Bizonytalanul indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén

A bizonytalan nemzetközi befektetői hangulat miatt iránykereséssel indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén, miután a BUX 331,11 pontos, 0,57 százalékos emelkedéssel, 58 020,37 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

Bizonytalanul indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek hétfőn küldött előrejelzésében kiemelte, hogy pénteken szárnyalt a Magyar Telekom, több mint tíz százalékkal emelkedett a távközlési vállalat árfolyama, miután fontos megállapodást kötött a kormány és a cég a hosszú távú együttműködés folytatásáról Magyarország digitális átalakítása érdekében; és a kormány megerősítette szándékát, hogy a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadófizetési-kötelezettséget 2024. januárjától, a távközlési pótadót 2025. januárjától megszünteti. A társaság százhuszonhárommilliárd forintos beruházási tervet jelentett be a 2024-2027-es időszakra.

A Magyar Telekom árfolyamának következő ellenállási szintje ötszázhuszonhét forintnál húzódik, amelynek áttörése esetén akár az ötszázötven forintos szint is elérhető lehet középtávon. Az árfolyam pénteken ötven forinttal, 10,53 százalékkal ,szintén éves csúcsot jelentő szintre, ötszázhuszonöt forintra emelkedett, forgalma 2,1 milliárd forint volt.

Az OTP tovább araszolt felfelé pénteken, a következő meghatározó ellenállás tizennégyezer-kilencszáz forint közelében található, míg támasz tizennégyezer-száznyolcvan forintnál - írta Varga Zoltán. Pénteken az OTP-részvények ára tizenöt forinttal, 0,10 százalékkal tizennégyezer-hatszázkilencvenöt forintra nőtt, és ezzel beállította éves csúcsát, forgalma 12,8 milliárd forintot tett ki.

A Mol a kétszáz napos mozgóátlag felett zárt, amely kétezer-hétszázötven forintnál húzódik, a következő ellenállás pedig kétezer-hétszáznyolcvannégy forintnál látható. A Mol harmincnégy forinttal, 1,25 százalékkal kétezer-hétszázhatvankettő forintra erősödött pénteken, 5,4 milliárd forintos forgalomban.

Varga Zoltán kiemelte, jó hír érkezett a Richterről. A vállalat péntek délután bejelentette, hogy az Európai Gyógyszerügynökség pozitív véleményt adott ki a RYEQO készítményről, az endometriózis tüneti kezelésére. A gyógyszer eredetileg a méhmióma középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő felnőtt nők kezelésére szolgál.

A Richter grafikonján változatlanul kilencezer-százötven forintnál húzódik támasz, és kilencezer-négyszázhúsz forintnál ellenállás. Pénteken a Richter-papírok árfolyama negyven forinttal, 0,43 százalékkal kilencezer-kétszáz forintra csökkent, a részvények forgalma 4,5 milliárd forintot ért el.

Az elemző felhívta a figyelmet arra, hogy új tagja van a BUX -nak. A Budapesti Értéktőzsde elvégezte a féléves felülvizsgálatot, a korábban kiadott közlemény szerint a BUX-kosárból kikerül az AKKO Invest és a Zwack Unicum, bekerül a BIF. A legnagyobb súllyal továbbra is az OTP részvényei vannak a BUX-ban, melyet a Mol és a Richter követ.

Az Európai Bizottság megnövelte a Csehországnak nyújtandó segítséget

Mintegy 2,2 milliárd euróval megnövelte a Csehországnak szánt újjáépítési támogatást az Európai Bizottság - jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden Prágában, miután tárgyalásokat folytatott Petr Fiala cseh kormányfővel.
2023. 09. 26. 20:30
Megosztás:

Gyengült a forint estére

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2023. 09. 26. 20:00
Megosztás:

Túlnyomórészt mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Túlnyomórészt gyengüléssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2023. 09. 26. 19:30
Megosztás:

Egyedi céges hírek segítették a növekedést a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 214,81 pontos, 0,39 százalékos emelkedéssel, 55 571,74 ponton zárt kedden.
2023. 09. 26. 19:00
Megosztás:

Az Allianz 2023-as Globális Vagyonosodási Jelentése: Vége a mulatságnak

Az Allianz ma tizennegyedik alkalommal jelenteti meg Globális Vagyonosodási Jelentését, amely a háztartások vagyoni és adóssághelyzetét vizsgálja a világ csaknem hatvan országában.
2023. 09. 26. 18:00
Megosztás:

Az MNB összezárta a kamatszinteket

13 százalékra csökkent az effektív kamat. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően 100 bázispontos kamatvágással összezárta az effektív kamatot az alapkamattal.
2023. 09. 26. 17:30
Megosztás:

Csökkent a három hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamcsökkenés mellett értékesített három hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2023. 09. 26. 17:00
Megosztás:

Goodbye ikerdeficit!?

Ma materializálódott az, amit eddig is sejtettünk. 690 millió eurós többletet mutat a folyó fizetési mérleg a második negyedévben.
2023. 09. 26. 16:30
Megosztás:

A második fél évben visszatérhet a gazdasági növekedés

A második fél évben visszatérhet a magyar gazdaság növekedése - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. Fókuszban a forint szakmai rendezvényén kedden Budapesten.
2023. 09. 26. 16:00
Megosztás:

A miniszterelnök a francia Veolia vállalat vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
2023. 09. 26. 15:30
Megosztás:

Javult a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolása

Pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását a Scope Ratings GmbH hitelminősítő - közölte a távközlési szolgáltató kedden az MTI-vel.
2023. 09. 26. 15:00
Megosztás:

A fenntarthatóságról beszélt Áder János

A fenntarthatóság az, amikor csak annyit veszünk el a természettől, amit az pótolni tud, vagy úgy élünk, hogy a jövő generációk szükségleteinek kielégítésére is legyen elegendő erőforrás - mondta Magyarország korábbi köztársasági elnöke, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke kedden, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
2023. 09. 26. 14:30
Megosztás:

A reálkereset-növekedés várható az év végére

Az év végére megfordul a trend, és újra várható a reálkereset növekedése Magyarországon, miután az infláció folyamatosan csökken, a keresetek pedig dinamikus növekedést mutatnak - hangsúlyozta Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.
2023. 09. 26. 14:00
Megosztás:

Száznál is több autóbusz érkezik az V. Ferihegyi Ikarus Találkozóra

Százhúsz autóbusz, köztük számos oldtimer és ritkaságnak számító jármű érkezik az V. Ferihegyi Ikarus Találkozóra, melynek során élménybuszozás, Ikarus-felvonulás, gördülő kiállítás, különleges motorindítás és számos egyéb program várja a látogatókat szombaton és vasárnap az Aeroparkban.
2023. 09. 26. 13:30
Megosztás:

Felfüggesztésre került egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhíd működése

A helyszíni ellenőrzés során talált súlyos higiéniai problémák miatt felfüggesztették egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhíd működését - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-t.
2023. 09. 26. 13:00
Megosztás:

Az Eötvös park és a Generációk Háza megújult arculattal vár mindenkit Győrben

Megújult Győrben az Eötvös park és a Generációk Művelődési Háza a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból kapott csaknem hatszázmillió forintból, valamint 16,8 millió forint önkormányzati önrészből - közölte a győri önkormányzat az MTI-vel.
2023. 09. 26. 12:30
Megosztás:

Van jobb, mint az állampapír?

Bár az utóbbi időben a lakossági befektetők számára egyértelműen az inflációkövető állampapírok váltak a legnépszerűbb befektetési formává, érdemes látni, hogy a gazdasági helyzet változásával az állampapírok fénye hamar megkophat. Most induló cikksorozatunkban megnézzük, milyen más lehetőségekben érdemes gondolkodnia azoknak, akik közép- és hosszú távon is jó hozamot szeretnének elérni. Elsőként az ETF-alapokat vettük górcső alá.
2023. 09. 26. 12:00
Megosztás:

E-sportfogadás: Az online szerencsejáték fogadások világában való eligazodás

Az e-sportok népszerűségének figyelemre méltó megugrása nemcsak a játékipart alakította át, hanem az online fogadások számára is kiterjedt terepet teremtett.
2023. 09. 26. 11:32
Megosztás:

Csökkent a vállalati vagyonbiztosítások száma

Az első félév végére 186 800 vállalati vagyonbiztosítást kezeltek a hazai biztosítók, 0,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.
2023. 09. 26. 11:30
Megosztás:

A kormány az új bankadó kivetése és befizetése helyett a hitelezés újraindítását várja el bankszektortól

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn délután hivatalában fogadta a Bankszövetség elnökségét, köztük Jelasity Radovánt, a szövetség elnökét.
2023. 09. 26. 11:00
Megosztás: