Sikeres évet zárt az Arval cégcsoport 2020-ban

Az Arval a világjárvány okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is növekedést ért el a tavalyi évben. Nem csupán járműparkjának mérete gyarapodott több mint 6%-kal, hanem új partnereinek és irodáinak számát is emelte. Ezzel a vállalat által finanszírozott flotta mérete 2020-ban elérte az 1 381 555 járművet. A KKV és privát bérleti ágazat 15,7%-kal nőtt, ebből 100 000 jármű került magánlízingre, a középtávú bérlési szegmens pedig 6%-kal emelkedett. Az Arval 7200 munkavállalója 300 000 ügyfelet szolgál ki 30 országban világszerte.

Reakciók a járványhelyzetre

A járványhelyzet alatt az Arval világszerte mozgósította lokális irodáit minden országban, hogy az ügyfelek számára a szolgáltatások folyamatosan biztosítva legyenek. A válság alatt számos ügyfél számára jelentett segítséget a szerződési feltételek rugalmasabbá tétele, valamint a szerződések meghosszabbítása is. Mindezt a stabil informatikai rendszereknek köszönhetően az Arval munkavállalóinak 99 százaléka otthona biztonságából dolgozva valósította meg.

2020: prosperáló év a cégcsoportnál

A lezárások következtében az új mobilitási trendekre reagálva a vállalat 2020 májusában elindította a "The Journey Goes On" nevű úttörő megoldását*, amelynek célja, hogy támogassa az Arval ügyfeleinek biztonságos, fenntartható és költséghatékony mobilitási megoldásokkal történő újraindulását. Ide tartozott többek közt a járművek fertőtlenítése és a személyes kontaktus nélküli folyamatok bevezetése. 2020-ban világszerte sor került fontos partnerekkel történő együttműködések megújítására és új kapcsolatok megkötésére, mint például a Sixt-el (Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Egyesült Királyságban és Belgiumban), a CaixaBank Payments & Consumer csoporttal (Spanyolországban és Portugáliában) és az Unicredit Bank Austria-val is. A partnerségek fókuszában az ügyfélélmény digitalizálása áll, valamint a termékek és szolgáltatások körének kiterjesztése megosztott, összekapcsolt és e-mobilitási megoldásokkal. Az Arval 2020-as növekedése nem csupán meghatározó partnerségeken alapult, hanem földrajzi terjeszkedésen is. A cég megerősítette jelenlétét Latin-Amerikában új kolumbiai irodák megnyitásával.

CSR kezdeményezések a válság idején

A társadalom és ügyfelek iránti felelősségétől vezérelve az Arval 2020-ban a környezetvédelmi kihívásokra adott válaszként meghatározó CSR-stratégiát dolgozott ki. A programban célul tűzte ki, hogy 2025-ig félmillió villamosított járművet üzemeltet, ami 30%-kal kevesebb átlagos szén-dioxid-kibocsátást eredményez majd a teljes flottájában. Emellett egy másik fontos projektbe is belekezdett: 12 országban közel 350 járművet kínált fel a vállalat díjmentesen az egészségügyi dolgozók munkájának megsegítésére. Az Arval társadalmi felelősségvállalási programját platina EcoVadis besorolással** jutalmazták, mely a vállalatok CSR-tevékenységét értékelő független nemzetközi szervezet legmagasabb szintű elismerésének minősül. 

2021: új mobilitási szolgálatatások a portfólióban

Az Arval cégcsoport három új mobilitási terméket – Mobility Hub, Mobility App és Mobility Consulting - indított el azzal a törekvéssel, hogy vezető szerepet töltsön be a fenntartható mobilitás terén. Ezek a szolgáltatások együttesen az iparágban most jelennek meg először: egy megosztáson alapuló megoldásokat összegyűjtő tudásközpont, egy mobilitási megoldásokat rendszerező applikáció és egy konzultációs platform. Az újdonságok elsőként Hollandiába, Franciaországba és Németországba érkeztek meg.

„Nagyon bízom ebben az évben; sok projekt és kezdeményezés áll előttünk. A mostani beruházások 2021-ig és az elkövetkezendő években is erősítik jövőképünket, és terveink szerint idén meghaladjuk a 2020-as flottanövekedést." – nyilatkozta Alain van Groenendael, az Arval elnöke és vezérigazgatója.

„Várakozásokkal telve vágunk neki a 2021-es évnek Magyarországon is, hiszen ügyfeleink már idén találkozhatnak majd az Arval Beyond stratégia első lokális eredményeivel, például a gőzerővel zajló mikromobilitási fejlesztéseinkkel, illetve az első konkrét lépésekkel a még zöldebb flották irányába. 2020-ban a korlátozások alatt rengeteg belső fejlesztést hajtottunk végre, és ezeknek köszönhetően erős kereskedelmi- és operációs csapattal, valamint jelentős ambíciókkal vágunk neki az előttünk álló évnek.” – emelte ki Gwénael Cévaer, az Arval Magyarország ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások

OTP részvény befektetési kilátások

Fundamentumok alapján ez a hét leginkább az árak drágulásáról szólhatnak, jönnek ugyanis az inflációs adatok Európából és USA-ból is.
2021. 04. 12. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul a magyar-román kereskedelmi forgalom - ábrán mutatjuk

A magyar-román kereskedelmi forgalom alakulása; behozatal; kivitel; milliárd forint
2021. 04. 12. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ismét jön a hideg és a hó is

Ismét jelentősen, egy nap alatt mintegy 10 fokos lehűlés várható a jövő héten. A hét nagy részén borús, esős idő lesz jellemző, nem csak eső, néhol havazás is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2021. 04. 11. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elvitték a hatos lottót!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 14. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2021. 04. 11. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szigorú óvintézkedések mellett tehetnek vizsgát a szakképzésben tanulók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.
2021. 04. 11. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Támogatja a kormány az egészségügyet ellátó cégeket

A kormány minden támogatást megad ahhoz, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben is gördülékeny legyen az együttműködés az egészségügyi intézmények és a számukra eszközöket, felszereléseket szállító cégek között - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára az MTI-vel vasárnap.
2021. 04. 11. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ipari és építőipari adatok érkeznek a jövő héten

Az ipari termelés februári teljesítményéről szóló második becslést és az építőipar februári kibocsátásának adatait publikálja jövő héten a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2021. 04. 11. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre népszerűbb az elektronikus fizetés

Az elektronikus fizetés elterjedését számos intézkedés segíti, többek között a tavaly márciusban debütált azonnali fizetési szisztéma, a másfél millió forint feletti készpénzfizetési korlátozás, valamint az, hogy idéntől, ahol van online pénztárgép, ott elektronikusan is lehet fizetni - mondta Tállai András az MTI-nek.
2021. 04. 11. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így változott az üzemanyag ára 2018 óta - ábrán mutatjuk!

95-ös oktánszámú, ólommentes autóbenzin és a gázolaj, havi, országos fogyasztói átlagára, forint/liter
2021. 04. 11. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ivartalanítási programot indított a Nébih

A kistelepülésekre fókuszáló, ivartalanítási programot indított a kóbor kutyák számának csökkentése érdekében a kistelepüléseken a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), 50 millió forintból 1400 kutya ivartalanítását finanszírozzák - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.
2021. 04. 11. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Trendszerű lejtmenetben a kiskereskedelem

A kiskereskedelem trendszerű lejtmenetben van és a márciusi járványügyi korlátozásokat is figyelembe véve várhatóan negatívan járul hozzá a GDP első negyedévi alakulásához - így kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a KSH februári adatait.
2021. 04. 11. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarország segít Szlovákiának az orosz oltóanyag bevizsgálásában

Magyarország segít Szlovákiának a Pozsony által megrendelt, koronavírus elleni orosz oltóanyag bevizsgálásában - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, miután megbeszélést folytatott Igor Matovic szlovák miniszterelnök-helyettessel, pénzügyminiszterrel.
2021. 04. 11. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyárra talán elérhető lesz a nyájimmunitás

Ha a védőoltásokat sikerül megfelelő ütemben beadni, és az emberek minél nagyobb számban kérik is azt, akkor talán nyárra elérhető a tömeges immunitás - erről a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője beszélt a közmédiának szombaton.
2021. 04. 11. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Az ötöst nem, de a Joker-t ketten is elvitték!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 14. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2021. 04. 10. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megjelent a TokajKalauz negyedik kiadása

Megjelent a TokajKalauz eddigi legátfogóbb, negyedik kiadása; a kétnyelvű kötet a teljesség igényével mutatja be a történelmi borvidék látnivalóit és programjait a legizgalmasabbnak értékelt pincéktől, a helyi gasztronómián, rendezvényeken és a legszebb kirándulóhelyeken át a legjobbnak ítélt szálláshelyekig.
2021. 04. 10. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Zöldáramra váltott a pécsi Körber Hungária Gépgyártó Kft.

Teljes egészében megújuló energiaforrásokból származó villamos energiával fedezi pécsi telephelyének áramszükségletét a dohányipari gépek és a hozzájuk tartozó alkatrészek előállításáról ismert Körber Hungária Gépgyártó Kft. - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel. megújuló energiaforrásokból termelt villamos energia.
2021. 04. 10. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó és aggódik a környezetpusztítás következményei miatt

Szinte nincs olyan magyar ember, akit ne foglalkoztatna a bolygó jövője, egy lakos pedig átlagosan 12 környezetkárosító tényezőt tud felsorolni – derült ki az ALTEO Csoport megbízásából készített országos, reprezentatív kutatásból. Bár a különböző demográfiai csoportok eltérően vélekednek ezek jelentőségéről, egy dologban azonban 80 százalékuk egyetért: a környezetvédelem az egész társadalom közös felelőssége.
2021. 04. 10. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Eredményesen zárta a egyedévet a Pallas Athéné Alapítvány

Biztonságos és felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően eredményesen zárta 2021 első negyedévét a Pallas Athéné Alapítvány: az Optima Befektetési Zrt., mint az alapítványi vagyon kezelője, 745 millió forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az az első negyedév végén összesen 279,8 milliárd forintot tett ki - közölte az alapítványi vagyon kezelője az MTI-vel pénteken.
2021. 04. 10. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új csalók bukkantak fel a Magyar Posta nevében

A Magyar Posta arculati elemeit felhasználó, kéretlen elektronikus levelekben elrejtett információgyűjtő kémprogramra hívja fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete. A rendőrség azt közölte: a levél nyelvezete eltér a megszokott hivatalos formulától, és már a megszólítás is gyanút ébreszthet.
2021. 04. 10. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

144 milliárd forint az államháztartás hiánya

A járványügyi védekezés, a vakcinabeszerzések és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedések következtében 1144,1 milliárd forintos hiánnyal zárt március végén az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszere - közölte pénteken kiadott gyorstájékoztatójában a Pénzügyminisztérium (PM).
2021. 04. 10. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások: