A Bitcoin 27 000 dollár felett, míg a Bitcoin BSC 3,6 millió dollár felett jár

A Bitcoin árfolyama hétfőn átlépte a bűvös 27 ezer dollárt, és zöldben zárt. Így történhetett, hogy az óvatos optimizmus még az e heti FOMC (Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság) ülése előtt szépen visszakúszott a Bitcoin-piacra.

A Bitcoin 27 000 dollár felett, míg a Bitcoin BSC 3,6 millió dollár felett jár

A BTC már a múlt héten több mint 8,7%-ot emelkedést produkált.

Mindeközben a piacon egy komoly riválisa jelent meg a Bitcoinnak: a Bitcoin BSC az előértékesítésének kevesebb mint két hete alatt igencsak megközelítette a 3,6 millió dolláros soft cap-et.

A növekvő bullish hangulat hét nap alatt több mint 8%-al ajándékoz meg minket

A héten aktuális FOMC ülés miatt a kereskedők optimisták, a Bitcoin árfolyama pedig augusztus óta először emelkedett a 200 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) fölé.

Ráadásul az árfolyam hétfőn 25.170 dollárnál visszapattant. Ez egy dupla aljat eredményezett, és erős szintnek bizonyul, mivel februárban, amikor a Bitcoin árfolyama emelkedett, ellenállásként is működött.

bitcoin chart

A Federal Reserve ülésének napirendi pontjai között szerepel a kamatpolitikáról való döntés, és köztük vannak más, a kriptóval és egyéb kockázati eszközökkel kapcsolatos monetáris ügyek is.

A Bitcoin újraéledése mindenképpen bullish hangulatot jelez. Viszont a 200 napos EMA-hoz való közelsége miatt a FOMC eredménye nagy mértékben befolyásolhatja a Bitcoin árfolyamát bármelyik irányba.

A CME Group FED Watch eszköze szerint a FOMC ülésén valószínűleg nem kerül sor kamatemelésre: 99%-os arányban azt jósolják, hogy a kamatok továbbra sem mozdulnak. Ha ez így lesz, a a Bitcoin bullish lendületben folytatja az útját.

Mindazonáltal az augusztusi CPI-adatok tanulmányozása során már 0,6%-os inflációnövekedést látunk, ami reakcióra késztetheti a FED-et.

Ugyan a FOMC ülésének eredménye még bizonytalan, a piac azért optimista. Számos TradingView elemző közölt bullish Bitcoin grafikont, és a TradingView összesített technikai indikátorai is azt hirdetik, hogy a Bitcoin vételi zónában tartózkodik.

Olyan híres kriptoelemzők is megszólaltak a Bitcoin következő lépéseit illetően, Michael Van Poppe. Ő a Bitcoin jelenlegi árfolyamához képest mindenképpen egy felfelé irányuló mozgást jósol. Véleményéhez hozzáteszi azt is, hogy a Bitcoin bullish fázisa képes előidézni az altcoinok raliját is.

A piaci hangulaton túlmutatva a Bitcoin alapok is jól teljesítenek, a Bitcoin számítási teljesítménye (hash-rate) minden idők legmagasabb szintjén, azaz több mint 420 millió TH/s-on tartózkodik.

Eközben a CoinMarketCap adatai arról tesznek tanúbizonyságot, hogy a Bitcoint birtokló pénztárcák száma is szépen emelkedik.

Amint láthatjuk, a Bitcoin igazán bullish hangulatban van, viszont vadonatúj versenytársa, a Bitcoin BSC is szépen belehúzott, és jelentős növekedést mutat.

Látogass el a Bitcoin BSC oldalára

A stake-to-earn Bitcoin BSC előértékesítése két hét alatt meghaladta a $3.6 millió dollárt

A Bitcoin BSC egy olyan új, előértékesítéssel rendelkező kriptopénz, mely a Bitcoin skálázhatóbb, gyorsabb és környezetbarátabb változatát kínálja. A két héttel ezelőtti indulása után az előértékesítés olyannyira robbanásszerű volt, hogy több mint 3,6 millió dollárt gyűjtött össze.

Tokenkészlete ugyanannyi, mint a Bitcoiné (21 millió), és azt is tudjuk róla, hogy előtérbe helyezi a közösségi részvételt és a jutalmazást. A Bitcoin BSC sok aspektusban különbözik a Bitcointól, például abban, hogy a Binance Smart Chainre épül, ami számos előnyt biztosít.

Amint arról már volt szó, a Bitcoin BSC projektje Stake-to-Earn funkcióval rendelkezik. Ez tulajdonképpen felváltja a Bitcoin sokat kritizált bányászati mechanizmusát, mely híres a drágaságáról, a környezetre gyakorolt káros hatásáról, valamint a bonyolultságáról. Ehelyett a Bitcoin BSC bányászati mechanizmusa minimális energiafogyasztással jár, ráadásul ingyenes és könnyen el is indítható.

A Bitcoin BSC másik ismertetőjegye, hogy a felhasználók MetaMask vagy Trust Wallet fiókkal kapcsolódhatnak be az elővásárlásba, és így esélyes, hogy ez a token sokkal jobban kedvelt lesz a kezdők körében, mint a Bitcoin. Ennek oka az, hogy a kezdő felhasználók többsége már hozzászokott ezekhez a tárcákhoz, mert támogatják az Ethereum, a Binance, a Polygon és más EVM-kompatibilis láncokat.

Végül hadd hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a Binance Smart Chain gyors, biztonságos és megbízható, tehát a Bitcoin BSC tulajdonosok problémamentes felhasználói élményt élvezhetnek, ahol megszabadulhatnak a Bitcoin és Ethereum hálózatokona tapasztalt drága és lassú tranzakcióktól.

A Bitcoin BSC előértékesítési ára mindössze 0,99 dollár. Így a Bitcoin jelenlegi, 26,6 ezer dolláros árfolyamát elnézve nem csodálkozunk azon, hogy a Bitcoin BSC előértékesítése ilyen hatalmas sikernek örvend. Természetesen a prominens elemzők figyelmét is felkeltette, például Jacob Bury 10-szeres nyereségről beszél a videójában.

Látogass el a Bitcoin BSC oldalára

A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése.

Kilencven százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya - mondta a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten.
2023. 11. 29. 08:30
Megosztás:

Alig változott ma reggelre a forint árfolyama

Szerda reggelre alig változott a forint árfolyama az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2023. 11. 29. 08:00
Megosztás:

Újabb béremelés lesz az egészségügyben

Januárban átlagosan 11 százalékos béremelés volt az orvosoknál, jövő márciusban pedig a szakdolgozók, szakápolók bérrendezésének második üteme következik - mondta el az Országgyűlés népjóléti bizottságának keddi ülésén a belügyminiszter.
2023. 11. 29. 07:30
Megosztás:

Csúcsra erősödött a francia fogyasztói bizalom

Tizenkilenc havi csúcsra emelkedett a francia fogyasztói bizalmi mutató novemberben - közölte a francia statisztikai hivatal, az INSEE kedden.
2023. 11. 29. 07:00
Megosztás:

Több mint háromszoros különbség a lakásárakban a legdrágább és a legolcsóbb borrégió között

Magyarország hat borrégiója közül az Etyek-Budai, a Móri, a Neszmélyi, a Pannonhalmi és a Soproni borvidéket magában foglaló Felső-Pannon borrégióban volt a legdrágább, csaknem 500 ezer forint a lakások négyzetmétere 2022-2023-ban. A legalacsonyabb, négyzetméterenkénti 140 ezer forintos áron Tokajban lehetett ingatlanhoz jutni, vagyis több mint háromszoros különbség mutatkozott az árakban. A legnagyobb mértékű drágulás viszont épp Tokajban ment végbe – derül ki az MBH Indexből, az MBH Jelzálogbank elemzéséből.
2023. 11. 29. 06:30
Megosztás:

Az EU szigorúan veszi az unión kívüli állami támogatásokat

A belső piacot torzító külföldi támogatásokról szóló uniós rendelet (FSR) értelmében a vállalatoknak előzetesen be kell jelenteniük az Európai Bizottsághoz bizonyos cégfelvásárlásokat, egyesüléseket, illetve egyes nagy értékű közbeszerzéseket, ha az ezekben érintett vállalkozáscsoportok unión kívüli országtól kaptak pénzügyi hozzájárulást – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie ügyvédi iroda. A bejelentés összeállítása, az ehhez szükséges információk összegyűjtése nagy adminisztratív terhet jelenthet a cégeknek, elmulasztása esetén pedig a bírság a vállalkozáscsoport világszintű árbevételének 10 százalékát is elérheti.
2023. 11. 29. 06:00
Megosztás:

A magyar cégek kétharmada rendelkezik CSR vagy ESG stratégiával

A hazai cégek elkötelezettek a társadalmi felelősségvállalás (CSR) tekintetében, de távol vannak attól, hogy valódi megoldásokat nyújtsanak a szociális és környezeti problémák hatékony kezelésére – derül ki a WHC Csoport és a Scale Impact közös kutatásából. A megkérdezett vállalatok 49 százaléka évente kevesebb mint 5 millió forintot, a menedzsment pedig mindössze havi néhány munkaórát tud CSR-aktivitásokra fordítani. A cégek több mint felénél a HR területhez tartozik a társadalmi felelősségvállalás, ám az erre szánt kapacitás és erőforrás nagyon limitált – így a kitűzött stratégiai célok leginkább elszigetelt tevékenységekben valósulnak meg.
2023. 11. 29. 05:30
Megosztás:

Aki most eltalálja a lottó ötöst, azt történelmet fog írni!

Minden idők hetedik legmagasabb nyereményével várja a szerencsevadászokat a 7/35-ös lottó, ahol már 7 hete halmozódik a főnyeremény összege. A Skandináv lottón már több mint félmilliárd forint a tét, szerdán 540 millió forintért izgulhatnak a játékosok.
2023. 11. 29. 05:00
Megosztás:

Átadták az Év Családbarát Emlékhelye Díjat

Első alkalommal adták át a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által alapított az Év Családbarát Emlékhelye Díjat, mellyel a Budai Várnegyed nemzeti emlékhely, az Egri vár nemzeti emlékhely, valamint a Sárvári vár történelmi emlékhely családokért tett erőfeszítéseit ismerték el.
2023. 11. 29. 04:30
Megosztás:

Mikor adjuk fel a karácsonyi csomagot, hogy biztosan odaérjen időben?

Az ünnepek előtti néhány hét kiemelten nagy küldeményforgalommal járó időszak a postai szolgáltatók számára. Ha szeretnénk, hogy a képeslapok és a csomagok rendben megérkezzenek, érdemes időben feladni a küldeményeket. Amennyiben a csomagfeladásnál a leggazdaságosabb szolgáltatót keressük, használjuk az Európai Bizottság csomagár-összehasonlító oldalát. A postafelügyeletet ellátó Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) összegyűjtötte a főbb tudnivalókat.
2023. 11. 29. 04:00
Megosztás:

Közel 4 százalékra nőtt Románia költségvetési hiánya

Októberben 3,97 százalékra nőtt Románia GDP-arányos költségvetési hiánya - közölte kedden a bukaresti pénzügyminisztérium.
2023. 11. 29. 03:30
Megosztás:

Adómentes lesz a tulajdonszerzés startupokban

A startup vállalkozások régi álma válik valóra január 1-jétől. Jövő évtől ugyanis ezek a cégek adómentesen adhatnak részesedést munkavállalóiknak és vezető tisztségviselőiknek. Így ezeknek a személyeknek a tulajdonosi szemléletmódja és motivációja most már kerülőutak nélkül is adóhatékonyan biztosítható. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda segített összefoglalni a változásokat.
2023. 11. 29. 03:00
Megosztás:

Gáz ára 2024 kalkulátor, mennyibe kerül 1 köbméter földgáz?

Lakossági gáz ára 2024 Magyarország. Gázár kalkulátor 2024 és gázszámla magyarázat, hogy mindenki értse, hogy mennyibe kerül egy köbméter (m3) földgáz úgy, hogy a számlán közben átalakul MegaJoul-lá (MJ)? Gáz ára 2024 táblázat és videós magyarázat.
2023. 11. 29. 02:00
Megosztás:

Hőszivattyú? Tényleg ez a megoldás az olcsó vagy akár nulla rezsire?

Számtalan fűtési és hűtési megoldás közül választhatunk napjainkban, de miért érdemes éppen a hőszivattyúk mellett dönteni?
2023. 11. 29. 01:01
Megosztás:

Decemberben nagy meglepetés éri a kriptósokat

Fantasztikus éve volt a bitcoinnak, hiszen a januári mélyponttól kezdve az árfolyam mostanáig több mint a duplájára emelkedett. Ez pedig nem csak azért elképesztő teljesítmény, mivel ez annak ellenére valósult meg, hogy több botrány és per is övezte 2023-ban a szektort.
2023. 11. 29. 00:01
Megosztás:

Pluszban zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Emelkedéssel zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 11. 28. 23:30
Megosztás:

Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Szent István körúton

Biztonságosabb lett a kerékpáros közlekedés a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között a Szent István körúton, körbeért a nagykörúti kerékpáros útvonal a Margit híd budai hídfője és Újbuda-központ között - közölte kedden az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
2023. 11. 28. 23:00
Megosztás:

Biztosított Magyarország energiaellátása

Biztosított Magyarország energiaellátása, az öt nagy hazai gáztároló fel van töltve, a rezsivédelmet fenntartja a kormány - mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt kedden Budapesten.
2023. 11. 28. 22:30
Megosztás:

Megdől a beruházási és az exportrekord Magyarországon

Idén is megdől a beruházási és az exportrekord Magyarországon, az országba érkező működőtőke a tavalyi duplája, 13 milliárd euró lesz, a magyar kivitel a 2022-es 142 milliárd euróról 150 milliárd euróra nő - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, miután átadták a Masterplast észak-olaszországi Calernóban 3 millió euróból megépült polisztirol hőszigetelőanyag-gyártó üzemét.
2023. 11. 28. 22:00
Megosztás:

Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás kedden Csepelen, a kormány és a kerületi önkormányzat támogatásából, az Egészséges Budapest Program fejlesztéseként.
2023. 11. 28. 21:30
Megosztás: