Hogyan lehet interneten munkanélküli segély igénylése miatt időpontot foglalni az okmányirodához, hogy álláskeresőként nyilvántartásba vegyenek?

Ha valaki munkanélkülivé vált és szeretné magát regisztráltatni munkanélküliként, akkor az hogyan tehető meg online? Álláskeresőként való regisztráció interneten. Hogyan lehet időpontot kérni az illetékes okmányirodában ahhoz, hogy munkanélküliként / álláskeresőként regisztráljanak minket és később jogosultak legyünk az álláskeresési támogatásra, munkanélküli segélyre?

Hogyan lehet interneten munkanélküli segély igénylése miatt időpontot foglalni az okmányirodához, hogy álláskeresőként nyilvántartásba vegyenek?

A Központi Időpont Foglaló alkalmazás internetes elérhetősége és működése, használata munkanélküli segély iránti regisztráció esetén

Ha szeretnél időpontot foglalni az okmányirodába ahhoz, hogy munkanélküliként / álláskeresőként nyilvántartásba vegyenek, akkor első lépésként nyisd meg az internetes böngésződet indítsd el a Központi Időpontfoglaló Alkalmazást (cikkünk végén mutatjuk a címét, de addig is olvasd el mit kell majd csinálnod).

Az oldal betöltése után ezt a képernyőt fogod látni:

Központi Időpont Foglaló rendszer időpont foglalása okmányirodába kormányablakba

Attól függően, hogy rendelkezel-e Ügyfélkapus jelszóval, vagy sem válaszd ki a bejelentkezéshez kapcsolódó két gombot:

- bejelentkezés Ügyfélkapuval (ha van Ügyfélkapus regisztrációd akkor ezt válaszd!)

- bejelentkezés Ügyfélkapu nélkül (ha nincs Ügyfélkapus jelszavad, akkor értele szerűen ez marad...)

Mi most az Ügyfélkapus regisztrációt visszük tovább cikkünkben. Bejelentkezés után ezt a képernyőt fogod látni:

Egyéd dolgod sincs, mint kattints arra a megyére a listából, ahol szeretnéd az ügyedet intézni (mi Vas megyét választjuk példánkban - Te a saját megyédet válaszd ki!) és azonnal látni fogod mind a térképen mind a térkép alatt listában az okmányirodákat/kormányablakokat. Kattints arra a Településre/Városra ahol szertnél az okmányirodába/kormányablakba időpontot foglalni (mi Sárvárt választottuk példánkban, Te azt a várost válaszd, ahová tartozol, ami közel van). Ezután kattints a "Tovább az ügykör választásra" elnevezésű kék színű gombra alul.

Mindezek után egy újabb képernyőt fog kapni, ahol az a feladatod, hogy megadd azt az ügykört, amely témában szeretnél időpontot kérni az okmányirodától / kormányablaktól.

Álláskeresőként / munkanélküliként való regisztrációhoz jelöld meg a "Munkaügy, foglalkoztatás" témát. Miután zöld színnel megjelent a pipa a kiválasztott ügykörben, akkor nyomja meg a kék színű "Tovább a feladatkör választásra" elnevezésű gombot, mellyel tovább tudjuk szűkíteni a témakört. A következő képernyőn válasszuk az "Álláskeresők nyilvántartása" pontot majd lépjünk tovább.

Mindezek után válaszd ki az "Álláskeresők nyilvántartásba vétele iránti kérelem" opciót (zöld színre vált a téma, amit választottunk). Ezután nyomjuk meg a "Tovább az ügykör választásra" elnevezésű kék gombot.

Ha kiválasztottuk az ügykört is, akkor nyomjuk meg a "Kiválasztás és tovább az időpontválasztásra" gombot. 

Egy naptár alkalmazás fog megjelenni a képernyőnkön, melyen látni fogjuk a korábban kiválasztott okmányiroda/kormányablak szabad időpontjait.

Kattintson rá arra az időpontra a naptárban, amelyet szeretne választani az ügyintézésre, és kattintás után ezt az ablakot fogja látni a képernyőjén:

 

 

Kérjük töltse ki az adatlapot, és adja meg:

- nevét

- email címét (erre a címre fogja megkapni a hivatalos időpont visszaigazolást is)

- telefonszámát

Majd pipálja be az Adatvédelmi Tájékoztató és a személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulás két rubrikáját.

Végül a zöld keretes mezőben lévő betű/szám kódot másolja be az üres mezőbe, majd nyomja meg a "Véglegesítés" gombot.

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult? 

IDE kattintva tudod elkezdeni Te is. (ha rákkattintasz, ez az oldal sem fog bezáródni, így ha elakadnál, tudsz puskázni.)

Hozzászólások

Így változott a cigi ára két évtized alatt - ábrán mutatjuk!

Egy doboz Sopianae, Multifilter, Symphonia cigaretta éves fogyasztói átlagára, Ft (multifilteres, rövid, csomag)
2020. 05. 30. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Boszniában megszűnik a szükségállapot, Észak-Macedóniában hosszabbítás várható

Bosznia-Hercegovina egész területén megszűnik a szükségállapot vasárnap, míg az észak-macedón illetékesek szombaton döntenek arról, hogy meghosszabbítsák-e a rendkívüli intézkedések hatályát.
2020. 05. 30. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent a műtrágya-értékesítés árbevétele

Egy százalékkal, 52 milliárd forintra mérséklődött az első negyedévben értékesített műtrágya nettó árbevétele az előző év azonos időszakához képest, a műtrágyaárak átlagosan 10 százalékkal voltak alacsonyabbak - derült ki a NAIK Nemzeti Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett jelentésből.
2020. 05. 30. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újraindul az SZTE radiológiai klinika

A professzionális orvostechnológiai és betegbiztonsági elvárásoknak is megfelelő új képalkotó diagnosztikai eszközparkot, a régió legkorszerűbb MR-centrumát és új betegirányítási rendszert alakítottak ki a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) június 1-jével újrainduló radiológiai klinikáján - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.
2020. 05. 30. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyi megtakarítása van egy átlagos fiatalnak?

Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga.
2020. 05. 30. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Változik a MÁV-Start menetrendje

Megváltozik mától a vonatok menetrendje és a jegyek díjszabása is.
2020. 05. 30. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Véget érhet a papírszámlázás korszaka

Július 1-től több mint egymillió vállalkozás egymás közötti ügyletének a számlaadatait látja az adóhivatal. A gazdálkodókat egy Európában egyedülálló újítással segíti a NAV: okostelefon használatával ingyenesen és néhány kattintással állítható ki a számla a NAV Online Számlázó programjának mobilalkalmazásával. A zökkenőmentes átállást pedig a július 1-től szeptember 30-ig tartó szankciómentes-időszak biztosítja - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
2020. 05. 30. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Családtámogatások igénylése - jelentősen egyszerűsödik a folyamat

Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.
2020. 05. 30. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újraindult a kajak-kenu Magyarországon

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnökségének felkérésére Hüttner Csaba és Weisz Róbert szövetségi kapitány már júniusra beterjeszti a tokiói olimpiáig, illetve paralimpiáig tartó felkészülési programokat és válogatási elveket.
2020. 05. 30. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Olaszországban június 3-tól feloldják a tartományok közötti utazási korlátozást

Az olasz kormány a koronavírus-járvány miatti intézkedések oldásának korábbi ütemezéséhez tartja magát, és június 3-tól engedélyezi a tartományok közötti szabad mozgást az egészségügyi miniszter péntek esti közlése szerint.
2020. 05. 30. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Washington megszünteti kapcsolatait a WHO-val

Washington megszünteti minden kapcsolatát az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), valamint a kínai jogsértés miatt visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát - jelentette be az amerikai elnök a Fehér Ház Rózsakertjében pénteken.
2020. 05. 30. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hányan dohányoznak a világon? Meglepő adat Magyarországról!

A naponta dohányzók aránya a 15 évesnél idősebb felnőtt népességbol (százalék), adatok 2018-ból vagy a legfrissebb elérhető évből
2020. 05. 30. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megtérítik az erasmusos diákok plusz költségeit

A koronavírus-járvány miatt felmerülő plusz költségeit meg kell téríteni azoknak a diákoknak, akik az Erasmus+ programban vesznek részt - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a koronavirus.gov.hu honlapon.
2020. 05. 30. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Öregségi nyugdíj - mikortól állapítható meg Magyarországon?

Az öregségi nyugdíj attól a naptól állapítható meg, amelytől valamennyi jogosultsági feltétel teljesült. Amennyiben az igénylő részére munkanélküliség esetére járó ellátást folyósítanak, öregségi nyugdíjat legkorábban a munkanélküliség esetére járó ellátás folyósításának megszűnését követő naptól lehet megállapítani.
2020. 05. 30. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Federer a legjobban kereső sportoló - mutatjuk mennyivel!

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.
2020. 05. 30. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővüléssel zárhatja a nyarat a hazai turizmus

Bővüléssel zárhatja a nyarat a belföldi turizmus, hiszen valószínűleg túl fogja szárnyalni a tavalyi teljesítményét - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) honlapján közzétett nyilatkozatában a szervezet vezérigazgatója.
2020. 05. 30. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Minimális a fertőzésveszély a repülőgépeken

A légiközlekedésben bevezetett egészségügyi intézkedésekkel minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy valaki egy légi járaton fertőződjön meg koronavírussal - mondta Jean-Brice Dumont, az Airbus mérnöke pénteken egy a Facebookon közvetített videóban.
2020. 05. 30. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

A BMW átvette és kifizette a leendő autógyár területét

A BMW Group átvette és kifizette a leendő debreceni autógyárának a területét, az ingatlan tulajdonjogát megszerezte - közölte az önkormányzat péntek délután az MTI-vel.
2020. 05. 29. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

58 ezerre emelkedett a fertőzöttek száma Belgiumban

A koronavírus-járvány terjedésének folyamatos és jelentős lassulása mellett 58 061-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma Belgiumban, a vírussal összefüggő betegség miatt kórházban ápoltak száma ezer alá csökkent. Hollandia az új esetek egy hetes stagnálásáról adott hírt pénteken.
2020. 05. 29. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szerényen nőtt Horvátország gazdasága

A horvát bruttó hazai termék (GDP) 0,4 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva, a leglassabban az elmúlt hat évben - közölte első gyorsbecslése alapján a horvát statisztikai hivatal pénteken.
2020. 05. 29. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások: