A Mastercard egy új CyberFront kockázat szimulációs platformmal bővíti a kiberbiztonsági tanácsadói szolgáltatását

Az ügyfeleik kiberbiztonságának megerősítésének érdekében a Mastercard az utóbbi években a kockázatelemzés, a mindig-aktív biztonsági ellenőrzés és a csalás megelőzés területén eszközölt befektetéseket.

A Mastercard egy új CyberFront kockázat szimulációs platformmal bővíti a kiberbiztonsági tanácsadói szolgáltatását

Mivel a kiberbűnözés okozta éves kár 20251-re várhatóan eléri a több, mint 10.5 trillió dolláros szintet, a kibervédelem fejlesztése kritikus fontosságú elem marad a gyorsan digitalizálódó iparágak számára. A Mastercard bejelentette az új Cyber Platfrom névre keresztelt kibertámadás szimulációs és kockázat elemző platform indulását, amit a cég a Picus Security nevű vállalatba tett stratégiai kisebbségi befektetése tett lehetővé. A Mastercard Kiberbiztonság és Kockázat nevű tanácsadói szolgáltatása részeként az eszköz segíti a vállalkozásokat és kormányokat, hogy hatékonyabbá tegyék a kiberbiztonság megoldásaik működését.

A Cyber Front egy olyan “always-on” platform, ami az ügyfelek kibervédelmi rendszereit ellenőrzi és segít nekik feltárni a kockázatot jelentő elemeket. Mivel egy több, mint 3,500 valós példán alapuló könyvtárat használ, a Cyber Front képes rávilágítani a biztonsági hiányosságokra, és valós időben ad tanácsokat ezek csökkentésére. Segítségével a vállalatok folyamatos megerősítés mellett tudják fejleszteni a kiberbiztonsági rendszereiket. A végső cél az, hogy megértsék, mennyire hatékonyak a jelenlegi rendszereik, és fény derüljön a veszélyezettet területekre. Ez mind rövid- mind hosszú távon hatékonyabb védekezést eredményez majd.

“Segítünk az ügyfeleinknek a digitális átállás lehetőségeinek - és kihívásainak - kihasználásában. Mivel az adatbűnözés egyre nagyobb károkat okoz, egy hatékony kibervédelmi rendszer létrehozása az egyik legfontosabb kihívás. A vállalatoknak ma már nem elég egy kiterjedt biztonsági rendszer, folyamatos tesztelésre, megértésre, fejlesztésre és alkalmazkodásra van szükségük, hogy a holnap kihívásaival szemben is felkészültek legyenek” - Mondta Raj Seshadri, a Mastercard Adatok és Szolgáltatások részlegének elnöke. “A Picus Security-be tett befektetésünk és a Cyber Front elindítása gyorsabb és okosabb kiberbiztonsági döntések meghozatalát teszi majd lehetővé, ami jobb eredményeket szállít a partnereiknek, alkalmazottjaiknak és végső soron, a fogyasztóknak is”.

A Picus technológiáját több szakértő, köztük a Frost & Sullivan kutató vállalat pozitív elismeréssel méltatta a Támadás Szimulációk területén létrehozott innovációiért.  “A Mastercard Picus-ba tett befektetése kiemeli a legfrissebb kibertámadások ellen folytonos védelmet nyújtó technológiáink felkészültségét. Lelkesen várjuk a közös munkát, és hogy együtt adjunk választ napjaink védelmi kihívásaira” - mondta H. Alper Memis, a Picus Security elnöke és társalapítója.

Globális betekintés a kibervédelem világába

Ez a projekt a Mastercard nemzetközi kibervédelem megerősítésének érdekében tett munkájának folytatása. 2021 decemberében a Mastercard és az Europol egy olyan partnerségbe kezdett, melynek során megosztják egymással felfedezéseiket és kulcsfontosságú információikat a kibervédelem megerősítése céljából Európa szerte. Az együttműködés alapja a Mastercard Kibervédelmi központjának megalakulása a belgiumi Waterlooban. A kanadai Vancouverben a Mastercard továbbra is befektet a nemzetközi Global Intelligence & Cyber Centre of Excellence központjába, melynek célja a kiberbiztonsági, hálózati és mesterséges intelligenciás innovációk létrejöttének felgyorsítása

A Mastercard tanácsadói szolgáltatásairól, vezetői és szélesebb körű portfólióiról az alábbi linken lehet bővebben tájékozódni: www.mastercardservices.com.

Megnyílt Üzbegisztán budapesti nagykövetsége

Megnyílt Üzbegisztán budapesti nagykövetsége, ezzel a Türk Államok Szervezetének minden tagállama rendelkezik már diplomáciai képviselettel Magyarországon, bezárkózás és elszigeteltség helyett tehát nyitásra kerül sor - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.
2023. 03. 28. 03:30
Megosztás:

Facebook függőség - ez egy betegség? Hogyan lehet kezelni a Facebook függőséget?

Létezik olyan, hogy Facebook függő valaki? Igen, léteznek emberek, akik függőséggel küzdenek a Facebook használata miatt. Ez akkor fordulhat elő, ha valaki túlzottan sok időt tölt a Facebookon, és nehézségei vannak annak elhagyásával vagy korlátozásával.
2023. 03. 28. 03:00
Megosztás:

Lezárult az Input Program

Lezárult az informatikai startup cégek piaci terjeszkedését támogató Input Program - közölte a konzorciumvezető Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. hétfőn az MTI-vel.
2023. 03. 28. 02:30
Megosztás:

Átadták a 450. Magyar Posta csomagautomatát

A Magyar Posta sikeresen teljesítette a legutóbbi hálózatbővítését a 450. csomagautomata átadásával - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.
2023. 03. 28. 02:00
Megosztás:

Kibertámadás érte a francia nemzetgyűlést

Egy oroszbarát kibertámadás miatt elérhetetlen volt hétfőn a francia nemzetgyűlés internetes oldala. A szolgáltatás délután helyreállt.
2023. 03. 28. 01:30
Megosztás:

Vegyesen zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Vegyesen zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
2023. 03. 28. 00:30
Megosztás:

Az amerikai hadsereg felfüggesztette toborzókampányát

Az amerikai hadsereg részben leállította új toborzókampányát, miután meghatározó reklámhangját, Jonathan Majors színészt erőszakos cselekmények vádjával a hét végén őrizetbe vették.
2023. 03. 28. 00:05
Megosztás:

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa!

A 10 millió Fa közössége három és fél év alatt Magyarország szerte közel kétszázezer fát és több mint negyvenezer cserjét ültetett el. Céljuk 2023-ra, hogy az adó 1%-ból és más adományokból befolyó hozzájárulások segítségével még közelebb kerüljenek ahhoz, hogy a programjukba bevonjanak legalább tízmillió embert, akik legalább egy fát elültetnek életük során. Az alapítvány ezenfelül minél több vállaltnak kíván segítséget nyújtani ESG céljaik elérésében.
2023. 03. 27. 23:30
Megosztás:

13 ezer rendőrt mozgósítanak kedden a nyugdíjreform elleni újabb tiltakozónapra

Franciaországban 13 ezer rendőrt és csendőrt mozgósítanak kedden országszerte a vitatott nyugdíjreform elleni tiltakozásul tizedik alkalommal meghirdetett utcai felvonulásokon, miközben a stratégiai ágazatokban harmadik hete folytatódik a határozatlan idejű munkabeszüntetés.
2023. 03. 27. 23:00
Megosztás:

Újabb mentőautók beszerzésére nyílt lehetőség

Tovább folytatódik az Országos Mentőszolgálat 2010-ben megkezdett korszerűsítése, most újabb 33 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség 1,5 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
2023. 03. 27. 22:30
Megosztás:

Áprilisban megkezdődik Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útjának felújítása

Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása indul április 12-én - közölte az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hétfőn az MTI-vel.
2023. 03. 27. 22:00
Megosztás:

Megkezdődött a digitális témahét

Megkezdődött a nyolcadik digitális témahét, Magyarország "legnagyobb digitális pedagógiai eseménye", amelynek fő célja a digitális kompetencia fejlesztése az oktatásban - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hétfőn az MTI-vel.
2023. 03. 27. 21:30
Megosztás:

Három vármegye kivételével visszavonták a másodfokú riasztásokat

Három vármegye - Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar - kivételével mindenhol visszavonta az erős széllökések miatt kiadott másodfokú (narancs) riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este.
2023. 03. 27. 21:00
Megosztás:

2022-es rekord teljesítménye után osztalékot fizethet a Waberer’s

Tőzsdei bevezetése óta a legmagasabb EBIT eredményét és EBIT margin szintjét érte el a Waberer’s International, miután 14,1 százalékkal bővülő árbevétellel zárta a 2022-es évet. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat 675,9 millió eurós árbevétel mellett 33,3 millió eurós EBIT-et mutatott fel, így a menedzsment részvényenként 100 forintos osztalék kifizetését javasolja az éves közgyűlésen.
2023. 03. 27. 20:30
Megosztás:

Júniusban nyitják meg újra a Gyógyszerészeti Múzeumot Kolozsváron

Júniusban nyitják meg újra a Gyógyszerészeti Múzeumot az elmúlt öt évben restaurált kolozsvári Mauksch-Hintz-házban - közölte az MTI-vel hétfőn az Erdélyi Történeti Múzeum, melyhez a főtéri közgyűjtemény is tartozik.
2023. 03. 27. 20:00
Megosztás:

Gyengült a forint hétfőn

Gyengült kissé a forint hétfőn az előző heti nagy erősödést követően a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2023. 03. 27. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak az európai tőzsdék

A bankrendszerrel szembeni fenntartások enyhülésének köszönhetően indexemelkedéssel zártak hétfőn a főbb európai értékpapírpiacok.
2023. 03. 27. 19:00
Megosztás:

Ma emelkedett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 277,80 pontos, 0,66 százalékos emelkedéssel 42 096,72 ponton zárt hétfőn.
2023. 03. 27. 18:30
Megosztás:

Általánosba jársz vagy középiskolás vagy? Nyerhetsz most 1 milliót!

Idén immár harmadik alkalommal hirdették meg a VándorViadalt, a 7., 8. és 9. osztályos diákok ökoturisztikai vetélkedőjét. A versenyre az előző évekhez képest most még jobban megéri jelentkezni az iskolás csapatoknak, idén először ugyanis komoly fődíjjal is jár a kalandos kihívás: egymillió forint értékben kap a nyertes csapat sportszer utalványt, amelyből fele-fele arányban részesül az iskola és a négyfős csapat.
2023. 03. 27. 18:00
Megosztás:

Sikeres évet zárt az e-mobilitás területén a Vitesco Technologies

A vállalat árbevétele 9,07 milliárd euróra nőtt a 2022-es pénzügyi évben (2021: 8,35 milliárd euró) A társaság korrigált EBIT-rátája 2,5 százalékra emelkedett (2021: 1,8 százalék), szabad cash flow állomány: 123,2 millió euró (2021: 113,3 millió euró) A tavalyi üzleti évben 14 milliárd euró új rendelésállományt regisztráltak, amelynek mintegy 75 százalékát az elektrifikációhoz köthető termékek teszik ki A 2022. december 31-i teljes backlog állomány 58,5 milliárd eurót tett ki, amelynek 46 százaléka a villamosításhoz kapcsolódik Az elektrifikációhoz köthető alkatrészek értékesítése 2022-ben: 1,1 milliárd euró (2021: 0,9 milliárd euró) 2023-as előrejelzés: az árbevétel 9,2 és 9,7 milliárd euró közötti szintre nő, a korrigált EBIT-ráta 2,9 és 3,4 százalék közötti értékre javul; mintegy 50 millió euró lesz a szabad cash flow állomány. Egy részvényre jutó nyereség a 2022-es pénzügyi évben: 0,59 euró; nincs osztalék 2022-re.
2023. 03. 27. 17:30
Megosztás: