampolgárok nem utazhatnak be Angliába. A tilalom célja az Indiában rendkívül gyorsan terjedő koronavírus-variáns tömeges behurcolásának megakadályozása.
2021. 04. 23. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban fejezték be a napot az ázsiai tőzsdék

Jórészt erősödéssel fejezték be a napot a már bezárt ázsiai tőzsdék, a még nyitva tartó valamennyi piac a térségben pedig pluszt jelzett.
2021. 04. 23. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Big in Japan - Olimpia-pánik Japánban

Romlik a helyzet Japánban, s egyre jobban aggódnak az olimpia miatt. Japánban egyébként már a negyedik hullám van kialakulóban, bár az is igaz, hogy ezek kis hullámok voltak.
2021. 04. 21. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína nem törekszik hegemóniára

Kína nem törekszik hegemóniára, terjeszkedésre vagy befolyási övezet kialakítására, akármilyen erőssé is válik - mondta Hszi Csin-ping kínai elnök kedden a dél-kínai Hajnan szigetén fekvő Boao városban rendezett ázsiai gazdasági konferencia (Boao Forum for Asia - BFA) nyitó plenáris ülésén videokapcsolaton keresztül.
2021. 04. 21. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen zártak az ázsiai tőzsdék

Vegyesen zártak az ázsiai tőzsdék hétfőn, a reggel 8 órakor még nyitva tartó térségbeli börzék ugyanakkor pluszban álltak.
2021. 04. 19. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

15 milliárdos japán beruházás érkezik Pécsre

A japán Seiren Ltd. 15,2 milliárd forint értékű autóipari beruházást telepít Pécsre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a beruházás pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2021. 04. 16. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kazah-magyar megállapodás: jelentősen nőhet az Ázsiából Európába irányuló vasúti áruforgalom

Az Ázsia és Európa közötti vasúti áruforgalom jelentős növekedését, valamint az európai exporttermékek vasúti szállítását teszi lehetővé a Fényeslitkén épülő East-West Gate (EWG) intermodális terminál fejlesztője és a kazah EuroTransit Csoport között létrejött stratégiai együttműködés. A moszkvai Transrussia nemzetközi közlekedési és logisztikai szakkiállításon aláírt megállapodás keretében a két vállalat közösen kínál gyors és megbízható szállítási útvonalat az egyre élénkülő szárazföldi teherforgalom szereplőinek. A megállapodás bejelentésekor Konkoly Norbert moszkvai magyar nagykövet hangsúlyozta, hogy a fényeslitkei beruházással Magyarország ismét a nemzetközi vasúti szállítás meghatározó szereplőjévé válhat.
2021. 04. 14. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tokió kivételével pluszban zártak az ázsiai tőzsdék

Tokió kivételével erősödéssel zártak a vezető ázsiai börzék szerdán, a még nyitva tartó térségbeli tőzsdék pedig mind pluszban álltak.
2021. 04. 14. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások: