Óriásbográcsban készült a pulykatokány
Bár - főként Dél-Magyarországon - sokoldalúan felhasználják a szilvát főzéskor is, mégis sok területen méltatlanul mellőzik. Annak érdekében, hogy ezt a gyümölcsöt minél többen megszeressék, a piacvezető Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. a 12. alkalommal megrendezett Szarvasi Szilvanapok egyik főtámogatójaként vett részt.
A három napos, közel 15 000 résztvevőt vonzó eszem-iszom a hagyományokhoz hű, szilvából készült étel- és italkülönlegességeket vonultatott fel a különböző gasztronómiai programokon. Szombaton igazi főzőshow-ban vehettek részt a vigasságra látogatók, akik a díjnyertes Békés Megyei Gasztronómiai Team mesterszakácsai által készített aszalt szilvás pulykatokányt kóstolhatták meg. Ahhoz, hogy a megjelent vendégek jóllakhassanak, száz kilógramm húsra, valamint harminc kilogramm aszalt szilvára volt szükség, amelyet a Gallicoop Zrt. biztosított.
Garai András, a cég marketing vezetője így fogalmazott: „A cég életében nem volt ismeretlen a két alapanyag házasítása, hiszen az aszalt szilvával töltött pulykamell régóta a palettán van, ráadásul 2005-ben elnyerte a Magyar Minőség Társaság és a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség Magyar Minőség Háza díját is”. Az 1 100 literes főzőedényben készült ételt 1 500 résztvevő ízlelhette meg, amely még így sem volt elegendő a hasak megtöltéséhez. Jövőre nagyobb bogrács, több pulyka, ugyanitt!