5 vállalat vehette át 2015-ben a MAF Felelős Támogatói Védjegyet

A 2015-ben 3 hazai vállalat, a K&H Csoport, a KPMG és a Vodafone újította meg és újabb két cég, a Budapest Airport és a Microsoft vehette át a Magyar Adományozói Fórum Felelős Támogató Védjegy elismerését, amely a stratégia, a menedzsment és az átláthatóság területeit átfogó szempontok alapján minősíti és hitelesíti a hazai vállalatok támogatási, társadalmi befektetési tevékenységeit.

Napjainkban egyre több vállalat kötelezi el magát aktívan a jelentős társadalmi ügyek megoldása mellett. Ugyanakkor ezek a komplex problémák komoly szakmai felkészültséget, hosszú távú következetességet, elkötelezettséget és stratégiai szemléletű megközelítést igényelnek azoktól a vállalatoktól, akik tartós és pozitív változásokat kívánnak elérni az általuk kiválasztott területen. A vállalatok társadalmi szerepvállalásának terjedésével és a szakmai elvárások növekedésével szükségessé vált a vállalatok támogatói teljesítményének objektív értékelése, minősítése is.


A MAF a Felelős Támogatói Védjegy megalkotásával a stratégiai alapú és felelős támogatói magatartás fontosságát és példamutató szerepét szeretné erősíteni és egyre szélesebb körben megismertetni Magyarországon.
 
A K&H Csoport, a KPMG és a Vodafone immár másodszor teljesítették sikeresen a MAF Felelős Támogatói Védjegy elnyerésének feltételeit.


A minősítéssel kapcsolatban Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs vezérigazgatója hangsúlyozta: „A MAF felelős támogatói védjegyre azért pályáztunk másodszor is, mert objektív, egységes szempontrendszer alapján értékeli a vállalatok különböző támogatói tevékenységét. A mérési, értékelési szempontok megjelenésével a cégek támogatási gyakorlata összemérhetővé válik és visszajelzést ad nekünk is arról, hogy jó úton haladunk. Nagyon örülünk annak, hogy ismét megfeleltünk a minősítési vizsgálatnak, a kérdőív kitöltése számos kérdés átgondolására, rendszerezésére, esetleg további fejlesztendő területekre irányítja a figyelmet.


A KPMG CR menedzsere, Szabó István is a külső visszacsatolás fontosságára hívta fel a figyelmet: „A KPMG számára kiemelt fontosságú a folyamatos fejlődés és a visszacsatolás, ezáltal tudunk előre haladni és ezáltal tudunk még jelentősebb társadalmi értéket teremteni CR programjainkon keresztül.”


A védjegy általános és egységes szakmai alapelveinek objektivitását erősítette meg: Zolnai Emese a Vodafone szenior CR szakértője: „A megújítás mellett azért döntöttünk, mert bár már 2013-ban is, amikor a Védjegyet először pályáztuk meg, elég magas pontszámokat értünk el a vizsgált területeken, meghatározásra kerültek olyan fejlesztési célok, amelyeken az elmúlt 2 évben dolgoztunk. Szerettünk volna objektív visszajelzést kapni arról, hogy valóban jó úton haladunk és az elért fejlődést a szakértők is igazolni tudják.”
 
A MAF Felelős Támogató Védjegy tanúsítványát első alkalommal megszerző Microsoft Magyarország képviseletében Schubauer Krisztina CSR vezető nyilatkozott: „A vállalati felelősségvállalás egyik meghatározó  eleme a vállalati támogatások, társadalmi befektetések menedzselése. Ezen a területen egy  valóban felelős vállalat még inkább törekszik az etikus és transzparens üzleti gyakorlatokat követésére. Ennek ellenőrzésére nagyon jó eszköz lehet a Felelős Támogatói Védjegy.”


Az elismerést idén először elnyerő Budapest Airport Közösségi kapcsolatokért, környezetvédelemért és működésbiztonságért felelős igazgató, Szarvas Gábor kiemelte: „Büszkék vagyunk arra, hogy gondosan felépített támogatási programunknak köszönhetően sikerült kiérdemelnünk a hazai CSR szakma egyik legnagyobb elismerését. A Budapest Airport támogatási politikája elsősorban a repülőtér környékén élő közösségekre fókuszál, hiszen elsősorban a környékbeliekkel szeretnénk megosztani a repülőtér működéséből származó előnyöket, de emellett igyekszünk megőrizni az egész magyar társadalom bizalmát és megbecsülését.”

Erősödéssel kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 08. 22. 10:00
Megosztás:

A Shiba Inu és Cardano hálózati növekedést érnek el, miközben egy innovatív új kereskedési platform néhány nap alatt 125 000 dollárt vonz be

Ahogy a kriptopénzpiac tovább bővül, vannak olyan altcoinok, amelyeket az elemzők az innováció középpontjának tartanak. Ezek közé tartozik a Shiba Inu, a Cardano és az Intel Markets.
2024. 08. 22. 09:00
Megosztás:

Iránykereséssel vagy kisebb negatív korrekcióval indulhat a kereskedés a tőzsdén

Iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön, de nem zárható ki kisebb negatív korrekció sem az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint.
2024. 08. 22. 08:55
Megosztás:

A DTX Exchange meteorikus 800%-os árnövekedése vonzza a szemfüles befektetőket, miközben a Stellar és a Bitcoin Cash (BCH) árai lassulnak

A rendkívül volatilis kriptovaluta piac folyamatosan éberen tartja a befektetőket. Számos altcoin, mint például a Bitcoin Cash (BCH) és a Stellar (XLM) árfolyammozgásai gyakran arra késztetik a befektetőket, hogy ígéretesebb befektetések után nézzenek, mint például a DTX Exchange.
2024. 08. 22. 08:24
Megosztás:

Gyengült a forint árfolyama reggelre

Gyengült a forint csütörtök reggel a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon szerda estéhez képest.
2024. 08. 22. 08:05
Megosztás:

Felülvizsgálják a gólyatáborai szabályozását

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) munkacsoportot hozott létre és felülvizsgálja a gólyatáborai szabályozását - közölte a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel.
2024. 08. 22. 08:00
Megosztás:

Fogyasztás helyett valóban irgalmatlan megtakarításba kezdett a lakosság

Fogyasztás helyett valóban a megtakarítást választották a magyarok: rekord összeget spóroltak össze a második negyedévben. Az állampapír és a befektetési alap a kedvenc, de a készpénzállomány is csúcson van, külföldre pedig egyre több pénzt menekít a lakosság - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 08. 22. 07:00
Megosztás:

Solana (SOL) bálnák eladják WIF és BONK befektetéseiket, hogy megvegyék ezt a $0,034 értékű tokent, de miért?

A Solana (SOL) ökoszisztéma nehézségekkel küzd, hogy talpra álljon két piaci visszaesés után, de a SOL bálnák legutóbbi lépése aggodalmat keltett a befektetők körében. Nagy számlák jelentős eladása Dogwifhat és BONK tokenekből éles áresést okozott ezeknél a tokeneknél.
2024. 08. 22. 06:00
Megosztás:

Gáz van? Mennyi gáza lesz az EU-nak?

Tíz héttel a kitűzött határidő előtt az Európai Unió gáztározói elérték a 90 százalékos töltöttséget - jelentette be az Európai Bizottság szerdán.
2024. 08. 22. 05:00
Megosztás:

Frekvenciaértékesítésről és 2G hozzáférésről kötött megállapodásokat a Magyar Telekom

A frekvenciakihasználtság optimalizálását célzó megállapodásokat írt alá a Magyar Telekom a Yettel Magyarország Zrt.-vel szerdán - közölte a Magyar Telekom az MTI-vel.
2024. 08. 22. 04:00
Megosztás:

Jól állnak a magyarországi kőolajellátás hosszú távú garantálását célzó tárgyalások

A célegyenes felé közelítenek a magyarországi kőolajellátás hosszú távú garantálását célzó tárgyalások, noha az Európai Bizottság nem tett semmit a magyar és a szlovák energiabiztonságot is veszélyeztető ukrán intézkedések ellen - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.
2024. 08. 22. 03:00
Megosztás:

Változó a villanyszámla rendszer - aki átvált, az jól járhat

Magyarországon egy új villamosenergia-tarifarendszer bevezetésén dolgozhatnak, ami előnyös lehet azoknak, akik hajlandóak alkalmazkodni. Jelenleg azonban több akadály is hátráltatja a dinamikus áramtarifák hazai megvalósítását. Balogh József energetikai szakértő korábban kifejtette, hogy többek között számos új okosmérő beszerzésére lenne szükség, amelyekből jelenleg hiány van a piacon.
2024. 08. 22. 02:00
Megosztás:

Ez lehet az igazi veszélye a megemelt tranzakciós illetéknek

Nem várható az, hogy a hazai vagyonosok pénzük döntő részét külföldre viszik a megemelt tranzakciós terhek miatt – ám az igen, hogy a vagyon rendszeresen forgatott részének, a megtakarítások 10-30 százalékának alternatív, külföldi szolgáltatónál keresnek helyet, márpedig ez sem kis pénztömeg. A kieső tranzakciók a szolgáltatóknak és a költségvetésnek is rendkívül fájó kiesést okozhatnak, s a rendre új terhekkel állandó csengőfrászban tartott befektetők esetleges inaktivizálódása nem segíti a gazdaság helyreállását sem – vázolta a várható folyamatokat Karagich István, a Blochamps Capital ügyvezetője.
2024. 08. 22. 01:00
Megosztás:

Kriptojátékok, amelyekben óriási potenciál rejlik

Ahogy közeledik a következő bika futam, egyre több ígéretes projekt jelenik meg a piacon, amelyek újraírják mindazt, amit a digitális eszközökről eddig gondoltunk. Az ilyen projektek meglehetősen sokszínűek, de szép számmal találni köztük Play-2-Earn (P2E), azaz játssz, hogy keress kriptókat, amelyekben egyesül a játék és a blokklánc technológia.
2024. 08. 22. 00:01
Megosztás:

Pontatlan az élelmiszertermelő állatok antibiotikumos kezeléseinek dokumentálása

Javult a jelentési hajlandóság, de továbbra is sok a pontatlanul rögzített adat az élelmiszertermelő állatoknál végzett antibiotikumos kezeléseknél - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.
2024. 08. 21. 23:00
Megosztás:

Mesterséges intelligencia segítheti a fogak megtartását

Közismert az az általános fogorvosi ajánlás, amely szerint minden nap legalább kétszer 2 percet kellene a fogmosásra szánni. Szinte egységes az az álláspont, hogy ha betartjuk ezt az aranyszabályt, már tettünk valamit a szájhigiéniánk megőrzése érdekében. Az otthoni szájhigiéniai termékek palettája folyamatosan bővül, ebbe a termékkörbe is berobbant a mesterséges intelligencia.
2024. 08. 21. 22:00
Megosztás:

Kevesebbet költ elektromos autók fejlesztésére a Ford

A Ford bejelentette, hogy változtat az elektromos járművek gyártásával kapcsolatos tervein, vélhetően a vártnál gyengébb kereslet miatt.
2024. 08. 21. 21:00
Megosztás:

A Richter és az OTP húzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 859,88 pontos, 1,19 százalékos emelkedéssel, 73 141,98 ponton zárt szerdán.
2024. 08. 21. 19:00
Megosztás:

Kimagasló hibridek, hatékony technológia – bemutatta új megoldásait a Syngenta

Hogyan lesz az elvetett vetőmagokból eredményes szezon, többek között erre is választ kaptak azok a gazdák, akik ellátogattak a Syngenta crop-EX rendezvényeire, ahol megszemlélhették a vállalat széles kukorica és a napraforgó hibridkínálatát és megtapasztalhatták, hogy az innovatív, modern technológia milyen hatással bír a növények védelme terén.
2024. 08. 21. 18:30
Megosztás:

Nagyon durva kamatcsökkentések jönnek a személyi kölcsönök piacán

A következő hetekben akciós személyi kölcsön ajánlatokkal bombáznak majd a bankok – Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint egy átlagos személyi hitel esetében akár 300 ezer forintot is tudnak majd spórolni az ügyfelek, ha a legmegfelelőbb ajánlatot választják.
2024. 08. 21. 18:00
Megosztás: