A 5-ös lottó titka - így lehet tuti telitalálatod, ami tényleg működik

Rengeteg ember elképzelte már azt, hogy mi lenne ha a teljes fizetéséből lottószelvényt vásárolna és a sok-sok szelvénnyel nagy eséllyel elvinné a főnyereményt. Mások úgy gondolják, hogy összeállnak sokan, és együtt vásárolnak rengeteg szelvényt, ezzel jelentősen megnövelve nyerési esélyeiket. De mennyi szelvényt kellene kitölteni, hogy tuti ötösünk legyen? És mindez mennyibe kerülne? Számoljuk ki!

A 5-ös lottó titka - így lehet tuti telitalálatod, ami tényleg működik

A feladat tisztán matematikai feladvány, ahol a következő paramétereket kell figyelembe venni:

Kihúzható számok száma: 90 (n)

Kihúzott számok száma: 5 (k)

A számítás a valószínűségszámítás szabályai szerint: kedvező esetek száma/összes esetek száma. Ez matematikailag így néz ki ötöslottó esetén: 86x87x88x89x90/1x2x3x4x5= 43.949.268 darab szelvényt kellene kitölteni valakinek ahhoz, hogy biztosan, azaz 100% biztonsággal övé legyen a lottóötös.

Mennyibe kerülne mindez?

Ha a jelenlegi árakon (300 Ft/szelvény) az összes kombinációt megjátsszuk, akkor ez 43.949.268 db x 300 Ft =13.184.780.400 Ft-ba kerülne, azaz több mint 13 milliárd forintot kellene ráköltenünk, miközben a nyeremény várhatóan ennél jóval kevesebb most. A legnagyobb ötös lottó nyeremény Magyarországon eddig 2020-ban volt a 13. játékhéten, mikor 6,43 milliárd forintot nyert valaki.

Mennyi időbe telne kézzel kitölteni ezt a temérdek mennyiségű lottószelvényt?

Leteszteltük, hogy egy lottószelvény kitöltése kb. 10 mp-be telik. Ennél gyorsabban is meg lehet csinálni néhány szelvény esetén, de ha hosszú távon nézzük, a 10 mp-is elég bátor becslés. De számoljunk tovább ezzel a becsléssel. Ha feltételezzük, hogy sohasem fáradunk el, és folyamatosan töltjük a szelvényeket (elméleti optimum), akkor az 439.492.680 másodperc alatt lesz készen.

Ez percben: 7.324.878 perc

Órában (kerekítve): 122.081 óra

Napokban (kerekítve): 5087 nap

Tehát érthetőbben ez kb.: 13,9 év alatt sikerülne 1 főnek...

Használd inkább lottó kalkulátorainkat a cikk alatt, melyek segítségével nagyobb eséllyel nyered meg a főnyereményt.

Lottókalkulátor IDE kattintva indul.

Lottóval vagy kaparós sorsjeggyel lehet könnyebben nyerni? Kiszámoltuk ITT.

A vállalatokat is elérte az infláció

Bár a nagyvállalatok jellemzően már beépítették áraikba a pénzromlás hatását, a cégek több mint felének okoz nehézséget a magas infláció. A K&H nagyvállalati növekedési index szerint a szektorok közül magasan a mezőgazdasági cégeknek jelenti a legnagyobb kihívást az áremelkedés.
2022. 01. 20. 15:30
Megosztás:

Olyan levél érkezik a bankodtól, amit muszáj megnézned!

Minden bankszámla tulajdonos január végéig levelet kap bankjától. Ebben küldik meg a pénzintézetek az egységes díjkimutatást, amelyben feketén, fehéren benne lesz, ki mennyit költött bankolásra 2021-ben. Éppen ezért érdemes átböngészni a listát és átgondolni, tudunk-e olcsóbban bankolni. Jó eséllyel igen.
2022. 01. 20. 15:00
Megosztás:

Visszakozik az új cseh kormány

Boris Johnson bejelentette, hogy jövő csütörtöktől feloldják a decemberben bevezetett úgynevezett „Plan B” járványügyi korlátozásokat.
2022. 01. 20. 14:30
Megosztás:

Mit lép Biden és a NATO, ha az oroszok beteszik a lábukat Ukrajnába?

Joe Biden szerint Vlagyimir Putyin nem szeretne nagyobb háborút kirobbantani, de egy kicsit valószínűleg be fog törni Ukrajnában.
2022. 01. 20. 14:00
Megosztás:

Két fontos kamatvágást is végrehajtott a kínai jegybank

Két fontos kamatvágást is végrehajtott a PBOC, bár nem beszélhetünk nagy monetáris lazításról - olvashatjuk az ERSTE mai elemzésében.
2022. 01. 20. 13:30
Megosztás:

Nyögvenyelősek lettek a tőzsdék, mi lesz ennek a vége?

Nyögvenyelőssé váltak a piacok. Ha emelkedni kéne, akkor ímmel-ámmal, ha meg esni kell, akkor könnyebben, de általában nem nagymértékben.
2022. 01. 20. 13:00
Megosztás:

A válság mellett számos kockázat fenyegeti az európai elit megtakarításait

A vírus okozta társadalmi és gazdasági válság ellenére a vagyonos európai családok megtakarításai az elmúlt években szépen gyarapodtak, melyet elsődlegesen az átgondolt, hosszútávra tervező befektetési stratégiájuknak, agilis döntéshozatali és intézményi struktúrájuknak, és merész befektetési döntéseiknek is köszönhetnek. A Deloitte Private szakértői röviden összefoglalják, mi jellemzi ma a Family Office szektort.
2022. 01. 20. 12:30
Megosztás:

Minden kezdet nehéz: a TOP 5 leggyakoribb akadály, amivel a kezdő vállalkozások szembesülnek

A vállalkozásindítás, illetve a fiatal cégek első időszakának hatékony menedzselése soha nem volt kockázatoktól és nehézségektől mentes – nincs ez másképp manapság sem. Sőt, sok szempontból napjainkban még több problémával kell megküzdeni, gondoljunk csak a kommunikációs csatornák bővülésére és átalakulására, a túltelített piacokra, vagy akár az elmúlt két évben az életünk részét képező globális pandémiára és annak többek között például a személyes kapcsolattartásra való hatására. Van azonban néhány olyan nehézség, amellyel minden kezdő vállalkozás szembesül. A Brillit.com online üzleti platform szakértői bemutatják a TOP 5 leggyakoribb problémát és megoldásait.
2022. 01. 20. 12:00
Megosztás:

Mi lesz digitális javainkkal a halálunk után?

Bonyolult és részleteiben még nem szabályozott a digitális javak átörökítése, pedig rohamos terjedésük miatt egyre fontosabbá válik, mi lesz a sorsuk halálunk után. Ezt mutatja, hogy már a hagyatéki eljárásokban is egyre gyakrabban jelennek meg a kriptopénzek, a közösségimédia-profilok vagy a felhőben tárolt dokumentumok. Kevesen tudják ugyanakkor, hogy megfelelő szabályozás, rendelkezés híján a kriptojavakhoz való hozzáférés az örökösök számára kérdésessé válhat, vagy hogy a techóriások csak saját, egyedi szabályaik alapján engednek hozzáférést az arra jogosultaknak az elhunytak adataihoz. Míg például a Facebookon az elhunyt üzeneteit nem láthatják, addig a Google-nál akár az összes levelet elolvashatják, és az ott tárolt dokumentumokat is letölthetik az erre feljogosított személyek.
2022. 01. 20. 11:30
Megosztás:

Melyik használt autó típust viszik most legjobban a magyarok?

Az előzetes adatok szerint a hazai használtautó-piacon minden eddiginél több, közel 819 ezer személygépkocsi cserélt gazdát 2021-ben. Ez az érték 3,4 százalékkal haladja meg az előző évi szintet: 2020-ban 791 ezer volt a belföldi átírások száma. Ezzel a használt személyautók hazai piacának forgalma nem egészen egy évtized alatt a duplájára emelkedett.
2022. 01. 20. 11:00
Megosztás:

Az áramtermelésben és a fogyasztásban is megdőltek a rekordok tavaly

Megdőlt a bruttó rendszerterhelés, valamint az éves bruttó áramfogyasztás csúcsa tavaly, és a napenergia-termelés is meghaladta a korábbi rekordokat - derül ki a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. honlapján szerdán közzétett összefoglalóból.
2022. 01. 20. 10:30
Megosztás:

Adóvisszatérítésre vársz? Ma jár le az előrehozott adatszolgáltatási határidő

Annak érdekében, hogy a gyermeket nevelők adóvisszatérítési előlegét 2022. február 15-ig ki lehessen utalni, az adózással összefüggő adatszolgáltatásra kötelezett kifizetők számára az előző adóévre vonatkozó adatszolgáltatási határidőt január 31-ről január 20-ra hozta előre a törvényalkotó – hívja fel a figyelmet a Moore Hungary.
2022. 01. 20. 10:00
Megosztás:

Fenntartható repülőgép életciklus központot hoz létre az Airbus és partnere Kínában

Az Airbus szándéknyilatkozatot írt alá Csengtu városával és a Tarmac Aerosave vállalattal Kína első fenntartható, „életciklus” szolgáltatási központjának létrehozására. A megállapodás részeként a cégek a repülőgépek parkoltatása és tárolása mellett karbantartási, felújítási, átalakítási, szétbontási és újrahasznosítási szolgáltatásokat is kínál majd.
2022. 01. 20. 09:30
Megosztás:

Magyarországon terjeszkedik a Newmark

Magyarországon terjeszkedik a világ egyik legnagyobb ingatlantanácsadással foglalkozó vállalata, a Newmark Group. Az amerikai cég és a magyar VLK Consulting közösen jelentették be, hogy együttműködésre lépnek, és utóbbi Newmark VLK Hungary néven, az amerikai vállalat budapesti partnerirodájaként folytatja tevékenységét mostantól.
2022. 01. 20. 09:00
Megosztás:

Hogyan változott az életünk adózási szempontból az újév óta?

SZJA-mentesség 25 év alatt, megnövelt minimálbér és garantált bérminimum, családi adóvisszatérítések – 2022 januárja számos meghatározó változást hozott adózási szempontból. Csökken a szociális hozzájárulási adó, a kisvállalati adó, megszűnik a szakképzési hozzájárulás, és számos családi adókedvezmény is életbe lépett: a BDO Magyarország szakértője összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.
2022. 01. 20. 08:30
Megosztás:

Alig mozdult a forint árfolyama

Minimálisan mozdult csak el a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök reggel szerda estéhez képest.
2022. 01. 20. 08:00
Megosztás:

Fellendült a lakásépítés az USA-ban

Az Egyesült Államokban nem várt mértékben élénkült meg a lakásépítési aktivitás decemberben a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentése alapján.
2022. 01. 20. 07:30
Megosztás:

500 milliárd dolláros lehetőség a bankok számára

Az Accenture új kutatása szerint a hagyományos bankok közel 4 százalékkal növelhetnék éves bevételüket üzleti modelljeik újragondolásával, és a kizárólag digitális szolgáltatásokat nyújtó (digital-only) új banki és pénzügyi szolgáltatók innovatív stratégiáinak átvételével. Ez 2025-ig akár ötszáz milliárd dollár többletet is jelentene számukra.
2022. 01. 20. 06:30
Megosztás:

Olaszország a járványhullám tetőzése felé halad

Az olasz egészségügyi tárca számításai szerint az új típusú koronavírus omikron variánsa okozta járványhullám a következő napokban érheti el a tetőzését, de az esetszámok várhatóan csak márciustól csökkennek jelentős mértékben. Január 20-tól kötelező lesz az oltás vagy a negatív teszteredmény a fodrászatokban és a kozmetikai szalonokban is.
2022. 01. 20. 06:00
Megosztás:

Drága olaj, magas infláció, jelentős szabad pénzmennyiség: van tér a tőkepiaci növekedésre

Jelentős szabad pénzmennyiség keresi a helyét továbbra is a világban, a részvénypiacok ezért idén is kedvező befektetési lehetőségeket kínálnak az energiaszektortól az ESG, vagyis a társadalmi és környezeti hasznosságot figyelembe vevő társaságok papírjáig – derült ki az Erste Befektetési Zrt. és Random Capital Zrt. sajtótájékoztatóján.
2022. 01. 20. 05:30
Megosztás: