A világ legrosszabb focicsapatainak bemutatása

Ha azt hisszük, hogy a magyar válogatott gyenge teljesítményt nyújt, mert egymás után két alkalommal is kikap, akkor nagyot tévedünk. Ennél bőven vannak rosszabb csapatok is!

A világ legrosszabb focicsapatainak bemutatása

Gyenge csapatokra jó fogadni

A világbajnoki selejtezőkben a magyar válogatott néhány olyan kiscsapattal is összekerült, akiket a világ leggyengébb válogatottjai között tartanak számon. Hiszen sem San Marino, sem éppen Andorra nem egy világverő alakulat, bár még náluk is van egy-két gyengébb alakulat. Gondoljunk rá, amikor pár éve a világ legrosszabb labdarúgó-válogatottja címért meccselt egymással Montserrat és Bhután csapata. Az ilyen kiscsapatok esetén a fogadóknak is elég könnyű dolguk van, hiszen sokszor évek telnek el két pontszerzésük között. Természetesen ez a szorzókon is meglátszik.

Ettől függetlenül ha egy tutifix meccset akarunk a szelvényünkre keresni, akkor érdemes nyomonkövetni ezen csapatok mérkőzéseit a különböző fogadóirodáknál. Ezek az oldalak egyébként már elérhetőek mobiltelefonról is, így például a bet365 bónuszok már akár egy buszmegállóból vagy várakozás közben bárhonnan használható. Viszont nem csak válogatottak, hanem klubcsapatok tekintetében is vannak rendkívül rossz teljesítmények. És ilyenkor a szurkolók sem túl toleránsak, láttunk már megfenyegetett játékosokat és felgyújtott stadionokat is. De el tudjuk képzelni, hogy volt már olyan csapat, amelynek szurkolói amiatt tüntettek, hogy nyert

a csapatuk? Mert bizony volt ilyen. Nézzünk hát meg néhányat a világ valaha volt leggyengébb klubcsapatai közül!

Néhány igazán szégyenletes teljesítmény

A valaha volt egyik legszörnyűbb szezon, amit egy jobb ligában szereplő csapat produkált, az a Grenchen FC volt. A svájci bajnokságban szereplő csapat 2014-2015-ös szezonja az egyik legrosszabb szezon volt, amit Európában klubcsapat produkált. Abban a szezonban 26 meccsből 23-at elveszített a csapat és ezeken összesen 66 gólt kaptak. A legsúlyosabb vereségüket a Luzern ificsapatától szenvedték el, amelyik tíz góllal tömte ki őket. Érdekesség, hogy a meccs után a csapat sportigazgatója mind a 11 játékost kirúgta a csapattól, akik kezdőként vettek részt azon a meccsen. A játékosok természetesen a vezetőket hibáztatták, mert szerintük egy 10-0-s vereség nem csak a játékosok hibája.

Gondoljunk bele, a Grenchen FC több mint 100 éves történelemre tekinthet vissza és egyszer még a Svájci Kupát is meg tudták nyerni. Nem sokkal marad le egyébként a svájci csapattól az AFC Aldermaston 2009-2010-es szezonja. Az angol csapat ebben a szezonban folyamatosan csak veszítette a meccsüket, 2010. április 8-án sorrendben 40. vereségüket szenvedték el. Az angol szurkolók innentől kezdve kezdték el az AFC Aldermaston csapatát a valaha volt legrosszabb angol csapatnak hívni. És ennek van statisztikai bizonyítéka is, hiszen 39 sorozatban elszenvedett veresége volt már a

- Poole Town vagy éppen a

- Stockport United csapatának is.

A 2009-2010-es szezonban végül az Aldermaston 150 gólt kapott, ami értelemszerűen nem csak egy szörnyű rekordot, de egyértelmű kiesést is eredményezett.

A csapat, ahol a szurkolók nem örültek a győzelmeknek

Maradhatunk egyébként még kicsit Angliában, hiszen a Longford 2016-2017-es szezonja sem éppen szépséges. Ebben a szezonban ugyanis a csapat összesen 226 gólt kapott, elveszítette az összes meccsét és begyűjtött olyan súlyos vereségeket is, mint egy 15-0, egy 16-0 vagy éppen egy 17-0. A szezonbeli legjobb eredményük egy egygólos vereség volt a Wotton Rovers ellen. Ennek ellenére egyébként a szezon utolsó meccsei előtt is magabiztosan, lelkesen vonultak ki a gyepre a játékosok, ahogy többször nyilatkozták - sosem fogják feladni. De a skót Brechin City 2017-2018-as szezonja sem fog kikerülni a kirakatba. Ez volt az az év, amikor a csapat bemutatkozott a skót első osztályban. Az első mérkőzésükön is súlyos vereséget szenvedtek és innentől kezdve nem volt megállás. 36 mérkőzésen mindösszesen 4 döntetlenre futotta tőlük, mellé pedig begyűjtöttek 32 vereséget. 126 év alatt egyszer sem fordult elő egyébként a skót elsőosztályban, hogy egy csapat ne tudjon megnyerni egyetlen meccset sem. És a történet érdekessége, hogy az edző a szezon után maradt a helyén. A vezetés ugyanis úgy ítélte meg, hogy a szakvezető rendkívül sokat tett azért, hogy a morál megmaradjon a rossz teljesítmény ellenére is az öltözőben.

De bármilyen országot is nézünk, biztosan találunk még rossz csapatokat. Mindjárt itt van a Tasmania Berlin Németországból. Az ő legrosszabb szezonjuk az 1965-66-os szezon volt, ami szomorú módon a csapat első és egyetlen szezonja volt a Bundesligában. Azonnal egyértelművé vált, hogy a Tasmania számára túlságosan nagy falat lesz a német elsőosztály. 108 gólt kaptak a szezon során és becsúszott nekik egy 9-0-s vereség is a Meidricher csapata ellen. Végül összesen 8 pontot tudtak a szezonban szerezni és 15 rúgott góllal estek ki. Sajnálatos módon egyébként ebben a szezonban komoly pénzügyi nehézségek is sújtották a csapatot, amely azóta is több rekordot tart Németországban, például a legkevesebb rúgott gól vagy legkevesebb győzelem kategóriákban.

Írásunk legvégén pedig említsük meg a világ valaha volt tényleg legrosszabb csapatát, az Ibis Sport Clubot. Ez egy brazil csapat, amely 3 év 11 hónapon keresztül képtelen volt mérkőzést nyerni 1980 és 1984 között. Ezzel pedig még a Guinness Világrekordok Könyvébe is bekerültek. És a csapat szurkolói számára ez a rekord egy örök emlék, annyira, hogy amikor 2017-ben a gárda egymás után három meccset tudott nyerni, a közösségi médiában komoly felháborodást váltottak ki a sikerek. Volt aki egyenesen azt mondta a szurkolók közül, hogy egy átlagos csapatra senki nem fog emlékezni, miközben a világ legrosszabb csapata örökké megmarad a históriás könyvekben.

Ha tetszett az írás és további hasonlókat is szeretnénk olvasni, akkor nézzük meg a szerző, Kollár Aladár profilját, ahol böngészhetjük a többi cikkét is itt.

Ki nyerte a legnagyobbat áprilisban a magyar tőzsdén?

Áprilisban is folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX: a mutató márciushoz képest 4,2 százalékot emelkedve 68 142 ponton zárta a hónapot, amely újabb rekordot jelent. Az azonnali részvénypiac forgalma tartotta az előző havi szintet - 248 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,8 milliárd forintnak felel meg. A legnépszerűbb részvények listájának élén az OTP Bank, a Richter Gedeon és a MOL zárt, 136,8, 46,6 és 31,7 milliárd értékű forgalommal, míg a brókercégek közül a Wood & Company, a Concorde és az ERSTE emelkedett ki. Április az eseményeket tekintve is mozgalmasnak bizonyult: az OTP CETOP ETF bevezetése, a Kermann IT Solutions a BÉT Xtend platformon való debütálás okán szólaltatta meg a BÉT csengőjét, emellett a BÉT éves rendes közgyűlése is fémjelezte a hónapot.
2024. 05. 03. 01:00
Megosztás:

Az új WienerAI mém érme kereskedési botot indít, az előértékesítés már 700 millió dollárnál jár

A kripto legújabb, kibernetikus kolbászkutya szenzációja egy AI mém érme, a WienerAI (WAI). Ez az újdonság most a kriptovaluták legfejlettebb, kezdőbarát kereskedési botját adta hozzá az ökoszisztémájához. Eközben tart az ICO-ja, amely három hét alatt már több mint 700 000 dollárt gyűjtött össze.
2024. 05. 03. 00:01
Megosztás:

A Market Építő Zrt. nyereséggel zárt tavaly

A Market Építő Zrt. tavaly 21,09 milliárd forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 34,39 milliárd forintot tett ki az adózott eredménye - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
2024. 05. 02. 23:30
Megosztás:

Megújult a csurgói Csokonai Közösségi Ház

Átadták a mintegy hatszázmillió forintból megújult Csokonai Közösségi Házat Csurgón kedden.
2024. 05. 02. 23:00
Megosztás:

A Pfizer Covid-gyógyszere sokat hozott a konyhára

A Pfizer tegnap piacnyitás előtt publikálta első negyedéves számait, ami egy egyszeri, még a koronavírus járványhoz köthető többletbevételnek köszönhetően felülmúlta a várakozásokat.
2024. 05. 02. 22:30
Megosztás:

Lecsengett nálunk a recesszió

Egyértelműen véget ért a recesszió Magyarországon, mostantól csak a növekedés mértéke a kérdés - mondta az M1 aktuális csatorna kedd délutáni műsorában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezető közgazdásza.
2024. 05. 02. 22:00
Megosztás:

Gazdasági növekedésre számít a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Kossuth rádió Déli krónika című műsorában szerdán.
2024. 05. 02. 21:30
Megosztás:

A vártakhoz képest nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban áprilisban

Az Egyesült Államokban a foglalkoztatottak száma az elemzői várakozásoknál jelentősebben nőtt áprilisban az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közölt adatai szerint.
2024. 05. 02. 21:00
Megosztás:

Megkezdődhet a Pázmány Campus beruházás

Kezdődhet a Pázmány Campus beruházás, miután a Kúria megsemmisítette a Magyar Rádió egykori épületeire kimondott változtatási tilalmat, amivel a VIII. kerületi önkormányzat akadályozni próbálta az egyetemi és kerületi fejlesztési terveket - közölte Lázár János szerdán a közösség oldalán.
2024. 05. 02. 20:30
Megosztás:

Szeptemberre elkészül a gyulai református általános iskola új tornaterme

Elérte legnagyobb magasságát a kormány több mint kétmilliárd forintos támogatásával megvalósuló tornaterem, amelyet szeptembertől használhatnak a gyulai református általános iskola diákjai - közölte közösségi oldalán Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester.
2024. 05. 02. 20:00
Megosztás:

Nagyszabású fejlesztést hajtott végre a LEDFAK Kft.

Komplex, 260 millió forintos fejlesztést hajtott végre mezőtúri telephelyén a LEDFAK Gyártó és Szereléstechnikai Kft., amely a beruházásra csaknem 182 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (Ginop Plusz) pályázatán - közölte az MTI-vel az áramelosztó, szabályozó készülékek gyártásával foglalkozó cég.
2024. 05. 02. 19:30
Megosztás:

Vegyesen változott csütörtök estére a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 02. 19:00
Megosztás:

BÉT - Elemző: "oldalazás" jellemezte a magyar piac mozgását

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 18,03 pontos, 0,03 százalékos csökkenéssel 68 123,99 ponton zárt csütörtökön.
2024. 05. 02. 18:30
Megosztás:

Nagyot ugrott a Kometa'99 adózott nyeresége tavaly

Az olasz többségi tulajdonban lévő Kometa'99 Zrt. nettó árbevétele tavaly 21,2 százalékkal 93,569 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye 153 százalékkal 2,914 milliárd forintra emelkedett egy év alatt - közölte a kaposvári székhelyű húsipari társaság éves jelentésében a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 05. 02. 18:00
Megosztás:

Az MVM megnövekedett adózott eredménnyel zárt tavaly

Az MVM 369 milliárd forint adózott eredménnyel zárt tavaly a 2022-es 72,7 milliárd forint után - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett konszolidált éves jelentésből.
2024. 05. 02. 17:30
Megosztás:

A Budapesti Ingatlan Nyrt. nem fizet osztalékot

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) nem fizet osztalékot, erről a társaság kedden tartott éves rendes közgyűlésén döntöttek - közölte a BIF kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 05. 02. 17:00
Megosztás:

Már lehet pályázni a kamatmentes, uniós forrású beruházási hitelre

A vállalkozások keddtől igényelhetik az uniós forrású kamatmentes beruházási hitelt, legfeljebb százmillió forint értékhatárig - tájékoztatta a programot lebonyolító Magyar Fejlesztési Bank (MFB) az MTI-t.
2024. 05. 02. 16:30
Megosztás:

Még egy ideig nem csökkentene a Fed, de legalább nem is emel

Tegnap este fejeződött be a Fed kétnapos kamatdöntő ülése, ahol– egyhangúlag – az 5,25-5,5 százalékos szinten tartották a kamatsávot, ami megfelelt a piac és az elemzők várakozásainak.
2024. 05. 02. 16:00
Megosztás:

A PannErgy Nyrt. nem fizet osztalékot

A PannErgy Nyrt., nem fizet osztalékot a tavalyi év után, a társaság adózott eredményét teljes egészében az eredménytartalékba helyezi - közölte a PannErgy kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján a közgyűlés határozatát.
2024. 05. 02. 15:30
Megosztás:

Kedvezőtlen volt az április a fogyasztói bizalomra nézve az Egyesült Államokban

Romlott áprilisban, immár a harmadik egymást követő hónapban a Conference Board gazdaságkutató intézet Egyesült Államokra vonatkozó fogyasztói hangulatindexe.
2024. 05. 02. 15:00
Megosztás: