A Bitcoin 27 000 dollár felett, míg a Bitcoin BSC 3,6 millió dollár felett jár

A Bitcoin árfolyama hétfőn átlépte a bűvös 27 ezer dollárt, és zöldben zárt. Így történhetett, hogy az óvatos optimizmus még az e heti FOMC (Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság) ülése előtt szépen visszakúszott a Bitcoin-piacra.

A Bitcoin 27 000 dollár felett, míg a Bitcoin BSC 3,6 millió dollár felett jár

A BTC már a múlt héten több mint 8,7%-ot emelkedést produkált.

Mindeközben a piacon egy komoly riválisa jelent meg a Bitcoinnak: a Bitcoin BSC az előértékesítésének kevesebb mint két hete alatt igencsak megközelítette a 3,6 millió dolláros soft cap-et.

A növekvő bullish hangulat hét nap alatt több mint 8%-al ajándékoz meg minket

A héten aktuális FOMC ülés miatt a kereskedők optimisták, a Bitcoin árfolyama pedig augusztus óta először emelkedett a 200 napos exponenciális mozgóátlag (EMA) fölé.

Ráadásul az árfolyam hétfőn 25.170 dollárnál visszapattant. Ez egy dupla aljat eredményezett, és erős szintnek bizonyul, mivel februárban, amikor a Bitcoin árfolyama emelkedett, ellenállásként is működött.

bitcoin chart

A Federal Reserve ülésének napirendi pontjai között szerepel a kamatpolitikáról való döntés, és köztük vannak más, a kriptóval és egyéb kockázati eszközökkel kapcsolatos monetáris ügyek is.

A Bitcoin újraéledése mindenképpen bullish hangulatot jelez. Viszont a 200 napos EMA-hoz való közelsége miatt a FOMC eredménye nagy mértékben befolyásolhatja a Bitcoin árfolyamát bármelyik irányba.

A CME Group FED Watch eszköze szerint a FOMC ülésén valószínűleg nem kerül sor kamatemelésre: 99%-os arányban azt jósolják, hogy a kamatok továbbra sem mozdulnak. Ha ez így lesz, a a Bitcoin bullish lendületben folytatja az útját.

Mindazonáltal az augusztusi CPI-adatok tanulmányozása során már 0,6%-os inflációnövekedést látunk, ami reakcióra késztetheti a FED-et.

Ugyan a FOMC ülésének eredménye még bizonytalan, a piac azért optimista. Számos TradingView elemző közölt bullish Bitcoin grafikont, és a TradingView összesített technikai indikátorai is azt hirdetik, hogy a Bitcoin vételi zónában tartózkodik.

Olyan híres kriptoelemzők is megszólaltak a Bitcoin következő lépéseit illetően, Michael Van Poppe. Ő a Bitcoin jelenlegi árfolyamához képest mindenképpen egy felfelé irányuló mozgást jósol. Véleményéhez hozzáteszi azt is, hogy a Bitcoin bullish fázisa képes előidézni az altcoinok raliját is.

A piaci hangulaton túlmutatva a Bitcoin alapok is jól teljesítenek, a Bitcoin számítási teljesítménye (hash-rate) minden idők legmagasabb szintjén, azaz több mint 420 millió TH/s-on tartózkodik.

Eközben a CoinMarketCap adatai arról tesznek tanúbizonyságot, hogy a Bitcoint birtokló pénztárcák száma is szépen emelkedik.

Amint láthatjuk, a Bitcoin igazán bullish hangulatban van, viszont vadonatúj versenytársa, a Bitcoin BSC is szépen belehúzott, és jelentős növekedést mutat.

Látogass el a Bitcoin BSC oldalára

A stake-to-earn Bitcoin BSC előértékesítése két hét alatt meghaladta a $3.6 millió dollárt

A Bitcoin BSC egy olyan új, előértékesítéssel rendelkező kriptopénz, mely a Bitcoin skálázhatóbb, gyorsabb és környezetbarátabb változatát kínálja. A két héttel ezelőtti indulása után az előértékesítés olyannyira robbanásszerű volt, hogy több mint 3,6 millió dollárt gyűjtött össze.

Tokenkészlete ugyanannyi, mint a Bitcoiné (21 millió), és azt is tudjuk róla, hogy előtérbe helyezi a közösségi részvételt és a jutalmazást. A Bitcoin BSC sok aspektusban különbözik a Bitcointól, például abban, hogy a Binance Smart Chainre épül, ami számos előnyt biztosít.

Amint arról már volt szó, a Bitcoin BSC projektje Stake-to-Earn funkcióval rendelkezik. Ez tulajdonképpen felváltja a Bitcoin sokat kritizált bányászati mechanizmusát, mely híres a drágaságáról, a környezetre gyakorolt káros hatásáról, valamint a bonyolultságáról. Ehelyett a Bitcoin BSC bányászati mechanizmusa minimális energiafogyasztással jár, ráadásul ingyenes és könnyen el is indítható.

A Bitcoin BSC másik ismertetőjegye, hogy a felhasználók MetaMask vagy Trust Wallet fiókkal kapcsolódhatnak be az elővásárlásba, és így esélyes, hogy ez a token sokkal jobban kedvelt lesz a kezdők körében, mint a Bitcoin. Ennek oka az, hogy a kezdő felhasználók többsége már hozzászokott ezekhez a tárcákhoz, mert támogatják az Ethereum, a Binance, a Polygon és más EVM-kompatibilis láncokat.

Végül hadd hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a Binance Smart Chain gyors, biztonságos és megbízható, tehát a Bitcoin BSC tulajdonosok problémamentes felhasználói élményt élvezhetnek, ahol megszabadulhatnak a Bitcoin és Ethereum hálózatokona tapasztalt drága és lassú tranzakcióktól.

A Bitcoin BSC előértékesítési ára mindössze 0,99 dollár. Így a Bitcoin jelenlegi, 26,6 ezer dolláros árfolyamát elnézve nem csodálkozunk azon, hogy a Bitcoin BSC előértékesítése ilyen hatalmas sikernek örvend. Természetesen a prominens elemzők figyelmét is felkeltette, például Jacob Bury 10-szeres nyereségről beszél a videójában.

Látogass el a Bitcoin BSC oldalára

A megjelenített információk nem minősíthetők befektetési tanácsadásnak, befektetési ajánlásnak, értékpapír jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó felhívásnak, azok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. Minden befektetés esetében kiemelten fontos az azt megalapozó információk és lehetőségek széleskörű megismerése.

Újfent pályázhatnak támogatásra az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

Ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 20. 16:00
Megosztás:

Bölcsőde épül Perbálon

Kétszázkilencvenmillió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból két csoportszobás bölcsőde épül Perbálon, zöldmezős beruházással - jelentette be a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Pest vármegyei településen pénteken.
2024. 05. 20. 15:00
Megosztás:

Többen kötöttek utasbiztosítást az első negyedévben

A Netrisk idei adatai szerint az első negyedévben 72 ezer utasbiztosítási szerződést kötöttek a magyarok, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.
2024. 05. 20. 14:00
Megosztás:

Nemzetünk értéke a kisbéri ménes

A magyarság hagyományainak, kultúrájának évezredek óta szerves része a ló, és századokon átívelő értéke a kisbéri ménes - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kisbéri Lovarda Északi Istállójának átadásán, pénteken az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 20. 13:00
Megosztás:

Hathektáros üvegházat adott át Ácson a GreenCoop

Átadta második magyarországi üvegházát Ács határában a szlovák és magyar tulajdonban lévő GreenCoop, a hathektáros létesítményben termálhő felhasználásával évente hozzávetőleg 12-14 millió darab kígyóuborkát termesztenek.
2024. 05. 20. 12:00
Megosztás:

Erősödés az ázsiai tőzsdéken

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn.
2024. 05. 20. 11:00
Megosztás:

Erősödéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban indítottak a főbb nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
2024. 05. 20. 10:00
Megosztás:

2024-es bika piac legjobb kriptodevizája: Miért jobb választás a Rollblock (RBLK), mint a Binance Coin (BNB) és a Chainlink (LINK)?

Bár a kriptopiac az elmúlt néhány hónapban konszolidációban volt, az elemzők továbbra is optimisták, és úgy vélik, hogy a 2024-es bika ciklus messze nem ért véget.
2024. 05. 20. 09:00
Megosztás:

A 3 legjobb kriptodeviza, amit érdemes megvásárolni az NFT piac fellendülése előtt

Az NFT-ket komoly kritikák érik, de ennek oka az, hogy olyan emberek által lettek túlértékelve, akik nem értik a digitális eredetik lehetőségeit. Az NFT-ket széles körben alkalmazzák az online játék szektorban, amelynek értéke majdnem 250 millió dollár. Ez egy olyan piac, amit nem érdemes kihagyni. A legjobb kriptodevizák, amelyeket most érdemes megvásárolni, mind tartalmaznak valamilyen NFT elemet, mivel az NFT piac hamarosan az egekbe fog szökni.
2024. 05. 20. 08:05
Megosztás:

Vegyes forintmozgás reggel

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 05. 20. 08:00
Megosztás:

Felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét

Önkormányzati forrásból felújították a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét, így szombaton üzemkezdettől helyreáll a közlekedési rend a teljes vonalon - tájékoztatta a polgármesteri hivatal pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 07:00
Megosztás:

Csökkent a Graboplast árbevétele tavaly

A Graboplast Zrt. árbevétele tavaly 20,3 milliárd forint volt, 1,4 milliárd forinttal kevesebb az előző évinél - tájékoztatta a magyar tulajdonú, padlóburkolatokat gyártó győri székhelyű vállalat pénteken az MTI-t.
2024. 05. 20. 06:00
Megosztás:

Átadták a Szegedi Tudományegyetem Energetikai Innovációs Tesztállomását

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Science Parkjában többéves fejlesztési munka után átadták az SZTE Energetikai Innovációs Tesztállomását (EIT) - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 05:00
Megosztás:

Együttműködési megállapodást kötött az Aeroplex és a Romaero

Együttműködési megállapodást írt alá az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. (ACE) és a román Romaero S.A. pénteken Budapesten, amely alapján a magyar vállalat saját megrendelői részére repülőgép-karbantartást végez a bukaresti Baneasa repülőtéren, ebbe bevonja a román repülőgép-karbantartó vállalat létesítményeit, infrastruktúráját, eszközparkját, szakembereit.
2024. 05. 20. 04:00
Megosztás:

Ságvári Pál lett az Energiaszabályozók Regionális Egyesületének alelnöke

Az Energiaszabályozók Regionális Egyesülete (ERRA) éves közgyűlésén ismét a szervezet alelnökévé választotta Ságvári Pált; a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) stratégiai és nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese 2026-ig töltheti be a posztot - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 20. 03:00
Megosztás:

Kétszer gyorsabban nő a paradicsom palánta ezzel az ügyes trükkel...

A paradicsom termesztése nemcsak ízletes gyümölcsöket eredményez, hanem nagyszerű hobbi is, amely sok kertésznek örömet okoz. Azonban sokan szembesülnek azzal a kihívással, hogy a paradicsom palántáik lassan nőnek, és nem érik el a kívánt méretet a szezon végére.
2024. 05. 20. 02:00
Megosztás:

Ha sok a készpénzed otthon, bajba kerülhetsz Magyarországon!

Az elmúlt években a készpénzhasználat Magyarországon is növekedett, sokan a biztonság és a kényelem miatt döntenek úgy, hogy nagyobb összegeket tartanak otthon. Azonban ez a döntés komoly kockázatokat rejt magában, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Jogszabályi háttér és az otthon tartott készpénz miatti ellenőrzés kockázata.
2024. 05. 20. 01:00
Megosztás:

A Toncoin jól teljesít, de van egy érme, ami simán lenyomhatja

Dunát lehet rekeszteni a kripto piacon elérhető érmékkel. Az óriási választékban azonban nem mindig egyszerű megtalálni a legjobb vételeket. A sok újonc előszeretettel hívja ki a régi motorosokat, ami különösen a mém érmékre igaz.
2024. 05. 20. 00:01
Megosztás:

Lassult az infláció áprilisban Ausztriában

Ausztriában a fogyasztói árak éves növekedésének mértéke az előzetesen közölttel összhangban 3,5 százalékra, 2021. szeptembere óta a legalacsonyabbra csökkent áprilisban az előző havi 4,1 százalékot követően - derült ki az osztrák statisztikai hivatal (Bundesanstalt Statistik Österreich - STAT) pénteken közzétett végleges adataiból.
2024. 05. 19. 23:00
Megosztás:

Megszűnt Bács-Kiskun vármegyében is a tűzgyújtási tilalom

A jelenleg is tartó esőzésnek és az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak köszönhetően május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 19. 22:00
Megosztás: