Ismét növelte éves bevételét a Dachser

A globális gazdaság gyengülése ellenére a Dachser képes volt további növekedést elérni 2019-ben. A logisztikai szolgáltató szilárd 1,6%-kal növelte konszolidált nettó árbevételét 5,66 milliárd EUR-ra. A növekedésnek a mozgatórugója ismét a Road Logistics üzletág volt, ahol a nettó árbevétel 2,9%-kal, 4,60 milliárd EUR-ra emelkedett. Ezzel szemben az Air & Sea Logistics üzletágnál 4,1 %-os visszaesés jelentkezett, elsősorban az autóipari ügyfelek légi árufuvarozási szolgáltatások iránti alacsonyabb kereslete miatt.

Ismét növelte éves bevételét a Dachser

A bevételek csoportszintű növekedését ellensúlyozza a csökkenő küldeményszám és szállított tömeg. Noha a szállítmányok száma körülbelül 3,7%-kal, 83,7-ről 80,6 millióra esett vissza, a szállított tömeg csak enyhe stagnálást eredményezett az előző évhez képest, 1%-kal, 41,4-ről 41,0 millió tonnára csúszott vissza. ,,Amikor a gazdasági feltételek széliránya megfordul, a minőség és a megbízhatóság többnek számít, mint valaha" - mondta Bernhard Simon, a Dachser vezérigazgatója.

"Ez az oka annak, hogy továbbra is célunk, hogy munkatársaink magasan képzettek és motiváltak legyenek, és amiért folyamatosan befektetünk a hálózatunk, folyamataink és IT rendszereink fejlesztésébe."

Az üzletági fejlesztések részletei

A Dachser Road Logistics üzletága a cég növekedési mozgatórugójaként magában foglalja az ipari alapanyagok, késztermékek (European Logistics) és az élelmiszerek (Food Logistics) szállítását és tárolását. 2019-ben a Road Logistics konszolidált nettó árbevételét 2,9%-kal, 4,47 EUR-ról 4,60 milliárd EUR-ra tornázta. A European Logistics üzletág 3,63 milliárd EUR-val (+2,4 %-kal) járult hozzá a Road Logistics bevételéhez. „A határokon átívelő szolgáltatások továbbra is erőteljesek voltak, és a szerződéses logisztika (Contract Logistics) pozitív fejlődést mutatott egész Európában. Habár az árufuvarozási helyzet 2019 folyamán kiegyensúlyozott volt, a tehergépkocsi-vezetők és a képzett logisztikai szakemberek hiánya továbbra is sarkalatos és sürgető megoldásra váró feladatnak számít Németországban és sok más európai országban.” – magyarázza Simon.

A Dachser Food Logistics üzletága 2019-ben érte el a legdinamikusabb növekedést, mintegy 5,1%-os árbevételi gyarapodást mutatva, 917-ről 964 millió EUR-ra. A küldemények száma 1,7%-kal csökkent, viszont a szállított tömeg enyhe, 0,6 %-os növekedést mutatott. „A Dachser Food Logistics üzletága évek óta megbízható pillér üzleti modellünkben.” - mondja Simon. ,,A European Food Network partnereivel kötött szövetségek rendkívül stabilnak és eredményesnek bizonyultak."

Az Air & Sea Logistics üzletágban az árbevétel 2019-ben 4,1 %-kal csökkent, 1,19-ről 1,14 milliárd EUR-ra, a küldemények száma pedig 5,6 %-kal esett vissza. ,,Az Air & Sea Logistics ágazatban az üzleti légkör hatásait érezzük, amelyek nagyon ingadozók és nagymértékben befolyásolják a világkereskedelem zavarai" - mondja Simon. ,,Légi- és tengeri árufuvarozási üzletágunkban (ASL) a német autóipari szolgáltatások iránti gyenge kereslet hatása különösen nyilvánvaló." 2019-ben a vállalat lépéseket tett a terület fejlesztése érdekében. Ez magában foglalja az ügyfélportfolió kiterjesztését a gyógyszeripari termékekre, a divat- és a sport kereskedelmi cikkek szektorára, valamint a vasúti forgalom bővítésére az Új Selyemúton.

A légi- és tengeri szállításoknál, különösen az LCL szállítmányok esetében, szorosabban kapcsolódunk az európai és a belföldi szállítási hálózathoz. Ezen túlmenően a Dachser saját fejlesztésű TMS rendszerének, az Othello-nak a bevezetése lényegében befejeződött. „2020 közepére saját szállítmány kezelőrendszerünket fogjuk használni az összes küldemény 99%-nak kezelésére. A hatékonyság és a termelékenység ebből eredményezhető javulása teszi lehetővé számunkra, hogy további értéket teremtsünk ügyfeleink számára.” – mondja Simon.

A koronavírus válságában – A stabilitás a mentőöv a nehéz mindennapokban

Szolgáltatásainak további javítása érdekében a családi tulajdonban lévő vállalat tavaly 151 millió EUR-t fektetett be a tranzit terminálok és raktárak építésébe, bővítésébe, valamint IT rendszerek és a műszaki berendezések fejlesztésébe. Hasonló összegű beruházásokat terveznek az idei évre is. A koronavírus kitörése miatt azonban a Dachsernek, mint sok más cégnek át kell gondolnia üzleti terveit. „Nehéz megjósolni a vírus vállalkozásunkra gyakorolt hatásait, csak annyit tehetünk, hogy újraértékeljük a helyzetet, és ennek megfelelően reagálunk, elszánt és egyben rugalmas megközelítéseket alkalmazva. Az üzleti tevékenységek jelenlegi korlátozásai miatt nem tudjuk elkerülni az ipari alapanyagok szállításának üzletágában a volumen-visszaesést, különösen Spanyolországban és Franciaországban. Szolgáltatási portfóliónk sokrétű, emellett különösen nagy hangsúlyt fektettünk eddig is arra, hogy különböző iparágban tevékenykedő ügyfeleinkkel alakítsunk ki üzleti kapcsolatot, így lehetővé vált, hogy rugalmasan tudjunk alkalmazkodni a kialakult új helyzethez, kihívásokhoz. Mint logisztikai szolgáltató, kulcsfontosságú láncszemet képezünk az élelmiszeripar alapvető ellátási láncában, és azzal számolunk, hogy ez az üzletág viszonylag stabil marad.” magyarázza Simon.
 
A Dachser 2019-ben tovább növelte a saját tőkéjét 57% fölé. A jelenlegi mintegy 31 000 dolgozóval a vállalat több alkalmazottal rendelkezik, mint eddig történetében valaha.

„Nagyon büszkék vagyunk erre, mert alkalmazottaink az általunk nyújtott szolgáltatás szívét és gerincét képviselik. A munkahelyteremtés a legfontosabb prioritásunk 2020-ban” – mondja Simon. „Szeretnénk továbbra is stabil és megbízható partner maradni az ügyfelek és az alvállalkozók számára. Együtt valós árakkal és méltányos díjazással legyőzzük a koronavírussal körülvett válságot, és megteremtjük az alapot a jövőbeli gyarapodáshoz."

Hozzászólások

Változik a MÁV-Start menetrendje

Megváltozik mától a vonatok menetrendje és a jegyek díjszabása is.
2020. 05. 30. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Photon Energy FV portfóliója Ausztráliában 14 MWp-vel fog bővülni

A Photon Energy N.V. (röviden: PEN, „Csoport”, ill. „Vállalat”) bejelentette, hogy a két, összesen 14 MWp kapacitásúra tervezett, az új-dél-walesi Leetonban épülő FV erőmű projektjének hitelre való finanszírozására teljesen saját tulajdonú projektvállalatai, a Leeton Solar Farm Pty Ltd. és a Fivebough Solar Farm Pty Ltd. az Infradebttel kötöttek szerződést.
2020. 05. 29. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Corteva Agriscience új, Biológiai portfóliót hoz létre; elsőként az M2i-vel köt globális megállapodást

A Corteva Agriscience, amely egy vezető mezőgazdasági vállalat, valamint az M2i, amely a biológiai növényvédelemben alkalmazott feromonok területén tölt be vezető szerepet, több évre szóló globális megállapodást jelentett be. A megállapodás feromonalapú rovarölő szerek kutatására, fejlesztésére és világszintű forgalomba hozatalára vonatkozik.
2020. 05. 29. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megújul a Mol Bubi

Teljesen megújul jövőre a Mol Bubi közbringarendszer: új mobilapplikáció bevezetése, könnyebben tekerhető kerékpárok, valamint a többszintű árazás és a rugalmasabb használat bevezetése is a tervek között szerepel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
2020. 05. 29. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Munkahelyeinek 10 százalékát felszámolja a Renault

Munkahelyeinek 10 százalékát felszámolja a Renault francia autógyár a következő három évre tervezett mintegy 2 milliárd eurós (700 milliárd forintos) megtakarítási programja keretében, ez körülbelül 15 ezer állást jelent - közölték különböző francia források csütörtök este.
2020. 05. 28. 23:35
Megosztás:
Hozzászólások:

A régió egyik legnagyobb social impact befektetését kapta a Green Fox Academy

450 millió forintos befektetést biztosít az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Green Fox Academynek. Az Impact Ventures egy impact (társadalmi hasznosságú) befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, amelyek az üzleti eredmények mellett pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A mostani befektetés az egyik legnagyobb régiós dedikált impact befektetés.
2020. 05. 28. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

265 millió forint adózott eredmény el a Duna House-csoport

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport 265 millió forint konszolidált adózott eredményt ért el az első negyedévben, 60 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - közölte a cég csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2020. 05. 28. 20:50
Megosztás:
Hozzászólások:

Több ezer embert bocsát el a Boeing

Több mint 6 ezer embert bocsát el a Boeing a koronavírus-járvány miatt kialakult keresletcsökkenés miatt, és a társaság újraindítja két halálos balesetben is érintett típusa, a 737 MAX gyártását Rentonban.
2020. 05. 28. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kétszámjegyű árbevétel-növekedést a Boschnál

Újra kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el a Bosch csoport Magyarországon az autóipari megrendelések jelentős csökkenése ellenére; jelenleg a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készülnek - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
2020. 05. 28. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

19 százalékkal nőtt a Hörmann Hungária Kft. forgalma

Tizenkilenc százalékkal, 9,5 milliárd forintra nőtt a Hörmann Hungária Kft. forgalma tavaly az előző évhez képest, a német anyavállalat nemzetközi szinten 5 százalékos emelkedéssel, 1,5 milliárd eurós árbevétellel zárt - közölte a garázskapukat, kül- és beltéri ajtókat, valamint forgalomkorlátozó rendszereket forgalmazó cég szerdán az MTI-vel.
2020. 05. 28. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Programokkal készül a BKK a gyermeknapi hétvégére

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a biztonságot szem előtt tartva idén a gyermeknap alkalmából online programokkal, koncertekkel, előadással, rajzpályázattal, a járműveken pedig különleges hangbemondásokkal várja a fővárosban utazókat május utolsó hétvégéjén.
2020. 05. 28. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Biofinomítót épít a Pannonia Bio Zrt. Dunaföldváron

Úgynevezett fejlett bioüzemanyagot előállító finomítót épít a Pannonia Bio Zrt. dunaföldvári telephelyén a cég hároméves, 150 millió eurós beruházási programjának részeként - közölte a társaság.
2020. 05. 28. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elhalasztotta a döntést a Lufthansa a német segélycsomagról

Elhalasztotta a Lufthansa felügyelő bizottsága a döntést a német állam pénzügyi mentőcsomagjáról - közölte szerdán a légitársaság.
2020. 05. 27. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újrainduló létesítmények: Az Allianz a kockázatok csökkentésére hívja fel a figyelmet

Az Allianz Global Corporate & Specialty kockázati tanácsadói a koronavírus miatti lezárást követő sikeres és biztonságos újranyitás érdekében helyszíni biztonsági szemléket és kifejezett kármegelőzési intézkedéseket javasolnak a gyáraknak, létesítményeknek · A biztosítási káresemények között a legköltségesebb okok a tűzesetek, a gépek és berendezések meghibásodásai, illetve a hibás kivitelezési vagy karbantartási munkák lehetnek. · Az elektromos berendezések és felszerelések az állapotuktól függően különösen tűzveszélyesek, illetve a kézfertőtlenítőkhöz és egyéb gyúlékony fertőtlenítőszerekhez is javasolt tűzbiztonsági óvintézkedéseket bevezetni.
2020. 05. 27. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megszűnhet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.

A 2011-ben létrehozott Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET Zrt.) a kormány szándékának megfelelően jelentős segítséget nyújtott a szociálisan legrászorultabb hiteladósoknak, ők az elmúlt évben kedvezményes feltételekkel vissza is vásárolhatták korábbi otthonukat; a kitűzött célok teljesülésével a 2020. május 26-án benyújtott törvénytervezet javaslatot tesz a NET törvény hatályon kívül helyezésére - közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtó és kommunikációs főosztálya szerdán az MTI-vel.
2020. 05. 27. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

10 százalékkal növelte árbevételét az AutoWallis

Az AutoWallis csoport az első negyedévben 10 százalékkal, 20,2 milliárd forintra növelte árbevételét, a teljes átfogó eredmény 582 millió forint veszteség lett átmeneti és egyszeri hatások miatt, szemben az előző év azonos időszakának 116 millió forintos nyereségével szemben - közölte a társaság szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2020. 05. 27. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

100 millió eurós tőkebefektetés a Bolt-nál

Újabb, 100 millió euró (35 milliárd forint) értékű befektetési kört zárt a Bolt, a vezető európai utazási és szállítási platform. A befektetésből a vállalat tovább folytatja utazásszervező, mikromobilitási és ételszállító szolgáltatásainak terjesztését Európában és Afrikában. A Bolt személyszállítási mobilapplikációjával lépett a magyar piacra 2016-ban - előbb Budapesten, majd Debrecenben -, pár hete pedig elindította a Bolt Food ételházhozszállító szolgáltatását a magyar fővárosban.
2020. 05. 27. 10:05
Megosztás:
Hozzászólások:

A nemzetközi protokolloknak is megfelelnek a Budapest Airport járványintézkedései

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a napokban az európai légiközlekedésre vonatkozó közös ajánlásokat adott ki, amelyek biztosítják a repülőterek járványidőszak alatti biztonságos működését. A Budapest Airport már hetekkel ezelőtt bevezette az ajánlásokban foglalt intézkedéseket, és azokkal összhangban folyamatosan biztosítja az utasok és a repülőtéri személyzet egészségének védelmét.
2020. 05. 27. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Budapest Bank csatlakozik a Takarék Csoport és az MKB együttműködéséhez

A Budapest Bank Zrt. (BB) csatlakozik az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (MTB) és az MKB Bank Nyrt. (MKB) stratégiai együttműködéséhez, amelyben egy hazai tulajdonú bankcsoport létrehozásának keretrendszerét vizsgálják meg és készítik elő - közölte a három pénzintézet kedden az MTI-vel.
2020. 05. 26. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

9 milliárdért mentik a Lufthansát - érthető? Ez forintban 3150 milliárd!

Lényegében a korábban kiszivárgott híreknek megfelelő mentőcsomagot kapott a német Lufthansa.
2020. 05. 26. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások: