Ugye nem szegted meg az újévi fogadalmad?
Akár fogyni szeretnénk, és kicsit jobban érezni magunkat a bőrünkben, akár családunk, gyermekeink táplálkozását tennénk egészségesebbé, mindenképpen fontos és kihagyhatatlan elemei az étrendünknek a zöldségek. A Bonduelle széles termékpalettájával abban segít, hogy változatosabb lehessen az otthoni sütés-főzés, így hozzájárulva ahhoz is, hogy a háziasszonyok ne csak a konyhában hozhassák legjobb formájukat, hanem azon kívül is igazi, magabiztos nőkké váljanak. Mindezt mégis hogyan? Lássuk a tippeket, amelyeket a Bonduelle azért állított össze, hogy az év elején tett fogadalom ne csak egy újabb meghiúsult kísérlet legyen az életmódunk megváltoztatására.
Étkezzünk ötször egy nap, és sose hagyjuk ki a menüből a zöldséget, gyümölcsöt!
Táplálkozáskutatók számos felmérése, tanulmánya támasztja alá azt a tényt, hogy minden újabb adag zöldség vagy gyümölcs fogyasztása jelentősen mérsékeli a szívbetegségek kialakulását. Véssük tehát jól az eszünkbe: ha ezt a jó szokást megtartjuk, nem csak a fogyás indul meg könnyebben, de még egyes daganatok kialakulásának rizikója is csökkenhet! Ráadásul a zöldségek energiát adnak a jobb agyműködéshez, erősítik az immunrendszert, javítják az emésztést – ezek pedig mind hozzájárulnak az egész család egészségéhez.
Süssünk-főzzünk minőségi alapanyagokból!
Egy jó étel alapkövetelménye a frissesség és a zamatos íz, amelyet a Bonduelle konzerv kukoricái, gombái és zöldborsói a megfelelő időzítésnek köszönhetően mindig garantálnak. De mit is jelent ez? Azt, hogy az alapanyagok betakarítása és feldolgozása között mindössze csak pár óra telik el, amelyet a Bonduelle a legmodernebb konzervtechnológiával ötvöz. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a konzervtermékek 115-130°C-on, hőkezeléssel tartósítottak, amelynek célja a baktériumok kiirtása, így éveken keresztül tárolható a termék szobahőmérsékleten is, anélkül hogy érezhetően veszítene a minőségéből. Ennél az eljárásnál ráadásul a Bonduelle tartósítószert sem alkalmaz! Tehát kijelenthetjük: friss alapanyagok és a kiváló minőségű élelmiszerek nélkül pedig jól tudjuk: nincs egészséges táplálkozás!
Fogyókúra másképpen: nassolás van, éhezés nincs!
Nem csak a csokoládé, a cukor, a péksütemények jelenthetnek olykor vigaszt a számunkra. Ugyanis a farkaséhségnek hatásosabb ellenszere is van az ilyen ételek habzsolásánál! Az édes kukorica vagy a finom bébirépa természetes cukrot tartalmaz, amely jobban felszívódik, de ugyanúgy kielégíti az édesség utáni vágyat. Ráadásul az alakunkra is vigyázunk, ha inkább ezeket választjuk az esti filmnézés „kiegészítőjeként”, nem pedig például egy nagy adag fagyit.
Újévi fogadalmat tenni könnyű ugyan, de betartani annál nehezebb. Ha megfogadjuk a Bonduelle néhány fentebb említett tanácsát nem csak, hogy egészségesebben fogunk táplálkozni, hanem nagyon finomakat is ehetünk majd.