A Bacardi-Martini termékek kizárólagos hazai forgalmazója lett a Coca-Cola HBC Magyarország

A mai nappal a Coca-Cola HBC Magyarország vált a világ legnagyobb magántulajdonban lévő alkoholos italokat gyártó társasága, a Bacardi-Martini meghatározott prémium alkohol márkáinak kizárólagos magyarországi forgalmazójává. Így a vállalat kínálata szeptembertől kilenc új prémium és szuperprémium alkoholmárka mintegy 60 termékével bővül. A Coca-Cola HBC Magyarország tovább fejleszti 24/7 portfólióját és egy újabb lépést tesz annak irányába, hogy vezető disztribútorrá váljon a hazai prémium alkoholok piacán.

A Bacardi-Martini termékek kizárólagos hazai forgalmazója lett a Coca-Cola HBC Magyarország

Szeptember elsejétől a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol portfóliója több, itthon is jól ismert, piacvezető márkával bővül. A Bacardi-Martini társasággal kötött kizárólagos disztribútori szerződés értelmében a vállalat a Bacardi-Martini termékeinek értékesítési és logisztikai tevékenységeit végzi majd, ugyanakkor a felek közötti megállapodás részét képezi a prémium és szuperprémium márkák marketing támogatása is.

A prémium szeszek piaca dinamikus növekedést mutat az elmúlt években Magyarországon, 2019 és 2021 között 22 százalékkal nőtt a szegmens értékbeni részesedése. A piac mérete 2021-ben értékben elérte a 650 millió dollárt (263,8 milliárd forintot), és összesen ebben az évben 26,1 millió liter alkoholt értékesítettek. A Coca-Cola HBC Magyarország a Bacardi-Martini erős márkáinak segítségével a hazai prémium import szeszesitalok piacának vezető szereplője kíván válni az elkövetkező években. A Bacardi márka a rum kategóriában, a Martini pedig a vermut és az import prémium pezsgő kategóriákban jelenleg is piacvezető szerepet tölt be.

A Bacardi-Martini üzleti modelljének részeként meghatározott forgalmazó partnerrel dolgozik együtt azokban az országokban, amelyekben nem saját cégen keresztül értékesíti a termékeit.  A Coca-Cola HBC Magyarország a márkatulajdonossal folytatott sikeres tárgyalásoknak köszönhetően kizárólagos disztribútor partnerként az egyes márkák forgalmazásáért felel majd.

“Magyarország kulcsfontosságú piac, amely jelentős szerepet tölt be a Bacardi azon törekvésének megvalósításában, hogy Közép- és Kelet-Európában, a Baltikum és a Balkán országaiban a három legnagyobb piaci szereplő közé tartozzon 2030-ig. Célunk, hogy minden kiemelt régióban tovább növeljük márkáink ismertségét és megnyerjük a fogyasztók szívét. Az ambiciózus célkitűzések teljesítése érdekében vállalatunk időről időre újabb stratégiai partneri kapcsolatokat köt, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy jelentős pozíciókat szerezzünk ezekben az országokban. Egyértelmű lehetőség van arra, hogy a Coca-Cola HBC Magyarország bizonyított piacra jutási képességeit, kiváló végrehajtását és több évtizedes tapasztalatát kihasználva növeljük a Bacardi-Martini portfóliójának térnyerését és vezető szerepet töltsünk be a prémium alkoholok kategóriájában. Mindig is a fogyasztók álltak a tevékenységünk középpontjában, ami lehetővé teszi számunkra, hogy feszegessük a határainkat és újabb innovációkat vezessünk be, hogy a fogyasztók megismerhessék márkáinkat és ízletes koktéljainkat" - mondta az együttműködésről Ilja Kustov, a Bacardi Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője.
 
A Coca-Cola HBC Magyarország a megállapodás következtében a piacon meghatározó, a magyar fogyasztók által kedvelt prémium, illetve szuperprémium alkohol márkákkal bővíti választékát megerősítve ezzel pozícióját a hazai alkohol forgalmazó vállalkozások között. A portfólió frissítéssel a vállalat tovább fejlesztheti úgynevezett mixing stratégiáját is, melynek lényege, hogy teljeskörű, a fogyasztási alkalmak széles skáláját lefedő választékából különböző termékkombinációkat kínáljon a fogyasztók számára.

Összesen 9 márka és mintegy 60 termék érkezik a Coca-Cola HBC Magyarország portfóliójába. Szeptember elsejétől Bacardi rumok, Martini vermutok és pezsgők, Bombay Sapphire és Oxley ginek, Grey Goose vodkák, Patrón tequilák, a likőr kategóriában a St. Germain, a fogyasztásra kész alkoholos italok közül pedig a Bacardí Breezer termékek válnak elérhetővé a forgalmazó kínálatában.

„A Coca-Cola HBC Magyarország 16 éve van jelen a prémium alkohol termékek piacán. Üzleti stratégiánk célja, hogy teljeskörű italgyártó vállalatként minden napszakban minden egyes felmerülő fogyasztási alkalomra megfelelő terméket kínálhassunk vevőpartnereink és fogyasztóink számára. A prémium alkoholok és kávé üzletágunk dinamikus fejlődésének köszönhetően meghatározó piaci szereplővé váltunk az elmúlt években és arra törekszünk, hogy a jövőben vezető disztribútorként tekintsenek ránk. Büszkék vagyunk arra, hogy egy globálisan úttörő és kiváló minőségű alkohol márkákat tulajdonló vállalkozás magyarországi forgalmazó partnere lehetünk.  Közösen azon dolgozunk majd, hogy a Bacardi-Martini termékek ismertsége és népszerűsége tovább növekedhessen a magyar fogyasztók körében.” – mondta el Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkoholokért és kávéért felelős portfólió vezetője.

A változások következtében a Coca-Cola HBC Magyarország és a Campari Group között 2016-ban létrejött disztribútori szerződés 2022. augusztus 31-én megszűnt. A megállapodás lezárását követően az Aperol, Campari, Cinzano és Bulldog márkák nem képezik többé a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol portfóliójának részét.

Őszintén hiszünk abban, hogy az új stratégiai partnerségünk mindkét vállalat számára sikert hoz a magyar piacon, és lehetővé teszi, hogy egyre több fogyasztó élvezhesse a Bacardi és Coca-Cola szimbolikus "duóját".

3,1 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma augusztusban

Augusztusban a kereskedelmi szálláshelyeken 1,412 millió vendég 3,938 millió vendégéjszakát töltött el, a vendégek száma 7,9, a vendégéjszakáké 3,1 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 10. 07. 11:00
Megosztás:

Adóhatósági ellenőrzések: 260%-os bírság is kiszabható

Az elkövetkező időszakban gyakori adóhatósági ellenőrzésekre számíthatnak az adózók, különösen az általános forgalmi adó (áfa) terén. A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal jogászai összefoglalták, hogy milyen mértékű szankciókat állapíthat meg az adóhatóság az ellenőrzés során feltárt hiányosságok miatt.
2022. 10. 07. 10:30
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon. Az előző két nap veszteséggel zártak az európai tőzsdék.
2022. 10. 07. 10:00
Megosztás:

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás

A távhőszámlák után is jár az energiatámogatás: áram- és gázfogyasztásukon túl a távhőfelhasználásból származó költségnövekményük részleges kiváltására is igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást a feldolgozóipari kkv-k - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) az MTI-vel pénteken.
2022. 10. 07. 09:30
Megosztás:

Csökkent a német ipari termelés

Augusztusban a várnál nagyobb mértékben csökkent a német ipari termelés az előző havihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteki jelentése szerint.
2022. 10. 07. 09:00
Megosztás:

Friss kutatás: többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Túlnyomó részben a női fogyasztók határoznak a családok vásárlásainál, legyen szó élelmiszerről, gyógyszerről, utazásról vagy ingatlanvásárlásról – derül ki a B2W (Business To Woman) Akadémia több mint háromezer magyar nő megkérdezésével készült friss kutatásából. Pálfi Éva női marketing szakértő szerint a magyar cégek többsége nem tekinti elég komoly célcsoportnak a hölgyeket. Pedig ha jobban figyelembe vennék a nők vásárlási szokásait, az akár a cégük túlélésének kulcsát is jelenthetné.
2022. 10. 07. 08:30
Megosztás:

Épül a világ legnagyobb szuperkondenzátorgyára

Az EIT InnoEnergy által támogatott, az ultrakondenzátoros tárolók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó észt Skeleton Technologies bejelentette a lipcsei gigagyárának terveit.
2022. 10. 07. 08:10
Megosztás:

Megállapodás a szemétszállítók bérköveteléséről - indul a szemétgyűjtés pénteken

Megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és a munkavállalók képviselete között a fővárosi hulladékszállítási közszolgáltatás újraindulásáról.
2022. 10. 07. 07:47
Megosztás:

14,4 százalékkal nőtt az ipari termelés augusztusban

Augusztusban az ipari termelés volumene 14,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva 9,3 százalékkal emelkedett a termelés, mivel idén augusztusban kettővel több munkanap volt, mint az előző évben. Az előző hónaphoz, júliushoz képest 0,1 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás - jelentette csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2022. 10. 07. 06:30
Megosztás:

Másfél milliárd forintnál is több adót csalt el egy biztonsági cég

Több mint másfél milliárd forint adót csal el egy biztonsági őröket foglalkoztató bűnszervezet, amely a gyanú szerint "számlagyárként" is működött - közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága az MTI-vel.
2022. 10. 07. 06:00
Megosztás:

Felemás bizonyítvány a hazai iparról

Bár éves szinten jelentős növekedést ért el a magyar ipar, havi összevetésben csak stagnálásra volt képes.
2022. 10. 07. 05:30
Megosztás:

Napelemparkot épít Szegeden az MVM Zöld Generáció Kft.

Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. 24 megawatt beépített teljesítményű fotovoltaikus erőművet épít Szegeden - jelentették be a projekt indítása alkalmából tartott ünnepségen szerdán a Csongrád-Csanád megyei városban.
2022. 10. 07. 05:00
Megosztás:

Mennyi a bírság ha nem töltjük ki a népszámlálási kérdőívet?

Mi történik akkor, ha valaki nem tölti ki a népszámlálás 2022 ívet és ezzel nem vesz részt a népszámlálásban? Megbírságolják-e azokat, akik nem töltik ki a népszámlálási kérdőívet határidőre? És ha igen, akkor mennyi a bírság összege? Milyen törvény írja ezt elő?
2022. 10. 07. 04:01
Megosztás:

Dupla vagy semmi a betéti kamatokban, nullától 10 százalékig minden lehet

Mintha nem is egy országban működnének, akkora különbségek alakultak ki a bankok lekötött betétekre kínált kamatai között. Az egyik oldalon egy jó nagy nulla áll, míg a másikon már akár 10 százalékos kamat. A nagybankok többsége azonban még mindig azt üzeni a lekötési ajánlataival, hogy nem kell neki a pénz - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2022. 10. 07. 03:30
Megosztás:

Minimálisan lassult az amerikai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme

Minimálisan lassult az amerikai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme szeptemberben augusztushoz képest - áll az ISM gazdaságkutató intézet felmérésében.
2022. 10. 07. 03:00
Megosztás:

15 havi mélypontra csökkent az amerikai külkereskedelmi hiány

Az Egyesült Államok külkereskedelmi hiánya augusztusban 4,4 százalékkal, 15 havi mélypontra, 67,4 milliárd dollárra csökkent - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán.
2022. 10. 07. 02:30
Megosztás:

A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma az USA-ban

Az elemzői várakozásnál nagyobb mértékben bővült a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban szeptemberben - közölte az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán.
2022. 10. 07. 02:00
Megosztás:

Nem lesz hiány magyar almából az áruházakban

A magyar almának van jövője, a legnépszerűbb gyümölcsből az áruházakban idén sem lesz hiány - mondta az Agrármarketing Centrum (AMC) almafogyasztást népszerűsítő kampányának szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
2022. 10. 07. 01:30
Megosztás:

Részleges napfogyatkozás lesz október végén

Október 25-én a Nap bő harmadát kitakaró részleges napfogyatkozás figyelhető meg Magyarországról, A mintegy két órán át tartó jelenséget szabad szemmel és távcsővel is meg lehet majd figyelni a déli órákban - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló szerdán.
2022. 10. 07. 01:00
Megosztás:

Negatívra rontotta Nagy-Britannia államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Nagy-Britannia "AA mínusz" államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings. A nemzetközi hitelminősítő ezzel egy időben megerősítette a brit besorolásokat.
2022. 10. 07. 00:30
Megosztás: