Ha nem látod, el sem hiszed, hogy mi van a Dohány utca egyik pincéjében!

Szerkesztőségünk tagjaival olyan kikapcsolódásra vágytunk, melyből nincs minden utcasarkon és nem 12 egy tucat. Ahol egy helyen megvalósul a játék a logika, de szükség van a csapatmunkára, mely akaratlanul is összekovácsol és felejthetetlen élményt ad. Egy olyan hely, ahol a szabadulás részleteit igényes, de mégis könnyed vendéglátás mellett kiértékelheti a játékban résztvevő társaság. így hát elindultunk, hogy felfedezzük ezt a csoda helyet, melynek neve: Neverland!

Ha nem látod, el sem hiszed, hogy mi van a Dohány utca egyik pincéjében!

Az avatatlan szemek talán észre sem veszik a VII. kerületi Dohány utcában sétálva a Neverland cégérét. Aki azonban besétál a keskeny ajtón és lemegy a lépcsőn, garantáltan elámul azon, hogy milyen szórakoztató komplexum épült a föld alá. A társasházi pincékből kialakított hatalmas területen Budapest legjobb szabadulószobáit egyesítették egy bárral és étteremmel.
Kezdjük az elején, eláruljuk, mi is az a Neverland Bar & Escape Room, ha esetleg nem jártál volna még itt. Bár szabadulószobából egyre több van Budapesten, olyan, mint a Neverland nincs még egy. A Dohány utcai helyet nemcsak igényessége és részletesen kidolgozott belső terei (és most nemcsak magukra a szabadulószobákra, hanem szó szerint az összes négyzetcentiméterére gondolunk) különbözteti meg a több hasonló profilú helytől. Ahogy az imént írtuk, a Neverland egy többfunkciós hely, ahol nemcsak több szabadulószoba (Rácsok mögött, Zárt osztály, Máguspróba, Vadnyugat, Űrhajó) közül válogathatsz, de akkor is betérhetsz ide, ha kalandokra nem, csak néhány finom falatra vagy különleges innivalóra vágysz. Ugyanis a Neverland, ahogy a teljes nevében is benne van, egy bár is, melynek kínálatában többféle salátát és hamburgert is találsz, több különböző főétel mellett.


A visszatérő vendégek gyakran találgatják, hogy mi is volt a Neverland régen. Valaki egészen pontosan tudja, valaki csak vaktában lövöldöz régi hallomásokból szemezgetve. Eredetileg egy játékháznak épült ki az ingatlan, amibe mi egy koktélbárt, éttermet és szabadulószoba komplexumot álmodtak meg. Ezt leváltotta egy másik szórakozóhely, aminek egy része most is mellettük üzemel, szerintem tudjátok mi, a sarkon. A metro után azonban jött a züllés. Egy diszkó lett, amit végül drogárusítás miatt bezárattak és az ingatlan megüresedett. Ők pedig ezt porig rombolták és addig csiszolták, amíg Budapest étterem-,  bár- és szabadulószoba-gyémántja nem lett.

Skorpió került a gin tonic-ba

Október elején teljes egészében megújult a Dohány utcai Neverland itallapja. Mivel hetente nyílik új ginlepárló a világon, és a kézműves tonicot készítő helyek száma is dinamikusan növekszik, az ajánlatot napjaink legkedveltebb kevert italára építették fel a legszórakoztatóbb budapesti szabadulószobában. A vendégek papíron több mint 40 féle gin tonicból választhatnak, de ha ez nem lenne elég, akkor akár 100-nál is több készleten lévő ginből variálhatnak kedvük szerint.


A kínálat legnagyobb sztárja egyértelműen a skorpiós gin tonic, amit a szórakoztatóhely bartenderei alkottak meg, és amely egyedülálló egész Magyarországon. Az ízeltlábúakat Thaiföldről importálják, hogy aztán egy vad, csípős és fűszeres ital részét képezzék.
A skorpiót az ínyencségeket kedvelő vendégek természetesen el is fogyaszthatják. Íze a tücsökhöz hasonlít, szaga pedig a jobbára rovarokból, bogarakból készülő haltápokéra emlékeztet.

Berlusconi mindennapos vendég

Berluska, hivatalos nevén Izabella Berlusconi a Neverland szabadulószoba egyik leglelkesebb alkalmazottja. Egy magyar vizsla. A vendégek szinte még be sem teszik a lábukat ebbe a többfunkciós térbe, amikor egyből heves farokcsóválásba kezd, hogy üdvözölje az újonnan érkezetteket, így nem csoda, hogy mindenki imádja őt. Olyannyira, hogy Berlusknak még saját Instagram-oldala is van.
Bár Berluskának higiéniai okok miatt a konyhába egyértelműen tilos bemennie, néha elkíséri a játékosokat a szabadulószobák egyikébe. Hogy mekkora segítséget jelent, azt majd eldöntheted te magad, ha te is itt jársz. Sőt, Berluska a Neverlandban megtartott rendezvényeket, koncerteket is feldobja, mivel a hely lehetőséget biztosít ilyen jellegű események lebonyolítására is. A Neverland rendezvények számára kialakított részében volt már például japán est, amin egy londoni sushi séf és egy teaszakértő mesélt a távoli ország kultúrájáról.

Izabella Berlusconi a szabadulószobák izgalmai előtt erőt, utána pedig feltöltődést jelentenek a Neverland játékosai számára, akik feladatuk teljesítése, vagyis a kiszabadulásuk után például azzal köszönhetik meg ennek a rendkívüli marketinges kollégának a fáradozásait, ha kipróbálják az étlap róla elnevezett tételét.

VIP szoba a föld alatt

Hollywoodi producerek és Budapesten forgató amerikai színészek is megfordultak már a Neverland VIP-szobájában, ahol még a hangszigetelés is úgy lett kiépítve, hogy semmilyen hang és zaj ne tudjon be- és kiszűrődni. A belépés csak VIP-kártyával engedélyezett, amihez egy szigorú titoktartási szerződést is alá kell írni.

A szobának külön bejárata van a Síp utcára, ahol semmi nincs kiírva. Csak egy átlagos szürke vasajtó látszik, mellette elhagyatott, lerobbant fakapu. Kamerák a környéken nincsenek, a forgalom alacsony, parkolóhely pedig a kapu előtt szinte mindig van.

A bejáraton egy lepukkant elhagyatott lépcsőházba érkeznek a vendégek, ahol a pince szintre érve egy légkezelő gépház, raktárok és egy tölgyfaajtó található. Utóbbin belépve egyenesen a VIP-teremben találjuk magunkat, de csak ha tudjuk a kódot, ami nyitja az ajtót.

Az élménycsomópont titokzatos szobájába pultost és zongoristát is lehet rendelni, külön kérésre pedig zártkörű rendezvényként nyitva tartják az egész létesítményt, az öt zseniális történettel megálmodott szabadulószobával együtt.

Hozzászólások

Ha 1979-1999 között születtél, kaphatsz 10 millió Ft-ot

Cikkünk címe bár elég figyelemfelkeltő, de célunk az, hogy felhívjuk a Kedves Olvasóink figyelmét arra, hogy még most is elérhető a 0%-os kamatozású, akár 10 millió Ft összegű Babaváró Hitel, mely a fiatal házasok számára komoly lehetőséget jelent a családi életkezdéshez. Mivel a Babaváró Hitel szabad felhasználású hitel, így az összeg szabadon elkölthető akár gépkocsi vásárlására, lakásfelújításra stb. Cikkünkben azt mondjuk el, hogy ki jogosult erre az államilag támogatott pénzforrásra és a cikkünk végén - regisztrációt követően - szakértői segítséget nyújtunk ahhoz, hogy minél hamarabb és legkisebb erőfeszítéssel tudjanak hozzájutni az akár 10 millió Ft-hoz.
2021. 01. 24. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több mint 8 ezer igénylés a vállalkozások indítását segítő programban

Csaknem 30 milliárd forintot ítéltek meg eddig a vállalkozások indítását segítő programban - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a tárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárát idézve szombaton az MTI-t.
2021. 01. 24. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország ismét vörös besorolást kapott Ukrajnától

Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, szombatra is csaknem ötezer új beteget jegyeztek fel, csupán 420-szal kevesebbet a megelőző napinál. Magyarországot közben ismét a vörös zónába sorolta Ukrajna.
2021. 01. 24. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Előbb-utóbb Európában is megjelenik a Szputnyik V vakcina

Előbb-utóbb az európai színtéren is megjelenik a Szputnyik V vakcina - jelentette ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.
2021. 01. 24. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat

A Bagossy Brothers Company három kategóriában is elnyerte a Petőfi Zenei Díjat, amelyet a Duna Televízióban közvetített gálán adtak át szombat este.
2021. 01. 23. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 3. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2021. 01. 23. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Oroszországban a novemberi szintre csökkent az új fertőzések száma

Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt napon 20 921-gyel - ez a legalacsonyabb adat november 11. óta - 3 698 273-re emelkedett a szombaton közzétett hivatalos adatok szerint.
2021. 01. 23. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Horvátország leállítja a lakosság oltását

Horvátország felfüggeszti a lakosság beoltását, mivel nincs elegendő oltóanyag, a meglévő vakcinát azok kaphatják meg, akik már megkapták a védőoltás első adagját - közölte Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) igazgatója.
2021. 01. 23. 19:10
Megosztás:
Hozzászólások:

Családi pótlék utalása - mikor jön februárban a családi pótlék?

Mikor fogják átutalni a MÁK-tól a 2021. évi első, január havi családi pótlékot (mely átutalása februárban esedékes)? Oldalunkon rendszeresen nyomon követjük a családi pótlék havi szintű hivatalos 2021-as átutalási időpontjait, mert nagyon sok olvasónkat érdekli.
2021. 01. 23. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mire igényelhető a lakásfelújítási támogatás? Milyen felújításokra kapható állami támogatás?

Milyen típusú otthonfelújítási tevékenységekre igényelhető a maximum 3 millió Ft összegű lakásfelújítási támogatás? Milyen felújítási munkákra vehető igénybe az állami támogatás? Cikkünkben az otthon-felújítási támogatásáról szóló 518/2020. (XI. 25.) Kormányrendelet által nevesített felújítási munkákat soroljuk fel.
2021. 01. 23. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újrakezdődik az iskolai oktatás Montenegróban

A jövő héten újrakezdődik az oktatás Montenegróban, az iskolák négyötöde úgy döntött, hogy a tanítást nem az interneten keresztül folytatják, így a diákoknak hétfőn vissza kell térniük az iskolapadokba.
2021. 01. 23. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fokozatosan javul a járványhelyzet Szlovákiában

Fokozatosan javul a járványhelyzet Szlovákiában, a jelenlegi helyzet azt jelzi, hogy az ország már túl van a koronavírus okozta járvány második hullámának csúcspontján - jelentette be Marek Krajcí szlovák egészségügy-miniszter pozsonyi sajtótájékoztatóján pénteken.
2021. 01. 23. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Háromszázezer fiatal munkavállalót érint az szja-mentesség

A munkaügyi statisztikák szerint 288 ezer fiatalt érintene a legújabb kormányzati terv, a 25 évesnél fiatalabb munkavállalókat majdan megillető személyijövedelemadó-mentesség - írta szombati számában a Magyar Nemzet, amelynek Honyek Péter adószakértő, a PwC Magyarország szakembere nyilatkozott a témáról.
2021. 01. 23. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A harmonikus kamasz–szülő kapcsolat titka

A kamaszkor nem csak a kamaszoknak jelent kihívást, hanem a szüleiknek is. Sok kamasz szülője szembesül a ténnyel, hogy a 'kisgyerekük', aki nem olyan rég még boldogan mesélte el, hogy mi történt vele aznap a suliban, örömmel töltötte idejét anyukájával, apukájával, mára teljesen megváltozott. A kisgyerekből kamasz lett, aki arra a kérdésre, hogy mi volt ma a suliban, maximum egyszavas választ ad: semmi.
2021. 01. 23. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fehéroroszországban újraindították az új atomerőmű szombaton leállított blokkját

Fehéroroszországban csütörtökön délben újraindították az asztravjeci atomerőmű szombaton leállított 1-es blokkját - áll az atomerőmű hivatalos Facebook-oldalán.
2021. 01. 23. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Levélszavazással is megerősítették tisztségében a német CDU új elnökét

A koronavírus-járvány miatt online tartott elnökválasztó kongresszuson aratott győzelme után levélben leadott szavazatokkal is megerősítették a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségében Armin Laschet észak-rajna-vesztfáliai kormányfőt, a szavazás eredményét pénteken közölték a párt berlini székházában.
2021. 01. 23. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Belgiumban tiltják a felesleges utazásokat

Belgiumban jövő szerdától a koronavírus-járvány és a vírusmutációk terjedésének visszaszorítása céljából március 1-ig megtiltanak minden olyan utazást, amely nem elengedhetetlen célból történik - írta pénteken a helyi sajtó.
2021. 01. 23. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország lélegeztetőgépeket adományoz Ukrajnának

A magyar kormány ötven lélegeztetőgéppel segíti Ukrajnát a koronavírus-járvány elleni védekezésben - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteken az MTI-vel.
2021. 01. 23. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jön az új Trónok harca-előzménysorozat

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készül az HBO csatornánál George R. R. Martin A Hét Királyság lovagja című novelláskötete alapján.
2021. 01. 23. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyorsult az amerikai magánszektor teljesítménye

Az Egyesült Államokban erősödött a magánszektor gazdasági aktivitása januárban decemberhez képest: a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet januári felmérésének előzetes adatai szerint a feldolgozóipar és a szolgáltatóipar teljesítménynövekedése egyaránt gyorsult.
2021. 01. 23. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások: