Diadalmaskodik a kártya a készpénz felett! Ezért éri meg a bankkártya terminál

A kormány legújabb jogszabálya alapján, 2021. január 1-től minden online pénztárgépet használó számára kötelezővé tette a bankkártya terminál bevezetését. Sokan gondolhatják- „Megint csak a bankok zsebét tömhetem!”, (nem is ok nélkül,) hiszen a bankkártya terminál beszerzése és üzemeltetése költséges dolog. Jobban utána nézve azonban láthatjuk, a terminál bevezetéssel járó kiadások értéke elenyésző a bankkártyával egyre többen, és többet vásárló magyar lakossággal szemben.

Diadalmaskodik a kártya a készpénz felett! Ezért éri meg a bankkártya terminál

Kezdjük azzal a bíztató ténnyel, hogy évek óta megfigyelhető Magyarországon a készpénz használat háttérbe szorulása, és a bankkártyás fizetések előretörése. Idén eljutottunk oda, hogy magyar vásárlók drasztikusan kevesebb készpénzt vettek fel, mint amennyit költöttek bankkártyájukat használva.

A jelenlegi vírus helyzet és egészségügyi megfontolások csupán ráerősítenek az éve óta tartó trendre-szinte esélytelen, hogy ez a tendencia megforduljon és a lakosság visszatérjen a készpénzhez.

Az érintés nélküli fizetés nem csupán higiéniai szempontból előnyösebb-kényelmesebb és gyorsabb is, nem beszélve arról, hogy a készpénzhasználatnak évente több száz milliárd forintos társadalmi költsége van. Az a vásárló, aki hozzászokik az egy másodperc alatt lebonyolítható fizetéshez, nehezen elképzelhető, hogy feladva a kényelmet visszatérjen a készpénzhez.

Többet költ a vevő, aki kártyával fizet

Hadd ismertessünk most egy, az üzletek számára rendkívül kedvező jelenséget: A kártyával fizető vásárlók jellemzően többet hajlandóak költeni, mint készpénzzel fizető társaik.

Mindez nem csak feltételezés, egyebek mellett a világhírű Egyesült Államokbeli műszaki egyetem, az MIT (Massachusetts Institute of Technology) is több vizsgálattal igazolta a jelenséget.

Tudományosan kimutatott tény, hogy készpénzzel fizetni fájdalmas. Nem túlzunk: készpénzzel fizetésnél aktiválódik az agyunk fájdalomközpontja, mely aktivitás annál nagyobb, minél nagyobb összeget kell kiadnunk.

A kártyás fizetés nem okoz ilyen fájdalmat. Bankkártya használatkor egyszerűen csak odatartjuk a kártyánkat a bankkártya terminál elé, és kész is a fizetés. A vevők többsége kisebb tételek kifizetésekor nem is törődik az árral, nem gondol bele mennyit költ, hiszen nem szükséges kiszámolnia mennyi készpénzt vegyen ki a pénztárcájából.

Ha kártyával fizetünk tehát könnyen költünk többet, mint tervezzük. A szolgáltatóknak ez előnyös lehet-a kártyás fizetés bevezetésével akciók és árversenyek helyett koncentrálhatnak a szolgáltatás színvonalának emelésére.

Azok az üzletek, vendéglátóhelyek, vagy más szolgáltatók, akik lehetővé teszik a kártyás fizetést, egy egyszerű terminál beszerzéssel könnyedén megnövelhetik bevételeiket (az átlagos vásárlás értékét.) Nem kell más, mint egy terminált beszerezni és az ajtóra kiragasztani egy matricát, ami felhívja a vásárlók figyelmét a kártyás fizetés lehetőségére.

Szerezzük meg a legjobb ajánlatot

Be kell látnunk, a kötelező bankkártya terminál beszerzéssel jól járhat vállalkozásunk.

Ahhoz azonban, hogy megtaláljuk a számunkra ideális ajánlatot, okosan kell választanunk a különböző cégek POS terminál kínálatából, hiszen ahány cég, annyi féle díjszabás.

A járulékos költségeknek könnyen utána nézhetünk a különböző POS terminál szolgáltatók weboldalán. Érdemes emellett árajánlatot is kérnünk, hogy a pontos költségekkel is tisztába kerüljünk.

Fizetési Pont terminál

Nem egy szolgáltatónál kötelezően meg kell vásárolnunk az üzletünkbe kihelyezett terminált. Vegyük például a SumUp szervezetét, ahol 9999 Ft-tól és 67499 Ft-ig tartó összeget is elkérhetnek a bankkártya terminálért szerződéskötéskor, míg a MyPos-nál ez az ár akár közel 500 000 Ft is lehet. Aggodalomra semmi ok, hiszen találhatunk a piacon olyan szolgáltatót, aki sem a terminál beszerzésért, sem üzembe helyezésért nem számít fel költséget-ilyen például a Fizetési Pont.

Igaz, hogy a bankkártya terminál bevezetésekor számolnunk kell néhány kiadással-ezt viszont a kártyás fizetés elterjedése, és a kártyával fizető, többet költő vásárlók gond nélkül kompenzálják.

Ne várjunk az utolsó pillanatig, kössünk minél előbb szerződést, hogy megtalálhassuk a lehető legkedvezőbb ajánlatot. Az említett Fizetési Pontnál, most a Szerződj most, fizess januártól akció keretein belül elengedik az alapdíjat, a hálózati kapcsolat díját, a havi számlavezetési díjat, és a fizetési kártya havidíját is.

Érdemes tehát most szerződni, így januárig nem kell költségekkel számolnunk, és koncentrálhatunk a plusz bevételek megszerzésére.

Hozzászólások

50 ezer cégnek lenne érdemes a kiva-ra váltani

A Pénzügyminisztérium számításai szerint akár 53 ezer cégnek is érdemes lehet jövőre kisvállalati adóra (kiva) váltani, a váltással e cégek 2021-ben átlagosan csaknem 600 ezer forint adót takaríthatnak meg - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.
2020. 12. 04. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ratatics Péter maradt a Magyar Ásványolaj Szövetség elnöke

Újraválasztották Ratatics Pétert, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatóját a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) elnökévé a szervezet közgyűlésén - tájékoztatta a szövetség csütörtökön az MTI-t.
2020. 12. 04. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megérkezett az első vakcinaszállítmány az Egyesült Királyságba

Megérkezett a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcina első szállítmánya az Egyesült Királyságba, ahol a jövő héten megkezdődik az oltási kampány.
2020. 12. 04. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre több cég készül online karácsonyi ajándékokkal

A koronavírus-járvány átalakítja a céges karácsonyi ajándékozást is. A home office és a személyes találkozások elmaradása miatt egyre több helyen várható, hogy a partnereknek a megszokott, futár által kézbesített csomagok helyett idén valamilyen online ajándékkal készülnek. Langmár Zsuzsa kommunikációs szakember szerint a legjobbak és a legemlékezetesebbek a személyre szóló üzenetek, például egy rövid videó.
2020. 12. 04. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A panellakások drágulása már közel sem a régi 2020-ban

2020 a konszolidáció éve volt a lakótelepi ingatlanok piacán is, mindössze 4 százalékos volt a drágulás a 2020. januári és szeptemberi időszak között, 2019 hasonló időszakához képest. Ez a tavalyi évben mért 17 százalékos áremelkedéshez képest látványos visszaesést jelent – derül ki a NAV lefrisebb tranzakciós adataiból. Az OTP Ingatlanpont szakértői friss összeállításukban a panellakások piacát vizsgálták meg, előrevetítve azt is, hogy mit hozhatnak a legújabb kormányzati bejelentések ebben a szegmensben.
2020. 12. 04. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nutex elemzés

2020. 12. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

CIG Pannónia elemzés

2020. 12. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2020. 12. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2020. 12. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2020. 12. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2020. 12. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyugdíj emelés 2021-ben 3%-lesz, de miért pont annyi? Elmagyarázzuk!

A hivatalos Magyar Közlönyben is megjelent, így ma már tény, hogy a nyugdíjakat 2021 januártól 3%-kal emelik meg. Mitől függ, hogy hány százalékkal emelik a nyugdíjakat? Nézzünk mögé kicsit a nyugdíjemelkedés jogi hátterének.
2020. 12. 04. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyire éled környezettudatosan a napjaidat? Kiszámolja egy új magyar app

Közösségi tartalommegosztó és szemléletfejlesztő médiaplatformként definiálja magát egy új magyar alkalmazás, amely saját fejlesztésű algoritmus alapján, mérőszámokkal ad visszajelzést arra vonatkozóan, mennyire vagyunk környezettudatosak, és milyen fejlődést mutatunk ezen a területen. A térítésmentesen letölthető HOLNAPP mobiltelefonos alkalmazás fejlesztőcsapata arról beszélt, hogy szeretnék menővé tenni a fiatalok körében a környezetvédelem témakörét, amiben nagy szerepet játszhat majd a lendületes, dinamikus felhasználói felület.
2020. 12. 04. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezetők a Rábánál

Hetzman Béla lett a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatóságának új elnöke, Lepsényi István pedig a felügyelő bizottság új vezetője, egyben az auditbizottság egyik új tagja az igazgatóság rendkívüli közgyűlési hatáskörben hozott döntése alapján - közölte a járműgyártó társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2020. 12. 04. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

59 milliárd forint támogatást kapnak a piacot megcélzó innovációs projektek

A kormány támogatja a vállalkozásokat abban, hogy minél korszerűbb technológiákkal, minél piacképesebb termékeket gyártsanak és szolgáltatásokat nyújtsanak, ezért különösen jó hír, hogy idén, a koronavírus-járvány idején a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására kiírt pályázaton 156 cég jutott összesen több mint 59 milliárd forint támogatáshoz - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca csütörtöki közleménye szerint.
2020. 12. 04. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újépítésű otthonok Budapest leghosszabb parkja mellett

A járványhelyzetben még keresettebbé váltak, még inkább felértékelődtek a zöldövezeti otthonok. A Thermal Zugló lakópark új üteme éppen egy ilyen páratlanul jó helyszínen, a Rákos-patak teljes megújulás előtt álló zuglói szakaszának közvetlen szomszédságában kínál minőségi, kertvárosi lakásokat.
2020. 12. 04. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Melyek a legkiválóbb digitális agrárcégek?

Regionális versenyt szervez a digitalizációban élen járó európai és közép-ázsiai agrárvállalkozások számára a Nemzetközi Telekommunikációs Unió (ITU), valamint az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO). A „Digitális kiválóság a mezőgazdaságban” témakörben megrendezésre kerülő verseny első lépéseként, a két szervezet felhívást tett közzé, amely elsődleges célja a nevesített régiók sikeres digitális mezőgazdasági megoldásainak, kezdeményezéseinek és programjainak összegyűjtései.
2020. 12. 04. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nincs veszélyben a tokiói olimpia és a magyar utánpótlássport sem

A sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szerint a koronavírus-járvány ellenére sem a tokiói olimpia megrendezése, sem a magyar utánpótlássport nincs veszélyben.
2020. 12. 04. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Franciaországban ingyenes lesz az oltás

A koronavírus-elleni vakcina ingyenes lesz Franciaországban, az oltási kampány az idősotthonban élők és dolgozók, egymillió ember beoltásával kezdődik, februárban 14 millió veszélyeztetettnek számító ember veheti fel az oltást, majd tavasz folyamán a lakosság fennmaradó része - jelentette be Jean Castex miniszterelnök az oltási menetrendről tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2020. 12. 04. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Jelentősen nő a Richter nőgyógyászati termékekből származó árbevétele

Jelentősen nő a Richter Gedeon Nyrt. nőgyógyászati termékekből származó árbevétele a következő években, a csütörtökön bejelentett, több mint 78 milliárd forintos (263,5 millió dollár) portfólió-bővítést a cég saját forrásból valósítja meg - jelentette be Bogsch Erik, az igazgatóság elnöke online sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
2020. 12. 03. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások: