Az idei szezonban átlagosan napi 716 forintért kötnek utasbiztosítást a magyarok

A nyár első két hónapjában 716 forint volt a megkötött utasbiztosítások átlagdíja, 7,6 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában – derül ki az Insura.hu biztosításközvetítő társaság legfrissebb adataiból. A külföldre utazók csaknem fele az idei szezonban eddig három országot választott célpontnak: 28 százalékuk Horvátországban, 14 százalékuk Olaszországban, míg 7 százalékuk Ausztriában nyaralt.

Az idei szezonban átlagosan napi 716 forintért kötnek utasbiztosítást a magyarok

„Az utasbiztosítások a szolgáltatás tartalma szerint három csoportba, alapszintű, optimális és prémium kategóriába sorolhatók – magyarázza dr. Kozma Gábor, az Insura.hu vezérigazgatója. – Örömteli fejlemény, hogy az ügyfelek egyértelműen nyitottak a magasabb biztosítási fedezetet, illetve szélesebb körű védelmet kínáló utasbiztosításokra: 22 százaléknyian a prémium, 65 százaléknyian az optimális csomagot választották, és csupán 13 százalék döntött az alapszintű kategória mellett.”

Kategória szerinti bontásban az alapszintű utasbiztosítások napi átlagára 559 forint volt, az optimálisért 665 forintot kellett fizetni, de a prémium termékek szolgáltatásait is ezer forint alatt, 977 forintos napi átlagdíj fejében vehették igénybe az ügyfelek.

A három fő célország, Horvátország, Olaszország és Ausztria mellett Szlovénia (6%), Görögország (5%), Románia (4%) és Németország (4%) tartozik idén a legnépszerűbb úti célok közé. A nyári utazások átlagos hossza 7,3 nap, a leggyakoribb a nyolc napra kötött biztosítás, ami a hetes turnusokra jellemző 8 nap/7éj sémához illeszkedik.

Nyáron megnő az igény az autós asszisztenciára

„A nyári utazások többsége közeli országokat céloz, ezeket jellemzően autóval közelítik meg az utazók. Ezért nyáron megnő az autós asszisztenciát igénybe vevők aránya is: a nyári utasbiztosítási szerződések 37 százaléka mellé igénylik ezt a szolgáltatást” – teszi hozzá az Insura.hu szakértője.

Az asszisztencia műszaki meghibásodás esetén kínál gyors segítséget. Nonstop, anyanyelven elérhető telefonos ügyfélszolgálat ad gyors tájékoztatást a lehetőségekről, és egyben szervezi a hibaelhárítást. A választott szolgáltatáscsomagtól függően fedezi a szállítás és javítás költségét, és téríthet olyan kiegészítő költségeket is, mint az autóbérlés díját, a hazautazás vagy elszállásolás költségeit, sőt, akár sofőrt is biztosíthat. Az egymástól igen eltérő szolgáltatást nyújtó asszisztencia csomagok szintén az utasbiztosítás kiválasztása során hasonlíthatók össze és választhatók ki.

Korlátozást általában a gépkocsi kora és tömege alapján alkalmaznak a biztosítók: asszisztencia biztosítás 3,5 tonnánál nehezebb vagy 20 évnél idősebb autóra nem köthető, és több biztosító a futott kilométereket is korlátozza. Az Insura idén nyári utasbiztosítási portfoliójában az asszisztenciát igénybe vevő autók átlagos kora 10,3 év volt.

Korrekcióval indult a hét a nyugat-európai tőzsdéken a múlt heti lefordulást követően

A múlt heti visszaesést követően hétfőn visszatértek a befektetők a nyugat-európai részvénypiacokra, az irányadó részvényindexek 1% körüli mértékben emelkedtek. Jó volt a hangulat annak ellenére, hogy a Sentix befektetői bizalmi index a legfrissebb adatközlés szerint szeptemberben tovább romlott az euróövezetben, és január óta nem látott szintre süllyedt.
2024. 09. 10. 09:30
Megosztás:

Londonba látogat az amerikai külügyminiszter - Erről fognak tárgyalni

Londonba látogat kedden Antony Blinken amerikai külügyminiszter. A brit külügyi tárca tájékoztatása szerint Blinken és David Lammy brit külügyminiszter új kétoldalú stratégiai párbeszéd elindítását kezdeményezési.
2024. 09. 10. 09:00
Megosztás:

Visszapattanással indult a hét a Wall Streeten, ismét a nyertesek között a technológiai szektor

A tengerentúlon is jó hangulatban indult a hét, a Dow, az S&P500 és a Nasdaq Composite egyaránt 1% feletti emelkedéssel zárt hétfőn. A kockázatkerülés már a múlté, a befektetők a múlt heti nagy visszaesést követően, már jó beszállási pontokat találhattak hétfőn, miközben a szerdai amerikai inflációs adatra várnak, az utolsó igazán fontos gazdasági adatközlésre a Fed jövő heti kamatdöntő ülése előtt.
2024. 09. 10. 08:30
Megosztás:

A Solana kihívást intéz az Ethereumhoz a DeFi királyaként: Miért eredményezhet a Mainnet indítása 1440%-os DTX emelkedést?

Ahogy a Solana (SOL) továbbra is egyre nagyobb teret nyer a DeFi térben, jelentős kihívást jelent az Ethereum (ETH) dominanciájára.
2024. 09. 10. 08:00
Megosztás:

Az AAVE és Raboo fellendülnek az Ethereum zuhanása ellenére – Íme, miért dacolnak a veszteségekkel!

Az Ethereum medvék talán összességében nyerésben vannak, de nem minden van mélyponton a kripto világban.
2024. 09. 10. 07:30
Megosztás:

Budai álomotthont nyerhet egy szerencsés játékoskártya birtokos

A Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint a magyarok számára álomotthonnak számít az a lakás, amelyet a szeptember 9-én indított Játékoskártya kampány fődíjaként egy szerencsés játékoskártya birtokos megnyerhet. Az ingatlan értéke mintegy 110 millió forint.
2024. 09. 10. 07:00
Megosztás:

Erdőgazdaság nevével visszaélve ígértek tűzifát a csalók

A székesfehérvári állami erdőgazdaság, a Vadex Zrt. nevét felhasználva hirdettek olcsó tűzifát csalók, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőre telefonos próbavásárlás során buktatta le őket - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 10. 06:30
Megosztás:

Ismét megrendezik a Kerékpárosbarát hétvégét

Szeptember 21-22-én ismét megrendezik a Kerékpárosbarát hétvégét, amely országszerte kedvezményeket kínál a bicikliseknek.
2024. 09. 10. 05:30
Megosztás:

Nagy könnyítés a kisvállalkozásoknak: Részletfizetési lehetőség irodai nyomtatókra

A vállalkozások folyamatosan keresik az olyan fizetési lehetőségeket, amelyek mellett tőkeerősek tudnak maradni. Az egyik legújabb fizetési modell a BNPL, amely már olyan termékcsoportokban is megoldást nyújt, mint az irodai nyomtatók. Akár már 50 ezer forint tőkével új eszközhöz juthatnak a legkisebb cégek is. A TechOffice konstrukciója abban is újdonságot jelent, hogy a részletfizetési lehetőséget a társaság önerőből biztosítja.
2024. 09. 10. 05:00
Megosztás:

Változik a közlekedés a Puskás Aréna környékén

környékén a Magyarország-Bosznia-Hercegovina UEFA Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzés miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 10. 04:30
Megosztás:

Kína megerősíti együttműködését Észak-Koreával

Hszi Csin-ping kínai elnök Észak-Korea megalapításának 76. évfordulója alkalmából küldött gratuláló üzenetet Kim Dzsongünnek, akinek a kínai-észak-koreai stratégiai kapcsolatok és kommunikáció megerősítését és elmélyítését ígérte – jelentette a kínai állami média hétfőn.
2024. 09. 10. 04:00
Megosztás:

Valóban a hőszivattyú a leghatékonyabb fűtési mód?

Az energiahatékonyság és a fenntarthatóság egyre fontosabb szemponttá válik a fűtési rendszerek kiválasztásakor. Az utóbbi években a hőszivattyúk népszerűsége jelentősen megnőtt, mint környezetbarát és gazdaságos alternatíva a hagyományos fűtési megoldásokkal szemben. Mára a hőszivattyú telepítés vált az energetikai korszerűsítés egyik legnépszerűbb elemévé.
2024. 09. 10. 03:00
Megosztás:

A Mol megállapodott az Oroszországból származó kőolaj szállításáról

A Mol csoport megállapodásokat kötött kőolajszállítókkal és csővezeték-üzemeltetőkkel a kőolaj folyamatos szállításának biztosítására a Barátság kőolajvezetéken Oroszországból, Fehéroroszországon és Ukrajnán keresztül Magyarországra és Szlovákiába - közölte a társaság a tőzsde honlapján hétfőn.
2024. 09. 10. 02:30
Megosztás:

Özvegyi nyugdíj 2025: kinek jár és meddig kapja valaki az özvegyi nyugdíjat?

Magyarországon az özvegyi nyugdíj 2025-ben is azon házastársak számára elérhető, akiknek a párja elhunyt, és a házasság fennállása alatt legalább az egyikük jogosult volt társadalombiztosítási ellátásra. Az özvegyi nyugdíj összegét az elhunyt fél által befizetett nyugdíjjárulékok alapján számítják ki, és a haláleset után a túlélő házastárs részére folyósítják. A jogosultak köre és a nyugdíj folyósításának időtartama a hatályos jogszabályok szerint kerül meghatározásra. Lássuk a részleteket.
2024. 09. 10. 02:00
Megosztás:

Mesterséges intelligencia tanácsadói központot hoz létre EY

Mesterséges intelligencia (MI, AI) tanácsadói központot hoz létre EY AI Confidence elnevezéssel az EY Magyarország - közölte a globális könyvvizsgáló és tanácsadó EY az MTI-vel hétfőn.
2024. 09. 10. 01:30
Megosztás:

Mennyi áramot zabál a hűtőszekrény, villanybojler, mosógép stb? Lista a háztartási gépek áramfogyasztásáról

Túl sok a villanyszámla? Nem tudod melyik elektromos háztartási eszköz zabálja a legtöbb villamos energiát? Cikkünkben most végigvesszük az összes gépet és megmutatjuk, melyik mennyit fogyaszd! Így talán a jövőben mindenki jobban oda tud figyelni a fogyasztásra, spórolásra.
2024. 09. 10. 01:00
Megosztás:

Ez a projekt elképesztő jutalmat ad a mém érme letétekért

A Crypto All-Stars ($STARS) az egyik legújabb mém projekt, amely lehetőséget biztosít a felhasználóknak arra, hogy letétbe helyezzék a vezető mém érméket. Egyedülálló megközelítését egy előértékesítés keretében hozta el a piacra, amivel további fejlesztésekre gyűjtenek.
2024. 09. 10. 00:01
Megosztás:

A NAV minden ötödik ellenőrzésnél talált hibát a nyári akcióban

A Balatonnál és a Velencei-tónál a revizorok több mint háromezer vizsgálatot végeztek idén július 1. és augusztus 31. között, az esetek 20 százalékában tapasztaltak jogsértést - ismertette a nyári akciójának mérlegét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.
2024. 09. 09. 23:30
Megosztás:

Nőtt a termőterület, mégsem nőtt a diótermés

Az elmúlt 10 évben 6000-ről 9200 hektár fölé nőtt a dióültetvények területe a támogatási konstrukcióknak is köszönhetően, a termésmennyiség azonban nem emelkedett. A termésátlagok sok esetben a hektáronkénti 1-1,5 tonnát sem érik el, szemben a versenytársakkal, ahol a 4-5 tonnás hektáronkénti átlag sem szokatlan - hívta fel a figyelmet hétfőn kiadott elemzésében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB).
2024. 09. 09. 23:00
Megosztás:

A következő Bitcoin-csúcsot csak 2025 nyarára várják, a kereskedők más kriptovalutákra váltanak a rövid távú nyereség érdekében – Fektess be ma 200 dollárt ezekbe az altcoinokba, hogy két hónap alatt akár 1,5 millió dolláros portfóliód legyen

A Bitcoin jövője bizonytalannak tűnik, mivel egyes elemzők azt jósolják, hogy az árfolyam akár 10 000 dollárra is eshet. A jelenlegi árfolyam adatok olyan mintákat mutatnak, amelyek támogathatják ezt a jóslatot. Ez a cikk azt vizsgálja, hogy a Bitcoin valóban esés előtt áll-e, vagy meglepetésszerű fellendülés várható, és kiemel más kriptovalutákat, amelyek jelentős növekedés előtt állhatnak.
2024. 09. 09. 22:00
Megosztás: