A kerti bútorok kiválasztása – költséghatékony és tartós megoldások

Az emberek szeretnek sok időt tölteni a kertben, teraszon, erkélyen. A kinti bútorok és kiegészítők is fontos szerepet játszanak tehát a lakberendezésben. Itt azonban különösen kell figyelni a tartósságra, hogy ezek a bútordarabok ne csak egy-két évre szóljanak. Így a pénztárcánkat is megkímélhetjük.

A kerti bútorok kiválasztása – költséghatékony és tartós megoldások

Megéri a jobb minőséget megvenni

Kertünk sok esetben a feltöltődés helyszíne, berendezéséhez pedig érdemes tartós bútorokat választani. A Hoofbutor.hu sokszínű kerti bútor kínálatában mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet: foteleket, asztalokat, hintaágyakat, padokat, napozóágyakat, és sok más holmit is. Ilyenek a terasz előtetők, kerti tároló ládák, de még magas ágyást, tűzrakó tálat és egyéb kerti kiegészítőket is be tudunk itt szerezni. 

Tippek a tartósságért

Érdemes védeni a kerti berendezési tárgyakat a naptól, hiszen a tűző napon kifakulhatnak, megrepedhetnek vagy megvetemedhetnek. Ennek érdekében tanácsos például egy ponyvával letakarni mindent, amikor nem használjuk. Vagy az is jó megoldás, ha áthelyezzük árnyékos helyre. 

Szintén fontos a rendszeres takarítás. Havonta legalább egyszer jó, ha egy nedves törlőronggyal, tisztítószeres vízzel áttöröljük a bútorokat, hogy eltávolítsuk a port, szennyeződéseket. Használhatunk puha kefét vagy porszívót is, hogy eltávolítsuk a törmeléket a résekből, párnákból. 

Azonban mindig figyeljünk arra, hogy a megfelelő tisztítószereket használjuk, kerüljük a durva vegyszereket, a súrolást, ezek többet ártanak, mint használnak! Ha kiömlik valamilyen étel vagy ital, azonnal töröljük fel! Ezek ugyanis nemcsak kárt is tehetnek az anyagokban, de odacsalogathatják a különböző kártevőket is.

Ha elázott…

Ha a garnitúra párnái eláznak, minél hamarabb szárítsuk ki. Ha eldeformálódnak, kényelmetlen rajtuk ülni, ezen kívül pedig be is penészedhetnek. Ezeket a baleseteket meg is előzhetjük. Ha például vihar közeleg, szedjük be a párnákat, takarjuk le a bútorokat! Szezonon kívül pedig gondoskodjunk a megfelelő tárolásról!

Kiadások és költségek

Egy kerti bútorszett megvásárlása nem olcsó mulatság, érdemes alaposan átgondolni tehát, hogy melyik is lesz az ideális választás számunkra! Hosszú távon azonban megéri a minőségibb termékeket megvásárolni otthonunkba. Törekedjünk tehát a tartós, alacsony karbantartási igényű bútorok beszerzésére, ezzel hosszú távon anyagilag is jobban járhatunk! 

Nézzük meg, hogy milyen garanciát kínálnak a gyártók, és tartsuk be a karbantartási tanácsokat, utasításokat! A fabútorzat például gondosabb ápolást igényel, de ha ezt elvégezzük, hosszú távon megőrzi minőségét. Kevésbé gondozásigényes a műanyag és a fém, azonban ezek esetében is kell némi odafigyelés. 

Mindig szánjunk időt a tervezésre, gondoljuk át, hogy hányan fogják használni a bútorokat, és törekedjünk arra is, hogy ne zsúfoljuk túl a teret! A maximális kényelemért pedig válasszunk minőségi darabokat, melyek hosszú távon lehetővé teszik, hogy nyugodtan pihenhessünk a kertben!

Kiket érint a távhődíjak októberi csökkentése?

A távhődíjak októbertől tervezett csökkentése a lakossági felhasználókat nem érinti, az állami és önkormányzati intézmények számára jelenthet újabb könnyítést - olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombat délutáni Facebook-bejegyzésében, amellyel a sajtóban terjedő téves értelmezésekre reagált.
2024. 09. 22. 01:00
Megosztás:

A Pepe Unchained támogatná a Layer-2-es fejlesztőket

Azt követően, hogy a Pepe Unchained ($PEPU) szerdán meghaladta a 12,6 millió dolláros gyűjtési összeget, a projekt az X-en bejelentette, hogy ökoszisztémájának kiépítése érdekében bevezeti a fejlesztők támogatását.
2024. 09. 22. 00:01
Megosztás:

Egy 1500 dolláros kriptovaluta befektetésből hogyan lehet 15 millió 2026-ra?

Képzeljük el, hogy egy szerény 1500 dolláros befektetés néhány év alatt elképesztő 15 millió dollárrá duzzad. Ez nem egy vad álom, hanem egy potenciális valóság is lehet stratégiai kriptobefektetésekkel. A figyelem most néhány ígéretes kriptovalutára irányul, amelyek 2026-ra robbanásszerű növekedés előtt állhatnak. Fedezd fel, mely digitális érmék készen állnak arra, hogy vezessék ezt a pénzügyi átalakulást.
2024. 09. 21. 23:00
Megosztás:

Kötelező maszkviselést rendeltek el ezekben a kórházakban

A fertőző megbetegedések számának emelkedése miatt péntektől kötelező a maszkviselés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház tagkórházainak fokozott kockázatú, járó- és fekvőbeteg-ellátást végző osztályain és részlegein - közölte a kórházcsoport az MTI-vel.
2024. 09. 21. 22:00
Megosztás:

Elemzők felhívják a befektetők figyelmét, hogy figyeljenek erre a Solana és SUI riválisra, amely a piaci bullish jelek közepette kiemelkedőnek látszik

Egy új kihívó keltette fel a kriptoelemzők figyelmét, amely ígéretesnek tűnik, hogy túlszárnyalja mind a Solanát, mind a SUI-t. A piaci optimizmus növekedése közepette a szakértők azt javasolják, hogy ez a feltörekvő digitális eszköz lehet az, amit érdemes figyelemmel kísérni. Fedezd fel, mely kriptovaluták állnak növekedés előtt a jelenlegi bullish piaci környezetben ebben az átfogó elemzésben.
2024. 09. 21. 21:00
Megosztás:

Kutatók éjszakája – Több mint négyszáz program várja az érdeklődőket az SZTE-n

Izgalmas és változatos programokkal, több mint négyszáz rendezvénnyel várja az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakáján szeptember 27-én és 28-án – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.
2024. 09. 21. 20:00
Megosztás:

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

A tájékoztatás szerint a SOCAR és a BP után a Mol-csoport a harmadik legnagyobb tulajdonos az azerbajdzsáni Azeri-Chirag-Deepwater Gunashli (ACG) mezőben, ahol a kőolajtermelő rétegek alatt és felett gázrétegeket találtak. A partnerek most ezek kitermeléséről és kereskedelmi célú hasznosításáról állapodtak meg. Emellett a Mol és a SOCAR szándéknyilatkozatot írt alá együttműködésről további szénhidrogén-feltárásra Azerbajdzsánban.
2024. 09. 21. 20:00
Megosztás:

Fektess be most 300 dollárt, és figyeld, ahogy portfóliód 2026-ra eléri a 2 millió dollárt – Felfedjük a legjobb altcoinokat!

Képzeld el, hogy egy szerény befektetést néhány év alatt mesés vagyonná alakítasz. Ez a cikk azt vizsgálja, hogyan képesek bizonyos altcoinok egy 300 dolláros befektetést elképesztő 2 millió dollárra növelni 2026-ra. Fedezd fel a legígéretesebb kriptovalutákat, amelyek robbanásszerű növekedés előtt állnak, és tudd meg, mely digitális eszközök ígérik a legnagyobb jövőbeni nyereséget.
2024. 09. 21. 19:00
Megosztás:

Elstartolt a pomázi tűzoltóság épületének energetikai korszerűsítése

Pomáz Város Önkormányzata 103,04 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című, TOP_PLUSZ-2.1.1-21-PT1-2022-00010 azonosító számú pályázaton, a Széchenyi Terv Plusz keretében. A beruházás 100 százalékos támogatási intenzitás mellett valósul meg.
2024. 09. 21. 18:00
Megosztás:

Jótékonysági aukció a művészettel nevelés támogatásáért

Online jótékonysági aukciót szervez a KÉPEZŐ Galéria.
2024. 09. 21. 17:00
Megosztás:

Vizsgálják az adatközpontok energiahatékonyságát

A legalább 500 kilowatt (kW) telepített IT kapacitással rendelkező adatközpontok tulajdonosainak és üzemeltetőinek 2024-től nyilatkozniuk kell energiahatékonyságukról a felülvizsgált Energiahatékonysági Irányelv értelmében; ez a rendelkezés Magyarországon 10-15 állami és piaci szereplőre terjed ki, például telekommunikációs cégekre - közölte az adatközpontok számára mérnöki szolgáltatást nyújtó H1 Systems az MTI-vel.
2024. 09. 21. 16:00
Megosztás:

A Brussels Airlines október elsején törli járatai többségét

Törölte legtöbb, október 1-i járatát a Brussels Airlines belga légitársaság, mert a személyzet zöme, köztük a biztonsági egységek egynapos munkabeszüntetést tartanak aznap - derült ki a légitársaság pénteki közleményéből.
2024. 09. 21. 15:00
Megosztás:

Átadták az idei Pénzmesterek vetélkedő díjait

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) hatodik alkalommal rendezte meg középiskolásoknak szóló pénzügyi versenyét, a Pénzmesterek vetélkedőt, az idei összdíjazás 2,5 millió forint volt, a díjakat pénteken adták át - tájékoztatta az ÖPOSZ az MTI-t.
2024. 09. 21. 14:00
Megosztás:

Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV az árvízi védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.
2024. 09. 21. 13:00
Megosztás:

Virtuális oktatási környezet kialakításán dolgozik a Zengo Kft. és az SZTE

A felhasználók pillanatnyi állapotához igazodó, a virtuális és kiterjesztett valóságban működő oktatási környezet kialakításán dolgoznak a Zengo Kft. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) szakemberei egy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával megvalósuló projektben – tájékoztatta a szegedi vállalkozás az MTI-t.
2024. 09. 21. 12:00
Megosztás:

Valamivel borúlátóbbá vált a globális üzleti szektor

Valamivel borúlátóbban ítéli meg a globális üzleti szektor a rövid távú világgazdasági növekedési kilátásokat, mint az előző negyedévben, de súlyos recessziótól továbbra is csak a vállalatok elenyésző kisebbsége tart - áll az Oxford Economics pénteken Londonban ismertetett átfogó negyedéves felmérésében.
2024. 09. 21. 11:00
Megosztás:

Viharok: több mint egymilliárd forint kárösszeggel számolnak a biztosítók

Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken az MTI-vel.
2024. 09. 21. 10:00
Megosztás:

Kerítést tervezel? Ezt a 3+1 dolgot mindenképp gondold át előtte!

A kerítés nem csak a telek határát jelöli, hanem otthonunk esztétikai és funkcionális meghosszabbítása is egyben. Ahhoz, hogy valóban az igényeinket szolgálja, és harmonikusan illeszkedjen a környezetéhez, néhány kulcsfontosságú szempontot érdemes még a tervezés előtt alaposan átgondolni. A számtalan szín, anyag, méret és forma között nem könnyű eligazodni és a kevésbé tapasztaltak könnyen belefuthatnak olyan hibákba, melyek egy alapos és átgondolt tervezéssel, vagy egy szakértő bevonásával elkerülhetők lettek volna. A Semmelrock most összegyűjtött 3+1 olyan fontos lépést, amit érdemes átgondolni még a kerítés tervezése előtt.
2024. 09. 21. 09:00
Megosztás:

3 altcoin, amelyek rendelkeznek RWA képességekkel, és amelyekbe érdemes 250 dollárt fektetni, hogy 2025-re 300-szoros hozamot érj el

Ahogy a valós eszközök (RWA) tokenizációs forradalma elindul, az RCO Finance (RCOF), az Ondo Finance (ONDO) és az Avalanche (AVAX) kiemelkedtek, mint olyan altcoinok, amelyek képesek akár 300-szoros hozamot biztosítani a befektetett tőkén.
2024. 09. 21. 08:00
Megosztás:

Főhet a feje a lakáshiteleseknek: érdemes-e várni a sokkal kisebb THM-re?

Nehéz döntés előtt állnak azok, akik most akarnak lakáshitelt felvenni vagy kiváltanák a korábban felvett drága kölcsönüket. Ha ugyanis a bankok hajlandóak lesznek levinni a THM-jeiket a jelenlegi 6,5-7,5 százalékról a Nagy Márton miniszter által kért 5 százalék alá, akkor egy átlagos lakáshitelnél hónapokon belül 15-25 ezer forintot spórolnak a törlesztőrészletekből a mostani ajánlatokhoz képest - derül ki a Bank360.hu számításaiból.
2024. 09. 21. 07:00
Megosztás: