A júniusi nyugdíjat mikor utalják? Emelt nyugdíj kifizetés időpontja

A köznyelvben csak 'nyugdíjtörvénynek' hívott (hivatalosan viszont társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény) 62. § (1) bekezdése alapján a tárgyévi költségvetési törvényben rögzített várható fogyasztói árnövekedés mértéke szerint a korábban megállapított ellátásokat minden év januárjában emelni kell. Ennek megfelelően az idei évben, 2021 januárban a nyugdíjak és más ellátások 3%-kal emelkedtek. A felülvizsgált makrogazdasági paraméterek alapján a fogyasztói árindex (közismertebb néven: infláció) 2021-ben várhatóan 3%-nál nagyobb mértékben fog emelkedni, ezért a Kormány a nyugdíjak és egyéb ellátások 2021. júniusi kiegészítő emeléséről döntött. Mikor utalják az emelt összegű nyugdíjat júniusban?

A júniusi nyugdíjat mikor utalják? Emelt nyugdíj kifizetés időpontja

A kiegészítő emelés mértéke

2021. január 1-jei visszamenőleges hatállyal +0,6 százalékkal emelkednek azok az ellátások, amelyekre a 2021. január 1-i emelés járt. Az emelés a korábban kifizetett tizenharmadik havi nyugdíj, illetve tizenharmadik havi ellátás egyheti összegére is jár.

Az ellátások emeléséről és a 2021. január-május hónapokra járó emelés összegének folyósításáról a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság hivatalból intézkedik, tehát az ellátásban részesülő személynek külön kérelmet nem kell benyújtania.

A 0,6%-kal emelt összeg folyósítása első ízben 2021. június hónapban történik. Postai kifizetés esetén a 2021. január-május hónapokra járó emelés és a tizenharmadik havi nyugdíjra, illetve tizenharmadik havi ellátásra járó 0,6%-os emelés összege a 2021. június havi nyugellátással együtt, a szokásos nyugdíj-kifizetési napon kerül kifizetésre, azonban az emelési különbözet összege, illetve a tizenharmadik havi nyugdíjra, tizenharmadik havi ellátásra járó különbözet összege az utalványon a rendszeres havi ellátástól elkülönült sorban külön feltüntetésre kerül.

Belföldi bankszámlára történő utalás esetén a 2021. január-május hónapokra járó emelés és a tizenharmadik havi nyugdíjra, illetve tizenharmadik havi ellátásra járó emelés külön utalási tételként, de a nyugdíjakkal azonos napon, 2021. június 11-én kerül ügyfeleink számláin jóváírásra. Amennyiben az ellátás folyósítása külföldi bankszámlára történik, az emelés visszamenőlegesen járó összege, továbbá a tizenharmadik havi nyugdíjra, illetve tizenharmadik havi ellátásra járó emelés a 2021. június havi ellátással összevontan, egy tételként kerül utalásra.

Mikor érkeznek meg a számlákra az emelt nyugdíjak?

2021 júniusi nyugdíjak érkezése a bankszámlákra: június 11. (péntek)

Így júniusban a megszokotthoz képest 1 nappal korábban, azaz nem 12-én, hanem 11-én érkeznek a nyugdíjak azokhoz a jogosultakhoz, akik bankszámlára, átutalással kérték azt.

IDE kattintva tudod megnézni, hogy az év további időszakában pontosan mikor utalják a nyugdíjakat majd.

Mikor kapják azok, akik postán kérték?

A nyugdíjak postai kifizetése 2021-ben is a Magyar Posta által előzetesen kiadott nyugdíjkifizetési naptár szerint történik, melyről ITT írtunk részleteket.

Hozzászólások

Opus elemzés

2021. 06. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2021. 06. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2021. 06. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Appeninn elemzés

2021. 06. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2021. 06. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2021. 06. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Babaváró hitel hatása a hitel és lakáspiacon

A Babaváró hitelt bevezetésének első évében mintegy 78 ezer család vette igénybe, amely a teljes lakossági hitelállomány 9 %-át tette ki. A családok számára igen kedvező lehetőség, népszerűsége a bevezetést követő hónapok tetőzése után is megmaradt. Ennek két fő oka van: az egyik a szabad felhasználás amely révén a lakosság korlátok nélkül rengeteg tervet valósíthat meg, a másik pedig a rendkívül kedvező feltételrendszer, melynek következtében a kölcsön akár támogatássá is átalakulhat.
2021. 06. 22. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ausztriába utaznál nyáron? Jó döntés, mondjuk miért!

Nyári programot, kikapcsolódást, nyaralási helyszínt keresel, ahol a felnőttek és a gyerekek egyaránt megtalálják a számításukat? Biztonságos külföldi nyaralást tervezel és a tengerparton kívül más is szóba jöhet Nálad? Akkor a szomszédos Ausztria a legjobb a választás! Hogy miért? Mert Ausztriában csodás hegycsúcsok (ahová nyáron is működő síliftekkel tudsz felmenni), völgyek, gleccserek, erdők, tavak, csodás strandok és finom ízek várnak mindenkit. Mindemellett a SommerCard-dal rengeteg dolgot ingyen használhatsz!
2021. 06. 22. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Londoni elemzők kamatemelést várnak az MNB keddi ülésén

A londoni elemzői közösség konszenzusos véleménye szerint kamatemelésről dönt keddi ülésén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa, elsősorban a célszintet jelentősen meghaladó infláció és a vártnál erőteljesebb gazdasági növekedés miatt.
2021. 06. 22. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

További szankciók Fehéroroszországgal szemben

Az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei az Aljakszandr Lukasenka elnök vezette fehérorosz rezsimet támogatók ellen meghozott büntetőintézkedések mellett Fehéroroszországgal szembeni célzott gazdasági szankciók bevezetéséről tárgyaltak - közölte Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője Luxembourgban hétfőn.
2021. 06. 22. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Űrtechnológia a növénytermesztésben: SZTE kutatók elemzik a Magyarország területéről készült űrfelvételeket

A Nemzetközi Űrállomás DESIS szenzorának programozott űrfelvételeit elemzik a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának kutatói a Mezőhegyesi Ménesbirtok munkatársaival közös projektben. Az egyedülálló földmegfigyelési kísérlet kiváló lehetőséget nyújt a termesztett növények megfigyelésére a különböző fejlődési szakaszokban.
2021. 06. 22. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jóváhagyta az EB a szlovák helyreállítási tervet

Az Európai Bizottság (EB) pozitív elbírálásban részesítette Szlovákia helyreállítási tervét - jelentette be Ursula von de Leyen, az EB elnöke Pozsonyban hétfőn tartott sajtótájékoztatóján.
2021. 06. 22. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Feloldják a kijárási tilalmat Törökországban

Törökországban július 1-től tovább enyhítenek az új típusú koronavírus okozta járvány elleni intézkedéseken, és feloldanak minden kijárási tilalmat, valamint korlátozást - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Ankarában az államfői kabinet ülése utáni sajtótájékoztatóján.
2021. 06. 22. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újra indulnak WizzAir járatok Spanyolországba

Újra közlekednek Budapestről és Debrecenből a WizzAir légitársaság járatai Spanyolországba - közölte a WizzAir hétfőn az MTI-vel, miután Spanyolország hétfőn zöld listára helyezte Magyarországot.
2021. 06. 22. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy lehetőség előtt állnak a magyar gazdák

Történelmi léptékű vidékfejlesztési program nyújt finanszírozási segítséget a magyar agráriumnak – hangzott el a Budapest Bank online rendezvényén, ahol a jelenleg elérhető mezőgazdasági és élelmiszeripari támogatásokról, valamint az agrárium digitalizációjáról volt szó. Az eseményen Dr. Nagy István agrárminiszter a magyar mezőgazdaság védelméről beszélt, a finanszírozási lehetőségeket pedig Papp Zsolt György, vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkár ismertette.
2021. 06. 21. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A biogazdálkodás lehet a kulcsa Európa ellátásának

Meg lehetne valósítani Európában egy biogazdálkodáson alapuló, fenntartható, biodiverzitás-barát agro-élelmiszerrendszert, amely lehetővé teszi a mezőgazdaság és a környezet kiegyensúlyozott együttélését a francia Nemzeti Kutatási Központ (CNRS) tudósai szerint.
2021. 06. 21. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

V4-es startupok kapnak exportfejlesztési lehetőséget

Elindult a V4 Global – Export Readiness Programme elnevezésű képzési sorozat, melynek fő célja a kelet-közép európai régió egészségügyi startupjainak nemzetközi piacon való megismertetése és exporttevékenységének fejlesztése. Az üzletfejlesztési program július 16-ig várja azoknak az innovatív vállalkozásoknak a jelentkezését, amelyek az élettudományok, egészségügy, digitális egészség vagy biotechnológia területén alkottak újat.
2021. 06. 21. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Marad az alacsony kamat és a kamatmentesség a diákhiteleknél

Kamatmentes marad a felsőoktatási önköltségre felvehető Diákhitel2, valamint a szak- és felnőttképzésben bevezetett Képzési Hitel2 is, emellett változatlanul rekordalacsony, 1,99 százalékos kamattal igényelhető a szabad felhasználású Diákhitel1 és a Képzési Hitel1 termék is - közölte a Diákhitel Központ hétfői döntése alapján az MTI-vel.
2021. 06. 21. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Környezetbarát hőtárolási módszert fejlesztettek ki Bácsalmáson

Energiatakarékos és környezetbarát hőtárolási módszert fejlesztett ki az építőipari termékeket gyártó Thermofoam Kft. bácsalmási telephelyén. A módszer hőtároló mikrokapszuláknak köszönhetően működik, amelyek egyebek mellett hőszigetelő anyagba vagy a vakolatba keverve fejtik ki hatásukat - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a cég ügyvezetője.
2021. 06. 21. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a forint estére

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon hétfőn.
2021. 06. 21. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások: