Diadalmaskodik a kártya a készpénz felett! Ezért éri meg a bankkártya terminál

A kormány legújabb jogszabálya alapján, 2021. január 1-től minden online pénztárgépet használó számára kötelezővé tette a bankkártya terminál bevezetését. Sokan gondolhatják- „Megint csak a bankok zsebét tömhetem!”, (nem is ok nélkül,) hiszen a bankkártya terminál beszerzése és üzemeltetése költséges dolog. Jobban utána nézve azonban láthatjuk, a terminál bevezetéssel járó kiadások értéke elenyésző a bankkártyával egyre többen, és többet vásárló magyar lakossággal szemben.

Diadalmaskodik a kártya a készpénz felett! Ezért éri meg a bankkártya terminál

Kezdjük azzal a bíztató ténnyel, hogy évek óta megfigyelhető Magyarországon a készpénz használat háttérbe szorulása, és a bankkártyás fizetések előretörése. Idén eljutottunk oda, hogy magyar vásárlók drasztikusan kevesebb készpénzt vettek fel, mint amennyit költöttek bankkártyájukat használva.

A jelenlegi vírus helyzet és egészségügyi megfontolások csupán ráerősítenek az éve óta tartó trendre-szinte esélytelen, hogy ez a tendencia megforduljon és a lakosság visszatérjen a készpénzhez.

Az érintés nélküli fizetés nem csupán higiéniai szempontból előnyösebb-kényelmesebb és gyorsabb is, nem beszélve arról, hogy a készpénzhasználatnak évente több száz milliárd forintos társadalmi költsége van. Az a vásárló, aki hozzászokik az egy másodperc alatt lebonyolítható fizetéshez, nehezen elképzelhető, hogy feladva a kényelmet visszatérjen a készpénzhez.

Többet költ a vevő, aki kártyával fizet

Hadd ismertessünk most egy, az üzletek számára rendkívül kedvező jelenséget: A kártyával fizető vásárlók jellemzően többet hajlandóak költeni, mint készpénzzel fizető társaik.

Mindez nem csak feltételezés, egyebek mellett a világhírű Egyesült Államokbeli műszaki egyetem, az MIT (Massachusetts Institute of Technology) is több vizsgálattal igazolta a jelenséget.

Tudományosan kimutatott tény, hogy készpénzzel fizetni fájdalmas. Nem túlzunk: készpénzzel fizetésnél aktiválódik az agyunk fájdalomközpontja, mely aktivitás annál nagyobb, minél nagyobb összeget kell kiadnunk.

A kártyás fizetés nem okoz ilyen fájdalmat. Bankkártya használatkor egyszerűen csak odatartjuk a kártyánkat a bankkártya terminál elé, és kész is a fizetés. A vevők többsége kisebb tételek kifizetésekor nem is törődik az árral, nem gondol bele mennyit költ, hiszen nem szükséges kiszámolnia mennyi készpénzt vegyen ki a pénztárcájából.

Ha kártyával fizetünk tehát könnyen költünk többet, mint tervezzük. A szolgáltatóknak ez előnyös lehet-a kártyás fizetés bevezetésével akciók és árversenyek helyett koncentrálhatnak a szolgáltatás színvonalának emelésére.

Azok az üzletek, vendéglátóhelyek, vagy más szolgáltatók, akik lehetővé teszik a kártyás fizetést, egy egyszerű terminál beszerzéssel könnyedén megnövelhetik bevételeiket (az átlagos vásárlás értékét.) Nem kell más, mint egy terminált beszerezni és az ajtóra kiragasztani egy matricát, ami felhívja a vásárlók figyelmét a kártyás fizetés lehetőségére.

Szerezzük meg a legjobb ajánlatot

Be kell látnunk, a kötelező bankkártya terminál beszerzéssel jól járhat vállalkozásunk.

Ahhoz azonban, hogy megtaláljuk a számunkra ideális ajánlatot, okosan kell választanunk a különböző cégek POS terminál kínálatából, hiszen ahány cég, annyi féle díjszabás.

A járulékos költségeknek könnyen utána nézhetünk a különböző POS terminál szolgáltatók weboldalán. Érdemes emellett árajánlatot is kérnünk, hogy a pontos költségekkel is tisztába kerüljünk.

Fizetési Pont terminál

Nem egy szolgáltatónál kötelezően meg kell vásárolnunk az üzletünkbe kihelyezett terminált. Vegyük például a SumUp szervezetét, ahol 9999 Ft-tól és 67499 Ft-ig tartó összeget is elkérhetnek a bankkártya terminálért szerződéskötéskor, míg a MyPos-nál ez az ár akár közel 500 000 Ft is lehet. Aggodalomra semmi ok, hiszen találhatunk a piacon olyan szolgáltatót, aki sem a terminál beszerzésért, sem üzembe helyezésért nem számít fel költséget-ilyen például a Fizetési Pont.

Igaz, hogy a bankkártya terminál bevezetésekor számolnunk kell néhány kiadással-ezt viszont a kártyás fizetés elterjedése, és a kártyával fizető, többet költő vásárlók gond nélkül kompenzálják.

Ne várjunk az utolsó pillanatig, kössünk minél előbb szerződést, hogy megtalálhassuk a lehető legkedvezőbb ajánlatot. Az említett Fizetési Pontnál, most a Szerződj most, fizess januártól akció keretein belül elengedik az alapdíjat, a hálózati kapcsolat díját, a havi számlavezetési díjat, és a fizetési kártya havidíját is.

Érdemes tehát most szerződni, így januárig nem kell költségekkel számolnunk, és koncentrálhatunk a plusz bevételek megszerzésére.

Hozzászólások

A BÁV szerint javult a háztartások pénzügyi tudatossága

A járvány kitörése óta egyre többen tartanak a nagyobb kiadásoktól, de ezzel együtt a háztartások pénzügyi tudatossága is javult - közölte a BÁV az MTI-vel szerdán.
2020. 11. 25. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

45 dollár fölé ugrott az olaj árfolyama a keresleti optimizmus nyomán

A WTI tovább erősödött a világpiacon, miután tovább nő az optimizmus, hogy a Covid-19 elleni vakcinák áttörést hoznak a járványban és a kereslet hamar erősödésnek indul.
2020. 11. 25. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az arany eladási hulláma folytatódott - mondjuk miért

Az arany 1.806 dollárig esett a piacon annak köszönhetően, hogy a befektetők egyre optimistábbak a Covid-19 vakcinákkal kapcsolatban, és Joe Biden átveheti a hivatalát.
2020. 11. 25. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi alapján válassz hajformázót?

Használtál már hajzselét, waxot, hajlakkot, és hallottál már a különböző pasztákról is, de nem igazán tudod, mi a különbség köztük? Azt fújod, kened, dörzsölöd a hajadba, ami éppen a kezed ügyébe kerül? Fogalmad sincs, mi alapján kellene kiválasztanod a megfelelő terméket? Itt az ideje, hogy eligazodj a hajformázók világában, és választ kapj ezekre a kérdésekre!
2020. 11. 25. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Három belvárosi park újult meg Szegeden

Uniós támogatással több mint 1,6 milliárd forintból megújult a Stefánia, a Móra park és a Roosevelt tér Szeged belvárosában - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2020. 11. 25. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Visszaesett a belföldi gumiabroncspiac

Több éves bővülés után visszaesett a belföldi gumiabroncspiac, a csökkenés az első 9 hónapban 5 százalékos volt - közölte a Continental az MTI-vel szerdán.
2020. 11. 25. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Októberben nőtt a világ acéltermelése

Októberben nőtt a világ acéltermelése éves összevetésben, az idei első tíz hónapban azonban összességében csökkent, mert nagy visszaesések voltak tavasszal a koronavírus-járvány miatt.
2020. 11. 25. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egymillió tabletta favipiravir ékezett Kínából

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából szerda hajnalban - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.
2020. 11. 25. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mérsékelt erősödéssel indítottak a tőzsdék

Mérsékelt erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2020. 11. 25. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősebb forint kora reggel

Erősödött a forint a vezető devizákhoz képest szerda reggelre a kedd estihez viszonyítva a bankközi piacon.
2020. 11. 25. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Enyhe plusz várható a hazai tőzsdén

Enyhe emelkedéssel, iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) szerdán az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője szerint.
2020. 11. 25. 08:45
Megosztás:
Hozzászólások:

Személyes adatok online árengedményekért?!

Miközben európai lakói a még mindig tomboló koronavírus-világjárvány okozta elbocsátások miatt szorosabbra húzzák a nadrágszíjukat, és ezzel egy időben a társadalmi távolságtartási előírások eredményeképp kevesebb időt töltenek a fizikai üzletekben, egy kutatás feltárta, hogy a fogyasztók hajlandók nagyobb kockázatot is vállalni a személyes adataikkal kapcsolatban, csak hogy idén karácsonykor pénzt spórolhassanak. A Kaspersky új megállapításaiból kiderül, hogy a vásárlók 84%-a hajlandó megadni a személyes adatait, például az e-mail címét és a telefonszámát a kereskedőknek, hogy nagy árengedményekre tehessenek szert az ünnepi vásárlásaik során.
2020. 11. 25. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Többet telefonáltunk és interneteztünk a koronavírus hatására

Körülbelül hatodával nőtt a hívás- és harmadával az internetforgalom 2020 első felében a koronavírus-járvány miatt, az SMS-ek száma viszont negyedével csökkent 2019 végéhez képest – derül ki a mobiltelefon-, a mobilinternet- és a mobil M2M-szolgáltatások főbb mutatóinak alakulását tartalmazó legfrissebb mobilpiaci jelentésből – ezt ma tette közzé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
2020. 11. 25. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Együttműködő robotok - Az automatizálás lehetőségei a tudomány és a kutatás területén

Együttműködő robotok vagy más néven kobotok további automatizálási lehetőségeket teremtenek a tudomány és a kutatás területén. Jellemzőjük, hogy szűkös termelési területen, emberek közvetlen közelében is képesek a munkavégzésre, a feladatok és új feladatokra történő átcsoportosítás gyors kivitelezésére, valamint intuitív a programozásuk és a kezelésük. Képesek laboratóriumi elemzések, tesztek, kiszedés és beillesztés (pick and place) valamint gépkiszolgálási folyamatok támogatására kis- és nagyméretű laboratóriumokban egyaránt.
2020. 11. 25. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A járvány alatt rekordszámú versenyző vett részt Magyarország legnagyobb informatikai versenyén

Az online zajló e-Hód versenyre tanáraik nevezhettek be általános-, és középiskolás diákokat, akiknek informatikai gondolkodást igénylő feladatokat kellett megoldaniuk. Idén 249 iskola több mint 29 ezer diákja csatlakozott a megmérettetéshez.
2020. 11. 25. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

December 15-én vége a karanténnak Franciaországban

Az üzletek újranyitásával szombaton megkezdődik a koronavírus-járvány miatti járványügyi korlátozások fokozatos feloldása Franciaországban, az általános karantén megszüntetését december 15-én tervezi a kormány - jelentette be Emmanuel Macron.
2020. 11. 25. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ellenőrizheti-e a főnök személyesen az otthoni munkavégzést?

A munkáltatónak meg kell győződnie, hogy a dolgozói rendelkeznek a távmunkához szükséges feltételekkel, amiről akár személyesen is megbizonyosodhat - hívja fel a figyelmet a Bán és Karika Ügyvédi Társulás. Az otthoni munkavégzés szabályozását célzó friss kormányrendelet alapján a foglalkoztató már nem dönthet egyoldalúan a home office bevezetéséről. A részletszabályok figyelmen kívül hagyása egy vitás helyzetben komoly pénzügyi következményekkel járhat.
2020. 11. 25. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre többen kötnének biztonságban biztosítást

A biztosítások piacán is érződik a koronavírus hatása. Az OTP Mobil megbízásából és a MABISZ szakmai támogatásával készült kutatás szerint a megkérdezettek 20 százaléka kifejezetten a járványhelyzet hatására kötött új biztosítást. Emellett az is megfigyelhető, hogy a jelenlegi helyzetben egyre többen választanának az online lehetőségek közül.
2020. 11. 25. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2020. 11. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

4IG elemzés

2020. 11. 25. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: