Azok a csodás, rusztikus stílusú, tömörfa bútorok

Meleg és kellemes érzést kelt egy rusztikus stílusú enteriőr. Olyan belső terek ezek, ahol egyszerűen és természetesen jól érzi magát az ember. Bent van, védett helyen, és mégis valahogy egységben érzi magát a természettel. Nyugalom van és béke.

Azok a csodás, rusztikus stílusú, tömörfa bútorok

Valószínűleg az ilyen rusztikus terek képesek visszaadni azt a kellemes vidéki, nagyon barátságos hangulatot, amit igazából a személytelenebb városi életformát választott ember már nélkülözni kényszerül. Varázslatosan hangzik, ugye? Ha rusztikus miliőre vágysz, ma már persze nem kell azonnal elutaznod vidékre, hanem becsempészheted a lakásodba azt a DODO webáruházban is forgalmazott bútorokkal és kiegészítőkkel is.

Barátságos és nagyon emberi

A rusztikus terekben minden melegséget sugároz. Régiesnek és hétköznapinak érezzük a berendezést. Nagyon sok tömörfa bútort és egyéb kiegészítőt láthatunk. A felületeket szándékosan durvábbra hagyják itt, és rengeteg természetes anyagot használnak: tömörfát, lent, vásznat, bőrt. De a vintage stílussal ellentétben itt nem kopottak az elemek.

Ám minden nációnak és területnek van saját, külön rusztikus stílusa, mely egyedi elemeiben nagyon is eltérő lehet. Mást jelent ez a skandinávoknál és mást az angoloknál, a franciáknál vagy éppen nálunk, Magyarországon. Minden esetben azonban a természetközeliség dominál.

Sok tömörfa bútort használ

Maga a rusztikus is falusit, vidékit jelent. A köznyelv a puritán és „sallangoktól mentes” dolgokra is gyakran használja. A XIX. századi Amerikában kezdődött e stílus máig tartó felívelése. Most is, mint akkoriban és azóta, főképp a vidékről a városba beköltözőknek vagy a nagyon modern élettől kicsit megfáradt városlakóknak jelent a rusztikus stílusú enteriőr és berendezés menedéket. Itt harmóniára lelnek és a kellemes barátságos légkörben ellazulhat mindenki.

A DODO gazdag tömörfa bútor választékában te is megtalálod a megfelelő darabokat, melyek pont hiányoznak még a tökéletes rusztikus lakásbelsőd kialakításához. 

Minden helyiségben jól mutat

A fa tehát nagyon fontos szerephez jut ebben a stílusban, de nem csupán a nappaliban, hanem szinte minden helyiségben. Emellett pedig bátran alkalmazhatsz bőr elemeket is. Rendkívüli hatást érhetsz el velük. Ráadásul, ha még vegyíted high-tech felszereléssel is, különösen izgalmas lesz az összhatás. Egy loftos-indusztriális térben pedig aztán a stílusok keverésével ellenállhatatlan enteriőröket alkothatsz. Egy kandalló pedig minden teret rusztikussá tehet.

A konyhád vagy az étkeződ is lehet rusztikus stílusú, elég hozzá csak egy faragott faasztal vagy pár durvábbra hagyott kiegészítő polc a falon. Feldobja ott is a modern elemekkel uralt teret. A nappaliban a fém, az üveg, a kovácsoltvas vagy a durvább terméskő fal is remekül kiegészítheti a tömörfa bútorokat, kicsit oldhatja masszív hatásukat. Bátran kísérletezz! A DODO remek partnered lesz ebben. 

Víziközmű-rekonstrukció valósul meg Pécsen

Csaknem 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg a pécsi víziközműrendszeren az év végéig - jelentette be a város külsős alpolgármestere csütörtökön.
2023. 03. 26. 07:00
Megosztás:

Látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten - mire készüljünk, mit okoz?

Látványos együttállás, "bolygósorakozó" lesz a jövő héten: március 30-án este a Vénusz és az Uránusz alig több mint egy foknyira látszik majd egymástól az égbolton.
2023. 03. 26. 06:00
Megosztás:

Díjat kapott a Wizz Air - de vajon kitől, és milyet?

A Wizz Air az Air Transport Awards díjátadóján 2020 után ismét elnyerte az év légitársasága címet - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.
2023. 03. 26. 05:00
Megosztás:

Veszélyben mindannyiunk készpénze! Túl sok a KP a magyar háztartásoknál

Sok ember számára a készpénz használata hagyományos, megszokott és biztonságos fizetési mód. Azonban a sok készpénz tartása veszélyes lehet több okból is. A hasitasi - ami nem kér kódot - mégis gondot okoz? Igen, főleg ha sok van belőle otthon. Miért is?
2023. 03. 26. 04:01
Megosztás:

Puskás Ferenc új kártyát kapott a FIFA videojátékában

Puskás Ferenc új kártyát kapott a FIFA23 videojáték Ultimate Team játékmódjában, a statisztikai mutatók közül a lövésben az övé a legmagasabb érték az ikonok között.
2023. 03. 26. 03:00
Megosztás:

Világvége?! Jönnek az üstökösök, amik a Földbe csapódhatnak - dátumok az apokalipszisre

Az üstökösök nagyon változó méretűek és összetételűek lehetnek, így nehéz megjósolni, hogy melyikük lehet a legveszélyesebb. Azonban vannak néhány nagy üstökösök, amelyeket figyelemmel kísérnek, mert ha bármelyikük eltalálná a Földet, akkor jelentős károkat okozhatna. A mai technikával megváltoztatható egy üstökös pályája, hogy elkerülhető legyen a Földdel való ütközés? Melyik évben várható olyan üstökös a Föld pályája körül, amely akár végzetes találkozással is járhat? Mutatjuk a veszélyes üstökösöket és azokat az éveket amikor erre járnak.
2023. 03. 26. 03:00
Megosztás:

Joe Biden megy a levesbe? Az USA elnöke mélyen van...

Eddigi mélypontja közelébe került Joe Biden amerikai elnök támogatottsága az AP hírügynökség által csütörtökön közölt országos közvéleménykutatás adatai szerint.
2023. 03. 26. 01:00
Megosztás:

Emelkedett az eladott új lakások száma az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban 1,1 százalékkal nőtt az új lakások eladása februárban az előző hónaphoz képest, így az egész évre kivetített értékesítési darabszám tavaly augusztus óta a legmagasabb, 640 ezer volt - közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön.
2023. 03. 26. 00:05
Megosztás:

Súlyosan drogoznak ezekben a városokban, vigyázzunk!

A kábítószerfogyasztás Európa-szerte emelkedik, a belgiumi Antwerpenben a legmagasabb a kokainhasználók aránya Európában - derült ki a Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontjának (EMCDDA) csütörtökön közzétette jelentéséből.
2023. 03. 25. 23:00
Megosztás:

Gyermeksürgősségi központot hoznak létre Debrecenben

Letették a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában a Gyermeksürgősségi Központ alapkövét csütörtökön. A teljes beruházás csaknem 3,3 milliárd forintból valósul meg, várhatóan idén októberig.
2023. 03. 25. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél az ötös lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2023. 03. 25. 21:00
Megosztás:

Ferenc pápa tovább szigorította az egyházon belüli visszaélésekre vonatkozó szabályokat

Erősíti az áldozatok védelmét, valamint az egyházi szervezeteket vezető világiakra is kiterjeszti a lelki és fizikai visszaélések büntetését a Ferenc pápa által ellenjegyzett új rendelkezés, amelyet a Vatikán szombaton hozott nyilvánosságra.
2023. 03. 25. 20:00
Megosztás:

Nemzetközi vonatokat is érint a hétfői németországi sztrájk

Németországban hétfőn közlekedési sztrájk okoz jelentős vasúti fennakadásokat is, ez a Németország felé induló és az onnan érkező nemzetközi vonatokat is érinti - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.
2023. 03. 25. 19:00
Megosztás:

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetemen

A matematikatanítást támogató társasjátékot fejlesztett ki a Pécsi Tudományegyetem (PTE), együttműködve a Piatnik Budapest Kft.-vel - közölte a PTE az MTI-vel.
2023. 03. 25. 18:00
Megosztás:

Támogatással fejleszt az orosházi Koncsek Trans Kft.

Százötven millió forintos fejlesztést hajt végre a belföldi és nemzetközi fuvarozást végző orosházi Koncsek Trans Kft.
2023. 03. 25. 17:00
Megosztás:

Nyíregyházán nyitott új irodát a Work Force

Nyíregyházán nyitotta meg kilencedik irodáját a munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó Work Force Kft. - közölte a vállalat az MTI-vel.
2023. 03. 25. 16:00
Megosztás:

Fejlesztette gyártási technológiáját a Divián-Megafa Kft. Nyíregyházán

Csaknem háromszázmillió forint értékű modernizációs és kapacitásbővítő beruházás zárult le a bútorgyártással foglalkozó nyíregyházi Divián-Megafa Kft.-nél - közölte a társaság az MTI-vel.
2023. 03. 25. 15:00
Megosztás:

Önbizalomnövelő program érettségizőknek

Egy tavaly végzett felmérésükre alapozva kínál ingyenes önbizalomnövelő programot érettségizőknek egy vezetőképzéssel és szervezetfejlesztéssel foglalkozó cég.
2023. 03. 25. 14:00
Megosztás:

Néhány vonat és busz közlekedése is módosul a vasárnapi óraállítás miatt

A vasárnapi óraátállítás miatt változik több éjszakai belföldi és nemzetközi vonat, illetve néhány vidéki, valamint fővárosi buszjárat közlekedése - közölte a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.
2023. 03. 25. 13:00
Megosztás:

Egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Április 1-jén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok ott is egyre nagyobb számban csatlakoznak - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője szombaton az MTI-vel.
2023. 03. 25. 12:00
Megosztás: