Hol kell a legkevesebbet fizetni a bankkártya terminálért?

A bankkártya terminál használata minden kereskedőnek és szolgáltatónak kötelező januártól, aki most online pénztárgépet használ - sokat fizetni érte viszont nem kötelező. A cikkben áttekintjük, az egyes szolgáltatók mennyit kérnek havonta a terminálért, és hol éri meg hosszú távon is a legjobban igényelni.

Hol kell a legkevesebbet fizetni a bankkártya terminálért?

Fontos, hogy a szolgáltatók a díjak és költségek pontos mértékét jellemzően nem csak, hogy nem hozzák nyilvánosságra, de kifejezetten üzleti titokként is kezelik azokat.

Így azt vizsgálhatjuk, hogy az terminálszolgáltatók egymáshoz képest milyen mértékű díjakat számolnak fel.

Jelenleg 12 olyan szolgáltató van a piacon, akitől terminált igényelhetünk, válogatásra tehát van lehetőség. De ez egyben azt is jelenti, hogy 12 ajánlatot, ÁSZF-et kellene összehasonlítanunk. Ezt a munkát spóroljuk meg ezzel az írással a kereskedőknek, akik arra kíváncsiak, hol juthatnak a legolcsóbban terminálhoz.

Mekkora a havidíj?

Kezdjük az alapfogalmakkal: magáért a terminálért, az eszközért néhány kivételtől eltekintve havidíjat kell a kereskedőnek fizetnie, mivel azt bérbe veszi a szolgáltatótól, nem pedig megvásárolja.

Van kivétel is, A SumUp és a MyPOS nem számol fel havi bérleti díjat a terminálért, az ő modelljükben a kereskedő megvásárolja a terminált. Ezért cserébe viszont a szolgáltatásért jóval többet számolnak fel trankzakciónkénti költségként, mint bármelyik másik szolgáltató.

Nem kell havidíjat fizetnünk a CIB-nél sem, náluk viszont olyan, máshol fel nem számolt költségek merülhetnek fel, mint a csatlakozási, PIN PAD használati, felügyeleti díj, és 100 000 forintos havi minimum forgalmi elvárást is támasztanak (3 hónap átlagát nézve).

A többi szolgáltatónál a terminálonkénti havidíj 1000 és 10 000 forint között változik.

Amit viszont a havidíjon túl érdemes figyelembe venni: hogy van-e minimum forgalmi elvárás, illetve, hogy mekkora a tranzakciónkénti költség, hiszen ezt is folyamatosan, minden egyes kártyahasználatkor ki kell fizetnünk.

Mindezeket a költségeket és elvásárokat nézve a Fizetési Pont, a SIX Payment Services és Global Payments ajánlatai a legkedvezőbbek - most viszont két olyan akció is él még, amivel az első helyezett sárga terminálos szolgáltató bebetonozza magának a dobogót...

Egy szolgáltatónál még plusz 80 000 forinthoz is juthatunk

A Fizetési Pont jelenleg az egyetlen szolgáltató a piacon, ahol még igénybe vehetjük azt a vissza nem térítendő állami támogatást, amit a termináligénylésre kínálnak.

Ezt minden vállalkozás kérheti, ahol 2017. november 1-jén nem volt üzemben POS-terminál. Kérhetik a támogatást akkor is, ha első alkalommal igényelnek terminált, de akkor is, ha azóta már beszereztek, de lecserélnék azt.

A 80 000 forintot 24 hónap alatt részletekben kapja meg a kereskedő. Arányaiban azt jelenti, hogy az első két évben az állami támogatásnak köszönhetően majdnem hogy ingyen bérelhetjük a terminált a Fizetési Ponttól.

És ha januárig nem kell fizetni?

A Fizetési Pont még egy ponton kiemelkedik a szolgáltatók közül. Tekintettel ugyanis arra, hogy a januári határidő valószínűleg sokaknak jelent terhet, feleslegesnek gondolt költséget, akciót indítottak Szerződj most, fizess csak januártól néven.

Ez pontosan azt jelenti, amit a cím üzen: bármelyik vállalkozás, ahol a terminál beszerzése kötelező, és még a határidő előtt szerződik, úgy használhatja a POS terminált január 1-ig, hogy nem kell fizetnie

- Az alapdíjat,

- A hálózati kapcsolat díját,

- A havi számlavezetési díjat, és

- A fizetési Kártya havidíját sem.

Minden összevetve egyértelmű, hogy a Fizetési Pont ajánlata a legkedvezőbb a szolgáltatók között: a különféle díjak januárig való elengedésével, a 80 ezer forintos plusz támogatással és egyébként is alacsony díjszabásukkal messze náluk éri meg a legjobban szerződni. Főleg akkor, ha ezt még december előtt tesszük.

Nyugdíjas horoszkóp - Speciális heti horoszkóp nyugdíjasoknak

Asztrológus szakértő csapatunk most egy extra heti horoszkópot készített nyugdíjas olvasóink részére, melyben speciális, leginkább az idős korúakat érdeklő problémákkal és természetesen örömforrásokkal foglalkozunk kiemelten, mint pl. egészség, család, pénzügyek. Olvassák nagy szeretettel és figyeljenek a megfogalmazott intelmekre, előrejelzésekre. A horoszkóp érvényessége: 2022. május 23-29.
2022. 05. 22. 04:01
Megosztás:

A K&H szerint Javult a magyar lakosság jövedelmi helyzete

Javult a magyar lakosság jövedelmi helyzete az első negyedévben, egy átlagos háztartás jövedelme 414 ezer forintot tett ki, ami a felmérés több mint 6 éves történetében rekordszintnek felel meg - közölte az MTI-vel a K&H rendszeres reprezentatív felmérése alapján szombaton.
2022. 05. 22. 01:00
Megosztás:

Nyílt nap lesz a Hungária kocsiszínben

Két év után rendez ismét nyílt napot a BKV: május 28-án, a gyermeknap alkalmából számos ingyenes program várja az érdeklődőket a Hungária kocsiszínben.
2022. 05. 22. 00:05
Megosztás:

A NEKA a fiatalok játéklehetőségével támogatja a magyar kézilabdát

Mocsai Tamás ügyvezető szerint a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) azzal próbálja támogatni a magyar kézilabdázást, hogy felnőtt csapataiban is kizárólag fiatal játékosokat szerepeltet.
2022. 05. 21. 23:00
Megosztás:

Átadták Az év múzeuma idei díjait

Átadták Az év múzeuma idei díjait szombaton a Múzeumi Világnap alkalmából rendezett Múzeumok Majálisán a Múzeumkertben.
2022. 05. 21. 22:00
Megosztás:

Másodfokú riasztásokat adtak ki zivatarveszély miatt

Zivatarveszély miatt másodfokú riasztást adott ki több dél-dunántúli járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton kora este. Az érintett területeken a következő órákban olyan intenzív zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket viharos szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve viharos szél kísérhet.
2022. 05. 21. 21:00
Megosztás:

Ezek voltak az ötös lottó nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 20. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 05. 21. 20:30
Megosztás:

Mi is a veganizmus? Nem csak étrend, hanem annál sokkal több!

Ez az írás azért született meg, hogy néhány félreértést tisztázzon. Mindig örülök, ha a téma helyet kap bármilyen nyomtatott vagy online formában, mert rengeteg ember éli a hétköznapjait úgy, hogy nem tud róla semmit, vagy téves információkkal, féligazságokkal találkozott csak.
2022. 05. 21. 19:00
Megosztás:

Nemzetközi Generali Csoport – 2022 első negyedévének pénzügyi eredményei

Kiváló nyereségesség a díjbevétel és a működési eredmény növekedésével; kivételesen szilárd tőkepozíció; a cégcsoport nettó eredményeire azonban az oroszországi befektetések értékvesztése hatással volt.
2022. 05. 21. 18:00
Megosztás:

Bővítette kapacitását a Mezőker Kft. Szegeden és Hódmezővásárhelyen

Európai uniós támogatással bővítette termelési kapacitását a zöldségszárítmányok és konyhakész zöldségek előállításával foglalkozó Mezőker Kft. Szegeden és Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.
2022. 05. 21. 17:00
Megosztás:

Ingyenes koncerteket rendez a Grand Opening

Tizenhárom városban rendez ingyenes koncerteket június 3-tól 5-ig a Grand Opening - Összefogás című eseményen a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezetei.
2022. 05. 21. 16:00
Megosztás:

Negatívra rontotta Szlovákia adósosztályzatának kilátását az S&P

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Szlovákia adósbesorolásainak kilátását az S&P Global Ratings, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az ukrajnai háború kockázatokkal terheli a szlovák gazdaság növekedését és Szlovákia költségvetési pozícióját.
2022. 05. 21. 15:00
Megosztás:

Bankmonitor közlemény - A magas infláció a bankszámlák költségén is meglátszódhat

Még mindig gyorsul az infláció, áprilisban 9,5 százalék volt az éves áremelkedés mértéke. Meglepő módon az áremelkedés olyan szolgáltatások költségét is befolyásolhatja, mint a bankszámla. Aki jól választ, az megúszhatja a költségnövekedést.
2022. 05. 21. 14:00
Megosztás:

Nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát a Moody's

Az eddigieknél is nagyobb adóskockázatot jelző szintre minősítette vissza Ukrajnát pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió elhúzódásával növekszenek az ukrán adóssághelyzet fenntarthatóságát terhelő kockázatok.
2022. 05. 21. 13:00
Megosztás:

Negyedmillióan gyarapíthatják milliárdokkal a megtakarításaikat

Május 20-án éjfélig kellett benyújtani a személyi jövedelemadó bevallást, amelyben az önkéntes nyugdíjpénztári tagok kérhetik a megtakarításaik gyarapítására 2021-es tagdíjbefizetéseik után járó 20 százalékos adó-visszatérítést, legfeljebb 150 ezer forintig. Az öngondoskodási hajlandóság erősödését jelzi, hogy 2021-ben az egyéni és a munkáltatói befizetések is 10 százalékot meghaladó arányban növekedtek a megelőző évhez képest, egyre többen és egyre többet tesznek félre a nyugdíjas évek anyagi biztonságának megteremtésére.
2022. 05. 21. 12:00
Megosztás:

Új vezető a Colonnade Biztosító magyar fióktelepe élén

A Colonnade Insurance S.A. Igazgatótanácsa a luxemburgi biztosítási felügyelet jóváhagyásával dr. Kéringer Csabát nevezte ki a Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe vezetőjévé.
2022. 05. 21. 11:00
Megosztás:

A Navitasoft 1,2 milliárd forintos tőkebefektetéshez jutott

A Kék Bolygó Tőkealap 1,2 milliárd forintot fektet a Navitasoft Zrt.-be - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2022. 05. 21. 10:00
Megosztás:

Romániában 6,5 százalékkal nőtt az építőipari termelés

A nyers adatok szerint 6,5 százalékkal nőtt a román építőipari termelés az idei első negyedévben a tavalyi év azonos időszakhoz mérten - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet. A szezonális és naptárhatással kiigazított növekedés 4,1 százalék volt.
2022. 05. 21. 08:30
Megosztás:

EU: Foglalkozási megbetegedésként kell elismerni a koronavírus-fertőzést

Az Európai Bizottság ajánlását követően az uniós tagállamok, a munkavállalók és a munkáltatók megerősítették, hogy pandémiás helyzetben a koronavírus-fertőzést foglalkozási megbetegedésként kell elismerni az egészségügyi és szociális ellátás, valamint a házi segítségnyújtás szempontjából - közölte Nicolas Schmit, az Európai Bizottság foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős biztosa csütörtökön.
2022. 05. 21. 07:00
Megosztás:

Kiváló minőségű az ivóvíz Magyarországon

A vezetékes ivóvíz kiváló Magyarországon, folyamatos a víz minőségének mérése, ellenőrzése - erről az országos tisztifőorvos beszélt a vízfogyasztást népszerűsítő Happy hét kampány nyereményátadóján pénteken Budapesten.
2022. 05. 21. 06:00
Megosztás: