Melyik WC-ben terjed a koronavírus? Pisilési szabályok

Az alábbi levelet egy kedves olvasónk juttatta el szerkesztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk. A téma pedig nem más, mint, hogy milyen WC-ben terjed a koronavírus, avagy hol lehet pisilni Budapesten és hol nem a koronavírus idején?

Melyik WC-ben terjed a koronavírus? Pisilési szabályok

A tegnapi napon vidékről Budapestre utaztunk és nagyon érdekes dolgokat tapasztaltunk - írja egy kedves vidéki olvasónk, G. Zoltán.

Együnk egy gyrost, de nagyon kell pisilni!

Autónkkal a Nyugati pályaudvarnál tudtunk nagy nehezen leparkolni. Az ingyenes parkolás nagyban megnehezíti a szabad hely találását, kb. 10-15 percig kellett keringenünk, míg meg tudtunk végre állni. Juhéééé! Együnk egy gyrost a közeli török étteremben! (Azért esett a választásunk erre a török étteremre, mert korábban is jártunk már ott és nagyon tiszta volt a mellékhelyiség. Bevallom, a hosszú út után már nagyon kellett pisilnie mindenkinek a családból.)

A török étterembe lépve (természetesen maszkban) megrendeltük a gyrost, amit gondosan dobozba csomagolva adtak át, így már mehettünk is a pénztárhoz. A pénztárhoz érve kértük a WC-kulcsát, mikor közölték velünk:

- "Sajnos nem lehet használni az étterem WC-jét, ez a járványügyi szabályozás". 

- "Most tényleg? Nem mehetünk el pisilni?" - kérdeztem csalódva, de combjaimat már nagyon szorosan szorítva egymáshoz.

- "Mutassam meg a jogszabályt, ami erről rendelkezik?" - kérdezte tört magyarsággal a török pénztáros (egyébként nagyon kedvesen)

- "Jajj, dehogyis, elhisszük, biztosan így van, ahogyan mondjátok" - izzadtam ki a választ.

Gyorsan felnyaláboltuk a gyros tálakat és kirobbantunk a Körútra. 

Vajon akkor hol lehet most pisilni egyáltalán Budapesten?

A Nyugati Pályaudvaron biztosan! - jött az ötlet. Átrohantunk a körút zebráin és be a Nyugati Pályaudvar épületébe. Utunk a McDonald's mellett vezetett, reménykedve belestünk a bejáraton, de ott nagyon egyértelműen jelezték, hogy "NO TOILET", olyannyira, hogy piros-fehér kordonszalaggal is lekötötték annak lejáratát. Szóval a Mekiben sem lehet potya-vizelni.

- "Keressük meg a pályaudvar WC-jét, annak nyitva kell lenni! Olyan nincs, hogy egy pályaudvaron nem lehet pisilni." - hangzott el az elkeseredett érvelés.

Hossszas keresgélés után az aluljáróban találtuk meg a hivatalos WC-t, ahol mint kiderült 200 Ft-ért nem támad a koronavírus, azaz lehet pisilni! Juhééééé! Bár a 200 Ft elég lehúzós összeg, de van az a pillanat, amikor már az is belefér.

"Huuuuuuhhhhhh, ez most nagyon jól esett..." - könnyebültünk meg végül.

A megkönnyebülés után megettünk a már jócskán kihűlt gyrost, majd utunkra indultunk Budapest belvárosában.

A Mammut bevásárlóközpont WC-jében sem támad a vírus!

A nap végén a Mammut üzletközpontba egy bankfiókba vezetett az utunk, mely dolgunk végeztével ismét úrrá lett rajtam a pisilhetnék - írja levelében Zoli. Remélni sem mertem, hogy nyitva lesz a bevásárlóközpont WC-je, de azért elballagtam megnézni azt. És láss csodát! A WC nyitva volt, senki sem kért pénzt a belépésért, így nyugodtan engedtük ki a fáradt olajat, majd elindultunk hazafelé.

Hazafelé menet levontuk a konzekvenciát:

1. Budapesten az éttermekben TÁMAD a koronavírus, TILOS pisilni

2. Budapesten a nagy forgalmú aluljáró WC-jében, 200 Ft-ért NEM TÁMAD a koronavírus, SZABAD pisilni

3. Budapesten a tömegeket vonzó plázákban ingyenesen NEM TÁMAD a koronavírus, SZABAD pisilni

fotók: pixabay.com

Hozzászólások

Április 30-ig lehet jelentkezni a Nemzeti VERSenyre

Április 30-ig várják a jelentkezéseket a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete versmondó és versklipversenyére, a Nemzeti VERSenyre.
2021. 04. 13. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Moszkva korlátozza a légi közlekedést Törökországgal

Oroszország április 15. és június 1. között korlátozza a menetrendszerű és charter légi közlekedést Törökországgal és Tanzániával az ottani koronavírus-járványhelyzet miatt és a fertőzés behurcolásának megelőzésére - jelentette be Tatyjana Golikova orosz miniszterelnök-helyettes hétfőn Moszkvában.
2021. 04. 13. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kárpátalja kikerült a vörös besorolásból

Ukrajnában hétfőre kevesebb mint nyolcezer, a megelőző napihoz képest csaknem 4300-zal kevesebb új beteget jegyeztek fel. Az átmeneti csökkenésnek azonban minden bizonnyal az az oka, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet is végeznek. Közben Kárpátalja kikerült a legsúlyosabb járványhelyzet szerinti vörös besorolás alól.
2021. 04. 13. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EU továbbra is magyarázatot vár az AstraZeneca vállalattól

Az Európai Bizottság továbbra is magyarázatot vár az AstraZeneca gyógyszergyártó vállalattól az uniós országok koronavírus elleni vakcinaellátásának hiányosságaival kapcsolatban - közölte Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője hétfőn.
2021. 04. 13. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megkezdte vakcinájának európai szállítását a Johnson & Johnson

A Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat megkezdte a koronavírus elleni egyadagos vakcinája szállítását az EU országaiba - közölte Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője hétfőn.
2021. 04. 13. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Bécs meghosszabbítja a teljes zárlatot

Bécs további két héttel, május 2-áig meghosszabbítja a koronavírus-járvány megfékezése érdekében bevezetett teljes zárlatot - jelentette be Michael Ludwig polgármester hétfő délután újságíróknak.
2021. 04. 12. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Koronavírus-teszt hamisítókra csaptak le Romániában

Nemzetközi személyszállító cégeknél tartott házkutatást hétfőn a román rendőrség, mert a gyanú szerint hamisított negatív koronavírusteszteket árultak utasaiknak.
2021. 04. 12. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fokozatosan enyhítik a korlátozásokat Boszniában

Bosznia-Hercegovina fokozatosan kezdi enyhíteni a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat, hétfőtől például - több mint három hét után - Szarajevóban ismét megnyithattak a vendéglátóhelyek kerthelyiségei.
2021. 04. 12. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Zárlat alá kerülhet Németország?

Akár június közepéig is eltarthat az új típusú koronavírus (SARS-COV-2) terjedésének lassítását szolgáló következő járványügyi zárlat Németországban a kancellária számításai szerint - jelentette hétfőn a Der Tagesspiegel című berlini lap.
2021. 04. 12. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Turisztikai startup program indul a fellendítésért

Közös programot indít a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány és a Startup Campus, hogy támogassák a turisztikai startup szektort, és segítsék a koronavírus-járvány hatásaira reagáló megoldások kifejlesztését - közölték a szervezetek az MTI-vel hétfőn.
2021. 04. 12. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

6 milliárdos beruházást hajt végre a Bosch Vecsésen

Regionális szolgáltatóközpontot hoz létre Vecsésen a Bosch, Magyarország legnagyobb ipari vállalata; a 6 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 2,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztéssel 225 új munkahely jön létre - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.
2021. 04. 12. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Már a 2019-es alapítású cégek is igényelhetik a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt

Számos kedvező változtatásnak köszönhetően mostantól még több mikro-, kis- és középvállalkozás igényelhet 0%-os kamatozású kölcsönt a Covid-19 járványt követő újraindítási célokhoz. A Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) beérkezett vállalkozói igények alapján már a 2019-es alapítású, pozitív üzemi eredményű cégek számára is elérhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön. Emellett újra megnyílik a korábban rendkívül népszerű KKV Technológia Hitelprogram „B” hitelcélja, amely szintén nulla százalékos kamat mellett, maximum 80 millió forintig biztosít forrást a cégek számára működési költségeik fedezésére, illetve forgóeszköz finanszírozásra.
2021. 04. 12. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így teljesített a forint

Vegyesen alakult a forint árfolyama a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon hétfőn: az euróhoz és a dollárhoz képest erősödött, míg a svájci frankkal szemben enyhén gyengült.
2021. 04. 12. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mínuszban zártak az európai tőzsdék

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn, a múlt heti rekordok után szerte a világban profitot realizáltak a befektetők, miközben a gyorsjelentési szezon indulására várnak.
2021. 04. 12. 19:45
Megosztás:
Hozzászólások:

Alulteljesített ma a Budapesti Értéktőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 508,16 pontos, 1,16 százalékos csökkenéssel, 43 267,25 ponton zárt hétfőn.
2021. 04. 12. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem ijedt meg rekordösszegű büntetésétől a kínai Alibaba

Az Alibaba kínai internetes kiskereskedelmi és technológiai óriásvállalat nem tart attól, hogy a hétvégén rá kiszabott rekordösszegű büntetésnek negatív hatásai lesznek - számolt be a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a vállalat hétfői közlésére hivatkozva.
2021. 04. 12. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szlovéniában véget ért a teljes zárlat

Szlovéniában hétfőn véget ért a húsvéti időszakra elrendelt teljes zárlat: az iskolások és az óvodások ismét visszatérhettek az oktatási és nevelési intézményekbe, valamint újra nyithattak az üzletek és a szolgáltatások - írta a helyi sajtó.
2021. 04. 12. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővíti saját márkás árukínálatát a Spar

Szinte az összes saját márkás árucsoport kínálatát növeli idén a Spar, a tervek szerint csak az élelmiszerek területén több mint háromszáz új cikkel bővíti saját márkás termékeit az áruházlánc.
2021. 04. 12. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új vezérigazgató-helyettes az UniCredit Bank Hungary-nál

Az UniCredit Bank Hungary felügyelőbizottsága jóváhagyta Giacomo Volpi kinevezését a bank új vezérigazgató-helyettesévé, a Magyar Nemzeti Bank előzetes engedélyének hatályával.
2021. 04. 12. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Enyhe csökkenéssel nyitottak az amerikai tőzsdék

Enyhe csökkenéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók hétfőn, a múlt heti rekordszintek után a befektetők óvatosak az első negyedéves gyorsjelentési szezon küszöbén.
2021. 04. 12. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások: