Heti Horoszkóp - mi vár ránk május első hetében?

Itt a május, ragyog, csodás! Végre kibújhatunk a covid-barlangból és sütkérezhetünk a tavaszi napon, miközben szívünk-lelkünk megtelik végre sok-sok pozitív energiával. Heti horoszkópunk a 2021. május 3. - május 9. időszak várható eseményeit foglalja össze a csillagok állása alapján. Mi vár ránk a héten? Nézzük!

Heti Horoszkóp - mi vár ránk május első hetében?

KOS (Aries) március 21. - április 20.

Nem is gondolja, hogy ha meglépi azt a jogi lépést, mely egy régen húzódó családi eseményt lezár, mennyivel könnyebbek lesznek a mindennapjai. Nem csak saját magát oldozza fel a béklyóból, hanem a másik fél is végre le tudja zárni a múltat és el tudja kezdeni új életét. Ezzel a döntéssel nem csak kettőjük életét tudja megkönnyíteni, hanem a családja többi tagjáét is, akik idővel meg is fogják ezt hálálni. A szerencsecsillaga a hét második felében erősebben ragyog majd: ha egy lottózó felé vinné útja, azért adjon fel egy skandináv lottót. Hogy miért pont skandinávlottót? IDE kattintva elolvashatod.

BIKA (Taurus) április 21.- május 21.

Másoknak tanácsot adni könnyű, de el kellene gondolkoznia azon, hogy saját életében is át kell gondolnia egy két dolgot. Nem biztos, hogy azzal tesz jót, ha mindent rá hagy a másikra és teljesíti minden óhaját. Lehet, hogy ez pillanatnyi gyógyír, mert úgy érzi valamiért tartozik, s talán így meg tudja vásárolni a lelkiismeretét. Ez esetben nem jó úton jár. Vegyen egy nagy levegőt és hozza meg végre a döntését. A partnerével biztosan összeillik? ITT megnézheted.

IKREK (Gemini) május 22.- június 21.

Döntéseit évek óta befolyásolja az a tény, hogy valamiért felelősnek érzi magát olyan személyek iránt, akikkel hosszabb időt töltött együtt. Ne higgye, hogy ha elhalmozza őket anyagiakkal és megad nekik mindent, akkor azzal elhallgattathatja lelkiismeretét. Gondolkozzon el azon, hogy nem szándékosan alakítják-e úgy a mindennapokat, hogy ön kellemetlenül érezze magát. Vizsgálja meg a tényeket és zárja le a múltat. Életed kilátásairól ITT olvashatsz.

RÁK (Cancer) június 22. - július 22.

Ha mindig csak jó színben akarja magát mutatni, ne higgye, hogy mások nem fognak előbb utóbb ezen átlátni. Legyen végre önmaga és ne másoknak, hanem saját magának feleljen meg. Nem hordozhatja örök életében azokat a terheket, melyeket saját maga akasztott magára. Legyen határozott és hozza meg a megfelelő döntéseket, melyek az elkövetkezendő időszakra meghozzák az áttörést életében. Egy jól fizető állás ajánlatával kecsegtetnek, ami be is jöhet, ha bátran mersz változtatni. Mennyi esélyed van, hogy 1 millió Ft-ot keress? ITT kiszámoljuk.

OROSZLÁN (Leo) július 23. - augusztus 23.

Ha arra vágyik, hogy végre olyan dolgot tegyen meg, amit már évek óta tervezget itt az ideje, hogy belevágjon. Ne keresse tovább a kifogásokat! Most jött el a pillanat, még, ha úgy érzi, hogy semmi jel nem mutat erre. Valósítsa meg önmagát, melyért a környezete is hálás lesz.

Pénzügyi téren is jó kilátások vannak, mert olyan lehetőség fog kínálkozni, melyet, ha megragad élete sokkal könnyebbé fog válni. Ha lottózót látsz valamikor jártadban-keltedben, akkor egy kaparós sorsjeggyel érdemes megpróbálkoznod. Hogy miért pont kaparós sorsjegy? Mutatjuk ITT.

SZŰZ (Virgo) augusztus 24. - szeptember 22.

Szerencsecsillaga felszálló ágban van! Munkahelyén olyan változások fognak bekövetkezni hamarosan, amelyek Ön előtt újabb kapukat fognak megnyitni. Álljon készen, s ha eljön a pillanat  tegye meg a megfelelő lépéseket. Az is előfordulhat, hogy munkahelyet kell váltania és talán egy vállalkozást is elindít, mely jövője alapja lesz. Ne féljen belevágni, hisz az élet már megmutatta, hogy milyen nagy szakértelemmel végzi munkáját.

MÉRLEG (Libra) szeptember 23. - október 23.

Ne engedje, hogy munkahelyén kihasználják tehetségét és visszaéljenek azzal, hogy jószívű és nem akar nemet mondani. Igen is eljött az idő, hogy a sarkára álljon és felemelje a szavát. Sokan meg fognak lepődni határozott fellépésén, de nem éri ezért kellemetlenség, sőt egy előléptetés is szóba fog kerülni. Bízzon önmagában és nem csak a munkahelyén, de a magánéletében is jelentős pozitív fordulat fog bekövetkezni.

SKORPIÓ (Scorpio) október 24. - november 22.

Elérkezett az idő, hogy vére a sarkára álljon és elmondja véleményét munkahelyén. Ne féljen, hogy esetleg ezért kellemetlen perceket fognak okozni önnek, mert ez csak ideig óráig fog tartani. Családi környezetében is jelentős fordulat fog bekövetkezni, mely nem várt meglepetés sorozatot indít majd el. Első pillanatban megijed a kialakult helyzettől, de ne féljen, tökéletesen helyt fog álli új szerepében is.

NYILAS (Sagittarius) november 23. - december 21.

Olyan helyzet következik be, melytől régóta tartott, éppen ezért mindig igyekezte elterelni gondolatait. Ne aggódjon minden jól fog alakulni és mindenki megelégedésével zárulnak a dolgok. Munkája terén lehetséges, hogy jogi segítségre lesz szüksége és ideig óráig anyagi gondok is felmerülnek, de  olyan helyről fog érkezni a segítség, melyre nem is gondol.  Legyen körültekintő és figyelmes, de nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, ha valaki segítő kezet nyújt.

BAK (Capricorn) december 22. - január 20.

Ha kilép a munkahelyének ajtaján, itt az ideje, hogy a munkájával járó gondolatokat is ott hagyja. Az elkövetkezendő időszakban töltsön több időt családjával és szeretteivel. Barátai, már régóta várják, hogy csatlakozzon hozzájuk és együtt töltsenek egy kis időt. Talán most jött el a pillanat, mikor végre egy hosszabb szabadságot engedélyezzen magának és csak azzal foglalkozzon, ami önnek a legnagyobb örömet szerzi.

VÍZÖNTŐ (Aquarius) január 21. - február 19.

Mai nap lehetősége lesz bizonyítani rátermettségét és szakmai felkészültségét, mely talán karrierje szempontjából is mérföldkövet fog jelenteni. Ha lehetősége adódik, ne legyen rest és éljen vele, mert épp itt az ideje, hogy megmutassa, Önben sokkal több van mint, amit gondolnak. Egyéniségének és tehetségének olyan oldalát mutathatja meg, mely eddig rejtve volt munkatársai előtt és ezért nem is gondolkoztak azon, hogy új feladatokkal bízzák meg.

HALAK (Pisces) február 20. - március 20.

Eljött az ideje, hogy a jól megérdemelt szabadságát élvezze. Ne tétovázzon és vegye elő a bakancslistáját, s keljen útra. Felfrissülve és megújulva fog visszatérni, melynek nem csak családja, de főnöke is örülni fog. Anyagi téren is szerencsés időszak előtt áll, mert Fortuna maga mellé szegődött. Minden jól sikerül, amibe belefog, ezért itt az idő, hogy elgondolkozzon azon, hogy saját vállalkozást indítson, melyhez az anyagi segítség is megérkezik.

Hozzászólások

Mennyi a minimálbér az uniós országokban? Ábrán mutatjuk!

Nemzeti havi minimálbér, euró (bruttó); 2021
2021. 05. 09. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mekkora összegű állami nyugdíjra számíthatok? Nyugdíj kalkulátor

Mekkora össszegű nyugdíjra számíthat ma valaki Magyarországon? Mitől függ a nyugdíjak nagysága a jelenlegi szabályozás mellett? Hogyan lehet megbecsülni a várható nyugdíját valakinek? Nyugdíj kalkulátorunk segít az eligazodásban.
2021. 05. 09. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyivel haltak meg többen a COVID miatt Magyarországon, mint a COVID előtt? Ábra

Mennyire ugrottak meg a halálozások a COVID miatt Magyarországon? Mennyire látványos változás ez a korábbi évek halálozási mutatóihoz képest? A Központi Statisztikai Hivatal által frissen kiadott Népmozgalom 2020 kiadvány adatai és grafikája választ adnak a kérdésekre.
2021. 05. 09. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A napokban érkezik a májusi bérkompenzáció

A kormányhivatalok a napokban előlegként utalták el a májusi bértámogatásokat, a programban így már összesen több mint 84 milliárd forintot fizettek ki idén - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkárt idézve szombaton az MTI-vel.
2021. 05. 09. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Percenként öt embert oltanak a bukaresti oltási maratonon

Percenként öt ember kapta meg a koronvírus elleni oltás első adagját a bukaresti oltási maraton első 24 órájában - jelentette be szombat délután közösségi oldalán Florin Citu román miniszterelnök.
2021. 05. 09. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szlovéniában kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei

Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
2021. 05. 09. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

84 ezer 16-18 éves regisztrált az oltásra eddig

Az MTI értesülése szerint a péntek éjfélig koronavírus elleni oltásra regisztrált 16-18 évesek száma meghaladja a 84 ezret, a regisztrációk ellenőrzése még folyamatban van.
2021. 05. 08. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ketten is eltalálták a Joker-t!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2021. 05. 08. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nemzetközi kérdésekről tárgyalt Putyin és Netanjahu

Nemzetközi kérdésekről tárgyalt telefonon egymással Vlagyimir Putyin orosz elnök és Benjámin Netanjahu orosz kormányfő, különös hangsúlyt fektetve a szíriai rendezés problematikájára - közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata.
2021. 05. 08. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szeretnél 10 millió forintot? - állami támogatással megkaphatod!

Az elmúlt években a magyar állam számos olyan családtámogatási programot jelentett be, melynek lényege, hogy támogatott konstrukciókkal segítse a családok előrejutását, boldogulását. Azok a családok pedig kiemelten támogatottak, akik gyermeket vállaltak vagy terveznek a jövőben. A Babaváró Hitel egy ilyen, méltán nagy sikerű konstrukció, melynek révén akár 10 millió Ft-ot kaphatnak a fiatal házasok, családok. Cikkünkben most röviden össsefoglaljuk a konstrukció lényegét, érdemes végigolvasni, mert a cikk végén - egy gomb megnyomásával - személyes és ingyenes hiteltanácsadást is kaphat szakértőinktől.
2021. 05. 08. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megállapodott az Ericsson és a Samsung

Az Ericsson és a dél-koreai Samsung elektronikai és távközlési konszern megegyezett minden szabadalmi jogi vita lezárásában és egyúttal több éves együttműködési szerződést kötöttek egymás szabadalmainak kölcsönös használatáról - jelentette be pénteken a honlapján publikált közleményben a svéd Ericsson AB.
2021. 05. 08. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erdélyben is megjelent a madárinfluenza

A H5N8-as típusú madárinfluenza-vírus jelentélét mutatták ki egy Maros megyében, Nyárádtőn (Ungheni) működő baromfifarmon, ezért elrendelték a teljes állomány (180 ezer szárnyas) elpusztítását - közölte pénteken a romániai állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakhatóság (ANSVSA).
2021. 05. 08. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ausztria és Magyarország sem támogatja az európai minimálbér bevezetését

Ausztria és Magyarország is úgy látja, hogy az európai uniós tagországok különbözősége miatt nem célszerű Brüsszelből szabályozni, hogy milyen legyen az egységes minimálbér az EU-ban - derült ki azon a találkozón, amelyet Palkovics László innovációs és technológiai miniszter folytatott szombaton Portóban Martin Kocher osztrák munkaügyi miniszterrel.
2021. 05. 08. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagyon magas a halálos áldozatok száma Ukrajnában

Ukrajnában szombatra, az előző napival csaknem megegyező számú, mintegy 8700 új koronavírusos beteget jegyeztek fel, az újonnan elhunyt betegek száma azonban az előző két napi helyzethez hasonlóan továbbra is nagyon magas, több mint duplája a hét első felében közölt napi adatoknak.
2021. 05. 08. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A időseknél is hatásos a Sinopharm

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) állásfoglalása szerint az időseknél is hatásos a koronavírus elleni Sinopharm-vakcina - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton Facebook-oldalán.
2021. 05. 08. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyitnak a BKV múzeumai

Kedden megnyitnak a BKV Zrt. múzeumai, a Városi Tömegközlekedési Múzeumban megújuló tárlat várja a látogatókat, a Földalatti Vasúti Múzeumban a kisföldalatti megnyitásának 125. évfordulójára emlékeznek - közölte a cég az MTI-vel.
2021. 05. 08. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ingyenes koronavírus-kezelést ígér a turistáknak Montenegró

Montenegró ingyenes koronavírus-kezelést és tesztelést ígér a turistáknak - közölte a helyi sajtó szombaton, az ország egészségügyi minisztériumára hivatkozva.
2021. 05. 08. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra

Szombat hajnalban 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ez az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.
2021. 05. 08. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

600 ezer embert oltottak be egyetlen nap alatt Franciaországban

Franciaországban egymás utáni második nap rekordot döntött a koronavírus ellen beoltottak száma, pénteken több mint 617 ezer dózist oltottak el az előző napi 600 ezer után - közölte az egészségügyi tárca.
2021. 05. 08. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Joe Biden - ez a gazdasági válság nemzedékenként csak egyszer fordul elő

Az új adatok bizonyítják a koronavírus-válság miatt márciusban elfogadott mentőcsomag szükségességét, de több időre van szükség a gazdaság helyreállításához - szögezte le Joe Biden amerikai elnök pénteken.
2021. 05. 08. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások: