Digitális toborzási trend és átrendeződött online munkaerő piac

A magyar HR-szakma óriási technológiai változáson ment keresztül az elmúlt 1,5 évben. A megváltozott toborzási rendszerek és álláskeresési szokások, a megújult elvárások és a vállalati toborzási verseny kiéleződése, a vírushelyzet miatt folyamatosan változó munkaerő piaci áramlások digitális átállásra kényszerítették a piaci szereplőket. Az Interspeedia toborzó szoftver specialistája és a Performia Hungary Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Nemes-Nagy Szilvia a megváltozott toborzási kihívásokat érintő kérdéseket járta körbe azzal kapcsolatban, hogyan legyenek versenyképesek a cégek, átalakítva eddigi toborzási szokásaikat a digitális szemyélzetfelvételi folyamatokra.

Digitális toborzási trend és átrendeződött online munkaerő piac

Kevés szektor maradt érintetlen a járványhelyzetben, sőt, néhány ágazat gyakorlatilag teljesen leállt. Azoknál a területeknél, melyeket nem érintette olyan mértékben a járvány, ott gyakorlatilag folyamatos volt a toborzás és kiválasztás, közben pedig rengeteg szektorban megnőtt az igény a HR szolgáltatásokra.

„Ami a sajátságos változást hozta, az a személyes toborzási folyamatok megváltozása. Nagyon gyorsan kellett reagálni és váltani a cégeknek, hogyha ténylegesen lépést akartak tartani a trendekkel. Azok a HR szolgáltatók vannak előnyben, akik a leggyorsabban igazodtak a technológiai változásokhoz, és a lehető leghatékonyabb eszközrendszerrel működnek, azaz valódi referenciákkal és eredményekkel rendelkeznek.” – fejtette ki az ügyvezető-tulajdonos.

Ami a toborzás sikerességét vagy kudarcát illeti, sokban függ az iparágtól és a pozíciótól. A különleges helyzet abból adódik, hogy a járványhelyzet egyszerre könnyítette és nehezítette a toborzást: hirtelen rengeteg felszabadult munkaerő állt rendelkezésre.

„Nem csak a HR szolgáltatók esetében, de minden más területen is azt látom, hogy azok, akik a multikra, vagy nagyvállalatokra specializálódtak - ahol komoly személyzeti átalakulások, létszámleépítések, létszámstopok jelentkeztek, - ott kemény időszakokat élhettek meg a szolgáltatók gazdaságilag. Mi, akik elsősorban a KKV szektorban tevékenykedünk, nem igazán érzékeltük a visszaesést, hiszen gyakorlatilag folyamatosan kerestek meg minket a nehéz helyzetbe került vállalkozások, így még nagyobb lendülettel végeztük tovább a munkánkat.” – mondta a szervezési-toborzási szakértő.

A megsokszorozódott jelöltszám a toborzók részéről is plusz energiát igényelt, de maguk a toborzási trendek alapvetően nem változtak, hiszen az online tér felé tolódott már eddig is a toborzás. Az álláshirdetések online platformokon mentek eddig is és egyre nagyobb teret hódított a Facebook, a LinkedIn-ről nem is beszélve. Az interjúk túlnyomó része a vírushelyzet előtt is online zajlott és számos HR szolgáltatót és céget különböző toborzási szoftverek és tesztek segítik a kiválasztásban.

„Alapvetően mi eddig is online eszközöket használtunk a toborzás és kiválasztás során. Azok az ügyfelek, akik velünk dolgoznak és a mi eszközeinket használják, semmit sem kellett változtatniuk a megszokott gyakorlataikon, hiszen a folyamatok nagy részét eddig is online végeztük. Megspóroltunk magunknak jó pár hónapot azzal, hogy nekünk ezek a jól bevált, kész rendszerek a rendelkezésünkre álltak és van hozzájuk használati tudásunk, gyakorlati tapasztalatunk. Ugyanis ezeknek a kifejlesztése, gyakorlatba helyezése, elsajátítása, betanítása rengeteg időt vont volna el a termeléstől. Ebből a szempontból mi nagyon szerencsések vagyunk.” – osztja meg az ügyvezető-tulajdonos.

Kihívásokat, komfortzónán kívüli pillanatokat és bizonytalanságot, ezen kívül az online munkaerőpiac átrendeződését is elhozta ez az elmúlt időszak. Elvégre eddig is minden online irányba mutatott, ez a járványhelyzettel még inkább erősödött és felgyorsult. Azok a cégek és jelöltek is belekényszerültek az online folyamatokba, akik eddig még nem használták ezeket a platformokat.

„Azt tapasztaltuk, hogy a piacon egyre igényesebbek az ügyfeleink a toborzási folyamatokat tekintve, emiatt megnőtt az igény az online eszközöknek a használatára is. Nehezebb helyzetben jobban megnézik a cégek, hogy mire adnak ki pénzt, és mivel a munkaerő közvetítés nem a legolcsóbb szolgáltatás, teljesen természetes, hogy a megrendelők ténylegesen a legjobb eredményeket várják el. Ma már elsősorban egy HR szolgáltató cégtől nem bizonytalan eredményeket várnak el, hogy vagy sikerült embert találni egy pozícióra vagy nem, alkalmas lesz-e a személy vagy nem, hanem a nagyon jó, kiváló és hatékony eredményekkel győzhetőek meg.” – mondta Nemes-Nagy Szilvia.

A minősített pályázók kiszűrése után kezdődik az igazán nagy és érdekes munka, a kiválasztás. A kiválasztás az a szűrő, amely a felkínált munkapozíciók követelményeinek és a pályázók tulajdonságainak, elvárásainak megfelelését vizsgálva képes megbízható valószínűséggel rangsorolni az állás betöltésére alkalmas jelölteket. A kiválasztás célja, hogy olyan új belépőkkel gazdagítsa a vállalatot, akik a megfelelő képességek birtokában minél rövidebb idő alatt képesek a szervezet hasznos tagjaivá válni. Ahhoz, hogy a cégek a jelentkezők között megtalálják az igényeiknek leginkább megfelelőt, számos módszer áll rendelkezésre.

„Ezek a technológia eszközök, szoftverek, meg online tesztek hihetetlen módon fel tudják gyorsítani a toborzási folyamatot. Precízebbé teszik a kiválasztást és időt spórolhatunk velük. Én azt szoktam mondani, hogy amit jobban megold egy okos szoftver, azt rá kell bízni egy okos szoftverre, amit nem tud megoldani egy okos szoftver, akkor jön az emberi intelligencia. –  vallja az ügyvezető-tulajdonos.

A kiválasztás során esetleg előforduló előítéleteket megszünteti például az elemző, tesztelő szoftverek alkalmazása, amelyek mind komolyabb szerepet kapnak ebben a folyamatban. Ezek fokozatosan kiváltják az adminisztratív munka nagy részét. Így a megbízó cég csak a leginkább megfelelő jelentkezőket hívja be személyes állásinterjúra. Ez a fokozatosan bevezetésre kerülő technika rengeteg időt takarít meg a toborzó szakembereknek.

„Ami nálunk nagyon jól működik, hogy már a jelentkezés pillanatától kezdve egy rendszerben történik a jelöltnek a kezelése, kezdve azzal, hogy adatokat kell megadnia saját magáról, ami természetesen egy algoritmus segítségével nagyon könnyen kiértékelhető, ezáltal szűrhetőek a jelöltek. Az elején ténylegesen egy mennyiségi szűrést végzünk vele, hogy le tudjuk csökkenteni a jelentkezőket egy olyan mennyiségre, amit már könnyű kezelni.” – osztja meg az ügyvezető-tulajdonos.

A Performia tesztjei például a jelöltek gyors kiértékelésére készültek, az Interspeedia rendszere pedig a jelöltek előszűrését végzi. A két szoftver működtethető külön-külön és együttesen is, ugyanazon a felületen, személyreszabhatóan, így lényegesen felgyorsulhat velük a toborzási és kiválasztási folyamat. A vál aszok értékeléséből fény derül a jelentkező személyiségi jegyeire, intelligenciájára, és többek között arra is, miként reagál a váratlan helyzetekre, mekkora a kockázatvállaló képessége. A részletes elemzésre mindössze pár percre van szüksége a szoftvereknek, amit egy konzultáns segítségével kiértékelnek a potenciális jelentkezőkkel.

„Éppen azért, mert emberi tényezőről van szó, nagyon precíz vizsgálatot igényelnek a jelöltek ahhoz, hogy ténylegesen jó személyzeti döntést tudjunk hozni. Bármilyen képzettek is vagyunk ebben, egy 1-1,5 órás személyes vagy online találkozó soha nem lesz elegendő ahhoz, hogy elég dolgot meg tudjunk figyelni és vizsgálni egy adott jelölt személyében és viselkedésében. – mondta Nemes-Nagy Szilvia.

A tehetséges munkaerőt kereső vállalatok számára akkor lehet sikeres a toborzás a jövőben, ha a megbízó a házon kívül és belül meglévő előnyeit, vonzerejét még jobban kihangsúlyozza egy személyes interjú alkalmával.

„Szeretünk megfeledkezni róla, hogy nem csak mi választunk, hanem bennünket is választanak, és a jelölteket megkérdezve, főleg egy igazán minőségi jelölt esetében, rendkívül fontos az emberi kapcsolat. Őt nem pénzzel lehet megfogni. A pénz az fontos és tudják is, hogy mik az értékeik, de megkérdezve őket, egyre inkább előtérbe kerül, hogy ténylegesen jó közösségbe kerüljenek. Egyre többször megemlítik, hogy igazán jó vezetőhöz szeretnének kerülni, és igenis érdekli őket a leendő légkör, a munkakörnyezet. Kell, hogy legyen személyes benyomás, és én óva intenék mindenkit attól és saját magunkat is egy olyan világtól, amikor teljesen kikopik az életünkből a személyes kapcsolat.” – vallja a szervezési-toborzási szakértő.

A bőrünkön tapasztaljuk, hogy egy ideje átalakulóban van az egész toborzási és kiválasztási szakma. Nem csak átalakul, hanem a jelentősége is számottevően növekszik. A technológia fejlődése pedig mindig nagy mértékben függ az aktuális piaci helyzettől, a jelentkezők számától, a munkakör követelményeitől, valamint a meglévő idő- és költségkerettől.

„Persze, az online működésnek is megvannak az egészséges határai, de úgy gondolom, hogy egy igazán képzett toborzó személy, aki ért az emberek nyelvén, érti a kiválasztásnak a lényegét, plusz egy hatékony és tévedhetetlen toborzó szoftver és online vizsgálati eszközök kombinációja adja a toborzási és kiválasztási folyamat kulcsát. Én ebben látom a jövőt.” – zárja Nemes-Nagy Szilvia ügyvezető-tulajdonos és szervezési-toborzási szakértő.

Hozzászólások

Budapest zöldfejlesztéseiről beszélgettek a Művészetek Völgyében

Budapest zöldfejlesztéseiről rendeztek kerekasztal-beszélgetést szombaton a Művészetek Völgyében a Pest-Buda Udvarban.
2021. 07. 24. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Három vidéki étterem is az ország tíz legjobbja közé került

A tatai Platán Gourmet lett az Év Vidéki Étterme Díj nyertese; a Dining Guide történetében először három vidéki étterem is az ország tíz legjobbja közé került - közölte az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-vel.
2021. 07. 24. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Összművészeti fesztivált rendeznek Szentendrén

Koncertek, képzőművészeti foglalkozások, művészeti séták, táncos performanszok, zenés tárlatvezetés és filmklub is színesítik a programokat augusztus 27. és 29. között a szentendrei ArtKert összművészeti fesztiválon.
2021. 07. 24. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fejlesztik a városi és települési erdőket

A fásítások és az erdőtelepítések valós megoldásokat jelentenek az élet jobbá tételéhez és különösen a városokban hozzájárulnak a szélsőséges időjárás hatásainak csökkentéséhez - közölte az Agrárminisztérium (AM) Nagy István agrárminisztert idézve szombaton az MTI-vel.
2021. 07. 24. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

K&H: a diákok fele optimistán látja a munkaerőpiacot

Sok diák derűlátó: az iskola befejezése után 50 százalékuk arra számít, hogy könnyen munkába tud majd állni – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Ettől magasabb eredmény a kutatás elmúlt kilenc éve alatt csak 2017-2018-ban fordult elő. Ettől függetlenül akadnak pesszimisták is, a diákok 17 százaléka attól tart, hogy nehezen talál majd munkát, 5 százalékuk szerint pedig nagyon nehéz lesz.
2021. 07. 24. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Rendkívüli intézkedések az építőiparban

A kormány több olyan rendeletet is kiadott a közelmúltban, amelyek jelentős hatást gyakorolnak mind az építőiparra, mind az építési alapanyagokat kitermelői ágazatra. A bevezetett intézkedések hatással lehetnek a már hatályban lévő szerződések teljesítésére, illetve a futó projektek kivitelezésére is. Ennek oka, hogy amennyiben az állam gyakorolja az elővásárlás jogát, úgy egy hazai eladó nem feltétlenül tudja teljesíteni a külföldi szerződéses partnerei felé vállalt kötelezettségeit, ami szerződésszegést eredményezhet. A PwC Magyarország szakértői összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat és a tisztázatlan kérdéseket.
2021. 07. 24. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több, mint 6000 hallgató nyert felvételt a Szegedi Tudományegyetemre 2021-ben

147 fővel növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem a 2021-es központi felvételi eljárásban – 6051 új hallgatót vett fel az intézmény, így a soron következő pótfelvételi, a szakirányú képzések és a külföldi hallgatók folyamatban lévő felvételi eljárásának lezárását követően, idén is több mint 8000 új diák kezdheti meg tanulmányait szeptemberben az SZTE-n.
2021. 07. 24. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezért ne várjunk őszig a kéménysepréssel!

Nem kell őszig várni, érdemes már most elvégeztetni az ingyenes kéményellenőrzést a szakemberek szerint.
2021. 07. 24. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Négy velencei-tavi strand szünetel

Felfüggesztette a Velencei-tó déli partján négy strand működését a Fejér Megyei Kormányhivatal a vízminőség romlása miatt. Egyelőre nem fogadhat fürdőzőket a Drótszamár Park és Kemping Strand, a Velence Resort & Spa, az Agárd Napsugár Strand és a Gárdony Tini Strand.
2021. 07. 24. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hatalmas segítség a gazdáknak

Kiszámítható támogatási feltételekkel és tervezhető fejlesztési lehetőségekkel segíti az agrártárca a gazdákat - jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az MKB Bank Nyrt., az Andest 2005 Kft. és a Gazda Kontroll Kft. tematikus programsorozatának mezőkövesdi állomásán, pénteken a tárca közleménye szerint.
2021. 07. 24. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Volánbusz fejlődik tovább

Három beszállítótól összesen mintegy 700 új autóbuszt állítanak üzembe év végéig a Volánbusz országos flottájának részeként, ebből 32 korszerű járművet ezekben a hetekben helyeznek forgalomba Zala megyében - közölte az új buszok pénteki, zalaegerszegi bemutatóján a közlekedési társaság humánerőforrás vezérigazgató-helyettese.
2021. 07. 24. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy összegű támogatás a hazai vállalkozások piacra kerülő innovációinak

A legnagyobb keretösszegű innovációs pályázat tavaly tavaszi meghirdetését követően, a nagy érdeklődésre tekintettel a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) egy őszi fordulót is elindított a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására - közölte Bódis József. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára bejelentette: mostanra a második körben beadott pályázatokról is megszületett a döntés, amely alapján újabb 153 projekt jutott összesen több mint 52 milliárd forint támogatáshoz.
2021. 07. 24. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Sokkal több magyar utazott horvátba mint tavaly

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének igazgatója pénteken az MTI-t.
2021. 07. 24. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

450 millió forintos befektetési kört zárt a Blue Colibri, a munkáltatók digitális szárnysegédje

A vállalati belső kommunikációval, a munkavállalók oktatásának és adminisztrációjának digitalizációjával foglalkozó Blue Colbri nevű hazai startup 450 millió forintot vont be. Korábbi befektető, az OXO Technologies Holding Nyrt. mellett ezúttal a Bonitás Kockázati Tőkealap II. csatlakozott a második körhöz. Az innovatív HR-tech csapat a forrást a termék további fejlesztésére, hazai és nemzetközi terjeszkedésre, elsősorban Kelet-Közép-Európában és a DACH régióban történő értékesítés dinamikus felfuttatására fordítja.
2021. 07. 23. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Legek az albérletpiacról – 270-szeres árkülönbség a kínálatban – 9 négyzetméteres szupermini-garzontól az 1000 négyzetméteres kastélyig

Az országos albérletpiaci kínálatban akad havi 20 ezer forintért Hajdú-Bihar megyei albérlet. Szintén a legolcsóbbak közé tartozik egy, kifejezetten egyetemista bérlőknek szánt dunaújvárosi lakás, 40 ezer forintért bérelhető minden hónapban. A budapesti piacon a XV. kerületben található a legolcsóbb, 23 négyzetméteres albérlet, ezért havi 60 ezer forintot szeretne kapni a tulajdonos. Az ország legdrágább kiadó ingatlanáért - egy rózsadombi családi házért - 5,4 millió forint bérleti díj fejében lehet kivenni.
2021. 07. 23. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Alacsony forgalomban csökkent a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 265,19 pontos, 0,56 százalékos csökkenéssel, 47 491,69 ponton zárt pénteken.
2021. 07. 23. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A GVH horgára akadt a horgászati cikkek egyik legnagyobb hazai nagykereskedője

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított az egyik legnagyobb hazai, horgászati cikkek nagykereskedelmével foglalkozó vállalkozással szemben, amiért feltételezhetően szankcionálta az ajánlott áraknál olcsóbban értékesítő viszonteladóit.
2021. 07. 23. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb keretmegállapodás nyerteseként hirdette ki a Delta Systems Kft.-t a Digitális Kormányzati Ügynökség

Konzorciumi tagként keretmegállapodást köthet a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Digitális Kormányzati Ügynökséggel. A megállapodás értelmében a társaságot mobiltelefonok beszerzésével és kiszállításával bízhatják meg.
2021. 07. 23. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőhet az újlakások ára a mindennél kedvezőbb lakáshitellel

Új hitelprogramot hirdetett meg az MNB októbertől: a Zöld Otthon Program legfeljebb 2,5 százalékos kamat mellett kínál lakáshitelt mindazoknak, akik magas energiahatékonyságú, legalább BB besorolású, zöld szempontoknak megfelelő házat építenének vagy új ingatlant vásárolnának. Kiss Tamás, a GV Hitelközpont országos hitelközvetítő hálózat értékesítési vezetője arról beszélt, a bejelentés hatására sokan kivárnak a lakásvétellel, ugyanakkor aki használt ingatlant szeretne venni, annak teljesen felesleges a tranzakciót halogatni. A szakértő hozzátette, nőni fog a kereslet az újlakás-piacon, ennek hatására pedig az árak is emelkedhetnek majd.
2021. 07. 23. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megkezdték munkájukat a Magyar Bankholding új üzleti vezérigazgató-helyettesei

A Magyar Bankholding Zrt. a márciusban elfogadott stratégiája újabb állomásaként két felső vezető kezdte meg munkáját a bankcsoportban: Ginzer Ildikó a standard, Szabó Levente pedig az egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a menedzsmenthez, jelenlegi pozíciójuk megtartása mellett.
2021. 07. 23. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások: