Bitcoin - Mire használhatod még befektetésen kívül?

Manapság egyre inkább elterjed a köztudatban a kriptovaluta fogalma, és ráadásul ma már több 100 féle is elérhető belőle. Ezeket pedig bárki, bármikor megvásárolhatja, és bármikor eladhatja de akár el is költheti ha a megfelelő felület irányába indul el. Bár, a legelterjedtebb még mindig az, hogy az emberek befektetésekre használják ezeket az eszközöket, ez főként azért is van, mert kevesen tudják, hogy mi mindenre használható még.

Bitcoin - Mire használhatod még befektetésen kívül?

A kriptovaluták világa

Az online bukméker felületek például egyre gyakrabban teszik elérhetővé a fizetési módok között a Bitcoint, és egyéb más népszerűbb kriptovalutát, és bár manapság még nem minden kaszinó felületén elérhető ez a fizetési mód, egyre nagyobb az igény a játékosok és fogadók részéről, így jó eséllyel ez a jövőben majd változni fog.

A kriptovaluták hatása az online szerencsejáték iparra

Az online kaszinók megjelenésével a felhasználók egyre nagyobb igényeket támasztanak a felületek felé, amelyek közül vannak természetesen olyanok is, amik azt mondhatjuk, hogy manapság már minden kaszinóban elérhetőek.

Ilyen például a valódi befizetéses kaszinók megjelenése, majd később a felületek elérése telefonról és az azonnali befizetés is. Ahogy teltek az évek, és ezek a funkciók minden kaszinóban elérhetővé váltak, úgy emelkedtek ki a legjobb kaszinók is a játékosok véleménye alapján. 

Ezek a bukmékerek pedig pont azért kerültek ennyire előre, mert mindig tudják mire van szüksége a játékosoknak, és mindig figyelnek azokra az igényekre amelyek felmerülnek bennük. Az elmúlt évek fejlődésének köszönhetően például új igényként jelent meg a játékosok oldaláról a kriptovalutával történő befizetés lehetősége is, amely bár még nem sok felületen elérhető, egyre nagyobb népszerűség övezi.

Befizetés Bitcoinnal? De hogyan?

A legnépszerűbb kriptovalutákkal történő befizetéshez egy online kaszinó felületén, így például a Bitcoin használatához mindenekelőtt egy Bitcoin pénztárcára, illetve egy online kaszinó profilra lesz szükséged.

Miután regisztráltál mindösszesen a befizetés gombra kell kattintani, kiválasztani a Bitcoint és elvégezni a szükséges átutalást a leírás alapján, vagy használni a QR-kódot.

Ezzel nem csak az anonimitásod biztosítod, de bármikor, azonnali átfutási idő mellett férhetsz hozzá a pénzedhez, a bankszámlád és a bankkártyád adatainak megadása nélkül is.

Nem javasolt viszont csak ez alapján választani kaszinót, mert bár érthető lenne az első adandó felületen regisztrálni, nem mindegy hol teszed, mert a több száz oldal közül csak néhány biztonságos annyira, hogy félelmek nélkül használhasd a játékokat és a kaszinót magát.

A minőségi kripto kaszinók ismérvei

A kriptovalutákkal történő befizetés lehetősége jó eséllyel a jövőben értelemszerű lesz majd mindenhol, viszont addig is érdemes arra koncentrálnod hogy amennyiben ezen az úton szeretnél befizetni, biztonságos kaszinóban tedd azt meg.

A minőségi kaszinóknak viszont vannak közös jellemzőik, épp ezért csak akkor érdemes regisztrálni egy bukméker felületén, ha ezeknek a jellemzőknek meg tud felelni.

Ellenörzött háttér, engedélyek

Az egyik legfontosabb egy kaszinóban, hogy megkapta -e a az engedélyeket, ellenőrzik- e a játékokat független szervezetek és könnyen lekövethető -e a kaszinó háttere.

Ezt az infót a legtöbb esetben a weboldal alján találod, de ha sehol nincs erről infó, jobb ha inkább továbbállsz és más kaszinót keresel magadnak.

Minőségi fejlesztők és játékok

A minőségi kaszinók egy másik fontos ismérve, hogy neves fejlesztőkkel állnak kapcsolatban, így a legnagyobb kifizetéseket biztosító játékok mind elérhetőek ezeken a felületeken.

Ha azt tapasztalod hogy gyenge a játékok minősége, és nem elérhetőek minőségi fejlesztők játékai jobb ha más felület után nézel.

Ügyfélszolgálat

Ahhoz, hogy ne érjen bosszúság a felület használata közben, és probléma esetén gördülékeny lehessen az ügyintézés figyelned kell arra is, hogy milyen úton és milyen nyelven érheted el a kaszinó ügyfélszolgálatát.

A legtöbb esetben éjjel nappal működő ügyfélszolgálat és magyar nyelven is elérhető ügyintézők segítségével oldhatod meg a felmerülő problémákat ha megfelelő kaszinót választottál magadnak.

A Fed döntését követően tovább araszoltak felfelé a hosszú hozamok

Az 50 bázispontos kamatcsökkentés után az USA-ban a rövid hozamok kissé mérséklődtek, a hosszabbak viszont tovább araszoltak felfelé a korábbi lokális minimumszintekről. Az emelkedésben közrejátszott, hogy váratlanul csökkent az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma.
2024. 09. 20. 10:30
Megosztás:

Kiemelkedően jó hangulatban zártak az amerikai tőzsdék

A Fed kamatvágása után a három fő amerikai index 1,3% és 2,5%-kal növekedett, az S&P 500 ás a Dow Jones Ipari Átlag rekordmagasan zárt.
2024. 09. 20. 10:00
Megosztás:

Növekedéssel zártak tegnap a főbb nyugat-európai indexek

Pozitívan reagáltak az európai piacok a Fed szerdai 50 bázispontos kamatcsökkentésére, jó hangulatban folyt a kereskedés: a pán-európai Stoxx600 1,4%-os emelkedéssel zárt, ami több mint két hete a legmagasabb zárószint.
2024. 09. 20. 09:30
Megosztás:

Milyen használt autót vesznek most a magyar emberek leginkább?

Augusztusban a DataHouse előzetes adatai szerint 73 ezer személygépkocsi cserélt gazdát, 3,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Bár ez az érték nem éri el a korábbi hónapokban tapasztalt szintet, továbbra is felette van az előző év bármelyik havi forgalmának. A JóAutók.hu várakozása szerint immár szinte biztossá vált, hogy idén megdől a használtautó-piac forgalmának 2022-ben elért 825 ezres csúcsa.
2024. 09. 20. 09:00
Megosztás:

Megszületett a megállapodás az új francia kormány tagjairól

Franciaországnak "vasárnap előtt" meglehet az új kormánya - jelentette be Michel Barnier miniszterelnök csütörtök este, miután bemutatta Emmanuel Macron államfőnek a 38 kormánytag nevét tartalmazó listát.
2024. 09. 20. 08:30
Megosztás:

Egyre kevesebb a nyomtatott napilap

A nyomtatott napilapok példányszáma 15 százalékkal, a hetilapok terjesztési átlaga pedig 17 százalékkal csökkent 2023-ban az előző évihez képest - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
2024. 09. 20. 08:00
Megosztás:

3,6 milliárd forint európai uniós forrásból fejleszthetnek Bács-Kiskun vármegyében

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretéből elnyert mintegy 3,6 milliárd forint európai uniós forrásból több település is fejleszthet Bács-Kiskun vármegyében – tájékoztatta vármegyei önkormányzat elnöke az MTI-t.
2024. 09. 20. 07:30
Megosztás:

Árvíz: Mi lesz a nyugdíjakkal és a levelekkel?

A Magyar Posta számára a lakosság kiszolgálása kiemelt fontosságú, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy a nyugdíjak és a küldemények megérkezzenek az árvíz sújtotta területekre is - közölte a Magyar Posta csütörtökön az MTI-vel.
2024. 09. 20. 07:00
Megosztás:

IPOSZ: a kkv-szektor a magyar gazdaság egyik alappillére

A kis- és középvállalkozások (kkv) az európai és a magyar gazdaság egyik legfontosabb pillérét alkotják - hangsúlyozta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke csütörtökön a Magyar Kézművesség Napja ünnepségen Budapesten.
2024. 09. 20. 06:30
Megosztás:

Szlovéniában idén csökkent a határsértések száma

Szlovéniában az év első nyolc hónapjában 32 002 határsértőt tartóztattak fel a hatóságok, ami 12 százalékkal kevesebb a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte csütörtökön a szlovén belügyminisztérium.
2024. 09. 20. 06:00
Megosztás:

Békekonferencia megrendezését javasolta Madridban a palesztin elnök

Egy újabb, Madridban megrendezett békekonferencia összehívását javasolta a palesztin elnök a spanyol fővárosban tett hivatalos látogatásán csütörtökön.
2024. 09. 20. 05:30
Megosztás:

5%-os önkéntes THM plafon bevezetését szorgalmazza a lakáshiteleknél a kormány

Nagy Márton egyeztetett a Bankszövetséggel, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetője több pontban megfogalmazta kéréseit, javaslatait. Az egyik kérése az a bankok felé, hogy önkéntes alapon 5%-ban maximálják a lakáscélú jelzáloghitelek THM értékét. Emiatt akár 4-7,5 millió Ft-ot is spórolhat egy hiteligénylő.
2024. 09. 20. 05:00
Megosztás:

Kutatók éjszakája: Színes programmal várja az érdeklődőket a Debreceni Egyetem

Csaknem kétszáz programmal várják az érdeklődőket a Debreceni Egyetemen (DE) a kutatók éjszakáján, szeptember 27-én.
2024. 09. 20. 04:45
Megosztás:

Csalás a lottóhúzáson - bebuktak az élő húzáson a kamerák mutatják - VIDEÓ

Nincs olyan hét, hogy a lottótársaságok ne kerülnének csalási vádak kereszttüzébe olyan játékosok részéről, akiknek éppen azon a héten nem húzták ki a számait. Számos online fórum tele van ilyen bejegyzésekkel és összeesküvés-elméletekkel. Cikkünkben most egy olyan csalásról lesz szó, amely a TV kamerák előtt zajlott, és az egyik legnyilvánvalóbb esetnek számít.
2024. 09. 20. 04:00
Megosztás:

Ismét törvényt sértettek Sebestyén Balázsék

Televíziós műsorok készítéséhez több mint 127 millió forinttal, közösségi médiaszolgáltatók folyamatos működési feltételeinek biztosításához pedig több mint 45 millió forinttal járul hozzá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatási programjai aktuális fordulóiban. A testület ismét megbírságolta a Balázsék című műsorszámot a kiskorúakat védő jogszabályok figyelmen kívül hagyása miatt.
2024. 09. 20. 03:30
Megosztás:

Mi a teendő víz- és árvízkár esetén?

A rendkívüli időjárási események idején megugrik a biztosításkötések száma. Ez a forgatókönyv érvényesült most is, a Netrisknél szeptember második hetében 42 százalékkal több lakásbiztosítást kötöttek, mint a hónap első nyolc napjában. Az extrém időjárás esetén kiemelten fontos a védekezés, a kármegelőzés is - derül ki a Netrisk összeállításából. Az ingatlanbiztosítások általában tartalmaznak alapfedezetet árvízkárokra, de érdemes kiegészítő biztosításokat is kötni ingóságok és egyéb eszközök védelmére. Fontos azt is tudni, hogy az ártéri vagy belvízkárokra a biztosítók jellemzően nem nyújtanak fedezetet.
2024. 09. 20. 03:00
Megosztás:

Ez történik a Te pénzeddel is, ha Magyarország bevezeti az eurót

Ahhoz, hogy Magyarország csatlakozzon az eurózónához és bevezessük az eurót a forint helyett, az országnak meg kell felelnie az ún. maastrichti konvergencia kritériumoknak. De mi lesz a nyugdíjakkal, mi lesz a fizetésekkel és a megtakarításokkal, ha az euró felváltja a forintot?
2024. 09. 20. 02:00
Megosztás:

A Groupama Biztosító több százmilliós kárra számít a hétvégi viharok és az áradások következtében

A hétvégi heves viharok és esőzések miatt a Groupama Biztosító már hétfőn megerősítette kárszakértői jelenlétét az ország északnyugati és északi régióiban, így felkészült arra is, hogy segítséget nyújtson azoknak az ügyfeleinknek, akik árvízkárokat jelentenek be.
2024. 09. 20. 01:40
Megosztás:

Túl sok készpénzt dugdosol otthon? Most bajban leszel az új szabály miatt!

Az MNB adatai alapján 2024 júliusában a magyar lakosság 8575,8 milliárd forintnyi készpénzt tartott magánál. Ez az összeg szinte folyamatosan növekedett az elmúlt év során, hónapról hónapra. Ennek azonban jelentős költsége van, mivel az infláció fokozatosan csökkenti a készpénz vásárlóerejét. A Bankmonitor becslése szerint ez a veszteség az elmúlt évben elérte a 344 milliárd forintot. Mi a teendő?
2024. 09. 20. 01:01
Megosztás:

A BABYDOGE és a CATE kilőtt – Vajon a Crypto All-Stars is követi őket?

A héten sem maradtunk jól teljesítő kriptovaluták nélkül.
2024. 09. 20. 00:01
Megosztás: