Az eMAG vásárlói idén karácsonykor is támogathatják a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulását segítő Mosoly Alapítványt

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is elindult az eMAG és a Mosoly Alapítvány közös karácsonyi kampánya, amelynek keretében a webáruház vásárlói december 31-ig támogathatják a hosszan tartó betegségben szenvedő gyerekek gyógyulását ingyenes mese- és művészetterápiáival segítő alapítvány munkáját. Tavaly 26.279-en döntöttek úgy, hogy az eMAG oldalán lebonyolított online vásárlás végén egy tetszőleges összeggel – 2022-ben átlagosan közel 700 forinttal – segítik az alapítványt, így a múlt évben összesen 17.690.436 forinttal járultak hozzá a Mosoly céljainak megvalósításához.

Az eMAG vásárlói idén karácsonykor is támogathatják  a súlyosan és krónikusan beteg gyerekek gyógyulását segítő Mosoly Alapítványt

“A legfontosabb célunk 2024-ben, hogy az elmúlt három évben több mint kétszeresére bővített terápiás volument – a jelenlegi szakmaiság és odafigyelés mellett – jövőre is fenn tudjuk tartani. Ehhez kérem most az eMAG vásárlóinak segítségét, amelyért előre is köszönetet mondok nekik, valamint az eMAG-nak is, amely 2020 óta egy stabil platformot és jelentős láthatóságot biztosít számunkra az adománygyűjtéshez. Reményeim szerint idén is összegyűlik majd a tavalyi összeghez hasonló felajánlás” - mondta Adorján Katalin, a Mosoly Alapítvány vezetője.

A stabil pénzügyi háttérnek köszönhetően a Mosoly 2021-ben – 2020-hoz képest – 80 százalékkal tudta növelni terápiái számát, így tavalyelőtt az alapítvány munkatársai már 784 terápiás foglalkozást tartottak hazai gyermekonkológiai, diabétesz, belgyógyászati, továbbá neurológiai és gyermekpszichiátriai osztályokon. Az idei évben az alapítvány 24 főre bővülő terápiás csapata már közel ezer mese- és művészetterápiás foglalkozást bonyolított le Budapesten, Debrecenben és Pécsett.

A Mosoly Alapítvány 2022-ben ünnepelte fennállásának 25 éves évfordulóját. A Mosoly célja, hogy az elmúlt években kidolgozott módszertanával, mese- és művészetterápiáival hozzájáruljon a hosszan tartó betegségben szenvedő gyerekek gyógyulásához. Az ingyenesen nyújtott Mosoly-terápiáknak köszönhetően a gyerekek kreatív, inspiráló és biztonságos térben tudják feldolgozni a betegségük során megélt tapasztalatokat és érzéseket, és a terápiák keretében elsajátított adaptív viselkedésminták és megküzdési technikák révén lélekben megerősödve képesek nekivágni a testi gyógyulás folyamatának.

A Mosoly idén karácsonykor is szeretne betekintést nyújtani terápiás munkájába. Az alapítvány szakembereinek célja, hogy a mese- és művészetterápia segítségével a nehéz, esetleg kilátástalan helyzetben lévő gyerekek mozgósítani tudják az életerőt biztosító belső erőforrásaikat. A meseterapeuták által is alkalmazott, A négy gyertya története című mese nagyon szemléletesen mutatja meg, hogyan adhat új lendületet a remény, hogyan kelthet ismét életre eltűntnek hitt dolgokat. A mesét a karácsonyi adománygyűjtő akció weboldalán, Simon Kornél színész tolmácsolásában hallgathatják meg az érdeklődők.

Az eMAG vásárlói december 31-ig az online vásárlás során a kosárérték – akár pár száz forintos – felfelé kerekítésével, vagy egy előre meghatározott összegű adományjegy kosárba helyezésével támogathatják a Mosoly Alapítvány terápiás szakembereinek munkáját és a beteg gyerekek gyógyulását.

7%-ra csökkent a magyar alapkamat, átmenetileg megállhat az MNB

A Monetáris Tanács mai ülésén várakozásunknak megfelelően 25 bázisponttal, 7,00%-ra csökkentette az alapkamatot. Emellett 25 bázisponttal 6,00%-ra hozta le az O/N betéti kamatot, valamint 8,00%-ra mérsékelte az O/N fedezett hitel kamatát.
2024. 06. 18. 22:30
Megosztás:

Gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését - közölte a tárca kedden az MTI-vel.
2024. 06. 18. 22:00
Megosztás:

Erősödött a forint árfolyama az MNB keddi kamatcsökkentése után

Erősödött a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben azután, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 25 bázisponttal 7,00 százalékosra csökkentette a jegybanki alapkamatot, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben vitte lejjebb.
2024. 06. 18. 21:30
Megosztás:

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a sajátosan magyar jellegzetességek képviselnek minket, segítve a megmaradásunkat - mondta Nagy István agrárminiszter kedden, a Hungarikum Bizottság ülésén a tárca közleménye szerint, ahol 3 elemmel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és 2 tétellel gyarapodott a Magyar Értéktár.
2024. 06. 18. 21:00
Megosztás:

Fedezi a hazai szükségletet az idei meggytermés

A meggytermelők jó évet zárhatnak, mert kedvezően alakult az időjárás, az idei termés így biztosan fedezi a belföldi szükségletet - mondta a meggyfogyasztást népszerűsítő keddi sajtótájékoztatón Budapesten az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
2024. 06. 18. 20:30
Megosztás:

Vegyesen változott kedd estére a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben kedden estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 06. 18. 20:00
Megosztás:

Erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Pluszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 06. 18. 19:30
Megosztás:

Kedvező hangulatban emelkedett a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 120,63 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 69 832,54 ponton zárt kedden.
2024. 06. 18. 19:00
Megosztás:

Több százmilliós fejlesztést hajtott végre a békéscsabai Galéria Invest Kft.

Csomagolóüzemet létesített és új eszközöket szerzett be a békéscsabai Galéria Invest Kft. Az építőiparban tevékenykedő vállalkozás 446 millió forintot fordított a fejlesztésre - közölték közleményben az MTI-vel.
2024. 06. 18. 18:30
Megosztás:

Magánszemélynek nem szükséges engedély az unióban a jövedéki termékek nem kereskedelmi célú szállításához

Az Európai Unión belül a jövedéki termékek - például alkohol, cigaretta, üzemanyag - nem kereskedelmi célú szállításához magánszemélynek nem szükséges engedély - közölte kedden az MTI-vel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely összegyűjtötte, hogy nyaraláskor (oda és vissza úton) mire kell figyelni az útipoggyász összeállításánál.
2024. 06. 18. 18:00
Megosztás:

Egy pénztárcabarát megoldás, ha gyereked van: a hangoskönyv

A gyereknevelés nem egyszerű dolog. A picik figyelmét folyamatosan fenn kell tartani, mindig válaszolni a kérdéseikre, a közös játék és a szórakoztatás mindennapos feladat. Egy szülőnek sokszor fárasztó lehet a kocsiban ülve is fejből mesélni, altatáskor pedig újabbnál újabb történetekkel előállni.
2024. 06. 18. 17:45
Megosztás:

Miért érdemes felhőalapú CRM rendszert használni?

Ma már hazánkban is rengeteg vállalkozás használ valamilyen CRM rendszert az ügyfélkapcsolatok menedzselésére és a munkafolyamatok irányítására. 
2024. 06. 18. 17:35
Megosztás:

Új stratégia a céges flottakezelésében - Használtautó-eladás piaci értéken, három év garanciával, 30 nap alatt

A használtautó-értékesítés és különösen a céges flották kezelése gyakran nagy kihívást jelent a magyar vállalkozások számára. A piac gyors változása mellett az autók piaci értékének helyes meghatározása és a megbízható üzleti partner kiválasztása komoly fejtörést okozhat. Azonban az új, innovatív megoldások, mint a holland módszeren alapuló bizományos értékesítés, lehetővé teszik a flották hatékonyabb, kockázatmentes kezelését és rekordidő alatt, tűpontos piaci áron történő értékesítését.
2024. 06. 18. 17:30
Megosztás:

Szűkült a termőföld-piac az előző évben is

Tovább szűkült 2023-ban a termőföld-piac: 29 százalékkal kevesebb tranzakcióban 3 százalékkal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint egy évvel korábban - derül ki a legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ingatlanforgalmi adatbázisát dolgozta fel.
2024. 06. 18. 17:00
Megosztás:

Bock József kapta a Magyar Bor Akadémia életműdíját

Bock József villányi borász vehette át a Magyar Bor Akadémia (MBA) életműdíját kedden az Országházban.
2024. 06. 18. 16:30
Megosztás:

Nőtt az euróövezeti infláció májusban

Az euróövezeti infláció 2,6 százalék volt májusban, meghaladta az áprilisi 2,4 százalékot - közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat végleges adatként kedden.
2024. 06. 18. 16:00
Megosztás:

A német gazdaság nem érte el a kívánt szintet

Az elemzők által becsültnél kevésbé javult a ZEW német gazdaságkutató intézet júniusi, Németországra vonatkozó, következő hat hónapra szóló gazdasági hangulatindexe.
2024. 06. 18. 15:30
Megosztás:

Csődöt jelentett a Fisker

Csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó alig egy évvel első modellje piacra kerülése után. A vállalat az elmúlt hetekben fokozatosan fölszámolta működését - számolt be a The Wall Street Journal.
2024. 06. 18. 15:00
Megosztás:

Csökkent a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 06. 18. 14:30
Megosztás:

A románok alig ötöde megy évente fogászati szűrésre

Romániában a lakosság mintegy kétharmadának van rossz foga, és kevesebb mint 20 százaléka jelentkezik évente legalább egyszer fogászati ellenőrzésre - közölte kedden a Hotnews.ro hírportál a román fogorvosi kamara friss tanulmányának következtetéseit ismertetve.
2024. 06. 18. 14:00
Megosztás: