Akciós utasbiztosítások a nyárra

Okostelefon, táblagép és utazási utalvány sorsolás, extra szolgáltatások, kuponkód, családi és csoportos kedvezmények is szerepelnek a biztosítók utasbiztosítási akciói között.

Akciós utasbiztosítások a nyárra

A Grantis szakértői összegyűjtötték az aktuális kedvezményeket és a különleges szolgáltatásokat.

Az Alfa egész világra kiterjedő utasbiztosítása a 18 év alatti gyermekek számára 50 százalékos kedvezménnyel érhető el, és van náluk 20 százalékos családi kedvezmény is, amely már 1 felnőtt és 1 gyermek esetében is jár, akár 1 napra is. Csoportos akció 10 fő felett érvényesíthető. A biztosító különleges szolgáltatásai közé tartozik például, hogy az utasbiztosítások akár 90 éves korig is köthetők és autó-motor asszisztenciát 20 éves gépjárműre is vállalnak. Járat- és poggyászkésésre is térítenek, valamint járatlekésésre is, ha az igazolt módon közlekedési baleset miatt történik, és még terrorcselekmény esetén is nyújtanak szolgáltatásokat 50 millió forintig.

Az Allianz 50 százalékos kedvezményt kínál a 18 év alatti fiataloknak, ezen felül az online szerződéskötés során 10 százalékos, hűségprogrammal pedig további 15 százalékos kedvezmény érvényesíthető. A biztosító nyereményjátékot is hirdetett, az idén szeptember 15-ig utasbiztosítást kötők között három alkalommal, összesen 9 darab Samsung Galaxy Tab S9 FE táblagépet sorsolnak ki, személyenként egy nyertes lehet. A prémium csomagokat az extrém sportolni vágyók is köthetik, mint például a búvárkodás, a raftingolás, a jetskizés, a kajak-kenuzás, a szörfözés, a vitorlázás és a wakeboardozás kedvelői. 

A CIG Pannónia is 50 százalékos kedvezményt biztosít a 18 év alatti utasok részére.

A biztosító akár 100 millió forintos fedezetet is nyújt baleset, illetve betegség esetén. A külföldön lerobbant motor vagy személygépkocsi szerviz- és hazaszállítási költségeit 1000 euróig fizetik. 

A Generali a lakásbiztosítás mellé járó nyári vakáció csomag keretében három ingyenes szolgáltatást is ajándékba ad szeptember 25-ig. Térítik, hogyha a strandon ellopnák az értékeket, fizetik, ha elvesznének vagy megsemmisülnének a személyi okmányok és a kerékpárlopást is kárpótolják. A szolgáltatások biztosítási eseményenként legfeljebb egyszer vehetők igénybe, és alkalmanként 50 ezer forintig térítik meg a kárt. A biztosítónál a tengerparti utazásokra speciális ajánlat is választható, és a tolmácsolásban, valamint a jogvédelemben is tudnak segíteni. A legmagasabb szintű védelem 100 millió forint. 

A Genertel ajánlatában is van tengerparti csomag, és 30 százalékos kedvezményt biztosítanak azok számára, akik Horvátországba, Olaszországba, Spanyolországba, Ausztriába, Montenegróba, Bulgáriába, Szlovákiába, Szlovéniába, Romániába, Németországba vagy Görögországba utaznak és használják a biztosító által megadott kuponkódot. A 18 év alattiak 25 százalékos, a felnőttek 10 százalékos kedvezményben részesülhetnek, ha az utasbiztosítás a kiskorú gyermekre is kiterjed. Kiegészítőként gépjármű asszisztencia is köthető.

A Groupama változatos akciókkal készült: a 3 évesnél kisebb gyermekek 100 százalékos kedvezményt kapnak, a 3-14 évesek 50 százalékosat, a 14-18 évesek 25 százalékosat. 10 százalék kedvezmény jár azért is, ha valaki OTP-s bankkártyával rendelkezik, vagy ha 10-nél többen utaznak egyszerre. Féláras akcióval élhetnek azok, akik fiatalként hosszabb időre utaznak el. Prémium csomagban a sürgősségi baleseti ellátás összege akár 150 millió forint is lehet. 

A K&H Biztosító 30 százalékos gyermekkedvezménnyel, további 10 százalékos családi akcióval és legalább 10 fő esetén 10 százalékos csoportos kedvezménnyel indította a nyarat. A biztosító kínálatában az általános utasbiztosításon felül elérhetőek kifejezetten tengerentúli utasbiztosítások, veszélyes sportokra, vitorlázásra és tengerparti nyaralásra szóló ajánlatok, utóbbi esetén még a napon való leégésre is lehet biztosítást kötni.

A Posta Biztosító az utasbiztosítást kötő ügyfeleik között 500 ezer forintos utazási utalványt sorsol ki, a nyereményjáték idén szeptember 22-ig tart. Újdonság náluk, hogy az utasbiztosításnál megemelték a betegség, illetve baleset miatti térítést, 100 millió forintos összeghatárig.

Az Uniqa 15 százalékos családi kedvezményt nyújt legalább egy gyermek és egy felnőtt részére, több mint 10 fő együtt utazása során pedig 10 százalékot engednek el a díjból. A biztosító választható szolgáltatásai közé tartozik a gépjármű asszisztencia, melynek része indokolt esetben a gépjármű szervizből való hazaszállítása.

Amennyiben ez a nyári időszakban kiemelt úticélnak számító Horvátországból vagy Olaszország­ból történik, akkor a biztosító a szolgáltatási táblázatban feltüntetett összegha­tárok kétszereséig vállalja át a költségeket.

Az Union a „Helló, nyár! Helló, új teló!” nyereményjáték keretében három iPhone 15 mobiltelefont sorsol ki azok között, akik idén augusztus 31-ig Világjáró Prémium utasbiztosítást kötnek. A biztosító idén július 1. és 31. között bizonyos termékek esetén 50 százalékos kedvezményt ad az Autó+ és a Repülő+ csomag díjából. Az utazás kapcsán a házi kedvencekre is gondoltak, például, ha állatorvoshoz kell vinni őket. Prémium csomagban, Európa területén akár 500 millió forintos térítés is előfordulhat.

Az EEK mellé is kell az utasbiztosítás

A Grantis szakértői szerint európai utazás esetén érdemes kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát is (EEK). Az ingyenesen igényelhető kártya segítségével mind a 27 tagállamban ugyanolyan feltételek mellett lehet hozzáférni a szükséges állami egészségügyi ellátáshoz, mint az adott országban biztosított személyeknek. 

A kártya azonban önmagában még nem elég. Poggyászkárra, járatkésésre- és törlésre vagy a magánegészségügyben igénybe vett szolgáltatásokra (több országban az állami egy része is fizetős), vagy például a sürgősségi fogászatra kizárólag az utasbiztosítások térítenek, és csak ezekhez jár asszisztencia, amelyet káreset bekövetkeztekor hívhatunk. 

Kár esetén érdemes nem csak a biztosítóval, de a pénzügyi tanácsadónkkal is felvenni a kapcsolatot, aki biztosítja, hogy a bejelentés megfelelő módon történjen meg és szükség esetén segíti a minél gyorsabb kárrendezést a biztosítónál. 

Gyengült a forint szerda reggel

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel kedd kora estéhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 07. 24. 08:00
Megosztás:

Exkluzív jelentés: A WW3Shiba 90%-os éves hozammal szárnyal, messze maga mögött hagyva az Avaxot, a Stellart és a Brettet a medvepiac közepette, állítják a szakértők

A medvepiaci trend sokak számára nem jó hír, de ez a tökéletes pillanat arra, hogy alulértékelt gyöngyszemeket találjunk. Az egyik ilyen a WW3Shiba, amely jelenleg szembemegy a medvepiaci érzéssel, és lenyűgöző 90%-os éves hozamot kínál a korai befektetőknek, túlszárnyalva még a bullish versenytársakat, mint az Avax és a Stellar.
2024. 07. 24. 07:22
Megosztás:

A BC GEN Hungary Kft. négyszáz új munkahelyet hoz létre Salgótarjánban

A BC GEN Hungary Kft. dél-koreai tulajdonosi hátterű autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása négyszáz újabb munkahelyet hoz létre Salgótarjánban - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.
2024. 07. 24. 07:00
Megosztás:

Nőttek a német adóbevételek júniusban

Erőteljesen nőtt a német szövetségi és regionális tartományi kormányok adóbevétele júniusban éves szinten - közölte a pénzügyminisztérium.
2024. 07. 24. 06:00
Megosztás:

Kiderült, hogy moziznak gyermekeikkel a magyarok

Öt-hét éves kora körül vinné el moziba a gyermekét első alkalommal a magyarok többsége – mutat rá az ETELE Cinema és Opinio piackutató közös reprezentatív felmérése. A legkisebbek első jó mozis élménye leginkább a film kiválasztásán múlik, de sokat számít a családbarát terem, illetve a kedvenc snack és üdítő is.
2024. 07. 24. 05:00
Megosztás:

AI Kereskedési Platform eléri az utolsó előértékesítési kört, miután 50 000 tulajdonost és 9,5 millió dollárt gyűjtött össze

A kriptovaluta és a blokklánc technológia dinamikus világában a Solana (SOL) és a Fetch.ai (FET) kiemelkedik a skálázhatóság és a mesterséges intelligencia fúziójának innovatív lépései miatt. Egy új szereplő is feltűnt, felkeltve az érdeklődést. Az Algotech (ALGT), egy AI-vezérelt kereskedési platform, most érte el előértékesítési fázisának végét, jelentős figyelmet vonzva a befektetőktől.
2024. 07. 24. 04:00
Megosztás:

Nagy a szórás most az ingatlanpiaci alkuknál: 25 százalék és teljes alkuképtelenség is előfordul

Némileg megoszlanak most a vélemények az ingatlanpiacon elérhető alkukról, ugyanis egyes szakértők szerint a jelentős túlárazottság miatt olykor 20-30 százalékos alkukkal is találkozni, míg mások szerint csökkenőben a mértéke.
2024. 07. 24. 03:30
Megosztás:

A fiataloknak fontosabb az állásuk biztonsága, mint a fizetésük mértéke

Az utóbbi években rendkívül fontossá vált a munkavállalóknak, hogy egy állás hosszú távon is biztosított legyen. Ez a szempont leginkább a fiatalabbak számára elvárás, míg az idősebb generációknál a jó munkahelyi kapcsolatok kerültek előtérbe – derül ki a Boston Consulting Group (BCG), a Stepstone Group, valamint a The Network és magyar partnere, a Profession.hu közös nemzetközi kutatásából. A magyar dolgozók válaszai sok esetben eltérnek a globális trendektől.
2024. 07. 24. 03:00
Megosztás:

A VVER-1200-es reaktorok üzemanyaga teljesítménykövető üzemmódra is alkalmas

Roszatom nukleáris üzemanyaggyártó vállalata, a TVEL szakemberei a Manőver-1 névre keresztelt kísérlet során VVER-1200 reaktorokban használt nukleáris üzemanyag paramétereinek változását tanulmányozták a reaktor napi többszöri teljesítményszint-változtatásával. A teljesítmény rugalmas szabályozásának lehetősége még inkább piacképessé teszi a nagy teljesítményű orosz atomerőműveket.
2024. 07. 24. 02:00
Megosztás:

Hatalmas pénzt kaszálhatsz, ha összeomlik a Bitcoin árfolyama

Számos elemző vélekedik úgy, hogy a Bitcoin semmit nem ér, mert nincs mögötte semmilyen érték, hasznosság. Egyelőre azonban a piac és a befektetők nem így vélekednek, hiszen egy Bitcoin árfolyama cikkünk írásakor épp 66.000 dolláron áll, ami forintra átszámítva 23,7 millió forintnak felel meg. Ön úgy ítéli, hogy a Bitcoin árfolyama össze fog omlani? Akkor van egy jó hírünk: meggazdagodhat ezzel, ha bejön a tippje. Hogyan lehet sok pénzt keresni a Bitcoin zuhanásával? Például Bitcoin inverz ETF-fel! Mutatjuk, hogy mi az.
2024. 07. 24. 01:30
Megosztás:

Családi pótlék: dupla összeg érkezik, mutatjuk az időpontot is!

Az előző évekhez hasonlóan, augusztusban a Magyar Államkincstár két alkalommal is folyósítja a családi pótlékot augusztusban így dupla összeg érkezik a jogosultak számlájára. Mikor érkezik a családi pótlék augusztusban?
2024. 07. 24. 01:00
Megosztás:

Bikás mém érmék technikai elemzései, ez most a legjobb köztük 2024-ben?

Ebben a cikkben a legjobb mém érméket vesszük górcső alá, és megosztjuk a javasolt bikás piaci célokat a következő 6-12 hónapban.
2024. 07. 24. 00:01
Megosztás:

Garzonlakást venni vagy bérelni éri meg jobban Budapesten?

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után a bérlés helyett a lakásvásárlás kérdése is előkerül azoknál a családoknál, ahol van elegendő saját erő egy lakáshitel felvételéhez. A dilemma a saját keresettel rendelkező fiatalok esetében is rendszeresen felmerül.
2024. 07. 23. 23:00
Megosztás:

Azt gondolnánk, hogy nő a kockázat a tőzsdéken, de...

Azt gondolnánk, hogy ahogy éleződik az elnökválasztási verseny az utolsó hónapokban, az kihatással van a részvénypiacokra is. Méghozzá a kockázatok növekedésével, csökkenés formájában. Éppen ezért megnéztük, hogy 1960-tól mostanáig hogyan alakult az S&P500 index az elnökválasztások évében, s egy picit meglepődtem.
2024. 07. 23. 22:00
Megosztás:

Stabilizálódást mutat a pénzügyi vezetők előrejelzése: a legtöbben nem terveznek átszervezést

A pénzügyi vezetők (CFO-k) 70%-a nem tervezi átszervezni pénzügyi osztályát a következő két évben - állapítja meg a Deloitte 2024-es közép-európai CFO-felmérésének kiegészítő tanulmánya, amelyben a szakértők a pénzügyi osztályok belső működését és változó szerepeit vizsgálták.
2024. 07. 23. 21:00
Megosztás:

Vasárnapig gyere el, vár a 33. Művészetek Völgye Fesztivál!

Félidőnél jár a Művészetek Völgye Fesztivál, amely idén közel 3000 programmal csábítja a látogatókat Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján 40 különféle helyszín vár mindenkit, művészek, társulatok költöznek be a három település udvaraiba.
2024. 07. 23. 20:30
Megosztás:

Ukrajna felfüggeszti a Lukoil szállításait a Barátság kőolajvezetéken

A magyar sajtó a hétvégén arról írt, hogy Ukrajna felfüggesztette az orosz Lukoiltól származó kőolaj szállítását Magyarország és Szlovákia felé a Barátság kőolajvezetéken.
2024. 07. 23. 20:00
Megosztás:

A Spotifytól hangos a tőzsde

A tőzsdenyitás előtt tette közzé második negyedéves eredményét a Spotify.
2024. 07. 23. 19:30
Megosztás:

A tevetej feldolgozását tanulmányozza egy csádi delegáció Magyarországon

A tevetej kedvező élettani hatásai és különleges összetétele miatt értékes táplálék, a népességgyarapodás miatt világszerte egyre jobban felértékelődik - közölte a mosonmagyaróvári, csaknem egy évtizede e termékkel foglalkozó Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft. ügyvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornával.
2024. 07. 23. 19:00
Megosztás:

Az EU vizsgálja két belgiumi atomreaktor üzemidő-hosszabbításának állami támogatását

Az Európai Bizottság vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy összhangban van-e az európai uniós versenyszabályokkal az állami támogatás, amelyet két belgiumi atomreaktor üzemidejének meghosszabbításához nyújtanának - közölte hétfőn az EU brüsszeli végrehajtó testülete.
2024. 07. 23. 18:00
Megosztás: