A videós kaputelefonok három legnagyobb előnye

Modernizálni szeretnél? Gondolkozol a videós kaputelefon beszerelésén? Szeretnénk megerősíteni: az ötlet remek! Ha mégis kételkednél magadban, mutatunk három olyan előnyt, amelyek biztosan meggyőznek otthonod ilyen irányú fejlesztéséről, felokosításáról. Ez nem a jövő, ez már a jelen!

A videós kaputelefonok három legnagyobb előnye

A távoli kapunyitás lehetősége

A kaputelefon már nem csak egy egyszerű, hang, illetve kép átvitelére szolgáló eszköz. Persze ezek is hasznos funkciók, sőt ezek a leghasznosabbak, ám több olyan okosmegoldást tettek hozzá a gyártók a legújabb, legpraktikusabb eszközökhöz, amelyek megkönnyítik az ember életét. Ezek közül az első a listánkon a távoli kapunyitás. Ennek a lényege egyszerű: ha például egy EMOS kaputelefon vásárlása mellett döntesz, az nem csupán annyit tesz, hogy megmutatja, ki áll a kapud vagy ajtód előtt, hanem azt is lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomással beengedd az illetőt. Ez a funkció egyébként a legtöbb Legrand kaputelefon esetében is alapfelszereltségként elérhető. Félsz, hogy nem ismered meg, ki áll az ajtód előtt? Ezt felejtsd el, hisz a modern készülékek nagy felbontású képernyővel, illetve nagy látószögű optikával lettek felszerelve, ezek segítségével pedig minden a szemed elé tárul a képernyőn. Mindezt éjjel és nappal is biztosítja a készülék: a kamerarendszer képes automatikusan bekapcsolni az infravörös LED-eket. Jól hangzik? Ilyen egy okos video kaputelefon!

Okoseszközös, kamerás kitekintő mód

Persze, hogy mindenki szeretné tudni, ki csönget be hozzá, nem igaz? Ha az ember elég kényelmes, felállnia sem kell majd ahhoz, hogy választ kapjon minden kérdésére, ugyanis a magas minőségű kamerás kaputelefon okostelefonokkal és táblagépekkel összehangolható, azaz ezeken az eszközökön is rá lehet nézni a kameraképre. A kapcsolódás megoldható LAN-hálózaton vagy WiFi-csatlakozáson keresztül, ez eszközfüggő, illetve a tulajdonos döntésén múlik. Azt hiszed, ez már olyan fejlesztés, amelyre nem lesz szükséged? Gondolj bele, hány olyan helyzet van, amikor becsöngetnek, de épp nem tudsz szabadulni, így zeng az egész ház eredmény nélkül. Ülhetsz a fürdőkádban, elmerülhetsz a mellékhelyiséghez köthető „feladatokban”, de próbálhatod altatni is a gyermeked. Ezen tevékenységek során felállni nem biztos, hogy tudsz, ám az okostelefon ott van a kezed ügyében, így azonnal láthatod, ki érkezett, majd üzenhetsz neki, például hogy várjon egy kicsit.

Mozgásérzékelős felvételindítás

Számtalan esetben jó, ha tudod, ki járt a kapud előtt. Itthon még nem elterjedt, máshol viszont előfordul, hogy a futárszolgálat által a ház elé lehelyezett csomagokat ellopják, ami kifejezetten bosszantó, ám az Magyarországon sem ritka, hogy egy éjszakai dorbézolás során egy részeg kárt tesz az ingatlanban. A mozgásérzékelős felvételindítás nem védi meg ettől a házat, viszont rögzíti az eseményeket, amit be lehet mutatni a rendőrségen, így megkönnyíthető a bűnelkövető megtalálása. Itt külön is megemlítenénk, hogy nem elmosódott, fekete-fehér képre kell gondolni, amely semmire nem alkalmas, hanem a fentebb már részletezett, nagy felbontású videóra. Egy vezeték nélküli, okos kaputelefon már a mozgás alapján felvételt indít, így a csengetést sem kell megvárni az „élőhöz”. Mivel egy modern eszközhöz több kamera csatlakoztatható, szépen lefedhető az utcafront, így a ház minden szeglete videós védelem alá kerülhet. A vízálló, strapabíró fémből készített kameraegységek pedig hosszútávon megbízható megoldást jelentenek majd.

Pluszban zártak az európai piacok

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2021. 10. 22. 18:05
Megosztás:

A munkavállalók ráharaptak a rugalmas munkavégzésre

A Kincentric mérései szerint globálisan nagyot zuhant a munkavállalói elkötelezettség általános szintje 2021 második negyedévében, azok után, hogy a pandémia első hullámában még pont ellentétes folyamatok zajlottak – minden bizonnyal a nagyfokú bizonytalanságnak köszönhetően. A stabilitás iránti mindent elsöprő igényt mára világszinten és hazánkban is felváltotta a minél nagyobb fokú rugalmasság iránti igény. A pandémia ugyanis hozzászoktatta a munkavállalókat a munkavégzés helyét és az időbeosztást tekintve a korábban megszokottnál kötetlenebb keretekhez, így emiatt azokat a munkaadókat részesítik előnyben, amelyek ezeket biztosítani tudják számukra – hangzott el a WHC Csoport főtámogatásával megvalósuló HR Fest konferencián Budapesten.
2021. 10. 22. 17:30
Megosztás:

Vegyesen nyitottak az amerikai tőzsdék

Vegyesen indult pénteken a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi szintén vegyes zárás után.
2021. 10. 22. 16:30
Megosztás:

Raktárbázist épít Vácon a CECZ kínai cégcsoport

A kínai CECZ cégcsoport 27 milliárd forintos raktárberuházást indít Vácon, az E-kereskedelmi Ipari és Logisztikai Park mintegy 56 ezer négyzetméternyi területen valósul meg, a fejlesztést csütörtökön mutatták be a helyszínen.
2021. 10. 22. 16:00
Megosztás:

Nagyobb aktivitás az első félévben a kockázatitőke-piacon

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai: 2021. január- és június közötti időszakban 61 tranzakció keretében összesen 19,813 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba. Az átlagos tranzakció mérete 328 millió forintot tett ki ebben az időszakban, ami majdnem 50%-al magasabb a 2020 első félévében regisztrált 151 millióhoz képest. Az egyesület 12 alaphoz köthetően, 78 kiszállást regisztrált, míg új alapok létrehozatalára (forrásbevonásra) most sem került sor.
2021. 10. 22. 15:30
Megosztás:

Észak-Macedóniában kötelezővé tehetik két adag oltás felvételét

Kötelezővé tehetik Észak-Macedóniában a koronavírus elleni védőoltás két adagjának felvételét - jelentette be Venko Filipce egészségügyi miniszter.
2021. 10. 22. 15:00
Megosztás:

Szlovénia befagyasztja a fűtőolaj árát

A szlovén kormány hétfőtől maximálja a fűtőolaj árát, a szociálisan rászorulók számára pedig fűtési támogatást nyújt, hogy csökkentse az emelkedő energiaárak fogyasztókra és vállalkozásokra gyakorolt hatását - közölte a Delo című szlovén napilap csütörtökön.
2021. 10. 22. 14:30
Megosztás:

Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

Tizenkilenc havi mélypontra csökkent a munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma az Egyesült Államokban, jelezve, hogy egyre feszesebb a munkaerőpiac.
2021. 10. 22. 14:00
Megosztás:

Nem zárt jó negyedévet a Snapchat

A Snapchat tulajdonosa, a Snap Inc. tegnap piaczárást követően tette közzé harmadik negyedéves számait, ami vegyes teljesítményt mutatott.
2021. 10. 22. 13:30
Megosztás:

Új csúcsra ment az S&P500 tőzsdeindex Amerikában

Tegnap végül új csúcsra emelkedett az S&P500 index. Mindezt az emelkedő inflációs aggodalmak és az erőteljesen emelkedő eredmények közepette.
2021. 10. 22. 13:00
Megosztás:

2.950 forintra emelte a MOL részvények célárát az Erste

A legfrissebb olaj szektor elemzésünkben 2.950 forintos célárat határoztunk meg a MOL részvényre a korábbi 2.475 forint helyett, az ajánlásunk pedig marad a Tartás - áll az Erste mai elemzésében.
2021. 10. 22. 12:30
Megosztás:

Gyerekek tanulják a biokertészkedést az iskolai ökokertekben

Már Magyarországon is egyre több embert foglalkoztat az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás. Van, akit érzékenységei, allergiái terelnek abba az irányba, hogy jobban figyeljen rá, milyen élelmiszert visz be a szervezetébe, van, aki mindezek nélkül dönt a tudatos fogyasztás mellett. Azonban még mindig magas azoknak a száma, akik nincsenek tisztában vele, mit jelent az, hogy bio, ezért az edukáció kiemelt feladata a szektorban működő vállalkozásoknak.
2021. 10. 22. 12:00
Megosztás:

Magyarországi premier: Először kepviselteti magát szakmai eseményen a tiktok nemzetköz csapata

Nemzetközi Top Speaker-ek váltják egymást az idén jubileumi 20. születésnapját ünneplő BrandFestival színpadán, október 28-29-én a Cinext Etele-ben. Több mint 100 előadó, számos nemzetközi szakember boncolgatja a Viselkedés-tudomány ernyőkoncepció mentén a márkaélmény-fokozás és a fogyasztói bevonás izgalmas kérdéseit, jelenségeit. Magyarországon először képviselteti magát szakmai eseményen a TikTok nemzetközi csapata.
2021. 10. 22. 11:30
Megosztás:

Hogyan működik a Google Pay, avagy GPay?

8109 forint - átlagosan ekkora összeg jutott egy belföldi kártyás vásárlásra, összesen pedig közel 520 millió tranzakcióra jutott 4216 milliárd forintos forgalom. Erre a piacra lépett be a világszerte egyre nagyobb teret nyerő Google Pay fizetési megoldás, amely a hazai bankok közül elsőként idén áprilistól a K&H-nál volt elérhető, szeptember elejétől pedig az applikáció is megérkezett, így okosórával is használható. A tavaszi bevezetés óta eltelt hat hónapban a bank ügyfelei 6 milliárd forintot költöttek a GPay segítségével - közölte a K&H, amely egy összeállítást készített arról, hogy mi az a Google Pay, hogyan kell használni, mi garantálja a biztonságot - annak érdekében, hogy azok is elkezdhessék használni ezt fizetési alternatívát, akik valamilyen okból eddig ódzkodtak tőle.
2021. 10. 22. 11:00
Megosztás:

Pluszban nyitottak az európai tőzsdék

Emelkedéssel indult a kereskedés a főbb nyugat-európai részvénypiacokon pénteken, miután enyhültek a súlyos fizetési nehézségekkel küzdő China Evergrande kínai ingatlanfejlesztő körüli aggodalmak.
2021. 10. 22. 10:30
Megosztás:

A magyarok többsége szívesebben vásárol online divatcikkeket

Az online vásárlás növekvő népszerűségét mutatja, hogy a fogyasztók 69 százaléka már az online vásárlást választja, amennyiben a keresett termék egy webáruházban és a fizikai üzletben is rendelkezésre áll - áll a Glami, a több mint 250 meghatározó európai divatwebáruház kínálatát összesítő keresőoldal internetes adatfelvételen és értékesítési statisztikákon alapuló nemzetközi kutatásában.
2021. 10. 22. 10:00
Megosztás:

Öt tipp, hogy miért kell a garázsban mindenképp lennie szivattyúnak

Azt hiszed, a szivattyú olyan eszköz, amelyet alig használ az ember? Ha kertes házad van, pontosan tudod, hogy ez a kijelentés nem igaz, és rendszeresen szükséged lesz a masina segítségére. Mutatunk öt példát, mikor jön jól, ha van a garázsban egy minőségi szivattyú.
2021. 10. 22. 09:30
Megosztás:

Karácsonykor nem lesz halból hiány

Az ágazat nehézségei ellenére lesz elegendő magyar hal karácsonykor, emellett az őszi időszakban minden horgászegyesület pontyrendelését is teljesítik - mondta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke csütörtökön a Bács-Kiskun megyei Akasztón.
2021. 10. 22. 08:30
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi devizapiacon péntek reggel.
2021. 10. 22. 08:00
Megosztás:

A legtöbben az agglomerációba és a Balaton környékére költöztek tavaly

A legtöbben az agglomerációba és a Balaton környékére költöztek tavaly, a koronavírus-járvány alatt; a legnagyobb vesztes Budapest volt - olvasható az Otthon Centrum csütörtöki közleményében.
2021. 10. 22. 07:30
Megosztás: