BÉT Legek és Stratégiai Jelentés - 2018 a pezsgés éve volt a Budapesti Értéktőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde újra megrendezte a hazai tőkepiac egyik legkiemelkedőbb eseményét, a BÉT Legek 2018 rendezvényét. A tőzsde a díjátadó keretében 18 kategóriában díjazta az előző év legjobb tőkepiaci teljesítményeit, a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló, szakmai zsűri elbírálása és a piaci teljesítmények alapján. Az év befektetési szolgáltatója az OTP Bank Nyrt., a legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cég pedig a Concorde Értékpapír Zrt. lett, de díjat kapott Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. volt vezérigazgatója is. Az eseményen a BÉT bemutatta a 2018-as évre vonatkozó Stratégiai Jelentését is.

BÉT Legek és Stratégiai Jelentés - 2018 a pezsgés éve volt a Budapesti Értéktőzsdén

A tőkepiac fejlesztésért járó díjat Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. volt vezérigazgatója kapta. A díjat Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke adta át. Az idei évben új kategóriaként bekerültek az év külföldi kötvénykibocsátóját (Bank of China), valamint az év jelzáloglevél kibocsátóját (OTP Jelzálogbank Zrt.) megillető kitüntetések is.

Az év részvénykibocsátója kategória idén kifejezetten a BÉT Xtend piacon elért eredményeket honorálta (Megakrán Nyrt.), illetve díjat kapott az év alaptőkeemelése (Konzum Nyrt.) is. A befektetői tudatosság építéséért legaktívabb szerepet vállaló személyre bárki megtehette ajánlását, az év hazairészvény-kereskedési platformjára (KBC Equitas) pedig a BÉT honlapján, előzetes regisztrációt követően lehetett szavazni, összesen 991 voks érkezett.

A BÉT Legek 2018 díjazottai
1. A hazai tőkepiac fejlesztéséért: Christopher Mattheisen, Magyar Telekom Nyrt.
2. Az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége: 1. Concorde Értékpapír Zrt., 2. Wood & Co, 3. Erste Befektetési Zrt.
3. Az év legnagyobb forgalmú határidős BUX index-kereskedő cége: Erste Befektetési Zrt.
4. Az év legnagyobb forgalmú határidős részvénykereskedő cége: Erste Befektetési Zrt.
5. Az év legnagyobb forgalmú határidős devizakereskedő cége: Raiffeisen Bank Zrt.
6. Az év legnagyobb forgalmat elért részvénykibocsátója: OTP Bank Nyrt.
7. Az év alaptőkeemelése: Konzum Nyrt.
8. Az év részvénykibocsátója az Xtend piacon: Megakrán Nyrt.
9. Az év kötvénykibocsátója: Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
10. Az év külföldi kötvénykibocsátója: Bank of China
11. Az év jelzáloglevél kibocsátója: OTP Jelzálogbank Zrt.
12. Az év adatszolgáltatója: RND Solutions Zrt.
13. Az év befektetési szolgáltatója: OTP Bank Nyrt.
14. Kibocsátói transzparencia díj: MOL Nyrt.
15. Kibocsátói transzparencia mid-cap különdíj: ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.
16. Az év hazairészvény-kereskedési platformja: KBC Equitas
17. Befektetői tudatosság terjesztéséért: Sütő Ágnes, Magyar Bankszövetség
18. A legjobb befektetői kapcsolattartó: Réthy Róbert, MOL Nyrt.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

BÉT Stratégiai Jelentés 2018 – A pezsgés éve

A BUX csekély, 0,6 százalékos mínuszban zárta a 2018-as évet, a BÉT viszont így is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a legtöbb külföldi börzéhez viszonyítva. Az átlagos napi részvénypiaci forgalom elérte a 11,4 milliárd forintot, 6,7 százalékkal meghaladva a 2017-es értéket. A magas forgalom egyrészt köszönhető az év második felében tapasztalt megnövekedett volatilitásnak, másfelől a magyar tőzsdén listázott cégek egyedi sztorijainak egyaránt. A tőzsde éves összesített azonnali részvénypiaci forgalma 3,7 százalékos növekedést produkálva, a megelőző évi 2690 milliárd forintról 2791 milliárd forintra duzzadt.

A négy blue chip részvény a teljes forgalom 89 százalékát adta a tavalyi évben, ami gyakorlatilag megegyezik a 2017-ben tapasztalt koncentrációval. A tőzsdén jelenlévő cégek közül három, a Konzum Nyrt., az ALTEO Nyrt. és a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) papírjai feljebb léptek a Prémium kategóriába, ahol immáron 19 vállalat részvényeit lehet megtalálni; valamint megjelentek a SZIT-ek (Szabályozott Ingatlanbefektetési Társaságok) is a tőzsdén.

A tőzsdére érkező friss tőke tekintetében is kimagasló teljesítményt nyújtott a 2018-as év. A már listázott cégek rekordnagyságú tőkeemelést hajtottak végre, 2018-ban közel 80 milliárd forintnyi friss tőke érkezett a hazai részvényparkettre, ezzel jelentősen hozzájárulva a hazai tőkepiaci kapitalizáció növekedéséhez, mely a 2018-as becsült GDP értékéhez viszonyítva év végére elérte a 20%-ot, amely 5,3%-kal magasabb, mint a 2015. év végi állapot.


Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!

Teljessé vált továbbá a Budapesti Értéktőzsde középvállalatoknak nyújtott szolgáltatáscsomagja. Az évente megjelenő BÉT50 kiadvány révén a figyelem középpontjába került további 50 sikeres magyar vállalkozás. Az ELITE Programhoz, a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Értéktőzsde a vállalati edukációt, a tőkepiaci finanszírozás elősegítését és a kis- és középvállalkozások fellendítését célzó közös együttműködéséhez idén 9 új hazai vállalat csatlakozott, ezzel Magyarország összesen 17 vállalattal az elsők között vesz részt a programban. A BÉT Xtend platformon, zártkörű tőkeemelési tranzakciókat követően két vállalat kezdte meg részvényeivel a kereskedést: az emeléstechnikai megoldásokkal foglalkozó Megakrán Nyrt., valamint a CyBERG Corp. Nyrt., amely a KAJAHU étterem- és technológiai franchise tulajdonosa.
„2018 izgalmas év volt a Budapesti Értéktőzsde életében. Több tőzsdei cég is szintet lépett és került a Prémium kategóriába, voltak tőkeemelések, bevezetések, nőtt a kereskedés volumene is, új termékek jelentek meg a BÉTa Piacon és immár a BÉT Xtenden is megjelentek az első szereplők. A magyar tőzsde körül pezseg az élet. Elégedettek lehetünk tehát, de hátra dőlnünk még nem szabad. Vannak további céljaink, melyeket partnereink támogatásával szeretnénk elérni.”- nyilatkozta Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.


A BÉT Legek díjakról

A Budapesti Értéktőzsde közel húsz éve minden évben megrendezi a hazai tőkepiac legkiemelkedőbb éves teljesítményeit díjazó eseményét, a BÉT Legeket. A díjak odaítéléséről a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri dönt. A legtöbb kategóriában kvantitatív módszertan (például forgalmi adatok) alapján lesz eredmény és kerülnek díjazásra a legjobbak. Az év hazairészvény-kereskedési platformja és a befektetői tudatosság építése kategóriáknál a beérkezett pályázatok, valamint - előbbi esetében - a felhasználók értékelése alapján állapítják meg a győzteseket.

A BÉT Legek rendezvényről

A Budapesti Értéktőzsde egyik kiemelt rendezvénye a BÉT Legek díjátadó, ahol több kategóriában jutalmazza a tőzsde az előző év kiemelkedő teljesítményeit. Az évindító januári BÉT Legek díjak átadásával a BÉT értékeli az előző évet és ünnepélyes keretek között elindítja a következőt.


A BÉT Stratégiai Jelentésről

A Budapesti Értéktőzsde 2016–2020 időszakra vonatkozó stratégiájának alapvető célja egy olyan átfogó tőkepiac- és tőzsdefejlesztési program kidolgozása és megvalósítása Magyarországon, melynek eredményeképpen a tőkeági forrásbevonás szerepe növekszik a magyar vállalatok finanszírozásában, hatékonyan kiegészítve a jelenleg túlsúlyban lévő banki hitelezést. A Stratégiai Jelentés éves beszámolót nyújt arról, hogy a BÉT mit valósított meg a 2016–2020-as időszakra szóló ötéves stratégiai tervéből az adott évben. A kiadvány egyúttal kitekintést nyújt a következő év vállalásaira és folyamatban lévő feladataira is.

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Közel 4 százalékos volt a munkanélküliség júliusban

A munkanélküliek száma 189 ezer volt júliusban, a 3,9 százalékos munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal csökkent az előző hónaphoz és 0,6 százalékponttal az egy évvel korábbihoz mérve - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 18:00
Megosztás:

Ekkora volt foglalkoztatottak száma az előző hónapban

Júliusban 4 millió 704 ezer volt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma - közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 08. 29. 16:00
Megosztás:

Javult a magyarok egészségértése

Javult a magyarok egészségértése a legtöbb területen, és emelkedett azoknak a száma, akik könnyebben megtalálják és jobban értik az egészséggel kapcsolatos információkat az elmúlt hat évben - közölte reprezentatív felmérése alapján az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerdán az MTI-vel.
2021. 08. 29. 12:00
Megosztás:

Emelte célszámait a Duna House a2021 Q2-es negyedéves jelentés után

A Duna House Group (a „Csoport”) 2021. második negyedévében szintet lépett: negyedéves árbevétele 3,4 milliárd Ft-ra (+78% év/év), tisztított core EBITDA-ja pedig a 629 mFt-ra ugrott (+72% év/év). A Csoport számviteli konszolidált EBITDA-ja 512 millió Ft volt, 49%-kal meghaladva 2020 azonos időszakát.
2021. 08. 28. 18:00
Megosztás:

Még több ezer elektromos készüléknél hibádzik a címkecsere

A tavaly megújított energiahatékonysági címkéket március elejétől az üzletekben is ki kell helyezni. A fogyasztóvédelmi hatóság három hónapon keresztül ellenőrizte az előírás teljesülését a hagyományos és az online kereskedelemben is. Hatezer vizsgált termék több mint negyedénél volt probléma - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 28. 15:00
Megosztás:

Így spórolunk a telefonszámlán egy felmérés szerint

Elsősorban online hívásokkal és üzenetekkel igyekeznek csökkenteni a mobilhasználati költségeiket a magyarok, 47 százalékuk részesíti előnyben a csevegőapplikációkat a hagyományos mobilhívásokkal szemben, 38 százalékuk pedig inkább e-mail-eket küld SMS-helyett - derül ki a transzparens mobilcsomag-összehasonlítással foglalkozó BillKiller friss reprezentatív kutatásából.
2021. 08. 28. 09:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Sporttörténeti kiállítás nyílt Budapesten

Ünnepélyesen megnyitották csütörtök este a helyi sportműhelyek és sportlétesítmények történetét bemutató II. kerületi Sporthistóriák című kiállítást, amely szeptember 2-ig a Klebelsberg Kultúrkúriában, szeptember 3-tól három héten át pedig a Marczibányi téri Művelődési Központban lesz díjmentesen megtekinthető.
2021. 08. 28. 06:00
Megosztás:

A hazai halgazdálkodási ágazat profitálhat az EUROFISH tevékenységéből

Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium (AM) erdőkért felelős helyettes államtitkára és az AM Halgazdálkodási főosztályának vezetői Marco Frederiksennel, az Európai Halászat- és Akvakultúrafejlesztési Nemzetközi Szervezet (EUROFISH) megbízott igazgatójával egyeztettek az EUROFISH és Magyarország együttműködési lehetőségeiről, Budapesten - közölte az AM csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 03:00
Megosztás:

Elkészült a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveinek rekonstrukciója

Közel 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból felújították a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveit - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) csütörtökön az MTI-vel.
2021. 08. 28. 01:00
Megosztás:

Megszűnik a bérkerékpáros rendszer Nagykanizsán

A létrehozása után öt évvel, a magas fenntartási költségek és az alacsony kihasználtság miatt megszűnik Nagykanizsán a közösségi bérkerékpáros rendszer - egyebek mellett erről is döntött csütörtökön Nagykanizsa közgyűlése.
2021. 08. 28. 00:00
Megosztás:

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest

Egész napos eseménnyel fejeződik be a Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat hetedik évada augusztus 29-én a Millenáris Széllkapu Parkban.
2021. 08. 27. 23:00
Megosztás:

110 ezer rászoruló diák kap ingyenes tanszercsomagot

Több mint 110 ezer rászoruló diáknak osztanak ki ingyenes tanszercsomagot a tanévkezdésre - közölte a lebonyolító Klebelsberg Központ elnöke csütörtökön budapesti sajtótájékoztatón.
2021. 08. 27. 20:00
Megosztás:

Kiváló minőségű a magyar dinnye, de lesz belőle elég?

Kiváló minőségű a magyar dinnye, amelynek termőterülete valamivel csökkent a pandémia hatására, de a hozama emelkedett, így bőven jut a hazai piacra és exportra is - mondta az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonvilágoson, az Agrármarketing Centrum dinnyefogyasztást ösztönző kampányának sajtótájékoztatóján.
2021. 08. 27. 17:00
Megosztás:

Még mindig megéri MÁP Pluszba fektetni a Babaváró hitel összegét?

Biztosan sok fiatal párnak eszébe jutott, hogy a Babaváró hitel befektetési célokra is használható. A kamatok emelkedése azonban rontja a helyzetet, hiszen minél drágább a hitel, annál alacsonyabb a befektetők nyeresége. A Bankmonitor szakértői kiszámolták, lehet-e még nyerni a babaváró és az állampapír kombinálásával.
2021. 08. 27. 11:00
Megosztás:

Gyenge nyitás az európai tőzsdéken

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2021. 08. 27. 10:00
Megosztás:

Mire számítsunk ma a magyar tőzsdén?

Iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője szerint.
2021. 08. 27. 08:58
Megosztás:

Vegyes forintmozgás kora reggel

A forint az euróhoz és a dollárhoz képest erősödött, a frankkal szemben viszont gyengült péntek kora reggel a csütörtök esti szintekkel összevetve a bankközi piacon.
2021. 08. 27. 08:00
Megosztás:

Az MKB Bank adózás utáni eredménye elérte a 11,6 milliárd forintot

Az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye a második negyedévben 11,6 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 0,7 milliárdos veszteséggel, illetve az első negyedévi 28,9 milliárdos eredménnyel - tájékoztatta a pénzintézet a befektetőket a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt jelentésben.
2021. 08. 27. 07:00
Megosztás: