Bitcoin - Mire használhatod még befektetésen kívül?

Manapság egyre inkább elterjed a köztudatban a kriptovaluta fogalma, és ráadásul ma már több 100 féle is elérhető belőle. Ezeket pedig bárki, bármikor megvásárolhatja, és bármikor eladhatja de akár el is költheti ha a megfelelő felület irányába indul el. Bár, a legelterjedtebb még mindig az, hogy az emberek befektetésekre használják ezeket az eszközöket, ez főként azért is van, mert kevesen tudják, hogy mi mindenre használható még.

Bitcoin - Mire használhatod még befektetésen kívül?

A kriptovaluták világa

Az online bukméker felületek például egyre gyakrabban teszik elérhetővé a fizetési módok között a Bitcoint, és egyéb más népszerűbb kriptovalutát, és bár manapság még nem minden kaszinó felületén elérhető ez a fizetési mód, egyre nagyobb az igény a játékosok és fogadók részéről, így jó eséllyel ez a jövőben majd változni fog.

A kriptovaluták hatása az online szerencsejáték iparra

Az online kaszinók megjelenésével a felhasználók egyre nagyobb igényeket támasztanak a felületek felé, amelyek közül vannak természetesen olyanok is, amik azt mondhatjuk, hogy manapság már minden kaszinóban elérhetőek.

Ilyen például a valódi befizetéses kaszinók megjelenése, majd később a felületek elérése telefonról és az azonnali befizetés is. Ahogy teltek az évek, és ezek a funkciók minden kaszinóban elérhetővé váltak, úgy emelkedtek ki a legjobb kaszinók is a játékosok véleménye alapján. 

Ezek a bukmékerek pedig pont azért kerültek ennyire előre, mert mindig tudják mire van szüksége a játékosoknak, és mindig figyelnek azokra az igényekre amelyek felmerülnek bennük. Az elmúlt évek fejlődésének köszönhetően például új igényként jelent meg a játékosok oldaláról a kriptovalutával történő befizetés lehetősége is, amely bár még nem sok felületen elérhető, egyre nagyobb népszerűség övezi.

Befizetés Bitcoinnal? De hogyan?

A legnépszerűbb kriptovalutákkal történő befizetéshez egy online kaszinó felületén, így például a Bitcoin használatához mindenekelőtt egy Bitcoin pénztárcára, illetve egy online kaszinó profilra lesz szükséged.

Miután regisztráltál mindösszesen a befizetés gombra kell kattintani, kiválasztani a Bitcoint és elvégezni a szükséges átutalást a leírás alapján, vagy használni a QR-kódot.

Ezzel nem csak az anonimitásod biztosítod, de bármikor, azonnali átfutási idő mellett férhetsz hozzá a pénzedhez, a bankszámlád és a bankkártyád adatainak megadása nélkül is.

Nem javasolt viszont csak ez alapján választani kaszinót, mert bár érthető lenne az első adandó felületen regisztrálni, nem mindegy hol teszed, mert a több száz oldal közül csak néhány biztonságos annyira, hogy félelmek nélkül használhasd a játékokat és a kaszinót magát.

A minőségi kripto kaszinók ismérvei

A kriptovalutákkal történő befizetés lehetősége jó eséllyel a jövőben értelemszerű lesz majd mindenhol, viszont addig is érdemes arra koncentrálnod hogy amennyiben ezen az úton szeretnél befizetni, biztonságos kaszinóban tedd azt meg.

A minőségi kaszinóknak viszont vannak közös jellemzőik, épp ezért csak akkor érdemes regisztrálni egy bukméker felületén, ha ezeknek a jellemzőknek meg tud felelni.

Ellenörzött háttér, engedélyek

Az egyik legfontosabb egy kaszinóban, hogy megkapta -e a az engedélyeket, ellenőrzik- e a játékokat független szervezetek és könnyen lekövethető -e a kaszinó háttere.

Ezt az infót a legtöbb esetben a weboldal alján találod, de ha sehol nincs erről infó, jobb ha inkább továbbállsz és más kaszinót keresel magadnak.

Minőségi fejlesztők és játékok

A minőségi kaszinók egy másik fontos ismérve, hogy neves fejlesztőkkel állnak kapcsolatban, így a legnagyobb kifizetéseket biztosító játékok mind elérhetőek ezeken a felületeken.

Ha azt tapasztalod hogy gyenge a játékok minősége, és nem elérhetőek minőségi fejlesztők játékai jobb ha más felület után nézel.

Ügyfélszolgálat

Ahhoz, hogy ne érjen bosszúság a felület használata közben, és probléma esetén gördülékeny lehessen az ügyintézés figyelned kell arra is, hogy milyen úton és milyen nyelven érheted el a kaszinó ügyfélszolgálatát.

A legtöbb esetben éjjel nappal működő ügyfélszolgálat és magyar nyelven is elérhető ügyintézők segítségével oldhatod meg a felmerülő problémákat ha megfelelő kaszinót választottál magadnak.

Új piacokra összpontosít az orosz kereskedelem

A nemzetközi kereskedelem válságban van, Oroszország pedig új piacokra összpontosítja exportját és importját - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor hétfőn Moszkvában fogadta Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfőt.
2022. 11. 28. 22:00
Megosztás:

Az MNB megújítja a fogyasztóbarát lakáshitel keretrendszerét

Az MNB bővítette a minősített fogyasztóbarát lakáshitel (MFL) feltételrendszerét a hitelezés zöldebbé tétele és a folyamatok elektronikus útra terelése érdekében - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn.
2022. 11. 28. 21:30
Megosztás:

Egy év alatt háromszorosára nőtt az 5G üzleti alkalmazásainak piaca

Világszerte jelentősen bővült az 5G üzleti-ipari felhasználása, csak Kínában egy év alatt 1,2 milliárdról 3,2 milliárd dollárra nőttek technológia alkalmazásához kapcsolódó piaci bevételek, az 5G mára érett technológiává vált. Emellett a lakossági szegmensben is egyre szélesebb körben terjednek az ötödik generációs technológiára épülő, például kiterjesztett valóságot használó, vagy a szemüveg nélküli 3D-s filmnézésre alkalmas megoldások. A Huawei Technologies Budapesten mutatta be az 5G és a vezetékes szélessávú technológiák legújabb innovációt. A vállalat az új eszközeivel már közeljövőben képes lesz másodpercenként 100 terabyte adatátviteli sebességet biztosítani.
2022. 11. 28. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint hétfőn

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő kora estére a reggeli szintekkel összevetve a bankközi devizapiacon.
2022. 11. 28. 20:00
Megosztás:

Mintegy 100 milliárd forint a hazai játékforgalom

Igencsak tetemes, 100 milliárd forint körüli a hazai játékpiac, és ráadásul válságálló szektornak mondható. Ezzel együtt ezen a területen is tapasztalhatóak változások, hiszen a pandémia hatására például keresettebbé váltak a kollektív, közösségi élményt nyújtó társasjátékok, amelyek az egész család számára élményt biztosítanak – hangzott el egy szakmai kerekasztal- beszélgetésen. Vannak kikezdhetetlen klasszikusok, de akadnak új kedvencek is, s ezek egyikének mondható a Tolki is, amely többek között az Ország Játéka választáson az interaktív kategóriát nyerte meg.
2022. 11. 28. 19:30
Megosztás:

Mínuszban zártak az európai tőzsdék

Gyengüléssel zártak a főbb európai értékpapírpiacok hétfőn.
2022. 11. 28. 19:05
Megosztás:

Alacsony forgalomban csökkent a tőzsdeindex

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 126,59 pontos, 0,28 százalékos csökkenéssel, 45 588,74 ponton zárt hétfőn.
2022. 11. 28. 18:30
Megosztás:

Energetikai és közlekedési projektekről tárgyalt Bukarestben a román és a szerb miniszterelnök

A Románia és Szerbia gázhálózatát összekapcsoló interkonnektor fejlesztéséről és a két ország közti gyorsforgalmi összeköttetés megteremtéséről tárgyalt egyebek mellett hétfőn Bukarestben Nicolae Ciuca román és Ana Brnabic szerb miniszterelnök.
2022. 11. 28. 17:30
Megosztás:

A Mol jövőre 40 milliárd forintot költ belföldön kőolaj- és földgázkutatásra

A Mol jövőre 40 milliárd forintot költ kőolaj- és földgázkutatásokra Magyarországon - mondta Homonnay Ádám, a Mol kutatási és termelési igazgatója Vecsésen, a társaság Vecsés-2 olajkútjánál, ahol november 11-én kezdődött a próbatermelés.
2022. 11. 28. 17:00
Megosztás:

Több mint 350 millió forintra becsült értékű alkoholra lehet licitálni

Több mint 350 millió forintra becsült értékű alkoholra lehet licitálni november 28-ától 4 napon keresztül, december 1-jéig  - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.
2022. 11. 28. 16:33
Megosztás:

Meteorológiai szolgálat: közelítjük a 100 Celsius-fokos különbséget

Megközelíti a 100 Celsius-fokot a hőmérséklet-különbség Argentína és Oroszország között - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.
2022. 11. 28. 16:00
Megosztás:

Országos célvizsgálat a tej- és takarmányágazatban

Kismértékben határérték feletti mennyiségben mutatott ki aflatoxin szennyezést egy Győr-Moson-Sopron megyei tejüzem termékeiben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma, ezért  a hatóság országos célellenőrzést rendelt el múlt héten - jelentette be hétfői közleményében a hivatal, és rögtön hozzátette, hogy az érintett tételek kereskedelmi forgalomban nem kaphatók. A további vizsgálatok eddig nem tártak fel újabb szennyezett késztermékeket, a hazai tej és tejtermékek biztonsággal fogyaszthatók.
2022. 11. 28. 15:30
Megosztás:

Továbbra is egy százalék alatt az önkéntes nyugdíjpénztárak költségszintje

Az önkéntes nyugdíjpénztárak költségeit jelző klasszikus díjterhelési mutató 2021-ben 0,71 százalék, a korrigált díjterhelési mutató 0,75 százalék volt. A két évtizede tartó trendszerű díjcsökkenés közben előfordul, hogy a díjterhelés enyhén meghaladja az előző évit, mint tavaly is, ám a nyugdíjpénztárak más öngondoskodási termékekkel összehasonlítva így is az egyik leginkább költséghatékony hosszútávú befektetési formának számítanak - összegezte hétfőn közölt elemzésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
2022. 11. 28. 14:30
Megosztás:

Mi leszel, ha nagy leszel? A mostani óvodások ötöde ma még nem létező munkakört fog betölteni

A Fiatal Vállalkozók Hete zárónapjának tematikája kiemelten a fiatal generáció karrierépítési lehetőségeire fókuszált. Az üzleti show keretében, a Makronóm Intézet szakmai közreműködésével megrendezett kerekasztal-beszélgetés során többek között elhangzott, hogy jelenleg a munkavállalók mintegy 40%-a szívesen váltana munkahelyet, viszont közel kétharmaduk nem rendelkezik megfelelő szintű önismerettel, amely szükséges lenne ahhoz, hogy a saját maguk számára ideális karrierutat bejárják.
2022. 11. 28. 14:00
Megosztás:

Kell-e tartani a munkavállalóknak a mesterséges intelligenciától?

A hazai vállalatoknál is egyre elterjedtebb mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásakor érdemes körültekintéssel eljárni, mert a jogszerűtlen adatkezelés jelentős bírsággal járhat – hívja fel a figyelmet a Baker McKenzie ügyvédi iroda. Az adatvédelmi hatóság 250 millió forintos eddigi rekordbírsága is az említett technológia jogsértő alkalmazása miatt került kiszabásra. 
2022. 11. 28. 13:30
Megosztás:

A lengyel kormány vámot vetne ki a Barátság kőolajvezeték déli ágán érkező olajra 

A lengyel kormány a német kabinetnél lobbizik, hogy a Barátság kőolajvezeték déli ágán lévő finomítók fizessenek vámot a beszállított orosz kőolaj után, mivel ez versenyelőnyhöz juttatja az itt üzemelő cégeket. 
2022. 11. 28. 13:00
Megosztás:

Zavargások Kínában

Kínában tüntetések törtek ki a koronavírus elleni intézkedések miatt. 
2022. 11. 28. 12:30
Megosztás:

Két nagybanknál is szigorodhat a tőkekövetelmény

A Bloomberg értesülései szerint a Deutsche Bank és a BNP Paribas tőkekövetelményét is megemelheti az EKB.
2022. 11. 28. 12:00
Megosztás:

Budapesten tanácskoztak az európai víziközmű szabályozó hatóságok vezetői

A víziközmű-szolgáltatásban bekövetkezett energiaár-emelkedés hatásairól, a települési szennyvíz kezeléséról szóló európai uniós rendelet módosításáról, valamint a tagállami hatóságok által kalkulált vízveszteségi mutatókról egyeztettek az Európai Víziközmű Szabályozók Szervezetének, a WAREG (European Water Regulators) 26. közgyűlésén, Budapesten - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) hétfőn az MTI-vel.
2022. 11. 28. 11:30
Megosztás:

7,7 százalékkal nőttek a beruházások a harmadik negyedévében

A harmadik negyedévben 7,7 százalékkal nőtt a beruházások volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 1,9 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest szezonálisan kiigazítva - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első három negyedévben 7,7 százalékos volt a beruházások növekedése a múlt év azonos időszakához képest.
2022. 11. 28. 11:00
Megosztás: