Az XTB Csoport pénzügyi eredményei: a nettó nyereség három negyedév után 
152,7 millió eurót ért el

Az XTB Csoport most közölte a 2022-es harmadik negyedévre vonatkozó előzetes pénzügyi eredményeit. Ebben az időszakban a vállalat 49,4 millió eurós konszolidált nettó nyereséget ért el. Az előző negyedévekhez hasonlóan az XTB eredményének szintjét befolyásoló tényezők a pénzügyi- és árupiacok továbbra is magas volatilitása, valamint a szisztematikusan növekvő ügyfélkör voltak.

Az XTB Csoport pénzügyi eredményei:  a nettó nyereség három negyedév után 
152,7 millió eurót ért el

2022 harmadik negyedévében az XTB Csoport 49,4 millió eurós nettó nyereséget ért el, szemben a 2021 harmadik negyedévi 22,8 millió euróval. Összességében 2022 három negyedéve után az XTB nettó nyeresége 152,7 millió eurót tesz ki, ami négyszerese az előző év azonos időszakában elért eredménynek (37,1 millió euró). A 2022 harmadik negyedévében regisztrált működési bevételek 81,9 millió euró értéket értek el, ami csaknem kétszerese a 2021 harmadik negyedévében regisztrált értéknek (43,7 millió euró). A működési költségek 27,7 millió eurót tettek ki (2021 harmadik negyedévében: 18,5 millió euró).

2022 harmadik negyedévében az XTB Csoport 44,8 ezer új ügyfelet szerzett, ami az idei év előző negyedéveinek eredményeivel együtt szeptember végén több mint 145,8 ezer új ügyfelet jelentett. Így a vállalat mindhárom negyedévben teljesítette azt a célját, hogy negyedévente átlagosan legalább 40 ezer új ügyfelet szerezzen. A harmadik negyedév végén az ügyfelek teljes száma meghaladta az 567,4 ezret. Az eredményt befolyásoló fontos mutató az aktív ügyfelek átlagos száma – a harmadik negyedévben ez 151,7 ezer volt, szemben az előző év azonos időszakában mért 110,9 ezerrel és a 2021-es év egészében átlagosan 112 ezerrel. Ez a CFD instrumentumokkal való kereskedés lotokban kifejezett volumenének növekedését jelentette - a harmadik negyedévben ez 1,595 millió lotot tett ki, szemben a 2021. év azonos időszakának 1,044 millió lotjával (52,7%-os növekedés). Az egy lotra jutó nyereségesség 28,1%-kal nőtt. Az ügyfelek nettó betéteinek értéke szintén 42,5%-kal nőtt (a 2021 harmadik negyedévi 120,7 millió euróról 163,6 millió euróra 2022 harmadik negyedévében).

„Az energiapiaci helyzet, amely befolyásolja az energiahordozók árát, a magas infláció és a devizapiaci volatilitás csak néhány olyan tényező, amely arra ösztönözte az ügyfeleket, hogy aktívan keressék a befektetési lehetőségeket a pénzügyi piacokon. Ezt a különböző típusú instrumentumokból származó bevételek is megerősítik. Ilyen körülmények között láthatjuk igazán az ügyfélbázis szisztematikus növekedésének hatásait, akik a nagyobb volatilitás időszakában több tranzakciót kötnek. Ennek következménye, akárcsak az előző negyedévekben, a magasabb jövedelmezőség” – kommentálja a helyzetet Omar Arnaout, az XTB Csoport vezérigazgatója.

Ami az XTB Csoport bevételeit illeti az instrumentumosztályok tekintetében, 2022 harmadik negyedévében az index CFD-k voltak a legjövedelmezőbbek. A pénzügyi instrumentumokból származó bevételek szerkezetében való részesedése elérte a 37,6%-ot. Ez az US 100, WIG20, DAX (DE30) és US 500 indexeken alapuló kontraktusok magas jövedelmezőségének következménye. A második legjövedelmezőbb instrumentumosztály a Forex CFD-k voltak, amelyek részesedése a bevételek szerkezetében 31,0% volt 2022 harmadik negyedévében. Az árupiaci CFD-k bevételei az összes bevétel 27,7%-át tették ki, és ebben az osztályban a vezető instrumentumok az arany, az olaj és a földgáz árán alapuló szerződések voltak.

A működési költségek 2022 harmadik negyedévében 27,7 millió eurót tettek ki, 9,2 millió euróval voltak magasabbak, mint az előző év hasonló időszakában (2021 harmadik negyedéve: 18,5 millió euró). A legfontosabb tételek a bérek és a munkavállalói juttatások költségei voltak, amelyek a vállalat folyamatos fejlődésének és ezáltal a foglalkoztatás növekedésének, valamint a promóciós tevékenységekből eredő marketingköltségeknek az eredményei. Szeptemberben az XTB Csoport globális marketingkampányt indított új márkanagykövetével, Conor McGregorral, a világ egyik legsikeresebb és legelismertebb küzdősportolójával, aki egyben a világ egyik legjobban fizetett sportolója A fintech vállalatcsoport a stratégiájával összhangban folyamatosan dolgozik a kínálatának fejlesztésén – a harmadik negyedévben többek között 30 új kriptovaluta CFD-t vezetett be, továbbá a valós részvények és ETF-ek kínálatát is az ügyfelek igényeihez igazította, több mint 65 instrumentummal bővítve azt. Annak érdekében, hogy az ügyfelek könnyebben felépíthessék és kiegyensúlyozhassák befektetési portfóliójuk összetevőit, az XTB Csoport csökkentette a részvények és ETF-ek minimális megbízási értékét is.

„Az akvizíciós adatok azt mutatják, hogy ügyfeleink száma szisztematikusan növekszik, ami az egyik fő célunk volt ebben az évben. A technológia fejlődése egyre inkább elérhetővé és általánossá teszi a befektetéseket. Ezért folyamatosan módosítjuk kínálatunkat és vezetünk be olyan változtatásokat, amelyek célja, hogy növeljük az új és a meglévő ügyfelek érdeklődését szolgáltatásaink iránt. Emellett márkanagyköveteinkkel fokoztuk reklámkampányainkat. Ennek köszönhetően negyedévről negyedévre folyamatosan erősítjük pozíciónkat a globális befektetési társaságok piacán” – teszi hozzá Omar Arnaout.

Kétmilliárd forint uniós forrás érkezett Békés megyébe

Csaknem kétmilliárd forint fejlesztési forrást nyert el több Békés megyei település az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből - tájékoztatta csütörtökön közleményben az MTI-t a Békés Megyei Önkormányzat.
2022. 12. 04. 22:00
Megosztás:

Rezsitámogatást ad Kecskemét önkormányzata a rászorulóknak

Települési támogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a lakossági átlagfogyasztást meghaladó gáz- vagy villanyáram költségeinek enyhítésére a rászorulóknak - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t csütörtökön.
2022. 12. 04. 21:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2022. 12. 04. 20:00
Megosztás:

Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár

Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár, ahol december 22-ig várják az ajándékokat- közölte a Mikulásgyár Alapítvány az MTI-vel vasárnap.
2022. 12. 04. 19:00
Megosztás:

A cseh Nano Energies Magyarországon is beindítja virtuális erőművi szolgáltatásait

A vállalkozások Európa-szerte küzdenek a magas villamosenergia-árakkal. A válságból kivezető út lehet a cseh Nano Energies által kínált rugalmassági aggregáció, amely az áramfogyasztás és -termelés intelligens irányításával az energiaköltségek 10-30 százalékos csökkentését is lehetővé teszi. Emellett erősíti a villamosenergia-hálózat stabilitását, és optimalizálja a megújuló energiatermelés hálózatba visszatáplálását. Magyarország már a negyedik ország, ahol a cég jelen van.
2022. 12. 04. 18:00
Megosztás:

Sajószentpéteren veszélyes a levegő minősége

Északkeleten romlott a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt, Sajószentpéteren már veszélyes a levegő minősége - derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adataiból.
2022. 12. 04. 17:00
Megosztás:

A Twitter ismét felfüggesztette Kanye West fiókját

A Twitter ismét felfüggesztette a Ye művésznéven szereplő, korábban Kanye Westként ismert rapper fiókját, a közösségi médium erőszakra való felhívásra vonatkozó szabályának megsértése miatt.
2022. 12. 04. 16:00
Megosztás:

Hantai Simon alkotásaiból nyílik kamarakiállítás Pécsen

A száz éve született Hantai Simon festőművész munkáiból nyílik kamarakiállítás a pécsi Modern Magyar Képtárban december 7-én - közölte a szervező Janus Pannonius Múzeum (JPM) az MTI-vel.
2022. 12. 04. 15:00
Megosztás:

Ipari, inflációs, kiskereskedelmi és külkereskedelmi adatok a jövő héten

A jövő héten jelenik meg a novemberi inflációs adat, az októberi ipari termelésről szóló statisztika, valamint a külkereskedelmi forgalom októberi statisztikája.
2022. 12. 04. 14:00
Megosztás:

A következő évek meghatározzák Európa biztonságának jövőjét

A következő néhány év fogja meghatározni a Kínai Népköztársasággal való versengés kereteit és fogja kialakítani Európa biztonságának jövőjét is - jelentette ki az amerikai védelmi miniszter a Reagan Nemzeti Védelmi Fórum nyitóelőadásában szombaton Kaliforniában, megjegyezve, hogy az Egyesült Államok új Nemzeti Védelmi Stratégiája a Kínával való versenyt helyezi az első helyre.
2022. 12. 04. 13:00
Megosztás:

Emelkedő forgalomra számít az ünnepek előtt a Grand Tokaj

Az ünnepek előtt emelkedő forgalomra számít, hosszabb távon pedig stabil nyereséget remél a Grand Tokaj, Tokaj-Hegyalja  legjelentősebb bortermelője.
2022. 12. 04. 12:00
Megosztás:

Luxus lehet 2023-ban a lakáshitel?

A Magyar Nemzeti Bank értékelése szerint 2022. végére a lakáscélú jelzáloghitelek átlagos THM (teljes hiteldíj-mutató) értéke eléri majd a 12 százalékot, ami jelentősen magasabb a Bankmonitor által becsült jelenlegi szintnél. Amennyiben beválik a Jegybank prognózisa, akkor egy 20 millió forintos, 20 évre felvett lakáshitelre havi 31 ezer forinttal kell majd többet törleszteni, ami teljes visszafizetésben mintegy 7,5 millió forint plusz költséget jelent.
2022. 12. 04. 11:00
Megosztás:

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Növekvő forgalomban emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 45 804,29 ponton zárt pénteken, 88,96 ponttal, 0,19 százalékkal magasabban, mint egy hete.
2022. 12. 04. 10:00
Megosztás:

Újabb óvodaépület újul meg Szegeden

Uniós támogatással, 350 millió forintból korszerűsítik a szegedi Felsővárosi óvodát, a tervek szerint a jövő év közepére befejeződő beruházásnak köszönhetően akár 60 százalékkal is csökkenhet az intézmény energiafelhasználása - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2022. 12. 04. 08:00
Megosztás:

Újraindul az Uránia olasz vetítéssorozata

A száz éve született Vittorio Gassmanra emlékezve, a világhírű olasz színész egyik legnépszerűbb filmjével, A nő illatával kezdődik az Itáliai utazás című vetítéssorozat újabb évada december 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A 2023 júniusáig kéthetente jelentkező válogatásban tizennégy olasz film szerepel.
2022. 12. 04. 07:00
Megosztás:

Az okosjátékok használata is járhat biztonsági kockázatokkal

Az okoseszközök működtetése is rejthet adatvédelmi kockázatokat az ESET tanulmánya szerint, ezért a társaság kiberbiztonsági szakértői azt ajánlják, hogy például okosjátékok vásárlása előtt a személyes adatok, a magánélet védelme, és a gyerekek biztonsága érdekében a felhasználók tájékozódjanak, biztonságos-e a kiválasztott eszköz otthoni használata.
2022. 12. 04. 06:00
Megosztás:

Az EU és a G7 országok megállapodtak az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, miután az EU-tagországok a tagállami kormányokat tömörítő Tanácsban jóváhagyták az intézkedés unión belüli végrehajtását - közölte az Európai Bizottság szombaton.
2022. 12. 04. 05:00
Megosztás:

A 6-os lottó sorsolást várod? Kár! Kidobhatod a szelvényt már most a kukába

A hazai állami nyereményjátékok közül a lottó a legkedveltebb hosszú évtizedek óta. A lottójátékok között jelentős különbség van abban, hogy milyen esélyünk van megnyerni a fődíjat. Mert ugye az összes lottó úgy van kitalálva, hogy csak a főnyereménnyel lehet igazán komoly pénzt nyerni, a többi, az csak népámítás, semmi, nudli.
2022. 12. 04. 04:00
Megosztás:

Magáncsődöt jelentett Alex Jones amerikai médiaszemélyiség

Magáncsődöt jelentett Alex Jones amerikai médiaszemélyiség, akit a bíróság valótlan állítása miatt csaknem másfél milliárd dollár kártérítés kifizetésére kötelezett.
2022. 12. 04. 03:00
Megosztás:

A szokásosnál melegebb volt az idei november

A szokásosnál melegebb és átlagosan csapadékos volt az idei november - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a közösségi oldalán.
2022. 12. 04. 02:00
Megosztás: