Heti Horoszkóp - mi vár ránk május első hetében?

Itt a május, ragyog, csodás! Végre kibújhatunk a covid-barlangból és sütkérezhetünk a tavaszi napon, miközben szívünk-lelkünk megtelik végre sok-sok pozitív energiával. Heti horoszkópunk a 2021. május 3. - május 9. időszak várható eseményeit foglalja össze a csillagok állása alapján. Mi vár ránk a héten? Nézzük!

Heti Horoszkóp - mi vár ránk május első hetében?

KOS (Aries) március 21. - április 20.

Nem is gondolja, hogy ha meglépi azt a jogi lépést, mely egy régen húzódó családi eseményt lezár, mennyivel könnyebbek lesznek a mindennapjai. Nem csak saját magát oldozza fel a béklyóból, hanem a másik fél is végre le tudja zárni a múltat és el tudja kezdeni új életét. Ezzel a döntéssel nem csak kettőjük életét tudja megkönnyíteni, hanem a családja többi tagjáét is, akik idővel meg is fogják ezt hálálni. A szerencsecsillaga a hét második felében erősebben ragyog majd: ha egy lottózó felé vinné útja, azért adjon fel egy skandináv lottót. Hogy miért pont skandinávlottót? IDE kattintva elolvashatod.

BIKA (Taurus) április 21.- május 21.

Másoknak tanácsot adni könnyű, de el kellene gondolkoznia azon, hogy saját életében is át kell gondolnia egy két dolgot. Nem biztos, hogy azzal tesz jót, ha mindent rá hagy a másikra és teljesíti minden óhaját. Lehet, hogy ez pillanatnyi gyógyír, mert úgy érzi valamiért tartozik, s talán így meg tudja vásárolni a lelkiismeretét. Ez esetben nem jó úton jár. Vegyen egy nagy levegőt és hozza meg végre a döntését. A partnerével biztosan összeillik? ITT megnézheted.

IKREK (Gemini) május 22.- június 21.

Döntéseit évek óta befolyásolja az a tény, hogy valamiért felelősnek érzi magát olyan személyek iránt, akikkel hosszabb időt töltött együtt. Ne higgye, hogy ha elhalmozza őket anyagiakkal és megad nekik mindent, akkor azzal elhallgattathatja lelkiismeretét. Gondolkozzon el azon, hogy nem szándékosan alakítják-e úgy a mindennapokat, hogy ön kellemetlenül érezze magát. Vizsgálja meg a tényeket és zárja le a múltat. Életed kilátásairól ITT olvashatsz.

RÁK (Cancer) június 22. - július 22.

Ha mindig csak jó színben akarja magát mutatni, ne higgye, hogy mások nem fognak előbb utóbb ezen átlátni. Legyen végre önmaga és ne másoknak, hanem saját magának feleljen meg. Nem hordozhatja örök életében azokat a terheket, melyeket saját maga akasztott magára. Legyen határozott és hozza meg a megfelelő döntéseket, melyek az elkövetkezendő időszakra meghozzák az áttörést életében. Egy jól fizető állás ajánlatával kecsegtetnek, ami be is jöhet, ha bátran mersz változtatni. Mennyi esélyed van, hogy 1 millió Ft-ot keress? ITT kiszámoljuk.

OROSZLÁN (Leo) július 23. - augusztus 23.

Ha arra vágyik, hogy végre olyan dolgot tegyen meg, amit már évek óta tervezget itt az ideje, hogy belevágjon. Ne keresse tovább a kifogásokat! Most jött el a pillanat, még, ha úgy érzi, hogy semmi jel nem mutat erre. Valósítsa meg önmagát, melyért a környezete is hálás lesz.

Pénzügyi téren is jó kilátások vannak, mert olyan lehetőség fog kínálkozni, melyet, ha megragad élete sokkal könnyebbé fog válni. Ha lottózót látsz valamikor jártadban-keltedben, akkor egy kaparós sorsjeggyel érdemes megpróbálkoznod. Hogy miért pont kaparós sorsjegy? Mutatjuk ITT.

SZŰZ (Virgo) augusztus 24. - szeptember 22.

Szerencsecsillaga felszálló ágban van! Munkahelyén olyan változások fognak bekövetkezni hamarosan, amelyek Ön előtt újabb kapukat fognak megnyitni. Álljon készen, s ha eljön a pillanat  tegye meg a megfelelő lépéseket. Az is előfordulhat, hogy munkahelyet kell váltania és talán egy vállalkozást is elindít, mely jövője alapja lesz. Ne féljen belevágni, hisz az élet már megmutatta, hogy milyen nagy szakértelemmel végzi munkáját.

MÉRLEG (Libra) szeptember 23. - október 23.

Ne engedje, hogy munkahelyén kihasználják tehetségét és visszaéljenek azzal, hogy jószívű és nem akar nemet mondani. Igen is eljött az idő, hogy a sarkára álljon és felemelje a szavát. Sokan meg fognak lepődni határozott fellépésén, de nem éri ezért kellemetlenség, sőt egy előléptetés is szóba fog kerülni. Bízzon önmagában és nem csak a munkahelyén, de a magánéletében is jelentős pozitív fordulat fog bekövetkezni.

SKORPIÓ (Scorpio) október 24. - november 22.

Elérkezett az idő, hogy vére a sarkára álljon és elmondja véleményét munkahelyén. Ne féljen, hogy esetleg ezért kellemetlen perceket fognak okozni önnek, mert ez csak ideig óráig fog tartani. Családi környezetében is jelentős fordulat fog bekövetkezni, mely nem várt meglepetés sorozatot indít majd el. Első pillanatban megijed a kialakult helyzettől, de ne féljen, tökéletesen helyt fog álli új szerepében is.

NYILAS (Sagittarius) november 23. - december 21.

Olyan helyzet következik be, melytől régóta tartott, éppen ezért mindig igyekezte elterelni gondolatait. Ne aggódjon minden jól fog alakulni és mindenki megelégedésével zárulnak a dolgok. Munkája terén lehetséges, hogy jogi segítségre lesz szüksége és ideig óráig anyagi gondok is felmerülnek, de  olyan helyről fog érkezni a segítség, melyre nem is gondol.  Legyen körültekintő és figyelmes, de nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, ha valaki segítő kezet nyújt.

BAK (Capricorn) december 22. - január 20.

Ha kilép a munkahelyének ajtaján, itt az ideje, hogy a munkájával járó gondolatokat is ott hagyja. Az elkövetkezendő időszakban töltsön több időt családjával és szeretteivel. Barátai, már régóta várják, hogy csatlakozzon hozzájuk és együtt töltsenek egy kis időt. Talán most jött el a pillanat, mikor végre egy hosszabb szabadságot engedélyezzen magának és csak azzal foglalkozzon, ami önnek a legnagyobb örömet szerzi.

VÍZÖNTŐ (Aquarius) január 21. - február 19.

Mai nap lehetősége lesz bizonyítani rátermettségét és szakmai felkészültségét, mely talán karrierje szempontjából is mérföldkövet fog jelenteni. Ha lehetősége adódik, ne legyen rest és éljen vele, mert épp itt az ideje, hogy megmutassa, Önben sokkal több van mint, amit gondolnak. Egyéniségének és tehetségének olyan oldalát mutathatja meg, mely eddig rejtve volt munkatársai előtt és ezért nem is gondolkoztak azon, hogy új feladatokkal bízzák meg.

HALAK (Pisces) február 20. - március 20.

Eljött az ideje, hogy a jól megérdemelt szabadságát élvezze. Ne tétovázzon és vegye elő a bakancslistáját, s keljen útra. Felfrissülve és megújulva fog visszatérni, melynek nem csak családja, de főnöke is örülni fog. Anyagi téren is szerencsés időszak előtt áll, mert Fortuna maga mellé szegődött. Minden jól sikerül, amibe belefog, ezért itt az idő, hogy elgondolkozzon azon, hogy saját vállalkozást indítson, melyhez az anyagi segítség is megérkezik.

Hozzászólások

6,5 milliárd forintos beruházást hajt végre a Leier csoport

Három helyszínen, Hajdúszoboszlón, Pécsen és Jánosházán, együttesen 6,5 milliárd forint értékű beruházást hajt végre a magyar építőanyagipar egyik meghatározó szereplője, az osztrák családi tulajdonban lévő Leier csoport - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2021. 05. 11. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az üzemanyagárak is emelték az inflációt

Az előző hónaphoz képest 1,4 százalékponttal 5,1 százalékosra nőtt az éves infláció áprilisban, a növekedést döntően az üzemanyagok áremelkedése okozta, ami 2,3 százalékponttal járult hozzá a növekedéshez - állapította meg a legfrissebb inflációs adatokhoz fűzött kommentárjában a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
2021. 05. 11. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

70 százalékkal csökkent a kereskedelmi szálláshelyek forgalma

Márciusban a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 66,2 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, a külföldi vendégéjszakák száma 73,9 százalékkal csökkent. A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések miatt a vendégéjszakák száma tavaly márciushoz képest 69,7 százalékkal lett kevesebb - közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 05. 11. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakult az infláció áprilisban

Áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 5,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,8 százalékkal nőttek - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 05. 11. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Érdemes átnézni a személyi jövedelemadó bevallási tervezetet

Az adóhatóság által elkészített személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
2021. 05. 11. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az európai e-kereskedelemnek kedvezett a járvány

A Magyar Posta szerint az európai e-kereskedelemnek kedvezett a pandémia, míg az unión kívülről, különösen a Távol-Keletről érkezett küldemények visszaszorultak.
2021. 05. 11. 09:35
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenés várható a tőzsdéken

Jelentős, 1 százalékot meghaladó csökkenéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai értéktőzsdék kedden, miután előző nap New Yorkban újabb erős eladási hullám indult a technológiai részvények körében, ami lerántotta az indexeket az ázsiai piacokon is.
2021. 05. 11. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Faképnél hagyták Budapestet a fejlődő megyék a lakásépítések terén

Első látásra csalóka képet festenek az új építésű lakások piacára vonatkozó hosszú távú adatok. 2015 óta lakosságarányosan többszörösére nőtt az évente átadott új lakások száma, a bővülést tavaly a járvány sem törte meg. Igaz, a lakásépítési kedv tavaly visszaesett a kedvezményes áfakulcs kivezetése miatt - derül ki az ingatlan.com saját adatokon és a hivatalos KSH-számokon alapuló elemzéséből, amely azt vizsgálta, hogyan alakult az újlakás-átadások száma lakosságarányosan és a lakásállományra vetítve az utóbbi években. Emellett kiderül belőle az is, hogy milyen tendenciákra lehet számítani a következő időszakban az ismét bevezetett ötszázalékos újlakásáfa miatt.
2021. 05. 11. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint reggelre

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon kedd reggel.
2021. 05. 11. 08:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Az indiai koronavírus mutáns nagyon aggasztó - itt a WHO jelentése

Aggasztónak nevezte a koronavírus Indiában felfedezett, B.1.617 elnevezésű változatát az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
2021. 05. 11. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kilőttek a brit ingatlanárak

Rekordszintre nőtt a lakóingatlanok ára az Egyesült Királyságban áprilisban, mivel az illetékmentesség továbbra is pörgeti az ingatlanpiacot - ez derült ki a Lloyds Bank leányvállalata, a Halifax és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató hétfőn közzétett adataiból.
2021. 05. 11. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az IT-rendszerhibák és az adatlopás jelentik a pénzügyi szektor legnagyobb kockázatát

Az informatikai rendszerhibák, az adatfeltörések és a szervezet gyenge ellenállóképessége jelentik a legsúlyosabb kockázatokat a vállalatok működésére – derül ki a Baker McKenzie és a Risk.net 100 pénzügyi szakember bevonásával készült nemzetközi kutatásából. A döntéshozók a kevésbé sebezhető, felhőalapú technológiákkal, valamint részletes akciótervekkel készülhetnek fel az online fenyegetésekre.
2021. 05. 11. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb közbeszerzési kartellt számolt fel a Versenyhivatal

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy 10 vállalkozás felosztotta egymás között egy áramszolgáltató egyes, villanyórák cseréjére kiírt közbeszerzési tendereit. A versenyhatóság összesen mintegy 300 millió forintnyi bírságot szabott ki a jogsértésért.
2021. 05. 11. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ilyen lesz a nyitás Ausztriában

Ausztriában május 19-én kinyitnak a hónapokkal ezelőtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bezárt éttermek, hotelek, kulturális és sportlétesítmények is - jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfő délután.
2021. 05. 11. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A mélypont után lassan erősödik a kereslet az albérletpiacon

Az enyhülő járványhelyzettel és a részleges nyitással párhuzamosan május elejére erősödött a kereslet a budapesti albérletpiacon: a bérlők fizetési hajlandósága 7,6 százalékkal nőtt a decemberi mélyponthoz képest – derül ki a Rentingo.com friss elemzéséből. A lassú erősödés a kínálati oldalon még nem hozott jelentős változást, a meghirdetett lakások átlagos bérleti díja áprilisban mindössze 3 százalékkal emelkedett.
2021. 05. 11. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Masterplast elemzés

2021. 05. 11. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

CIG Pannónia elemzés

2021. 05. 11. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2021. 05. 11. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2021. 05. 11. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2021. 05. 11. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: