A Mastercard egy új CyberFront kockázat szimulációs platformmal bővíti a kiberbiztonsági tanácsadói szolgáltatását

Az ügyfeleik kiberbiztonságának megerősítésének érdekében a Mastercard az utóbbi években a kockázatelemzés, a mindig-aktív biztonsági ellenőrzés és a csalás megelőzés területén eszközölt befektetéseket.

A Mastercard egy új CyberFront kockázat szimulációs platformmal bővíti a kiberbiztonsági tanácsadói szolgáltatását

Mivel a kiberbűnözés okozta éves kár 20251-re várhatóan eléri a több, mint 10.5 trillió dolláros szintet, a kibervédelem fejlesztése kritikus fontosságú elem marad a gyorsan digitalizálódó iparágak számára. A Mastercard bejelentette az új Cyber Platfrom névre keresztelt kibertámadás szimulációs és kockázat elemző platform indulását, amit a cég a Picus Security nevű vállalatba tett stratégiai kisebbségi befektetése tett lehetővé. A Mastercard Kiberbiztonság és Kockázat nevű tanácsadói szolgáltatása részeként az eszköz segíti a vállalkozásokat és kormányokat, hogy hatékonyabbá tegyék a kiberbiztonság megoldásaik működését.

A Cyber Front egy olyan “always-on” platform, ami az ügyfelek kibervédelmi rendszereit ellenőrzi és segít nekik feltárni a kockázatot jelentő elemeket. Mivel egy több, mint 3,500 valós példán alapuló könyvtárat használ, a Cyber Front képes rávilágítani a biztonsági hiányosságokra, és valós időben ad tanácsokat ezek csökkentésére. Segítségével a vállalatok folyamatos megerősítés mellett tudják fejleszteni a kiberbiztonsági rendszereiket. A végső cél az, hogy megértsék, mennyire hatékonyak a jelenlegi rendszereik, és fény derüljön a veszélyezettet területekre. Ez mind rövid- mind hosszú távon hatékonyabb védekezést eredményez majd.

“Segítünk az ügyfeleinknek a digitális átállás lehetőségeinek - és kihívásainak - kihasználásában. Mivel az adatbűnözés egyre nagyobb károkat okoz, egy hatékony kibervédelmi rendszer létrehozása az egyik legfontosabb kihívás. A vállalatoknak ma már nem elég egy kiterjedt biztonsági rendszer, folyamatos tesztelésre, megértésre, fejlesztésre és alkalmazkodásra van szükségük, hogy a holnap kihívásaival szemben is felkészültek legyenek” - Mondta Raj Seshadri, a Mastercard Adatok és Szolgáltatások részlegének elnöke. “A Picus Security-be tett befektetésünk és a Cyber Front elindítása gyorsabb és okosabb kiberbiztonsági döntések meghozatalát teszi majd lehetővé, ami jobb eredményeket szállít a partnereiknek, alkalmazottjaiknak és végső soron, a fogyasztóknak is”.

A Picus technológiáját több szakértő, köztük a Frost & Sullivan kutató vállalat pozitív elismeréssel méltatta a Támadás Szimulációk területén létrehozott innovációiért.  “A Mastercard Picus-ba tett befektetése kiemeli a legfrissebb kibertámadások ellen folytonos védelmet nyújtó technológiáink felkészültségét. Lelkesen várjuk a közös munkát, és hogy együtt adjunk választ napjaink védelmi kihívásaira” - mondta H. Alper Memis, a Picus Security elnöke és társalapítója.

Globális betekintés a kibervédelem világába

Ez a projekt a Mastercard nemzetközi kibervédelem megerősítésének érdekében tett munkájának folytatása. 2021 decemberében a Mastercard és az Europol egy olyan partnerségbe kezdett, melynek során megosztják egymással felfedezéseiket és kulcsfontosságú információikat a kibervédelem megerősítése céljából Európa szerte. Az együttműködés alapja a Mastercard Kibervédelmi központjának megalakulása a belgiumi Waterlooban. A kanadai Vancouverben a Mastercard továbbra is befektet a nemzetközi Global Intelligence & Cyber Centre of Excellence központjába, melynek célja a kiberbiztonsági, hálózati és mesterséges intelligenciás innovációk létrejöttének felgyorsítása

A Mastercard tanácsadói szolgáltatásairól, vezetői és szélesebb körű portfólióiról az alábbi linken lehet bővebben tájékozódni: www.mastercardservices.com.

Alacsonyabb dózisban is hatékony az Imvanex oltóanyag

Az Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyag kisebb mennyiségben, intradermálisan, vagyis bőrbe beadva elegendő antitestet termel a majomhimlő ellen - közölte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken.
2022. 08. 20. 00:01
Megosztás:

Zivatarveszélyre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Zivatarveszély miatt országos figyelmeztetéseket adott ki szombatra, augusztus 20-ára az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2022. 08. 19. 23:00
Megosztás:

Németországban rekordszintű volt a termelői áremelkedés júliusban

Németországban soha nem látott mértékben emelkedtek a termelői árak júliusban éves összevetésben.
2022. 08. 19. 22:00
Megosztás:

A németek 70 százaléka spórol az energiával

Egyre többen takarékoskodnak Németországban az árak emelkedése miatt, egy pénteken ismertetett felmérés szerint a legtöbben az energiafogyasztásukat fogják vissza.
2022. 08. 19. 21:00
Megosztás:

Nyári pangás jellemezte a tőzsdét

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 109 pontos, 0,25 százalékos csökkenéssel, 42 990,47 ponton zárt pénteken.
2022. 08. 19. 20:00
Megosztás:

Erősödött a forint pénteken

Erősödéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját a forint a főbb devizákkal szemben.
2022. 08. 19. 19:00
Megosztás:

Európa legkedvezőbb feltételeivel igényelhetők a diákhitel támogatások

Óriási az érdeklődés a valaha volt legnépszerűbb termék, a Diákhitel Plusz iránt, melyet még szeptember 30-ig igényelhetnek a hallgatók. A Diákhitel Plusz egy szabad felhasználású, teljesen kamatmentes termék, mely egyszeri, 500 ezer forintot jelent az igénylőnek.
2022. 08. 19. 18:00
Megosztás:

Veszélyes étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nébih

Komoly egészségkárosodást is okozhat a GentleManus elnevezésű, férfiaknak szánt étrend-kiegészítő tiltott gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt, ezért a terméket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kivonta a forgalomból és visszahívta a fogyasztóktól - közölte a Nébih a honlapján pénteken.
2022. 08. 19. 17:00
Megosztás:

Legyen egységes repohár visszaváltási rendszer, a vendégek a leadott repoharak után kapják vissza a pénzüket!

A repohár visszaváltásával kapcsolatos visszásságok piaci önszabályozó megoldását, vagyis a rendszer racionális, egységes és valóban fenntartható átalakítását javasolja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Zöld Követ Egyesület. Javaslatuk fontos része, hogy a repoharat választó vendégek visszakapják annak ellenértékét.
2022. 08. 19. 16:00
Megosztás:

Melyik bank drágított leginkább a lakáshitel kamatokon az elmúlt évben?

Bár komolynak érezzük a lakáshitel kamatok emelkedését, a money.hu adatai szerint az elmúlt egy évben a vizsgált 9 banknál 4,11 százalékkal emelkedett a legjobb adósoknak ajánlott standard kamat. Ez messze elmarad a jegybanki alapkamat, de még a referenciakamat emelkedésétől is. A money.huadataiból látható, melyik bank emelt leginkább, illetve, hogy mely pénzintézetek versengenek a legalacsonyabb kamatszintekkel.
2022. 08. 19. 15:00
Megosztás:

Kezd szétesni a fogyasztói bizalom az Egyesült Királyságban

Rekord mélypontjára esett a fogyasztói bizalom az Egyesült Királyságban a júliusi felmérés alapján.
2022. 08. 19. 14:00
Megosztás:

A nyersanyagárak miatt ismét túllőtt a célon a japán infláció

Japánban 2,4%-ra emelkedett júliusban az infláció a júniusi 2,2% után. A növekedés mintegy felét az energiaköltségek tették ki.
2022. 08. 19. 13:00
Megosztás:

A mai gazdasági adatok is elszomorítóak

A briteknél 40 éves mélypontra esett a fogyasztói bizalom a -44 pontos értékével a júniusi -41 pontot követően. Egyre csúnyábban fest a szigetország gazdasága.
2022. 08. 19. 12:00
Megosztás:

Gyengültek nyitáskor a vezető nyugat-európai tőzsdék

Gyengüléssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2022. 08. 19. 10:00
Megosztás:

Ennyivel nőtt a háztartások pénzügyi vagyona a második negyedévben

A pénzügyi eszközök 837 milliárd, a kötelezettségek 145 milliárd forintos emelkedésének eredőjeként az idei második negyedévben 692 milliárd forinttal nőtt a háztartások nettó pénzügyi vagyona - derül ki a pénzügyi számlák előzetes adataiból, amelyek csütörtökön jelentek meg az MNB honlapján.
2022. 08. 19. 09:00
Megosztás:

Történelmi csúcsra emelkedett az infláció az euróövezetben

Az euróövezet éves inflációs rátája júliusban új rekordra, 8,9 százalékra emelkedett a júniusi 8,6 százalékról; az EU-ban 9,8 százalékot jegyeztek fel a júniusi 9,6 százalékot követően - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat előzetes adatokon alapuló csütörtöki jelentéséből.
2022. 08. 19. 08:00
Megosztás:

Alacsony a bizalom a használtautó-értékesítők iránt Magyarországon

Magyarországon az egyik legalacsonyabb a bizalom a használtautó-értékesítők iránt - derül ki a carVertical 17 országban, 4500 ember megkérdezésével készített felméréséből.
2022. 08. 19. 07:00
Megosztás:

Több mint félmilliárd forint jogdíjat fizet ki az EJI a színészeknek

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) 543 millió forint jogdíjat fizet ki több mint 11 ezer - 95 százalékban magyar - előadóművésznek műsoraik televíziós ismétlése után.
2022. 08. 19. 06:00
Megosztás:

Természetkárosítás nélkül is kielégíthető a tűzifaszükséglet

A magyarországi erdészetek a megnövekedett tűzifaszükségletet is ki tudják elégíteni természetkárosítás nélkül - hangsúlyozza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütörtöki közleményében.
2022. 08. 19. 05:00
Megosztás:

Nyugdíj számítás pontos képlete - elmagyarázzuk végre, hogyan is jön ki a nyugdíj összege

Az öregségi nyugdíjak kiszámításának menete, módszertana sokak számára teljesen ismeretlen terep, pedig érdemes tisztában lenni a törvényi szabályozással. Hiszen mindenkinek az életében egy fontos állomás az, mikor az aktív munkavégzés után nyugdíjba vonul és idős korában már a nyugdíjából kell fenntartani magát.
2022. 08. 19. 04:01
Megosztás: