A márciusi nyugdíjat miért ezen a napon utalják most?

Az 2024. évi márciusi nyugdíj kifizetésére mikor kerül sor? Mikor várhatóak a hivatalos nyugdíj kifizetési időpontok a 2024-es évben hónapról hónapra? Lássuk, hogy mikorra tervezik a márciusi nyugdíjak utalását.

A márciusi nyugdíjat miért ezen a napon utalják most?

Az idei évben is, ahogyan azt megszokhattuk, a nyugdíjak átutalása minden hónapban általában az adott hónap 12. napján történik, kivéve néhány különleges esetet.

Ha a 12. nap a munkanapokra esik az adott hónapban, akkor aznap érkezik a nyugdíj, viszont ha hétvégére vagy ünnepnapra esik, akkor az ahhoz legközelebb eső munkanapon utalják át, ahogy ez 2024-ben is lesz.

A nyugdíjak összegét a Magyar Államkincstár szokásos módon banki utalással vagy postai kifizetéssel biztosítja, amelyek mindkét esetben hozzáférhetőek a jogosultak számára.

Részletesen bemutatjuk az egyes hónapokra vonatkozó pontos nyugdíj kifizetési időpontokat 2024-ben.

Amennyiben valaki postai kifizetést választott a nyugdíja folyósításához a banki utalás helyett 2024-ben, akkor számoljon azzal, hogy a postai kifizetés időigénye hosszabb lehet az átutalásnál, azonban általában minden nyugdíjas számára a hónap 15. napjáig megérkezik a nyugdíj.

A Magyar Posta kézbesítői minden hónapban 12 munkanapon keresztül viszik házhoz a havi rendszerességű nyugdíjakat, mindig az adott hónapra vonatkozóan.

Az adott hónapban várható postai nyugdíjkifizetésről a "postai nyugdíj kifizetési naptár 2024"-ben tájékoztatják a magyar nyugdíjasokat előre.

Fontos! Nyugdíj kifizetés, bankszámla változás vagy cím változás esetén 2024-ben

nyugdíjas örül a nyugdíj utalás 2024 márciusi időpontjának

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság a nyugdíjat belföldi postacímre vagy olyan banki számlára utalja, amelynek felett a jogosult (vagy törvényes képviselője) rendelkezik. Az ügyfél választhat a postai cím és a bankszámla között, és kérheti ezek módosítását is.

Amennyiben a nyugdíjas megváltoztatja a lakcímét vagy a bankszámlaszámát 2024-ben, azt be kell jelentenie a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnak, még akkor is, ha a nyugdíjat bankszámlára utalják.

Ha a nyugdíjas elmulasztja bejelenteni a változást, az ellátás folyósítása ellehetetlenülhet, és a folyósító szerv felfüggeszti az ellátást.

Ezért fontos, hogy ha bármilyen változás történik a lakcímében vagy a bankszámlaszámában 2024-ben, azt azonnal (de legkésőbb 15 napon belül) bejelentse a Nyugdíjfolyósítónak!

Tekintsük most meg, mikor várhatóak a havi nyugdíjak átutalásai bankszámlákra 2024-ben!

Fontos! A kereskedelmi banknál vezetett bankszámlára csak akkor utalható a nyugdíj 2024-ben is, ha a jogosult (vagy törvényes képviselője) rendelkezik a bankszámla felett.

Nyugdíj utalás 2024 időpontok:

Január havi nyugdíj utalása: Január 12. (péntek)

Február havi nyugdíj utalása: Február 12. (hétfő)

Március havi nyugdíj utalása: Március 12. (kedd)

Új bölcsőde épül Makón

Új, két csoportszobás, 24 férőhelyes bölcsődét épít uniós támogatással a görögkatolikus egyház Makón.
2024. 04. 23. 22:30
Megosztás:

A Bosch átadta mérnöki központjának új épületét

A Bosch átadta kolozsvári mérnöki központjának második irodaépületét, amely 21 millió euró beruházással, két év alatt készült el - írja az economedia.ro.
2024. 04. 23. 22:00
Megosztás:

Megháromszorozta profitját a GE

A mai piaci nyitás előtt tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a General Electric.
2024. 04. 23. 21:30
Megosztás:

Az MNB 50 bázisponttal csökkentette a jegybanki alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 7,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 04. 23. 21:00
Megosztás:

Új módszert tesztel az OMV-Petrom

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat kedden.
2024. 04. 23. 20:30
Megosztás:

Erősödött a forint kedd kora estére

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 04. 23. 20:00
Megosztás:

Pluszban zártak a nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 04. 23. 19:30
Megosztás:

Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 04. 23. 19:00
Megosztás:

A Richter és az OTP húzta fel a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 813,74 pontos, 1,25 százalékos emelkedéssel, 65 939,26 ponton zárt kedden.
2024. 04. 23. 18:30
Megosztás:

Az EU a gázárak csökkenésére számít

Az Európai Bizottság arra számít, hogy a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek - mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden, az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elmondott beszédében.
2024. 04. 23. 18:00
Megosztás:

Nagy összegű támogatási program indul a turizmus erősítésére

A turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indul: a komplex, három pillérből álló 15 milliárd forintos támogatási programcsomag legfontosabb célja a szolgáltatások minőségének javítása, a vidéki szolgáltatók gazdasági élénkítése célzott programokon keresztül - jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
2024. 04. 23. 17:30
Megosztás:

Megtörtént a fordulat a belső kerületek ingatlanpiacán is

Az idei év az egyre növekvő keresletről szól a VI., VII., VIII. és IX. kerületi ingatlanpiacán, mely növekedés alapvetően a mérséklődő hitelkamatoknak köszönhető. Mindez persze az árakra is hatással van.
2024. 04. 23. 17:00
Megosztás:

Van még hova fejlődnie idehaza az elektronikus közigazgatási ügyintézésnek

Sokat fejlődött az elektronikus közigazgatási ügyintézés, de hiányosságokat is feltárt az ellenőrzés a stratégiai tervezésben és a felhasználóbarát szempontok egységes érvényesülésében - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden.
2024. 04. 23. 16:30
Megosztás:

Kissé gyengült a forint az MNB keddi kamatcsökkentése után

Kissé gyengült a forint a főbb devizákkal szemben azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 7,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben mérsékelte keddi kamatdöntő ülésén.
2024. 04. 23. 16:00
Megosztás:

A szolgáltatóiparnak feltornázta az euróövezeti gazdaságot áprilisban

A vártnál jóval kedvezőbben alakult az euróövezeti szolgáltatóipar teljesítménye áprilisban, aminek a hatására a kompozit beszerzésimenedzser-index is a becsültnél jobb lett annak ellenére, hogy a feldolgozóipar teljesítmény tovább romlott - derül ki a londoni S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet és a Hamburg Commercial Bank (HCOB) közös felmérésének kedden ismertetett előzetes értékeléséből.
2024. 04. 23. 15:30
Megosztás:

A Nemzetközi Valutaalap megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet - közölte kedden feltett Facebook-posztjában Varga Mihály pénzügyminiszter.
2024. 04. 23. 15:00
Megosztás:

Állást kaphatnak a tartósan munkanélküliek

A tartós álláskeresők elhelyezkedését segíti az 1,7 milliárd forint hazai forrásból megvalósuló program, amelyre hétfőtől lehet jelentkezni - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
2024. 04. 23. 14:30
Megosztás:

Nőtt az SAP árbevétele az idei első negyedévben

A német SAP, a világ vezető vállalatirányítási szoftvergyártó óriása 8 százalékkal növelte árbevételét az idei első negyedévben, elsősorban a felhőszolgáltatási szektor bevételének jelentős bővülésére.
2024. 04. 23. 14:00
Megosztás:

Megtévesztette a City Taxi a fogyasztókat

A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel (City Taxi) szemben, a gyanúja szerint a vállalkozás megtéveszti a fogyasztókat kereskedelmi kommunikációjával - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.
2024. 04. 23. 13:30
Megosztás:

Hatbillió forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik ma Magyarországon

Jelenleg hatbillió forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon, amelyek nyomán mintegy huszonötezer új munkahely jön létre a legfejlettebb technológiai színvonalat hozva hazánkba - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Pekingben.
2024. 04. 23. 13:00
Megosztás: