Az MFB és az MVM Optimum egyedülálló zöld támogatási programot indít a vállalkozások energiaköltségeinek csökkentéséért

Az MFB és az MVM Optimum egyedülálló zöld támogatási programot indít a vállalkozások energiaköltségeinek csökkentéséért.

Az MFB és az MVM Optimum egyedülálló zöld támogatási programot indít a vállalkozások energiaköltségeinek csökkentéséért

A hazai vállalkozások energiaköltségeinek csökkentése és energiafelhasználásuk optimalizálása érdekében a Magyar Fejlesztési Bank és az MVM Optimum a piacon egyedülálló együttműködést kötött, melynek keretében az energiahatékonysági beruházásokból elérhető hitelesített energiamegtakarításokból „extra” pénzbevételben részesülhetnek a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások. 

Az MFB és az MVM Optimum közösen kialakított szolgáltatása az MFB zöld hitelprogramjában résztvevő cégek számára nyújt további segítséget. Az MFB Vállalati Energiahatékonysági Hitelprogram azért jött létre, hogy a magyar vállalkozások minél szélesebb körben valósítsanak meg olyan beruházásokat, amelyek az energiaköltségeik csökkentését, ezáltal jövedelmezőségük és versenyképességük növelését célozzák.

„Az MVM Csoport kulcsszerepet játszik hazánk dekarbonizációs céljainak megvalósításában, és elkötelezett a zöld átállás mellett. A 2035-ig terjedő stratégiánk sarokköve, hogy aktívan hozzájáruljunk a magyar vállalkozások energiahatékonyságának fejlesztéséhez. Ahhoz, hogy a fenntartható működés ne csak lehetőség, hanem valóság legyen számukra, támogatnunk kell őket az energiahatékony megoldások alkalmazásában. Együttműködve a vállalatokkal, biztosíthatjuk, hogy mindannyian szerepet vállaljunk a jövő tisztább, fenntarthatóbb energiarendszerének kialakításában” – mondta Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója.

„A vállalkozások költségstruktúrájában európai szinten jelentős szerepet játszik a működésükhöz szükséges energia. Az MFB – alapvető küldetésének megfelelve – arra törekszik, hogy olyan programokkal, lehetőségekkel segítse a vállalkozásokat, melyek révén kiszámítható környezetben és versenyképesebben dolgozhatnak, lehetőséget teremtve a fejlesztési, beruházási tervek megvalósítására is” – mondta Dr. Sipos-Tompa Levente, az MFB Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az együttműködés lényege, hogy az MVM Csoport tagjaként az MVM Optimum – mint a Magyar Fejlesztési Bank hivatalos partnere – ingyenes tanácsadással, valamint pénzügyi támogatással segíti elő a zöldberuházások megvalósítását. Az MFB Vállalati Energiahatékonysági Hitelprogram keretében finanszírozásban részesülő ügyfél az MVM Optimum közreműködésével az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) és az energiahatékonysági beruházásokból elérhető hitelesített energiamegtakarítások (HEM) révén úgy részesülhet pénzügyi támogatásban, hogy az ügyfelet sem az energiamegtakarítás hitelesítésének magas költsége, sem az értékesítés nehézsége nem terheli. Az egyedülálló együttműködésnek köszönhetően elérhető „extra” bevétel utólagosan akár 10-20 %-kal is mérsékelheti az energiahatékonysági beruházások költségeit.

Részletes tájékoztatás az MFB és az MVM Optimum együttműködéséről itt található, az MFB Hitelprogrammal és a pénzügyi támogatással kapcsolatban az MFB Vállalati Energiahatékonysági Hitelprogram, illetve az MVM Optimum weboldalán érhető el további információ.

A Wizz Air növeli a Brassó-Budapest járat gyakoriságát az év végi ünnepek alatt

A Wizz Air légitársaság növeli a Brassó és Budapest között közlekedő járatának gyakoriságát az év végi ünnepek alatt – írta hétfőn a brassói nemzetközi repülőtér közlése alapján a Maszol.ro.
2024. 10. 28. 18:00
Megosztás:

Jelentősen csökkent az őzállomány Békés vármegyében

Békés vármegye erdeiben korábban 20-25 ezer őzet tartottak nyilván, az elmúlt három évben azonban a törzsállomány mintegy egyharmada eltűnt. A vadászok egyelőre nem tudják, mi áll a jelenség hátterében - mondta a Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Területi Szervezetének elnöke hétfőn az MTI-nek.
2024. 10. 28. 17:00
Megosztás:

Javulhatnak a munkakörülmények a hazai munkahelyeken

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) újabb szolgáltatással bővíti a munkabiztonsági szaktevékenységet végző munkavédelmi szakemberek önkéntes, országos adatbázisát, ami támogatja a munkáltatókat a számukra legkedvezőbb munkavédelmi szolgáltató kiválasztásában - közölte az NGM hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 28. 16:30
Megosztás:

Az EVE Power csúcstechnológiás gyárat épít Debrecenben

Az EVE Power 2023 májusában jelentette be Debrecenben, hogy az iparág csúcsát jelentő üzemet létesít az Észak-nyugati Gazdasági Övezetben. A BMW Group Debrecen gyár beszállítójaként hengeres akkumulátorcellákat gyártanak majd az elektromos autók új generációja számára. A környezettudatos, hatékony termelés az EVE Power új gyárának sarokköve.
2024. 10. 28. 15:30
Megosztás:

VV ECMO – Új távlatok a légútsebészetben

Nagy érdeklődés övezte az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben (OKPI) 2024. október 24-25. között megrendezett két napos nemzetközi szimpóziumot, amely többek között a VV ECMO légútsebészetben alkalmazott legújabb eredményeit mutatta be. A szakmai rendezvényen a hazai és külföldi szakértők tapasztalatait osztották meg, különös figyelmet fordítva az ECMO technológia klinikai alkalmazásának új távlataira.
2024. 10. 28. 15:00
Megosztás:

Új üzletágvezetők a KPMG-nél

Átalakult vezetőséggel vág neki az új pénzügyi évnek Magyarország egyik első globális és univerzális tanácsadó cége, a KPMG. A 35 évvel ezelőtt, a BIG4-ok között a hazai piacon elsőként megjelent cég célja, hogy az egyre összetettebb gazdasági környezetben is jól működő, hatékony üzleti megoldásokkal támogassa ügyfeleit.
2024. 10. 28. 14:30
Megosztás:

A Turbina lesz Budapest legújabb nemzetközi filmfesztiváljának egyik központja

Október 29. és november 3. között kerül megrendezésre a BIFF - Budapest International Film Festival, ami a világ legfrissebb és legizgalmasabb fesztiválfilm-kínálatát hozza el a fővárosba. A 19 nemzetközi filmes válogatás mellett indítanak szakmai programot is a szervezők, október 31-től látogatható a BIFF HUB a Turbinában, emellett egy fotókiállításnak és a nyitóbulinak is a nyolcadik kerületi komplexum ad helyet.
2024. 10. 28. 14:00
Megosztás:

Új eszközzel segíti Kína a bankok likviditását

A kínai jegybank új eszközzel bővíti monetáris politikai eszköztárát, hogy jobban szabályozhassa a pénzügyi rendszer likviditását.
2024. 10. 28. 13:30
Megosztás:

Bekövetkezett Japánban az, amire senki nem számított

Japán új kihívások elé néz a vasárnap megtartott parlamenti alsóházi választásokat követően.
2024. 10. 28. 13:00
Megosztás:

Környezetbarát hangszigetelés

A lakóépületek, lakások szigetelése egyre fontosabb része a felújítási munkáknak. A hőszigetelés mellett a hangszigetelés is nagyobb hangsúlyt kap.
2024. 10. 28. 12:30
Megosztás:

Véget értek az őszi írásbeli érettségik

Befejeződtek pénteken az október-novemberi érettségi vizsgaidőszak írásbeli vizsgái: tíz vizsganapon 202 intézményben 22 409 diák vizsgázott - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.
2024. 10. 28. 12:00
Megosztás:

3,5 százalékra csökken a Széchenyi Kártya program beruházási hiteleinek kamata

A kormány 3,5 százalékra csökkenti a Széchenyi Kártya Program beruházási típusú hiteleinek kamatát november 1-jétől az eddigi 5 százalékról - közölte Szabados Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára a tárca hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2024. 10. 28. 11:30
Megosztás:

A Bitcoin felemelkedése: Hogyan segíthet a CryptoKeying magasabb hozamok elérésében

Hagyományosan a felhőalapú technológia jelentős számítási kapacitást és speciális hardvert igényel, így a korai bányászok komoly kihívásokkal néztek szembe: magas villanyszámlák, intenzív hagyományos hardverek és jelentős erőforrásigény a technikai eszközök beszerzéséhez és a komplex beállítások kezeléséhez. Azonban a CryptoKeying felhőbányászati technológiája megváltoztatta ezt a helyzetet, kényelmesebb és egyszerűbb módot biztosítva azok számára, akik részt szeretnének venni a bányászati műveletekben.
2024. 10. 28. 11:13
Megosztás:

Egymilliárd forintból épül kerékpárút Zalaegerszeg és Teskánd között

Egymilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból épül kerékpárút Zalaegerszeg és Teskánd között - tájékoztatta Zala Vármegye Önkormányzata az MTI-t.
2024. 10. 28. 11:00
Megosztás:

Mire számíthatnak ma a befektetők?

Emelkedtek hétfőn az ázsiai piacok, mivel az izraeli-iráni konfliktus miatti aggodalmakat enyhítette a vártnál kevésbé súlyos izraeli támadás, míg a japán részvények a megnövekedett politikai bizonytalanság miatt emelkedtek.
2024. 10. 28. 10:30
Megosztás:

Stagnált a tengerentúli piac pénteken, a lomha Dow-t a technológiaszektor ellensúlyozta

Vegyes képet festettek az amerikai piacok pénteken.
2024. 10. 28. 10:00
Megosztás:

Stagnáltak a nyugat-európai piacok a negatív hét utolsó napján, a vártnál nagyobb mértékben javult a német gazdasági hangulat, felülteljesítő volt a BUX

Oldalmozgással fejezték be a hetet a tőzsdék egy különösen negatív hét után. A pénteki napon a Stoxx 600 stagnált, a DAX kismértékben emelkedett, míg a CAC40 és az FTSE100 kismértékben csökkentek.
2024. 10. 28. 09:30
Megosztás:

Csak a használt lakások vásárlói pörgetik a hitelpiacot

A használt lakások vásárlásához felvett kölcsönök húzták ki a gödörből a hitelezést az idén. Új ingatlanokra csak a tavalyihoz képest vettek fel valamivel több hitelt, építkezni, felújítani pedig még az előző évi mélypontnál is kevesebben akartak jelzálogkölcsönből. Egyelőre a lakáshitelek kiváltása is csak keveseket vonz, hiába lehetne vele milliókat spórolni - derül ki a Bank360.hu elemzéséből.
2024. 10. 28. 09:00
Megosztás:

Vegyesen mozgott a forint árfolyama

Vegyesen mozgott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a péntek esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 10. 28. 08:30
Megosztás:

New Yorkban, a Madison Square Gardenben tartott választási nagygyűlést Donald Trump

New York városának kiemelt rendezvényközpontjában, a világ egyik legismertebb csarnokában, a Madison Square Gardenben tartott választási gyűlést Donald Trump volt amerikai elnök vasárnap.
2024. 10. 28. 08:00
Megosztás: