Allianz Commercial: a következő hónapokban Magyarországon is megkezdi működését a társaság

Az Allianz integrálja közép- és kelet-európai regionális kereskedelmi üzletágát (Magyarországot is beleértve), azaz egységes piaci módszert vezet be a közepes és nagyvállalatok kiszolgálására, és a speciális kockázatok kezelésére. Stefanie Thiem a közép- és kelet-európai üzletág igazgatójaként, a kereskedelmi biztosítási üzletágat koordinálja a régióban.

Az Allianz Csoport a következő néhány hónapban úgynevezett „integrált kereskedelmi stratégiát” vezet be Közép- és Kelet-Európában – többek között Magyarországon is – vagyis a teljes kereskedelmi biztosítási szegmenst „Allianz Commercial” néven egyetlen piaci üzletág formájában fogja kiszolgálni.

Stefanie Thiem kereskedelmi igazgatóként fogja vezetni az új üzletág tevékenységét a közép- és kelet-európai (KKE) régióban, és ő képviseli az Allianz közepes és nagyvállalatok, valamint különleges igényekkel rendelkező ügyfelek részére kínált megoldásainak teljes választékát, amellyel a biztosító egyszerűsíti a kapcsolattartást ügyfelei és értékesítési partnerei számára, és magasabb szintre emeli szolgáltatásai színvonalát.

Az Allianz Commercial KKE-régió országai: Ausztria, Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Bulgária, Románia, Horvátország, Szlovénia, Ukrajna.

Joachim Müller, az Allianz Commercial vezérigazgatója az alábbiakat fűzte a bejelentéshez: „Jelentős lehetőségeket látunk a közép- és kelet-európai régióban a teljes kereskedelmi szegmensre kiterjedő, újonnan létrehozott integrált üzletág számára, amely lehetővé teszi, hogy a legmagasabb színvonalú megoldásokat kínáljuk alkuszaink, ügynökeink és ügyfeleink számára.

Az integráció révén az egész piacot le tudjuk majd fedni az egységes megközelítésen alapuló, fejlett termékmegoldásainkkal, amelyek egyszerre épülnek globális ágazati és kockázatvállalási szakértelmünkre és a helyi piacok ismeretére.”

Az Allianz Csoport 2023. március 10-én jelentette be, hogy a globális kereskedelmi biztosítási szegmenst a jövőben egyetlen piaci üzletág formájában szolgálja majd ki. Ennek részeként a nagyvállalati és különleges ügyfelek igényeire specializálódott Allianz Global Corporate & Specialty üzletág összevonásra kerül az Allianz-leányvállalatok közepes méretű, országos ügyfeleket kiszolgáló biztosítási üzletágával. 2023. július 24. óta az AGCS a helyi Allianz-vállalatok kereskedelmi biztosítási üzletágaival közösen „Allianz Commercial” néven folytatja tevékenységét 11 új régióban, köztük a közép-kelet-európaiban is.

Az Allianz Commercial egységes, harmonizált és koherens kockázatvállalási stratégiát alkalmaz, amelyet globálisan összehangolnak, de helyi szinten valósítanak meg, hiszen a vállalkozások napjainkban mindenütt hasonló globális kockázatokkal néznek szembe.

Az egységesség és átláthatóság jegyében egyetlen, a teljes kereskedelmi szegmensért felelős képviselővel az Allianz Commercial megkönnyíti az ügyfelek és az alkuszok számára az Allianz vállalattal történő kapcsolattartást.

A közép- és kelet-európai régióért felelős kereskedelmi igazgatóként az elkövetkező hónapok során Stefanie Thiem vezeti majd az Allianz Commercial modell bevezetését Magyarországon és a többi kelet-európai piacon. Stefanie Thiem közvetlen felettesei Mario Ferrero, az Allianz Csoport regionális termékigazgatója és Henning Haagen, az Allianz kereskedelmi igazgatóságának tagja, valamint a régiókért és piacokért felelős igazgatója, akinek a felelősségi körébe tartozik az említett régió.

Thiem jelenleg az Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) osztrák fiókirodájának vezető képviselője, valamint Ausztria és Kelet-Európa disztribúciós menedzsere és kulcsfontosságú ügyfeleinek kapcsolattartója.

Az AGCS-nél annak 2006-os alapítása óta dolgozik, 2011 és 2017 között a légi biztosítások vezető kockázatvállalója volt, mielőtt más vezetői szerepkörökbe került.

Agrártámogatások: akár több évre is előfinanszírozást nyújt az MBH Bank

Tovább bővítette a mezőgazdasági támogatások előfinanszírozásának lehetőségeit az MBH Bank. A hitelintézetnél már nemcsak az aktuális évre, hanem akár egyszerre három évre is igényelhetik a gazdák az Egységes Kérelmek keretében járó támogatások előfinanszírozását. A gyors, egyszerű és rugalmas lehetőség megkönnyítheti az agrárvállalkozások számára, hogy forráshoz jussanak egy olyan időszakban, amikor még inkább megnőtt a likviditás biztosításának jelentősége a zökkenőmentes működés fenntartása érdekében.
2024. 04. 20. 06:00
Megosztás:

Héthavi csúcsra nőtt a spanyolországi fogyasztói bizalom

A spanyolországi fogyasztói bizalmi mutató héthavi csúcsra javult márciusban a spanyol Szociológiai Kutatóközpont (Centro de Investigaciones Sociológicas) pénteken közzétett adatai szerint.
2024. 04. 20. 05:00
Megosztás:

A jelenlegi munkaerőpiaci helyzet a bővülésre kész vállalatoknak kedvez

Továbbra is aktív munkavállalói jelenlét tapasztalható a hazai munkaerőpiacon. Az előző negyedévhez hasonlóan 2024 első három hónapja alatt közel 20%-kal több jelentkezés történt, mint egy évvel korábban. Nógrád és Bács-Kiskun vármegyék kivételével mindenhol nőtt a jelentkezések száma, legnagyobb arányban Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Baranya vármegyékben – derül ki a Profession.hu legújabb negyedéves jelentéséből.
2024. 04. 20. 04:00
Megosztás:

A jelentős aranytartalék erősíti az ország stabilitását

A jelentős aranytartalék erősíti az ország stabilitását a gazdaság, a pénzügyi rendszer megítélését - írta Veres István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója az MNB pénteken közzétett szakmai cikkében, felhívva a figyelmet arra is, hogy az MNB a régió és a világ egészében megjelenő keresletnövekedést megelőzve többszörözte meg aranytartalékát.
2024. 04. 20. 03:00
Megosztás:

Elindult az új agrártámogatási honlap

Új honlapon, a kap.gov.hu oldalon érhetőek el a 2023-2027 közötti időszakra vonatkozó, magyar Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervvel összefüggő információk - közölte az Agrárminisztérium csütörtökön az MTI-vel.
2024. 04. 20. 02:00
Megosztás:

Itt a bruttósított nyugdíjrendszer! Amikor a nyugdíjasok is adót fizetnek a nyugdíjból

Mit jelent pontosan a bruttósított nyugdíjrendszer? Ki járna jól és ki rosszul a bruttósított nyugdíjrendszer bevezetésével? Dr. Farkas András nyugdíjszakértő - akit sokan mint NyugdíjGuru ismernek - magyarázta ezt el az ATV egy korábbi műsorában mindenki számára érthetően.
2024. 04. 20. 01:00
Megosztás:

A CHP kriptó token robbanhat - 1 millió dolláros versenysorozat indul

A GambleFi szektor szupersztárja bejelentette garantált, 1 millió dolláros versenysorozatát. De mit jelent mindez a CHP kriptó token árfolyama számára?
2024. 04. 20. 00:01
Megosztás:

Csúcsot döntött a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.
2024. 04. 19. 23:00
Megosztás:

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

A Rába Járműipari Holding Nyrt. csütörtöki közgyűlése, az igazgatóság javaslatának megfelelően úgy határozott, hogy a járműgyártó vállalat idén sem fizet osztalékot - közölte a győri székhelyű cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2024. 04. 19. 22:00
Megosztás:

Márciusban csökkentek a német termelői árak

Németországban a termelői árak 2,9 százalékkal csökkentek márciusban az egy évvel korábbiakhoz képest az előző havi 4,1 százalékos esést követően, ezzel már a kilencedik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves csökkenést - közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis pénteken.
2024. 04. 19. 21:00
Megosztás:

Az Alteo rendkívüli osztalékot fizet

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. közgyűlése 200 forint alaposztalék mellett 200 forint rendkívüli osztalék kifizetéséről döntött részvényenként, elfogadva az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát pénteken - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 04. 19. 20:00
Megosztás:

Kecsegtető volt az évkezdése az ABB-nek

Növekvő árbevétellel és javuló működési eredménnyel zárta az első negyedévet a svájci ABB, az ipari digitális technológiák területén vezető globális vállalat - tájékoztatta a cég az MTI-t csütörtökön.
2024. 04. 19. 19:30
Megosztás:

Többségében veszteséges zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után vegyesen, többségében indexcsökkenéssel fejezték be a pénteki kereskedést a főbb európai tőzsdeindexek.
2024. 04. 19. 19:00
Megosztás:

A rossz hangulat hatott a magyar tőzsdére is

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 629,35 pontos, 0,96 százalékos csökkenéssel 65 045,06 ponton zárt pénteken.
2024. 04. 19. 18:00
Megosztás:

Csökkent a Conference Board teljesítményindexe márciusban

Márciusban csökkent az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet összetett teljesítményindexe, miután februárban két éve először emelkedett.
2024. 04. 19. 17:30
Megosztás:

A CIG Pannónia közgyűlése rábólintott az osztalékfizetési javaslatra

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közgyűlése elfogadta az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát csütörtökön, ennek alapján részvényenként 33 forint osztalékot fizet a társaság a 2023-as év után - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2024. 04. 19. 17:00
Megosztás:

Márciusban kevesebb használt lakás kelt el az Egyesült Államokban

Csökkent az Egyesült Államokban az eladott használt lakások száma márciusban.
2024. 04. 19. 16:30
Megosztás:

Szakmai egyeztetés után teszik közzé az Otthonfelújítási program részleteit

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel.
2024. 04. 19. 16:00
Megosztás:

Visszatérnek az éjszakai talajmenti fagyok

Marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
2024. 04. 19. 15:30
Megosztás:

Folytatódik a Zalaegerszeg melletti ipari park kialakítása

Mintegy 300 millió forintból folytatódik Zalaegerszegen a német Metrans leendő logisztikai központja mellett kialakítandó ipari park kiépítésének második üteme - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
2024. 04. 19. 15:00
Megosztás: