Az OTP és a Magyar Telekom húzta a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 433,84 pontos, 0,58 százalékos emelkedéssel, 75 170,39 ponton zárt szerdán.

Az OTP és a Magyar Telekom húzta a BUX-ot

A részvénypiac forgalma 15,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Czibere Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: az OTP és a Magyar Telekom húzta a BUX-ot, különösen a kereskedés végén, a Mol és a Richter mínuszban zárt. Az elemző szerint az európai tőzsdéken vegyes, inkább negatív volt a hangulat, az Amerikai Egyesült Államokban pedig iránykeresés látható, ezért fordulhatott a befektetők figyelme a jobb hozamokat ígérő piacok felé.

A Mol 12 forinttal, 0,45 százalékkal 2640 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 375 forinttal, 1,97 százalékkal 19 385 forintra erősödött, forgalmuk 10,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 22 forinttal, 2,06 százalékkal 1090 forintra nőtt, forgalma 1,5 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 1,25 százalékkal 11 090 forintra esett, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 6700,91 ponton zárt szerdán, ez 2,55 pontos, 0,04 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Október végétől kérhetők az ingyenes influenza elleni oltások

Elkezdődött a térítésmentes influenza-oltóanyagok kiszállítása a háziorvosi praxisokhoz és a foglalkozás-egészségügyi orvosokhoz, így a 2024/2025-ös szezonra gyártott vakcinák október végén már az ország egész területén elérhetőek lesznek - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szerdán az MTI-vel.
2024. 10. 16. 22:30
Megosztás:

Új gazdaságpolitikai akciótervről döntött a kormány

A világgazdaság a koronavírus-világjárvány és a háború következtében megváltozott. Ahhoz, hogy Magyarország a megváltozott helyzetben is sikeres legyen, új megoldásokra és új gazdaságpolitikai eszközökre van szükség - szögezte le szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 10. 16. 22:00
Megosztás:

Vasúttársaságot alapított a román kormány

Vasúttársaság alapítására vonatkozó kormányhatározatot fogadott el szerdai ülésén a Ciolacu-kabinet.
2024. 10. 16. 21:30
Megosztás:

Lengyel nagybefektető lépett be az EIT InnoEnergy-be

Új befektetővel bővült a fenntartható energetikai megoldások fejlesztésében, megvalósításában Európában élen járó EIT InnoEnergy részvényeseinek köre. Az autóipar és a fémipar globálisan jegyzett lengyel nagyvállalata, aBoryszew Group S.A csatlakozása jelentős tőkeinjekciót biztosít a szervezetnek az átfogó energiaipari célkitűzéseik megvalósításához. A partnerséget október 16-án jelentették be az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster-en Barcelonában.
2024. 10. 16. 21:00
Megosztás:

Lemaradtál a Dogecoin vonatról? Ezek a bikapiaci tokenek még nagyobb hozamot kínálhatnak

Lemaradtál a Dogecoin emelkedéséről? Ez nem jelenti azt, hogy minden lehetőség elveszett. Új és ígéretes tokenek kerülnek előtérbe, amelyek még nagyobb hozamot ígérnek. Ez a cikk bemutatja azokat a kriptovalutákat, amelyek jelentős növekedés előtt állnak. Fedezd fel, mely digitális eszközök lehetnek a következő nagy mozgatórugók a piacon.
2024. 10. 16. 20:30
Megosztás:

Mindennapi használatra jó ötlet-e a futócipő?

Az mindenki számára egyértelmű, hogy futáshoz megfelelő cipő szükséges. Ez nemcsak a kényelem, hanem a lábunk egészsége miatt is fontos. De mi a helyzet a hétköznapokkal? Megéri-e mindennapos használatra futásra tervezett lábbelit venni? És ha igen, akkor milyet válasszunk? 
2024. 10. 16. 20:00
Megosztás:

UNI és XRP befektetők a ZircuitDEX-et (ZDEX) figyelik, mivel a következő évben akár 500-szoros növekedési potenciált várnak.

A vezető kriptovalutákba befektetők figyelme egy új szereplő felé fordul, amely kivételes potenciállal rendelkezik. Egy digitális eszköz körül kezd kialakulni a hype, amely hatalmas hozamokat hozhat a következő évben. Ez az elmozdulás felkelti a jól ismert tokenek birtokosainak érdeklődését, és olyan lehetőségekre mutat rá, amelyek megváltoztathatják a kriptopiac dinamikáját.
2024. 10. 16. 19:30
Megosztás:

Elindult a keresztféléves felvételi - eddig lehet jelentkezni

Elkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás, a 2025 februárjában induló felsőoktatási képzésekre 2024. november 15-ig lehet jelentkezni - tudatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-vel.
2024. 10. 16. 18:30
Megosztás:

Szita Károly: emelkedhet a polgármesterek illetménye

A polgármesterek illetményének emelését kezdeményezte október 1-jétől a közigazgatási és területfejlesztési miniszter egy az Országgyűlésnek benyújtott törvénymódosítási javaslatban - mondta a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke szerdán az MTI megkeresésére.
2024. 10. 16. 18:00
Megosztás:

Országos erdészeti fórumsorozatot indít a NAK

"Párbeszéd az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, szakmai vállalkozások jövőjéért" címmel szinte minden vármegyét, több mint 20 települést érintő országos erdészeti tájékoztató rendezvénysorozatot indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
2024. 10. 16. 17:30
Megosztás:

A végéhez közeledik az aratás Békés vármegyében

Hamarosan végeznek a betakarítási és a vetési munkákkal a Békés vármegyei gazdák.
2024. 10. 16. 17:00
Megosztás:

Indul a középiskolás diákok ötletversenye

A Nemzeti Tehetség Program keretében indul a START Ideathon, a 16-20 éves középiskolás diákok ötletversenye, amelynek célja a vállalkozói kedv felkeltése, a vállalkozói tehetség felismerése és a közösségépítés - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.
2024. 10. 16. 16:30
Megosztás:

Országos állatvédelmi programsorozat indult

Az állatvédelmi eljárások hatékonyságának javításáért országos állatvédelmi programsorozat indult a területen dolgozó szakemberek és civil szervezetek tagjainak – közölte Vetter Szilvia, a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Szegeden.
2024. 10. 16. 16:00
Megosztás:

Milyen ügyfelek és milyen ingatlanokra kapnak könnyen és gyorsan lakáshitelt?

És kik azok, akik nem nagyon számíthatnak arra, hogy jelzáloghitellel tudnak ingatlant vásárolni? A szakértő elmondta, ki mire számíthat hitelfelvételnél.
2024. 10. 16. 15:30
Megosztás:

A vállalkozók csak állami kompenzációval tartják megvalósíthatónak a tervezett béremeléseket

A tervezett 1000 eurós minimálbér és 1 millió forintos átlagbér elérését 2028-ig a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) abban az esetben tartja reálisnak, ha megfelelő kompenzációt (tehercsökkentést, támogatást) kapnak a vállalkozások, továbbá a tervezett bértételek a bérmegállapodásban rögzített gazdasági növekedéshez, inflációhoz és termelékenységi mutatók eléréséhez kötöttek - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.
2024. 10. 16. 15:00
Megosztás:

Hogyan hatna egy Kamala Harris-kormány a nemzetközi kereskedelemben érintett magyar cégekre?

Nem titok, hogy Donald Trump győzelme esetén folytatni fogja a 2017-től bevezetett protekcionista politikáját. Tévedés lenne azonban azt gondolni, hogy Kamala Harris győzelme irányváltást jelentene a témában. A valóság az, hogy az amerikai politikai paletta mindkét nagy pártja egyetért a protekcionizmus elvében. A végrehajtás módját illetően azonban eltérnek. Alin Latu, az iBanFirst magyarországi és romániai Country Manager-e elmagyarázza, hogyan hatna egy Harris-adminisztráció az európai és magyar kereskedelmi vállalatokra.
2024. 10. 16. 14:30
Megosztás:

Komplex kutatások a legeltetett szarvasmarha tartásban

A digitális eszközök már a legelőre alapozott húsmarhatartásban is komoly támogatást nyújtanak az állatok egészségi állapotának és jóllétének vizsgálatában. Ezek az új, főként adatgyűjtésen alapuló módszerek a gyepgazdálkodást is segíthetik, támogatva a gazdálkodókat, hogy a védett területeket is (pl. Natura2000) - a jogszabályi előírásokkal összhangban, - fenntarthatóan, ugyanakkor gazdaságosan hasznosítsák. Megfelelően tervezett szakaszos legeltetéssel és a szakaszváltások optimális idejének a meghatározásával, akár 40 nappal is meghosszabbítható évente a legeltetési idény, ami jelentős megtakarítást jelenthet a takarmányozási költségekben. A kutatási eredményeket az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) közölte, a hazai legelőkön végzett többéves szenzoros és botanikai vizsgálatok alapján. Idén ősztől a kutatók talajvizsgálatokkal egészítik ki a módszertant.
2024. 10. 16. 14:00
Megosztás:

Nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon szeptemberben

A befektetési alapokban kezelt vagyon szeptemberben 1,7 százalékkal, 278 milliárd forinttal nőtt, így a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 16 888 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban - közölte a szövetség kedden az MTI-vel.
2024. 10. 16. 13:30
Megosztás:

India legnagyobb informatikai vállalkozása csatlakozik a Tanítsunk Magyarországért Programhoz

Mostantól ingyenesen elérhetővé válik a Tata Consulting Services go Innovate Together programja a Tanítsunk Magyarországért programban résztvevő mentoroknak és mentoráltaknak, akik így a jövő jól fizető munkahelyeire készülhetnek fel játékosan - jelentette be szerdai közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024. 10. 16. 13:00
Megosztás:

NAV: Ezentúl több ügyet intézhetünk online

Tovább bővült a NAV online nyomtatványkitöltő alkalmazásán (ONYA) keresztül intézhető adózási ügyek köre - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.
2024. 10. 16. 12:30
Megosztás: