A 10 legsokkolóbb és megrázóbb celeb haláleset

A halál nem válogat – szoktuk hallani, mondani, és nincsen kivétel: a celebritások, hírességek körében is számos rejtélyes halálesetet tart nyilván a történelem. A különbség mindössze annyi, hogy ezek a rettenetes történetek hatalmas reflektorfényben, a világ szeme előtt zajlanak és rajtuk csámcsog mindenki és a kommentelők sokszor azonnal ítéletet mondanak bárki fölött... Listánkban a világ 10 legszörnyűbb és legnagyobb vihart kavaró celeb haláleseteit mutatjuk most be.

A 10 legsokkolóbb és megrázóbb celeb haláleset

10.  Kurt Cobain a Nirvana zenekar frontembere

1994 márciusában Kurt Cobain (aki súlyos drogfüggő volt, ezért többször elvonókúrára küldték, ahonnan megszökött) a legjobb barátjával, Dylan Carlsonnal vásárolt egy fegyvert, ami később a vesztét jelentette. 1994. április 8-án Kurt Cobain holttestére villanyszerelője, Gary Smith talált rá otthonában.

Smith eleinte azt hitte, hogy Kurt alszik, amíg meg nem látta a füléből kifolyó vékony vérzést és a fegyvert a teste közelében. A halottkém jelentése szerint Kurt szervezetében nagy mennyiségű heroin és nyomokban diazepam volt.

A becslések szerint halála néhány nappal korábban, 1994. április 5-én következhetett be.

halál oka: öngyilkosság

9. Ann Nicole Smith – USA szexszimbólum, modell, színésznő

fotó forrása: hollywoodreporter.com

halál oka: gyógyszer túladagolás

A nála 63 évvel idősebb milliárdos olajkereskedővel, J. Howard Marshallal való házassága miatt felvetődött, hogy csak a pénzéért ment hozzá – ezt Ann Nicole Smith mindig is tagadta.

2007. február 8-án Anna Nicole Smith-t holtan találták a floridai hollywoodi Seminole Hard Rock Hotel and Casino 607-es szobájában. Hét hetes nyomozás után a lány halála ügyében kizárták a gyilkosságot és az öngyilkosságot is.

A szakértői vélemény alapján a szexszimbólum halálát a nyugtató hatású klorál-hidrát túladagolása okozta, amely azáltal vált végzetessé, mert más vényköteles gyógyszerekkel, különösen négy benzodiazepinnel kombinálta.

8. Diana hercegnő

fotó forrása: facebook.com

halál oka: baleset (merénylet?)

1997. augusztus 31-én Diana hercegnő életét vesztette egy autóbalesetben a párizsi Pont de l’Alma úti alagútban. A balesetben életét vesztette szeretője, Dodi Fayed és a sofőr is, Henri Paul, aki a Hôtel Ritz Paris megbízott biztonsági igazgatója volt.

Az első francia vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a balesetet Paul ittas vezetése okozta. Mások azonban azt feltételezték, hogy a halálesetet az MI6 (brit titkosszolgálat) tervezte és követte el. A rejtélyt sokan azóta is kutatják és számos összeesküvés elmélet kering az interneten.

7. Bob Marley – zenész

fotó forrása: rollingstone.com

halál oka: melanóma és annak félrekezelése

1977 júliusában az orvosok rosszindulatú melanomát találtak Bob Marley lábkörme alatt. Marley vallási okokra hivatkozva figyelmen kívül hagyta az orvos tanácsát, aki a lábujjának amputációját javasolta, és úgy döntött, hogy eltávolítja a lábkörmét és némi bőrt.

A tüdejére és agyára átterjedő melanóma következtében egészségi állapota abban az évben jelentősen megromlott, és 1981. május 11-én a miami Cedars of Lebanon Kórházban elhunyt.

6. Marilyn Monroe – színésznő, szexszimbólum

fotó forrása: history.com

halál oka: gyógyszer túladagolás, öngyilkosság (megölték?)

Marilyn Monroe magánéletében számos problémával küzdött, amely mindig a lapon címlapján kötött ki. Gyógyszerfüggő volt, depressziótól és szorongástól is szenvedett. Háromszor házasodott, köztük a híres baseballjátékos, Joe DiMaggióval és a neves íróval, Arthur Millerrel. Házasságai néhány év vagy néhány hónap után mindig válással végződtek.

Marilyn Monroe 1962-ben, 36 éves korában halt meg szándékos barbiturát-túladagolás következtében. Halálát illetően számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot. Számos elmélet a CIA-t és az amerikai elnököt John F. Kennedy-t véli a háttérben látni és a halálát politikai ügynek láttatni.

5. Whitney Houston – énekesnő

fotó forrása: kingchoice.me

halál oka: fulladás

2012. február 11-én Whitney Houstont eszméletlenül találták a Beverly Hilton Hotel 434-es lakosztályában, a fürdőkádba merülve. Halálának okát nem tudták azonnal megállapítani, de a hatóságok kizárták a bűncselekmény valószínűségét.

A vizsgálatok végén a Los Angeles megyei halottkém hivatala bejelentette, hogy halálának oka a fulladás, valamint „az érelmeszesedéses szívbetegség és a kokainhasználat hatásai” voltak együttesen.

4. Amy Winehouse – énekesnő

halál oka: alkoholmérgezés

2011. július 23-án Amy Winehouse alkoholmérgezésben halt meg, mindössze 27 éves volt. Ugyanezen év októberében egy halottkém arról számolt be, hogy Amy Winehouse véralkoholszintje 416 mg/100 ml (0,416%) volt a halálakor, ami több mint ötszöröse a megengedett vezetési határértéknek.

3. Heath Ledger – színész

fotó forrása: instyle.hu

halál oka: gyógyszermérgezés

2008. január 22-én Heath Ledgert a házvezetőnője, Diana Wolozin találta meg eszméletlenül az ágyában. A nő felhívta Ledger barátját Mary-Kate Olsen színésznőt, aki ezután felhívott egy magán biztonsági céget, miközben Wolozin a 911-et hívta. Két héttel a halála után a boncolás jegyzőkönyve így szólt: „Mr. Heath Ledger akut mérgezés következtében halt meg” 6 különböző gyógyszer együttes hatására, amelyek közül az egyik az oxikodon volt.

2. Robin Williams – színész

fotó forrása: variety.com

halál oka: öngyilkosság

Az 1970-es és 1980-as években Williams kokainfüggő volt. Később bejelentette, hogy azóta már leszokott, közeli barátja és gyakori társa John Belushi halála miatt. Azt mondta, hogy az ő halála és fiának születése késztették arra, hogy leszokjon a drogokról.

A világ teljesen megdöbbent, amikor felröppent a hír, hogy Robin Williams 2014. augusztus 11-én öngyilkos lett (személyi asszisztense egy övre felakasztva találta otthona egyik hálószobájában). A rendőrség szerint semmi nem utalt idegenkezűségre. Később kiderült, hogy súlyos depresszióban, nyugtalanságban és Parkinson-kór okozta szorongásban is szenvedett.

Ezért olyan fontos a mentális egészség normalizálása.

1. Michael Jackson – énekes

halál oka: mérgezés

2009. június 25-én Michael Jackson meghalt, miközben ágyában feküdt bérelt kastélyában Los Angelesben, a Holmby Hills kerületben.

A boncolás megállapította, hogy akut propofol- és benzodiazepin-mérgezésben halt meg, ami halála óta sok vitát váltott ki. Alapellátó orvosát, Conrad Murray-t elítélték „Michael Jackson meggyilkolásáért”, és négy év börtönbüntetésre ítélték, de két év múlva szabadult.

Az ügyfelek több mint 70 százaléka lakást vesz a Babaváró kölcsönből a Duna House szerint

A kamatmentes, szabadfelhasználású Babaváró kölcsönt az ügyfelek az idén is főként lakásvásárlásra fordítják, a Duna House Pénzügyek ügyfelei körében végzett felmérés szerint január-júniusban a hitelfelvevők 72,7 százaléka költötte erre a kapott pénzt.
2022. 07. 02. 23:00
Megosztás:

Folyamatosan zajlik a betakarítás a földeken

Folyamatosan zajlik a betakarítás a földeken, a száraz, meleg időjárás és az aszály ellenére az ország kenyere biztosított - közölte az Agrárminisztérium (AM) vezetője a tárca szombati közleménye szerint.
2022. 07. 02. 22:30
Megosztás:

A TIM országos munkavédelmi kampányt indít

A munkavállalók és a munkáltatók munkaügyi szemléletformálásának érdekében országos kampány indul július elején - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) Facebook-oldalán szombaton.
2022. 07. 02. 21:00
Megosztás:

Rádiókat vizsgált az NMHH

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 127 rádióadó adatait vizsgálta meg legújabb kutatásában, hogy feltárja a tavalyi év legnépszerűbb előadóit és dalait. A vizsgált rádiók összesen 94 évnyi adást sugároztak 2021-ben, amelynek nagy részét az NMHH is rögzíti - közölte a hatóság szombaton az MTI-vel.
2022. 07. 02. 20:00
Megosztás:

Ennyit bukott a világ 500 leggazdagabb embere az év első felében

A világ 500 leggazdagabb emberének vagyona 1400 milliárd dollárral csökkent az idei első fél évben a globális részvénypiacok lejtmenete miatt, június végi állapot szerint - írja a Bloomberg.
2022. 07. 02. 19:00
Megosztás:

Bővítette üzemét és termelőkapacitását a CE Glass csoport

A CE Glass csoport két ütemben 5400 négyzetméterrel bővítette üzemét Szeged határában, és csaknem megduplázta biztonságiüveg-gyártó kapacitását - tájékoztatta a cég az MTI-t.
2022. 07. 02. 18:00
Megosztás:

Emelkedtek az ingatlanárak a kiemelt üdülőövezetekben

A hazai kiemelt üdülőkörzetek lakóingatlan- és üdülőpiacain együttesen átlagosan 12 százalékkal emelkedtek a fajlagos árak tavaly az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a Takarék Indexből, a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank kutatásából.
2022. 07. 02. 17:30
Megosztás:

ÁSZ: Hányas osztályzat adható az oktatás minőségére?

Gyermekeink épülésének, fejlődésének biztosítása mindennapi feladatunk. Mesét mondunk, játszunk velük, és óvodába, iskolába kísérjük őket. A köznevelés felelős a gyermekek testi, lelki és értelmi fejlődésének lehető legmagasabb szintű kibontakoztatásáért. Ezért nem mindegy az oktatás minősége, amely közvetlen hatást gyakorol gyermekek és családok életére. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elemzésében értékelte az ENSZ 4. Fenntartható Fejlődési Célját, amely a minőségi oktatás és az élethosszig tartó tanulás biztosításáról szól. Az ÁSZ az elemzés keretében vizsgálta a nemzetközi, nemzeti és a programszintű indikátorok összhangját, ellenőrizhetőségét. Emellett bemutatja hazánk oktatás minőségének mérése és a lemorzsólódás területén elért eredményeit.
2022. 07. 02. 16:00
Megosztás:

ÁSZ: A nemek közötti esélyegyenlőség valamennyiünk érdeke

Magyarország Alaptörvénye értelmében a nők és a férfiak egyenjogúak, a tanulás szabadsága pedig egyformán megilleti őket. Ugyanakkor tény, hogy a gimnáziumokban és a felsőoktatásban társadalmi arányuknál magasabb a nők részvétele, 54,5 százalék körüli, a pedagógusok körében pedig egyenesen 82 százalékos. Mindeközben, mint az ÁSZ kutatása rávilágít, a közvélekedés erősen megkülönbözteti a lányos és a fiús tulajdonságokat, készségeket. Az általános felfogás szerint nőies tulajdonság például az érzelmi, szociális érettség és a kézügyesség, míg a leginkább férfias tulajdonságok között tartják számon a technikai-műszaki érzéket és a logikát. Vajon milyen következményei vannak, ha ezek és társaik között felborul az egyensúly, és a fontosságban is más megítélés alá kerülnek? Az ÁSZ hazai és OECD statisztikai adatokat is vizsgáló elemzése ennek az ún. „Pink education" jelenségnek az okait, társadalmi, gazdasági következményeit kutatja.
2022. 07. 02. 15:00
Megosztás:

Pénteken 40 fok feletti csúcsértékkel tetőzött a kánikula

Pénteken 40 Celsius-fok feletti csúcsértékkel tetőzött a kánikula, de a napi országos melegrekord most nem dőlt meg - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.
2022. 07. 02. 14:00
Megosztás:

Visszatért az utazási kedv, közel 250 ezer forintba kerülhet az idei nyaralás

Az egy évvel korábbinál jóval többen mennének nyaralni belföldre vagy külföldre az idén. Az idén közel 250 ezer forintot költenének a vakációra átlagosan a nyaralást tervezők - derül ki a K&H biztos jövő felméréséből. Ez az összeg lényegében megegyezik a pandémia előtti szinttel. A vakációzók 55 százaléka 100-500 ezer forintos utazási költségvetéssel számol. Döntően a saját jövedelmükből finanszírozzák a nyaralást, a SZÉP Kártyára 28 százalékuk támaszkodik, a családtagoktól pedig 16 százalékuk kap erre a célra támogatást. A K&H összeállításából kiderül az is, hogy a tavalyi évben az egyéni utasbiztosításhoz köthető károkra - egyenként - átlagosan 90 ezer forintot fizetett. Nyaranta a társaság szerint az egyik leggyakoribb utasbiztosítási káresetek közé tartozik a leégéshez és a gyomorrontáshoz köthető orvosi ellátás. Az összeállítás szerint az utazók 21 százaléka köt külön utasbiztosítást, 24 százalékuk a bankkártyás megoldás mellé igényel kiegészítő biztosítást.
2022. 07. 02. 13:00
Megosztás:

Jelentős fejlesztések a CE Glass csoportnál

A CE Glass csoport két ütemben 5400 négyzetméterrel bővítette üzemét Szeged határában, és csaknem megduplázta biztonságiüveg-gyártó kapacitását - tájékoztatta a cég az MTI-t.
2022. 07. 02. 12:00
Megosztás:

Kiderült, hogy kit hallgattunk legtöbbet tavaly a rádióban - Nem meglepő...

Ha magnókazettákon tárolná a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a magyar rádiók 2021-es év adásának hanganyagát, akkor több mint 70 ezer kilométer hosszú kazettaszalagon férne csak el, ennyivel majdnem kétszer lehetne körbe tekerni a bolygónkat. Ekkora mennyiségű hanganyag feldolgozása alapján készült az NMHH kutatása, amelyből kiderült, hogy kik a legnépszerűbb előadók a magyar rádiók játszási listája alapján. Sőt, egy készülő elemzés arra is fényt derít, hogy egészen másokat hallgatunk a rádiókban, mint a zenei streaming szolgáltatók felületein.
2022. 07. 02. 10:00
Megosztás:

Folytatódik a 4iG távközlési üzletágának stratégiai átalakítása

A hazai és a nemzetközi távközlési piacon is meghatározó portfólióval rendelkező 4iG csoport idén tavasszal megkezdte távközlési vállalatainak stratégiai átalakítását és a társaságok integrációját. A folyamat célja, hogy a vállalatok hatékonyabban használják ki a csoporton belüli együttműködési lehetőségeket, illetve az üzleti működés területein jelentkező szinergiákat. A telekommunikációs portfólió integrációs folyamatainak támogatására új csúcsvezetők érkeznek a telekommunikációs vállalatok élére. A 4iG Nyrt. távközlési divíziójának irányítását az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatójaként Király István veszi át július 1-től, akit a DIGI csoport élén ügyvezetőként Tábori Tamás vált. A 4iG nemzetközi távközlési portfóliójának irányítására új szervezeti egység jön létre tiranai központtal. A 4iG International vezetője Budafoki Róbert, aki az albán és a montenegrói leányvállalatok ügyvezetésért, és integrációs feladataiért felel. Az előzetes bejelentésnek megfelelően magyar távközlési infrastruktúra meghatározó szereplője, az Invitech ügyvezető igazgatója Bőthe Csaba lesz július 1-től, aki Gerald Grace-t váltja a társaságnál.
2022. 07. 02. 09:00
Megosztás:

Guntram Würzberg veszi át az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatói feladatait, Kiss Attilát az E.ON SE alelnökévé nevezték ki

Július 1-től Guntram Würzberg váltja Kiss Attilát az E.ON Hungária Csoport élén. A szakember több mint 25 éve dolgozik a nemzetközi E.ON csoportnál, számos vezető pozíciót töltött be, legutóbb a cégcsoport legfelsőbb szintű jogi vezetőjeként dolgozott. Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport eddigi elnök-vezérigazgatója az anyavállalat felsővezetésében folytatja pályafutását az E.ON SE Vállalati Eszközmenedzsmentért (EAM) felelős alelnökeként.
2022. 07. 02. 08:00
Megosztás:

Félelmetes tűz tombol a Bükkben - a katasztrófaturistákat nem engedi a rendőrség a közelbe

Néhány órával ezelőtt kaptam a hírt, hogy mintegy száz hektáron erdőtűz tombol a Bükkben, Jávorkút környékén - írja hivatalos FB oldalán Veres Pál, Miskolc polgármestere.
2022. 07. 02. 07:15
Megosztás:

Solymáron péntektől másodfokú vízkorlátozást rendeltek el

Solymáron péntektől másodfokú vízkorlátozást rendeltek el - közölte a település polgármesteri hivatala a Facebook-oldalán.
2022. 07. 02. 07:00
Megosztás:

Emelkedtek az ingatlanárak a kiemelt üdülőövezetekben

A hazai kiemelt üdülőkörzetek lakóingatlan- és üdülőpiacain együttesen átlagosan 12 százalékkal emelkedtek a fajlagos árak tavaly az egy évvel korábbihoz képest – derül ki a Takarék Indexből, a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank kutatásából. A kiemelt üdülőövezetek közül a Tisza-tónál emelkedtek legnagyobb mértékben a négyzetméterárak 2021-ben, és jelentős volt a növekedés a Mátra-Bükk üdülőövezetben is. A Tisza-tónál ugyanakkor még mindig jóval alacsonyabbak a négyzetméterárak, mint a Balatonnál, amelynek környékén sokan már nem csak a másodlagos, hanem az elsődleges lakásukat vagy házukat vásárolták meg az otthoni munkavégzés terjedésével.
2022. 07. 02. 06:00
Megosztás:

Már a környező országokban is kezd elfogyni a bevethető munkaerő – a Fülöp-szigetekről érkezhet a megoldás a hazai gazdaság egyik legnagyobb problémájára?

Az elmúlt néhány évben elsősorban a termelő szektorban egyre nagyobb számban jelentek meg vendégmunkások, mert sok területen és térségben már lényegében „elfogyott” a bevethető magyar munkaerő. Azonban mára eljutottunk oda, hogy már a környező országokban sem találni megfelelő számban olyan dolgozókat, akik segíthetnének orvosolni az egyre égetőbb hazai munkaerőhiányt. A háború bizonytalanságai pedig még tovább súlyosbíthatják ezt a helyzetet.
2022. 07. 02. 05:00
Megosztás:

Állami nyugdíj külföldről - hogyan kaphatsz külföldi nyugdíjat?

Egyre többen dolgoznak magyarok is külföldön, így joggal merül fel a kérdés: mi a helyzet ilyenkor a nyugdíjjal? Melyik ország fizeti a nyugdíjunkat? Mi van akkor, ha több országban is dolgozott valaki? Ha valaki élete folyamán több uniós országban is dolgozott, elképzelhető, hogy az érintett országok mindegyikében nyugdíjjogosultságot szerzett. Mi a helyzet ilyenkor a nyugdíj-korhatár kiszámításakor? Mennyi ideig kell egy adott országban dolgozni ahhoz, hogy megszerezzük a nyugdíj jogosultságunkat, azaz hány év szolgálati időre van szükség? Hogyan állapítják meg a nyugdíj összegét? Hogyan történik ilyen esetekben a nyugdíj kifizetése?
2022. 07. 02. 04:01
Megosztás: