Sikeresen lezárta a Neo Property felvásárlását a vagyonkezelő Akko Invest

Sikeresen lezárta a Neo Property Services Zrt. felvásárlását az Akko Invest Nyrt., a 18,5 milliárd forint értékű akvizíciót az Akko saját és banki forrásból finanszírozta - közölte a vagyonkezeléssel foglalkozó vállalat pénteken az MTI-vel.

Az ingatlanüzemeltető és szolgáltató társaságot a Wing csoporttól vették meg, a tranzakcióhoz az OTP Bank 12 milliárd forint összegű, 15 éves futamidejű hitelt biztosított.
  
A közlemény idézi Prutkay Zoltánt, az Akko Invest elnökét, aki kiemelte: ezzel a lépéssel az AKKO történetének legnagyobb akvizícióját zárták le, és jelentős lépést tettek növekedési terveik megvalósításában. A vállalat vizsgálja újabb akvizíciók lehetőségét, a növekedés finanszírozása érdekében a vagyonkezelő alaptőkéjének maximum tízszeresére emelésének lehetőségéről határozott korábban - jelezte.
   
A tájékoztatás szerint a Neo Property Services Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltetője és szolgáltatója, árbevételét csaknem megduplázta 2015 óta. A vállalat 23,3 milliárd forintos árbevételt és 1,5 milliárd forintos kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el 2019-ben, és az előzetes adatok alapján 2020-ban is folytatta a növekedést. Partnerei számára több mint 10 millió négyzetméter külterületet gondoz és több mint 3 millió négyzetméter ingatlanterületet üzemeltet, 650 főt meghaladó munkavállalóval. A társaság célja, hogy 2025-re 29 milliárd forintos árbevételt és 2,1 milliárd forintos EBITDA-t érjen el.
   
A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett Akko Invest Nyrt. vagyonkezeléssel foglalkozik, részvényeit 2011 óta jegyzik a tőzsdén. A vállalat papírjai csütörtökön 428 forinton zártak; az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb értéke 481 forint, a legalacsonyabb 264 forint volt.

Hozzászólások

6,6 százalékos GDP-növekedés jöhet idén

Az idén erőteljesen, 6,6 százalékkal nőhet a bruttó hazai termék (GDP), a harmadik negyedévben a GDP már elérheti a járvány előtti szintet - ismertette a legfrissebb előrejelzést Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője online sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
2021. 04. 21. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Látványosan gyűlt az e-hulladék tavaly – a vásárlók tudatossága a kereskedőt is meglepte

Nagy számban adtak túl a régi háztartási nagygépeken és hűtőszekrényeken a magyarok a járvány alatt – derül ki a MediaMarkt műszaki áruházlánc és az Inter-Metal Recycling Kft. adataiból, amelyről a két társaság a közelgő Föld Napja alkalmából számolt be. 2020-ban több mint harmadával több e-hulladék került a feldolgozóhoz, mint előző évben, a leadott össztömeg közel kétharmada pedig hasznos anyagként vissza is került a gazdaságba. A műszaki áruházlánc, látva vevői növekvő igényét, maga is fejleszti folyamatait: hulladékgazdálkodása idéntől még hatékonyabbá válik.
2021. 04. 21. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több vetőmag is megbukott a Nébih ellenőrzésén

Huszonhárom tölteni való étkezési paprika vetőmagját vizsgálták a szakemberek. Két terméknél a csírázóképességgel adódtak gondok, hétnél pedig az ígértnél kevesebb magtömeg és mag darabszám miatt kezdeményezi fogyasztóvédelmi eljárás indítását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az illetékes társhatóság bevonásával - tájékoztatott a legutóbbi Szupermenta teszt eredményéről szerdán a hivatal.
2021. 04. 21. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyorsabb és rugalmasabb lehet az ügyintézés a közműszolgáltatásban

Bővülhet az elektronikus ügyintézés lehetősége, így csökkenhet az eljárások időtartama és rugalmasabbá válhat a fogyasztói igények kiszolgálása a villamos energia és földgáz szolgáltatás során. Ezt célozza az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kedden benyújtott törvényjavaslata, amely emellett több energetikai és közszolgáltatási tárgyú törvény módosítását is tartalmazza a közelmúltban az energiaszektorban végbement változások és intézkedések miatt - közölte szerdán a minisztérium.
2021. 04. 21. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Balfácán tőzsdei elemzők - A Netflix esete

A legnagyobb amerikai streaming szolgáltató 7,16 milliárd dolláros bevételt és 3,75 dolláros részvényenkénti eredményt ért el az év első negyedévében.
2021. 04. 21. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a villamosenergia-fogyasztás februrában

Csaknem 5 százalékkal nőtt februárban a hazai villamosenergia-fogyasztás, elsősorban a tavalyinál alacsonyabb átlaghőmérséklet miatt - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel szerdán.
2021. 04. 21. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Durva mínuszok után végre pluszban nyitnak a tőzsdék

Az előző napi súlyos veszteségek után emelkedéssel nyitottak a főbb nyugat-európai részvénypiacok szerdán azon remények közepette, hogy egy erős gyorsjelentési szezon elcsitíthatja a súlyos indiai járványhelyzet miatti aggodalmakat.
2021. 04. 21. 09:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Megjelent az internetes szolgáltatók kompenzációjáról szóló felhívás

A digitális oktatásban tanuló diákok, családjaik és tanáraik számára elérhetővé tett ingyenes internet szolgáltatásra eddig mintegy 280 ezer igény érkezett. A kisebb szolgáltatók mától nyújthatnak be egyedi támogatási kérelmet kiesett bevételük kompenzációjára - hívta fel a figyelmet keddi közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
2021. 04. 21. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jól zárták az évet a zalai vadgazdálkodók

A kilövési tervet jól teljesítették a Zala megyei vadgazdálkodók, a vadászati évet 261 millió forintot meghaladó eredménnyel zárták február végén - közölte a megyei kormányhivatal vadászati és halászati szakügyintézője kedden az MTI-vel.
2021. 04. 21. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Budapest legszélesebb sétálóutcája elnyeri végső arculatát

Fontos mérföldkőhöz érkezett Közép-Európa legnagyobb, több mint egy évtizede elindított városrész-megújítási programjának központi eleme, Budapest legszélesebb és egyik leghosszabb sétálóutcája, a Corvin Sétány.Hamarosan elkészül ugyanis a Sétány utolsó lakóépülete, a Grand Corvin, amelynek homlokzatán olyan különleges fémburkolat is helyet kapott, amelyet Magyarországon ilyen volumenű lakóépület-együttesnél még nem alkalmaztak korábban.
2021. 04. 21. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Eddig ezer család kapott otthonfelújítási támogatást

Több mint ezer család kapta meg az otthonfelújítási támogatást január óta - mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán közzétett videójában kedden.
2021. 04. 21. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Zsebre tette a címzettek pénzét ez a postás

Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Nagykátai Járási Ügyészség egy postás ellen, aki kézbesítés helyett ellopta a címzetteknek küldött pénzt 2019-ben - közölte a Pest megyei főügyész kedden az MTI-vel.
2021. 04. 21. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Eddig lehet bejelenteni az áprilisi fagykárokat

Május 17-ig jelenthetik be a gazdák az áprilisi fagykárokat - mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.
2021. 04. 20. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csaknem 5 milliárd forintból fejleszti Szombathely áramhálózatát az E.ON

Nemzetközi együttműködésen alapuló áramhálózat fejlesztési program indult az Északnyugat-Dunántúlon az E.ON Hungária Csoport részvételével. A százmilliárdos gigaprojekt felkészülés a jövőre, a napelemes rendszerek további térnyerésére, és válasz a térség gazdasági fejlődésével folyamatosan növekvő lakossági és vállalkozásoktól érkező energiaigényekre. Mindezt okos megoldásokkal, egyaránt alkalmazkodva az ügyfelek szokásaihoz és a termelők igényeihez. Szombathelyen 4,7 milliárdos fejlesztés valósul meg a program keretében.
2021. 04. 20. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengült a forint árfolyama estére

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben kedden kora estére a nemzetközi kereskedelemben a reggeli szintekhez képest.
2021. 04. 20. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Növekedésnek indulhat a hazai használtautó-piac

Megindulhat a növekedés a használt autók magyarországi piacán a második negyedéven az első negyedévi csökkenés után, az átírások száma a minimális visszaesés ellenére az idén is megközelítheti a nyolcszázezret a Das WeltAuto várakozásai szerint. Az eladott autók kormegoszlása ugyanakkor tovább romlott az idén.
2021. 04. 20. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mínuszban zártak az európai részvénypiacok

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2021. 04. 20. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Ma sem volt izgalmas a kereskedés

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 209,17 pontos, 0,49 százalékos emelkedéssel, 42 597,26 ponton zárt kedden.
2021. 04. 20. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Javulásra számít az OTP

Az OTP menedzsmentje konkrét számszaki csoportszintű eredményvárakozás megadását 2021-re továbbra is korainak tartja, de több mutatóban is javulásra számít - közölték kedden az MTI kérdésére, hogy az éves közgyűlést helyettesítő pénteki igazgatósági ülést követően milyen profitot várnak az idén.
2021. 04. 20. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

357 forint osztalékot fizet a Graphisoft

A Graphisoft Park SE részvényenként 357 forint osztalékot fizet a forgalomban lévő A sorozatú törzsrészvényei után - közölte az ingatlanbefektetési társaság a közgyűlés hatáskörében eljáró igazgatótanácsának döntését a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.
2021. 04. 20. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások: