A 10 legsokkolóbb és megrázóbb celeb haláleset

A halál nem válogat – szoktuk hallani, mondani, és nincsen kivétel: a celebritások, hírességek körében is számos rejtélyes halálesetet tart nyilván a történelem. A különbség mindössze annyi, hogy ezek a rettenetes történetek hatalmas reflektorfényben, a világ szeme előtt zajlanak és rajtuk csámcsog mindenki és a kommentelők sokszor azonnal ítéletet mondanak bárki fölött... Listánkban a világ 10 legszörnyűbb és legnagyobb vihart kavaró celeb haláleseteit mutatjuk most be.

A 10 legsokkolóbb és megrázóbb celeb haláleset

10.  Kurt Cobain a Nirvana zenekar frontembere

1994 márciusában Kurt Cobain (aki súlyos drogfüggő volt, ezért többször elvonókúrára küldték, ahonnan megszökött) a legjobb barátjával, Dylan Carlsonnal vásárolt egy fegyvert, ami később a vesztét jelentette. 1994. április 8-án Kurt Cobain holttestére villanyszerelője, Gary Smith talált rá otthonában.

Smith eleinte azt hitte, hogy Kurt alszik, amíg meg nem látta a füléből kifolyó vékony vérzést és a fegyvert a teste közelében. A halottkém jelentése szerint Kurt szervezetében nagy mennyiségű heroin és nyomokban diazepam volt.

A becslések szerint halála néhány nappal korábban, 1994. április 5-én következhetett be.

halál oka: öngyilkosság

9. Ann Nicole Smith – USA szexszimbólum, modell, színésznő

fotó forrása: hollywoodreporter.com

halál oka: gyógyszer túladagolás

A nála 63 évvel idősebb milliárdos olajkereskedővel, J. Howard Marshallal való házassága miatt felvetődött, hogy csak a pénzéért ment hozzá – ezt Ann Nicole Smith mindig is tagadta.

2007. február 8-án Anna Nicole Smith-t holtan találták a floridai hollywoodi Seminole Hard Rock Hotel and Casino 607-es szobájában. Hét hetes nyomozás után a lány halála ügyében kizárták a gyilkosságot és az öngyilkosságot is.

A szakértői vélemény alapján a szexszimbólum halálát a nyugtató hatású klorál-hidrát túladagolása okozta, amely azáltal vált végzetessé, mert más vényköteles gyógyszerekkel, különösen négy benzodiazepinnel kombinálta.

8. Diana hercegnő

fotó forrása: facebook.com

halál oka: baleset (merénylet?)

1997. augusztus 31-én Diana hercegnő életét vesztette egy autóbalesetben a párizsi Pont de l’Alma úti alagútban. A balesetben életét vesztette szeretője, Dodi Fayed és a sofőr is, Henri Paul, aki a Hôtel Ritz Paris megbízott biztonsági igazgatója volt.

Az első francia vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a balesetet Paul ittas vezetése okozta. Mások azonban azt feltételezték, hogy a halálesetet az MI6 (brit titkosszolgálat) tervezte és követte el. A rejtélyt sokan azóta is kutatják és számos összeesküvés elmélet kering az interneten.

7. Bob Marley – zenész

fotó forrása: rollingstone.com

halál oka: melanóma és annak félrekezelése

1977 júliusában az orvosok rosszindulatú melanomát találtak Bob Marley lábkörme alatt. Marley vallási okokra hivatkozva figyelmen kívül hagyta az orvos tanácsát, aki a lábujjának amputációját javasolta, és úgy döntött, hogy eltávolítja a lábkörmét és némi bőrt.

A tüdejére és agyára átterjedő melanóma következtében egészségi állapota abban az évben jelentősen megromlott, és 1981. május 11-én a miami Cedars of Lebanon Kórházban elhunyt.

6. Marilyn Monroe – színésznő, szexszimbólum

fotó forrása: history.com

halál oka: gyógyszer túladagolás, öngyilkosság (megölték?)

Marilyn Monroe magánéletében számos problémával küzdött, amely mindig a lapon címlapján kötött ki. Gyógyszerfüggő volt, depressziótól és szorongástól is szenvedett. Háromszor házasodott, köztük a híres baseballjátékos, Joe DiMaggióval és a neves íróval, Arthur Millerrel. Házasságai néhány év vagy néhány hónap után mindig válással végződtek.

Marilyn Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg szándékos barbiturát-túladagolás következtében. Halálát illetően számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot. Számos elmélet a CIA-t és az amerikai elnököt John F. Kennedy-t véli a háttérben látni és a halálát politikai ügynek láttatni.

5. Whitney Houston – énekesnő

fotó forrása: kingchoice.me

halál oka: fulladás

2012. február 11-én Whitney Houstont eszméletlenül találták a Beverly Hilton Hotel 434-es lakosztályában, a fürdőkádba merülve. Halálának okát nem tudták azonnal megállapítani, de a hatóságok kizárták a bűncselekmény valószínűségét.

A vizsgálatok végén a Los Angeles megyei halottkém hivatala bejelentette, hogy halálának oka a fulladás, valamint „az érelmeszesedéses szívbetegség és a kokainhasználat hatásai” voltak együttesen.

4. Amy Winehouse – énekesnő

halál oka: alkoholmérgezés

2011. július 23-án Amy Winehouse alkoholmérgezésben halt meg, mindössze 27 éves volt. Ugyanezen év októberében egy halottkém arról számolt be, hogy Amy Winehouse véralkoholszintje 416 mg/100 ml (0,416%) volt a halálakor, ami több mint ötszöröse a megengedett vezetési határértéknek.

3. Heath Ledger – színész

fotó forrása: instyle.hu

halál oka: gyógyszermérgezés

2008. január 22-én Heath Ledgert a házvezetőnője, Diana Wolozin találta meg eszméletlenül az ágyában. A nő felhívta Ledger barátját Mary-Kate Olsen színésznőt, aki ezután felhívott egy magán biztonsági céget, miközben Wolozin a 911-et hívta. Két héttel a halála után a boncolás jegyzőkönyve így szólt: „Mr. Heath Ledger akut mérgezés következtében halt meg” 6 különböző gyógyszer együttes hatására, amelyek közül az egyik az oxikodon volt.

2. Robin Williams – színész

fotó forrása: variety.com

halál oka: öngyilkosság

Az 1970-es és 1980-as években Williams kokainfüggő volt. Később bejelentette, hogy azóta már leszokott, közeli barátja és gyakori társa John Belushi halála miatt. Azt mondta, hogy az ő halála és fiának születése késztették arra, hogy leszokjon a drogokról.

A világ teljesen megdöbbent, amikor felröppent a hír, hogy Robin Williams 2014. augusztus 11-én öngyilkos lett (személyi asszisztense egy övre felakasztva találta otthona egyik hálószobájában). A rendőrség szerint semmi nem utalt idegenkezűségre. Később kiderült, hogy súlyos depresszióban, nyugtalanságban és Parkinson-kór okozta szorongásban is szenvedett.

Ezért olyan fontos a mentális egészség normalizálása.

1. Michael Jackson – énekes

halál oka: mérgezés

2009. június 25-én Michael Jackson meghalt, miközben ágyában feküdt bérelt kastélyában Los Angelesben, a Holmby Hills kerületben.

A boncolás megállapította, hogy akut propofol- és benzodiazepin-mérgezésben halt meg, ami halála óta sok vitát váltott ki. Alapellátó orvosát, Conrad Murray-t elítélték „Michael Jackson meggyilkolásáért”, és négy év börtönbüntetésre ítélték, de két év múlva szabadult.

A jelenléti ív már a múlté?

Már hazánkban is egyre több vállalat és irodaház áll át a beléptető kártyás rendszerre. Nem véletlen, hiszen nagyban megkönnyítheti a cégek mindennapos működését. Nemcsak biztonsági szempontból lehet jó választás, hanem az adminisztráció hatékonyságát is növelheti. Tudta például, hogy a munkaidőt is nyilvántarthatjuk vele? Így nincs szükség többé jelenléti ívek kitöltésére. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miként nyújt segítséget egy ilyen rendszer kiépítése a mindennapok során.
2023. 01. 31. 19:00
Megosztás:

Több mint 1,6 milliárd forintból megújult Bodrogkeresztúr

Több mint 1,6 milliárd forintot kötöttek uniós forrásból Bodrogkeresztúr turisztikai attraktivitásának fejlesztésére: tematikus borsétányt alakítottak ki a korábban elhanyagolt pincesorból, zenepavilont építettek, új kilátópont létesült, és megújult a település több utcájának burkolata - közölte a Bodrogkeresztúrért Nonprofit Kft. az MTI-vel.
2023. 01. 31. 18:30
Megosztás:

Ismét megrendezik a Mobil világkongresszust

Megtartják idén is a mobiliparág legjelentősebb seregszemléjét, a Barcelonában évente megrendezésre kerülő, de a koronavírus-járvány miatt 2021-ben elmaradt Mobil világkongresszust (Mobile World Congress - MWC) - jelentette be az esemény szervezője, a mobilszolgáltatók nemzetközi szakmai szervezete, a GSMA.
2023. 01. 31. 18:00
Megosztás:

Az OTP húzta le a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 303,14 pontos, 0,66 százalékos csökkenéssel, 45 339,18 ponton zárt kedden.
2023. 01. 31. 18:00
Megosztás:

Az ipari termelői árak 2022-ben átlagosan 33,7 százalékkal emelkedtek

Az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9 százalékkal nőttek, az előző hónaphoz viszonyítva 0,1 százalékkal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7 százalékkal emelkedtek - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
2023. 01. 31. 17:32
Megosztás:

Csaknem 440 millió forintból fejleszti gyártókapacitását a használtruhák újrahasznosításával foglalkozó Texval Kft.

Csaknem 440 millió forintból fejleszti gyártókapacitását a használt ruhák kezelésével és újrahasznosításával foglalkozó Texval Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.
2023. 01. 31. 17:00
Megosztás:

A korábbinál bizakodóbbak az agrár- és élelmiszergazdaság szereplői

A várakozásoknak megfelelően ugyan tovább csökkent, de csak elenyésző mértékben a Takarék AgrárTrend Index értéke 2022 utolsó negyedévében. Az állattenyésztőknél az év végére sok vállalkozásnál helyreállt a jövedelmezőség, a növénytermesztőknél azonban határozottan érezteti hatását a magas üzemanyagár és a felvásárlási árak jelentős volumenű gabonaimport miatti csökkenése, amely többeket tárolásra késztet. A kritikusan alacsony mennyiségű és rossz minőségű termés miatt a kukorica termékpályán romlott számottevően a vállalkozások helyzetértékelése – derült ki a MKB Bank és a Takarékbank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletága elemzőinek összegzéséből, amelyet az agrárium szereplőinek megkérdezésével készítettek. Bizakodásra adhat okot a szakértők szerint a makrogazdasági környezet várható stabilizálódása.
2023. 01. 31. 16:30
Megosztás:

A képernyőn túl: immerzív internet vállalatok számára

Bár maga a metaverzum kifejezés már 1992-ben létrejött, fejlődésében az elmúlt években jelentős változás következett be. A kiterjesztett virtuális valóság mögött álló technológiák egyre megfizethetőbbek lettek, a COVID-19 világjárvány okozta kulturális változás eredményeként pedig egyre szélesebb körben lett elfogadott vélekedés, hogy a digitális világok az emberi kapcsolatok életképes helyszínei lehetnek. A vállalkozások megduplázták a virtuális világok iránti érdeklődésüket: a Deloitte adatai szerint tavaly több tízmilliárd dollárnyi kockázati tőkebefektetés érkezett ilyen területre, az elemzők 2024-re 800 milliárd dolláros piacot becsülnek.
2023. 01. 31. 15:30
Megosztás:

Terjed a jogsértő, rejtett befolyásolás az online kereskedelemben

Az európai fogyasztóvédelmi hatóságok gyorsvizsgálata alapján a kereskedők több mint harmada észrevétlen, ún. „sötét mintázatú” módszerekkel manipulálja a fogyasztókat az online térben. A Gazdasági Versenyhivatal – amely részt vett az európai gyorsvizsgálatban – itthon már felvette a harcot a vásárlói döntések rejtett torzítása ellen.
2023. 01. 31. 15:00
Megosztás:

Öt trend, amely a kisvállalkozások sikerének kulcsa lehet 2023-ban itthon is

Akár a pénzügyeink kezeléséről, akár egy számlakifizetésről van szó, hozzászoktunk a gyorsasághoz, a hatékonysághoz, a kényelemhez és a biztonsághoz. Ugyanez nem mindig mondható el a kisvállalkozások mindennapjairól, pedig a pénz gyors és biztonságos kezelésének képessége elengedhetetlen a sikerhez. Szerencsére a digitális innováció egyre inkább csökkenti ezt a problémát.
2023. 01. 31. 14:30
Megosztás:

K&H: élen a zöld finanszírozásban

A K&H Bank a mai napon folyósította az első olyan vállalati hitelét, amely maradéktalanul megfelel az Európai Unió fenntarthatósági szabályrendszerének, az EU Taxonómia rendeletnek. Az ügylet során a K&H az ALTEO Nyrt. szélerőműparkját refinanszírozza 4 milliárd forint értékben.
2023. 01. 31. 14:00
Megosztás:

Így választhatjuk ki a számunkra tökéletes klímát

A tapasztalatok szerint nagy általánosságban elmondható, hogy a lakosság a leendő klímaberendezés kiválasztása során a klímás szakember javaslatára hagyatkozik, ugyanakkor a döntés előtt érdemes néhány dologgal a laikusoknak is tisztában lenni. Antal Mihály, a Gree Magyarország műszaki szakértője elmondása szerint a klímák repertoárja rendkívül széles skálán mozog, de bizonyos szabványos mutatók alapján nagyon egyszerűen összehasonlíthatók. A két legfontosabb dolog, melyeken már a legelején el kell gondolkodni, hogy csak hűtésre vagy fűtésre is használnánk az eszközt, illetve hogy mekkora teljesítményű berendezést válasszunk.
2023. 01. 31. 13:30
Megosztás:

Valójában nem is lenne szükségünk öblítőkre a mosáshoz - akkor miért vesz mégis mindenki?

A boltokban kapható öblítők nagy része inkább nevezhető illatosítónak, hiszen a mosási folyamat szempontjából teljesen felesleges, ráadásul főként kőolajszármazékot tartalmaznak, ami beleívódik a ruhákba és a bőrön keresztül később felszívódik a szervezetben. Jelenleg, ezért az öblítők nem kaphatnak ÖKO minősítést. De sajnos a „green washing” azaz a „zöldre mosás” nem csak az öblítők területén tapasztalható. A magyar tulajdonú Brilliance Tisztítószer Gyártó Kft. a társadalmi felelősségvállalás jegyében 100 százalékban fosszilis anyagok nélküli termékek gyártására áll át.
2023. 01. 31. 13:00
Megosztás:

Töredékére csökkenhetnek a banki költségek – nem csak az alapszámlásoknak

A magyar lakossági banki ügyfelek döntő része számára olcsó bankolási alternatívát kínálhat a Gazdaságfejlesztési Minisztérium új javaslatával harmadára csökkenő havidíjú Alapszámla. A bankok számára az új díjazás komoly bevételkiesést jelenthet, ám épp ez katalizálhatja majd az ügyfelek számára fontos többletszolgáltatásokat kínáló csomagárazás általános elterjedését a magyar bankpiacon.
2023. 01. 31. 12:30
Megosztás:

Beindult az ingatlanok áresése: egyre több hirdető enged az árból a lakáspiacon

Az otpotthon.hu legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a többség ugyan egyelőre inkább kivár, de az ingatlanportál statisztikái azt is jelzik, hogy az eladásra kínált lakásoknál a sikeres értékesítés reményében egyre többen csökkentik a meghirdetett árat. A nagyságrendet és a reális árazással kapcsolatos bizonytalanságot egyaránt jól mutatja, hogy az ingatlankereső jelenlegi állományában a budapesti és Pest vármegyei lakások esetén 9 ezer hirdetésen, 29 ezer alkalommal módosítottak az eladók az eredetileg kért összegen, vagyis számos esetben többször is változtattak. Tízből kilenc alkalommal lefelé.
2023. 01. 31. 12:00
Megosztás:

Spórolással és megtakarítással reagálnak a magyarok az erősödő inflációra

Szinte nincs olyan magyar háztartás, ahol ne érzékelnék a növekvő infláció negatív hatásait: az NN Biztosító felmérésében a válaszadók mindössze 2%-a nyilatkozott úgy, hogy nem változott a helyzete a pénzromlás következtében. Miközben a megkérdezettek elég borúsan látják a pénzügyeik jövőjét – a nők pesszimistábban, mint a férfiak – minden harmadik megkérdezett tervez megtakarítással gondoskodni anyagi háttere stabilitásáról. A válaszadók jelentős többsége visszafogja költéseit, fizetésemelést alig kérnek néhányan.
2023. 01. 31. 11:30
Megosztás:

Vertikal Group a BÉT Xtend piacon

2023-ban is folytatja dinamikus bővülését a BÉT középvállalati platformja. A műanyagipari termékek széleskörű palettájának gyártásával, logisztikával és környezetgazdálkodással foglalkozó VERTIKAL Group Nyrt. a jelenkor értékeinek megőrzése mellett a dinamikus ám fenntartható növekedést, az értékláncok megőrzését, és a körforgásos gazdálkodást tűzte zászlójára. A magyar és multinacionális ügyfeleket is kiszolgáló, széles termékpalettával rendelkező társaság további növekedési terveinek megvalósítása érdekében döntött a nyilvános piacra lépés mellett.
2023. 01. 31. 11:00
Megosztás:

Vegyes hangulat az európai tőzsdéken nyitáskor

Vegyes, többségében csökkenő indexekkel indult a kereskedés kedden a főbb európai értékpapírpiacokon.
2023. 01. 31. 10:30
Megosztás:

Bank360: Őrült iramban fogy a 16 százalékos állampapír

Alig egy hét alatt több mint 330 milliárd forintnyi fogyott el az inflációt követő hozamú Prémium Magyar Állampapírból (PMÁP). Már csaknem 4600 milliárd forint van ebben a befektetésben, amely egyértelműen az új szuperállampapírrá vált – írja a Bank360.hu.
2023. 01. 31. 10:00
Megosztás:

Versenyeznek a munkáltatók a megváltozott munkaképességűekért

A tavalyi 1,8 millió forintról idén 2 088 000 forintra nőtt a rehabilitációs hozzájárulás, melynek hatására várhatóan tovább nő a munkáltatók igénye a megváltozott munkaképességű (MMK) dolgozók iránt. A munkaerőpiacon azonban egyre nehezebb ilyen alkalmazottat találni. A hiányt erősíti, hogy sok munkavállaló tart attól, hogy felvállalja, vagy egyáltalán megszerezze az MMK-minősítést, pedig a Trenkwalder tapasztalatai azt mutatják, hogy a jelenlegi helyzetben az jelentősen meg is könnyítheti az elhelyezkedést.
2023. 01. 31. 09:30
Megosztás: