Heti Horoszkóp - mi vár ránk május első hetében?

Itt a május, ragyog, csodás! Végre kibújhatunk a covid-barlangból és sütkérezhetünk a tavaszi napon, miközben szívünk-lelkünk megtelik végre sok-sok pozitív energiával. Heti horoszkópunk a 2021. május 3. - május 9. időszak várható eseményeit foglalja össze a csillagok állása alapján. Mi vár ránk a héten? Nézzük!

Heti Horoszkóp - mi vár ránk május első hetében?

KOS (Aries) március 21. - április 20.

Nem is gondolja, hogy ha meglépi azt a jogi lépést, mely egy régen húzódó családi eseményt lezár, mennyivel könnyebbek lesznek a mindennapjai. Nem csak saját magát oldozza fel a béklyóból, hanem a másik fél is végre le tudja zárni a múltat és el tudja kezdeni új életét. Ezzel a döntéssel nem csak kettőjük életét tudja megkönnyíteni, hanem a családja többi tagjáét is, akik idővel meg is fogják ezt hálálni. A szerencsecsillaga a hét második felében erősebben ragyog majd: ha egy lottózó felé vinné útja, azért adjon fel egy skandináv lottót. Hogy miért pont skandinávlottót? IDE kattintva elolvashatod.

BIKA (Taurus) április 21.- május 21.

Másoknak tanácsot adni könnyű, de el kellene gondolkoznia azon, hogy saját életében is át kell gondolnia egy két dolgot. Nem biztos, hogy azzal tesz jót, ha mindent rá hagy a másikra és teljesíti minden óhaját. Lehet, hogy ez pillanatnyi gyógyír, mert úgy érzi valamiért tartozik, s talán így meg tudja vásárolni a lelkiismeretét. Ez esetben nem jó úton jár. Vegyen egy nagy levegőt és hozza meg végre a döntését. A partnerével biztosan összeillik? ITT megnézheted.

IKREK (Gemini) május 22.- június 21.

Döntéseit évek óta befolyásolja az a tény, hogy valamiért felelősnek érzi magát olyan személyek iránt, akikkel hosszabb időt töltött együtt. Ne higgye, hogy ha elhalmozza őket anyagiakkal és megad nekik mindent, akkor azzal elhallgattathatja lelkiismeretét. Gondolkozzon el azon, hogy nem szándékosan alakítják-e úgy a mindennapokat, hogy ön kellemetlenül érezze magát. Vizsgálja meg a tényeket és zárja le a múltat. Életed kilátásairól ITT olvashatsz.

RÁK (Cancer) június 22. - július 22.

Ha mindig csak jó színben akarja magát mutatni, ne higgye, hogy mások nem fognak előbb utóbb ezen átlátni. Legyen végre önmaga és ne másoknak, hanem saját magának feleljen meg. Nem hordozhatja örök életében azokat a terheket, melyeket saját maga akasztott magára. Legyen határozott és hozza meg a megfelelő döntéseket, melyek az elkövetkezendő időszakra meghozzák az áttörést életében. Egy jól fizető állás ajánlatával kecsegtetnek, ami be is jöhet, ha bátran mersz változtatni. Mennyi esélyed van, hogy 1 millió Ft-ot keress? ITT kiszámoljuk.

OROSZLÁN (Leo) július 23. - augusztus 23.

Ha arra vágyik, hogy végre olyan dolgot tegyen meg, amit már évek óta tervezget itt az ideje, hogy belevágjon. Ne keresse tovább a kifogásokat! Most jött el a pillanat, még, ha úgy érzi, hogy semmi jel nem mutat erre. Valósítsa meg önmagát, melyért a környezete is hálás lesz.

Pénzügyi téren is jó kilátások vannak, mert olyan lehetőség fog kínálkozni, melyet, ha megragad élete sokkal könnyebbé fog válni. Ha lottózót látsz valamikor jártadban-keltedben, akkor egy kaparós sorsjeggyel érdemes megpróbálkoznod. Hogy miért pont kaparós sorsjegy? Mutatjuk ITT.

SZŰZ (Virgo) augusztus 24. - szeptember 22.

Szerencsecsillaga felszálló ágban van! Munkahelyén olyan változások fognak bekövetkezni hamarosan, amelyek Ön előtt újabb kapukat fognak megnyitni. Álljon készen, s ha eljön a pillanat  tegye meg a megfelelő lépéseket. Az is előfordulhat, hogy munkahelyet kell váltania és talán egy vállalkozást is elindít, mely jövője alapja lesz. Ne féljen belevágni, hisz az élet már megmutatta, hogy milyen nagy szakértelemmel végzi munkáját.

MÉRLEG (Libra) szeptember 23. - október 23.

Ne engedje, hogy munkahelyén kihasználják tehetségét és visszaéljenek azzal, hogy jószívű és nem akar nemet mondani. Igen is eljött az idő, hogy a sarkára álljon és felemelje a szavát. Sokan meg fognak lepődni határozott fellépésén, de nem éri ezért kellemetlenség, sőt egy előléptetés is szóba fog kerülni. Bízzon önmagában és nem csak a munkahelyén, de a magánéletében is jelentős pozitív fordulat fog bekövetkezni.

SKORPIÓ (Scorpio) október 24. - november 22.

Elérkezett az idő, hogy vére a sarkára álljon és elmondja véleményét munkahelyén. Ne féljen, hogy esetleg ezért kellemetlen perceket fognak okozni önnek, mert ez csak ideig óráig fog tartani. Családi környezetében is jelentős fordulat fog bekövetkezni, mely nem várt meglepetés sorozatot indít majd el. Első pillanatban megijed a kialakult helyzettől, de ne féljen, tökéletesen helyt fog álli új szerepében is.

NYILAS (Sagittarius) november 23. - december 21.

Olyan helyzet következik be, melytől régóta tartott, éppen ezért mindig igyekezte elterelni gondolatait. Ne aggódjon minden jól fog alakulni és mindenki megelégedésével zárulnak a dolgok. Munkája terén lehetséges, hogy jogi segítségre lesz szüksége és ideig óráig anyagi gondok is felmerülnek, de  olyan helyről fog érkezni a segítség, melyre nem is gondol.  Legyen körültekintő és figyelmes, de nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, ha valaki segítő kezet nyújt.

BAK (Capricorn) december 22. - január 20.

Ha kilép a munkahelyének ajtaján, itt az ideje, hogy a munkájával járó gondolatokat is ott hagyja. Az elkövetkezendő időszakban töltsön több időt családjával és szeretteivel. Barátai, már régóta várják, hogy csatlakozzon hozzájuk és együtt töltsenek egy kis időt. Talán most jött el a pillanat, mikor végre egy hosszabb szabadságot engedélyezzen magának és csak azzal foglalkozzon, ami önnek a legnagyobb örömet szerzi.

VÍZÖNTŐ (Aquarius) január 21. - február 19.

Mai nap lehetősége lesz bizonyítani rátermettségét és szakmai felkészültségét, mely talán karrierje szempontjából is mérföldkövet fog jelenteni. Ha lehetősége adódik, ne legyen rest és éljen vele, mert épp itt az ideje, hogy megmutassa, Önben sokkal több van mint, amit gondolnak. Egyéniségének és tehetségének olyan oldalát mutathatja meg, mely eddig rejtve volt munkatársai előtt és ezért nem is gondolkoztak azon, hogy új feladatokkal bízzák meg.

HALAK (Pisces) február 20. - március 20.

Eljött az ideje, hogy a jól megérdemelt szabadságát élvezze. Ne tétovázzon és vegye elő a bakancslistáját, s keljen útra. Felfrissülve és megújulva fog visszatérni, melynek nem csak családja, de főnöke is örülni fog. Anyagi téren is szerencsés időszak előtt áll, mert Fortuna maga mellé szegődött. Minden jól sikerül, amibe belefog, ezért itt az idő, hogy elgondolkozzon azon, hogy saját vállalkozást indítson, melyhez az anyagi segítség is megérkezik.

Hozzászólások

Szlovákiában júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyik V-vel

Szlovákiában várhatóan júniustól kezdhetik használni a koronavírus elleni orosz Szputnyik V oltóanyagot - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség Vladimir Lengvarsky egészségügyi miniszter bejelentésére hivatkozva szerdán.
2021. 05. 12. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a Skandináv-lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a május 12-én megtartott 19. heti Skandináv lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
2021. 05. 12. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A 15 év felettiek háromnegyede már a neten lóg

A 15 év feletti magyar lakosok 74,11 százaléka internetezik, az internethasználatban az egyes korosztályok között komoly különbség mutatkozik - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által elfogadott, az internetes közönségmérési adatok alapján készült friss tanulmányból.
2021. 05. 12. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az egészséges étrend költségére is kitér az Európára és Közép-Ázsiára fókuszáló élelmezési és táplálkozási jelentés

Bár a súlyos éhezés jórészt megkímélte Európa és Közép-Ázsia országait az elmúlt 20 évben, a térségben egyre többek számára jelent problémát a rendszeres tápláló és elégséges ételhez jutás és a túlsúly, hátráltatva a kontinens országait az élelmezésbiztonság és a táplálkozás javításában – amint azt a 2-es számú Fenntartható Fejlődési Célban megfogalmazza.
2021. 05. 12. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Változatlan a román alapkamat

A Román Nemzeti Bank igazgatótanácsa szerdai monetáris politikai ülésén változatlanul 1,25 százalékon tartotta az alapkamatot, és a kötelező lej és valuta tartalékrátát sem módosította.
2021. 05. 12. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erős negyedévet zárt az Allianz csoport

Erős negyedévet zárt az Allianz csoport, a világ egyik vezető biztosítója és vagyonkezelője, amely enyhén csökkenő bevételek mellett csaknem megduplázta a részvényekre jutó nyereséget.
2021. 05. 12. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent az Aegon negyedéves profitja

A holland Aegon NV biztosító negyedéves nyeresége jelentősen csökkent a tavalyi azonos időszakhoz képest, de nagyobb lett az elemzők által vártnál.
2021. 05. 12. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban zártak az európai részvénypiacok

Vegyes kezdés után indexemelkedéssel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2021. 05. 12. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Napelem panelek helyes dőlésszöge

Mielőtt napelemes rendszert telepíttetnénk, fontos, hogy egy helyszíni felmérés keretében döntés szülessen arról, hogy alkalmas-e az adott terület a telepítésre. Van-e például megfelelő síkú és fekvésű tető hozzá? Milyen kihasználtságú rendszert lehet az adott helyszínen megvalósítani? 
2021. 05. 12. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Richter volt a mai nap nyertese

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 189,96 pontos, 0,43 százalékos csökkenéssel, 44 160,71 ponton zárt szerdán.
2021. 05. 12. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Meglepő adatok Magyarországról és a 2020-as évről

Öt százalékkal csökkent a gazdasági teljesítmény, 58 százalékkal visszaesett a kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma, valamint 11 százalékkal a járműgyártási volumen, miközben 34 százalékkal több lakás épült, mintegy 376 ezren dolgoztak otthonról, 42 százalékkal nagyobb bevételt értek el a csomagküldő és internetes kiskereskedelmi szolgáltatók, illetve rekordközeli lett a kukorica termésátlaga – csak néhány adat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legújabb, Magyarország számokban, 2020 című kiadványából, amely a pandémia gazdasági-társadalmi folyamatokra gyakorolt főbb hatásait is bemutatja.
2021. 05. 12. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megdrágul a napelem 2,5 kilowatt fölött?

A hírek szerint további szabályozások léptek életbe, ami miatt megdrágul a napelem 2,5 kilowatt fölött. Egyébként nincsen ok a pánikra. Kismértékű költségnövekedésről van szó, és a szabályozás nemcsak bürokratikus óhaj, hanem a lakosság biztonságát szolgálja.
2021. 05. 12. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hogyan válassz elektronikai cikkeket otthonra?

Jó kérdés, hogy hogyan válassz elektronikai cikkeket otthonra. Több szempont szerint kalkulálhatsz: minőség, árazás, modell, funkciók, igények. Ha szeretnéd, hogy otthonodban az elektronikai cikkek ne csak lomként, hanem valóban hasznos segítőtársakként szolgáljanak, akkor jól nézz körül!
2021. 05. 12. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Elszállt az amerikai infláció - megjött a pénznyomtatás hatása?

Áprilisban a várt 3,6% helyett 4,2% volt év per év alapon az infláció az USA-ban, ami még a legoptimistább várakozást is felülmúlta, és 2008 szeptembere óta a legmagasabb érték.
2021. 05. 12. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A digitális piacon is bekeményít a GVH: 200 millió forint bírság és közel 4 milliárd forint értékű jóvátétel

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) most zárult vizsgálata megállapította, hogy az eMAG akciótartási gyakorlata tartósan tisztességtelen volt a fogyasztókkal szemben. A hatóság a jogsértésért 200 millió forintos bírságot szabott ki és nagyságrendileg 4 milliárd forint összegű jóvátételre kötelezte az online áruház üzemeltetőit.
2021. 05. 12. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

19 százalékkal nőtt a K&H Bank eredménye

A K&H Bank 12,6 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el az első negyedévben, ami a rendkívüli tételektől megtisztítva 19 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - közölte a pénzintézet a konszolidált eredménye alapján szerdán az MTI-vel.
2021. 05. 12. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így érhető el az új ingatlanoknál a kötelező megújuló energia százalék

2021. január 1-től már csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amely közel nulla energiaértékű. Ez a követelmény jelenleg napenergiával, hőszivattyús technológiával, klímával, illetve elektromos fűtéssel érhető el, ugyanakkor egy tavalyi felmérés szerint az utóbbi mindössze 1 százalékát teszi ki a Magyarországon értékesített fűtési rendszereknek. A jövő fűtési technológiáját viszont ebben a kategóriában kell keresni: a fűtőfólia – az infrasugárzásnak köszönhetően – nem csak rövid felfűtési időt biztosít, de környezetkímélő is, és élettartama gyakorlatilag korlátlan.
2021. 05. 12. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem az a kérdés, hogy ér-e minket kibertámadás, hanem az, hogy mikor

A fenti kijelentés a Budapest Bank által szervezett, adatvédelemmel és internetbiztonsággal foglalkozó Budapest Business Live rendezvényén hangzott el. Az előadók azonban megnyugtatták a résztvevőket: már apró biztonsági lépésekkel és nagyobb figyelemmel megelőzhetők a komoly károk.
2021. 05. 12. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyáron lassulhat az EKB kötvényvásárlása

Kemény vita várható az EKB júniusi ülésén a PEPP programmal kapcsolatban. A nyári hónapokra ugyanis a kötvénypiacok alacsony forgalma miatt csökkenteni kéne a jegybanki kötvényvásárlások összegét, hogy azok ne fejtsenek ki túlzott hatást a piacon - áll az ERSTE mai elemzői anyagában.
2021. 05. 12. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A növényvédelem húzta a Bayer eredményét

A Bayer 4,12 milliárd eurós korrigált EBITDA eredményt ért el, felülmúlva a 3,88 milliárd eurós piaci konszenzust.
2021. 05. 12. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások: